Almanya GP Öncesi BMW Sauber

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld: "Evimdeki yarış için gerçekten sabırsızlanıyorum. Hockenheim tüm takım için oldukça özel bir yarış. Birçok İsviçreli taraftar da destek için burada olacak. Benim Hockenheimring’de birçok güzel anım var, özellikle de ormanın arasında geçen eski pistte."

"Bu bölümler hataya yer bırakmıyordu ancak yeni pist açıkça daha güvenli ve izleyiciler için daha iyi. Bu yüzden bu durumu beğeniyorum. Ayrıca Parabolika’da iyi bir geçiş fırsatı var. Hockenheim’da Formula Ford, Formula 3, Formula 3000 ve Formula 1’de sürdüm ve bu grand prix için sabırsızlanıyorum."

Robert Kubica: "2006’da cuma gün serbest antrenmanlarda Hockenheim’da sürüş şansı bulmuştum. Fakat F3 sersinde yarışmama rağmen bu, buradaki ilk F1 grand prix’im olacak. Geçen yıl orada değildik. Bu yüzden takım için çok özel bir haftasonu olacak, özellikle BMW ve BMW taraftarları için." 

"Biz daima en iyiyi yapmaya çalışıyoruz. Pist, çok hızlı virajlar olmasa da farklı türde virajlara sahip. Sadece daima özel bir atmosferin olduğu stadyum bölümdeki viraj biraz hızlı. İlk virajın da biraz hızlı olduğunu biliyorum ancak çok uzun değil. Bazı tek çizgide geçebileceğiniz kısa virajlar da var."

Mario Theissen, BMW Motorsporları Direktörü: "Bu 2008’de bizim evimizde olacak tek yarış ve doğal olarak sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak bunun konsantrasyonunuza engel olmasına izin veremezsiniz. Sonuçta sadece evimizdeki yarış olduğu için buradan daha fazla puan almak istiyor değiliz."

"Ormanın içinden geçen bölüm çıkarıldıktan sonra pist çekiciliğini biraz kaybetti ama F1’siz bir yılın ardından burada atmosfer harika olacaktır. Kesinlikle heyecanlı bir yarış olacak. Üç pilot aynı puanda ve Robert da onların sadece 2 puan gerisinde. Nick de çok arkada değil ve Silverstone’daki başarısı ona ekstra bir güç verdi."

"Hockenheim ile sezonun ikinci yarısına giriyoruz. Şimdiye kadar olan 9 yarışta 82 puan ve yedi podyum kazandık ve her durumda pistten puanla ayrıldık. Tüm bunlar sayesinde şu anda markalar klasmanında ikinci sıradayız ve Ferrari’nin sadece 14 puan gerisindeyiz. McLaren’in de 10 puan önünde."

"Tabii ki bizim için sezonun en iyi olayı Montreal’deki 1-2 sonuçtu. Bu Münih ve Hinwill’deki takım üyelerine ekstra bir güven verdi. Takımdaki herkes doğru yolda olduğumuzu görebildi."

"Biz, ilk yarış galibiyetimizi almayı hedefliyorduk ve bu hedefi gerçekleştirdik. Tur zamanlarına bakarsak iki takım şu anda bizden daha hızlı. Bununla beraber araçlarımızın dayanıklılığı, pit ekibimizin çalışmaları ve yarış stratejilerimiz değerlendirildiğinde biz de zaten yukarıdaki takımlardan biriyiz. F1.09 üzerindeki çalışmaları da ihmal etmeden, bu sezondaki şansımızı canlı tutmak için tüm çabayı göstereceğiz."


Yorumlar

  1. size güveniyorum çocuklar.:)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir