Lotus Hulkenberg Yerine Maldonado ile Anlaştı mı?

yazar:

kategori:

Hulkenberg, Lotus’un Takım Patronu Eric Boullier’in birinci tercihi olsa da takım yönetiminin büyük sponsor destğeine sahip olan Maldonado’yu tercih ettiği söyleniyor.

Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt “Bazıları anlaşmanın yapıldığını söylüyor.” dedi.

Schmidt, Williams’ın Pastor Maldonado yerine Petrobras ile Felipe Massa’yı tercih edeceğini söylüyor.

Eddie Jordan ise daha önce yaptığı açıklamada, Hulkenberg’in gelecek sene Force India’da yarışacağından emin olduğunu söylemişti.

Vijay Mallya ise Hulkenberg’in “Force India’da şu ana kadar olup da ayrılmak isteyen tek sürücü” olduğunu dile getirerek pek iyimser bir açıklama yapmadı.


Yorumlar

  1. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Tamam yaptıklarına gösterdikleri çabalara emeklerine en önemlisi Rai'yi F1'e tekrar getirmelerine eyvallahta bu son yaptıkları grosjean'ı açık şekilde kayırma çabaları üzerine permane'nin son yarıştaki edebsizliği ve bi özür bile dilememesi takımın bu hatalı davranışı kabullenmemesi tüm yaptıklarını silip atıyo.

  2. Lotus maldonado'yu aldi mu?
    Sağlam araç kaldi mu?
    Para suyunu çekti mu..
    Emdi yürek yirtilur.

  3. diyoruz cunku kimi groy yol verdi viraja gelmeden bayagi once iceri acili ve disariyi groya birakti ama gro ne yapti? eli ayagina dolasti 2 sani hiz farki ve drs yardimi ile gecemedi.Kimi orada savunma yapmadi zatende yapamazdi bitmis lasiklerle olmayan frenle pistte klamaya calisiyordu. 2-3 tur once nico nasil gecti ? kimi nin savunma yaptigini gordun mu hayir cunku savunma yapacak bir gucu yoktu ve yoldan cekildi.adindan da gronun beceriksizligi yuzunden telizden kufretmeleri. cok acamecedi..

  4. Geçenki yorumumu tekrar yazmak isterim:

    Takımda harbiden para mara yok. Bunu biliyoruz. Teknik kadro ve bütçe olarak Force India'dan daha iyi olmayan bir takım olduklarını düşünürsek gerçekten çok iyi işler başarıyorlar. Raikkonen'i almaları da onlar için büyük riskti ve başarısızlık durumunda ciddi zararla satılabilirlerdi.

    Raikkonen takıma çok şey kattı. Öncelikle sponsor ve istikrar. Sonrası ise Pirelli lastiklerinin ve aracın dayanıklılığının da yardımıyla geldi. Sonuçta iki sezondur araçlar çok yakın olmasa başarıyı uzaktan göremezlerdi.

    Takım da Raikkonen'e çok şey kattı. Ferrari'den gönderilmiş ve spordan ayrılıp ralli yapmış bir adamı binbir riskle seriye geri getirmek. İnsanlar gerçekten inanamadı. En büyük riskle yapılabilecek en iyi şeyi yaptılar. Faydasını takımla birlikte Raikkonen de gördü. Kendisini tekrar ispatladı ve Ferrari'de yeniden kendine bir koltuk buldu.

  5. Grosjean düzeltti kendini de Maldonado hala aynı tas aynı hamam. Hamilton'a benziyor.

  6. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    ama lotus'a niye beter olsun diyolar bi onuda düşün istersen.

  7. – ki bunun yapılmamasına sevindim olacaktı o 🙂

  8. Lotus istemedi ama Lotus'un operasyonel olarak şu anki ekonomik güçle şampiyon olması imkansız. Vakti zamanında Alonso bu takımı şampiyonken bıraktı gitti. Ekonomik güç Formula 1'de çok önemli. Hatırlarsan Alonso 2006 da isyan etmişti. Takım başka takımla anlaştığım için beni desteklemiyor diye. Tabi garaja gelen Fia temsilcisi böyle birşeyin olmadığını söyledi ama yine de böyle birşeyin mümkün olması muhtemeldir.
    Son haftasonunda Mc laren dahil herkes Kimi'nin pite alınması gerektiğini öngörmüştü. Ama koskoca takım bunu öngöremediyse ben o takımın aklına şaşarım. 2012 Çin'de bir nevi kumar oynadılar diye düşünelim. Bu haftasonu neyin kafası bu. Ayrıca madem önemliyydi takımın çıkarları o zaman yeni sağlam lastikli Grosjean Massa ve arkasındakileri yavaşlatsaydı – ki bunun yapılmasına da sevindim kesinlikle desteklemeyeceğim etik olmayan davranış- ama hiçbir şekilde Kimi'ye yardımcı olmadan Kimi'ye engel oldular…
    Demek istediğim bu takım mantık olarak büyük düşünmüyor. Resmen günü kurtardığını kar belliyor. Bu şekilde ki zihniyet ile şampiyon olmak çok zor. Araç hızlı mı evet kesinlikle ama geçtiğimiz 4 sene de gördük ki en hızlı araç en iyi oluşumun sadece bir parçası ve Lotus bu alan da beklentileri karşılamaktan çok uzak.
    Birçok kez Lotus'a minnettar olmamız gerektiğini söyledim Kimi'yi spora geri getirdikleri için ancak aracın hakkını fazlasıyla verdiği için Kimi'de takıma olan borcunu ödemiştir. Ancak görüldüğü üzere Kimi daha büyük bir takıma gitmek isteyince işlerin bu kadar çirkinleşmesi işte bu durumda bizlere beter olun deme hakkı veriyor. Enstone çok yaratıcı adamların bulunduğu çok güzel bir fabrika ancak malesef yöneticileri ve yöneticilerinin zihniyeti çok yanlış. Doğru başlayıp yanlış ilerleyen bir politika ki bunun bedelini önümüzdeki sezonlar da ödeyecekler bence…

  9. f1 de şunu gördüm hızlı pilot varmı?
    takım hangisini isterse o hızlı pilot.
    lotus kimiye destek verdi. kimi hızlıydı.
    şimdi groya destek verdiler. gro hızlı
    kimiciler şimdi bana parlayacak

    not : bazı pilotlar ne yaparsanız yapın hızlıdır.

  10. :))))))) 2012 Spa yarışını özeti

  11. Lotus mu istedi kimi'nin ayrılmasını? Ferrariden kovuldu Ferrariye beter olun dediniz.Lotus dan ayrılıyor kendi istegi ile Lotusa beter olsun diyorsunuz şimdi.Nasıl taraftarsınız siz çözemiyorum artık.

  12. bir fotograf olayi bukadar mi iyi yansitir :))).lotus kimi li gunlarini mumla arayacak lotusu pdvsa nin parasida kurtarmaz.. beter olun..

  13. Maldonadonun sponsorlarla getirdiği para zaten kendi parçaladığı araçlara anca yetiyor.

    Yanlış bir tercih olur.

  14. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    gelecek sene araca parça/şasi yetişmeyecek 🙂

    2012 gibi sürerlerse ….

  15. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    çok büyük ayıp. Hulkenberg koltuksuz kalmamalı

  16. lotus için yıkım olur bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir