Marko: "Webber – Vettel Kavgası 2007 Fuji'de Başladı"

yazar:

kategori:

Toro Rosso ile yarışan Vettel, yağmurlu yarışta güvenlik aracı arkasında Webber’e çarpmıştı.

Marko “Vettel o zaman muhtemelen Webber’in ilk galibiyetini kazanmasını engelledi. O zamandan beri sorun var.” dedi.

Vettel’in 4. şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Webber, yarış sonrası toplu fotoğraf çekimini beklememişti.

Daha sonra konuşan Webber “Seb’e ve aynı zamanda tüm takıma şampiyonluğu için tebrikler. 4. şampiyonluk inanılmaz.” dedi.


Yorumlar

“Marko: "Webber – Vettel Kavgası 2007 Fuji'de Başladı"” için 20 yanıt

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    günümüzde, böyle bir hava koşulunda güvenlik aracını bile piste yollamazlar heralde tehlikeli diye.

  2. Zaten kazada suçlu yok ben de özellikle hatalı tabirini kullandım ki kimse cezayı hak etmiyordu ama Kubica ya ceza verilmesi saçmalıktı. Bu olayla ilgili çok güzel bir karikatür vardı ama bulamadım. Lewis aracıyla ilerlerken yanında birkaç takım elbiseli gözlüklü koruma koşarak kendisine eşlik ediyordu.
    Hakemlerin Lewis i fazla kolladığını anlatan bir karikatürdü bulana +Rep 🙂

  3. O virajda nasıl atak yapılabilir ? Tabii ki içeriden dalarak. Kubica nın açısı çok dardı ve viraj çıkışında yavaş kalacaktı ama o anki pozisyon itibari ile yanlış birşey yapmamıştı. Üstüne kapanan Lewis ti ve KUB aniden içeriye dalmıyor ilk andan itibaren iç çizgide yani ani bir manevra da yok göstere göstere geliyor Lewis aynaya baksa KUB u rahatlıkla görecekti. KUB-MAS mücadelesinde Kubica içeriye dalıyor ve Massa içeriye dalmak yerine dışarıdan devam ediyor. Hatta birbirini dışarıya itmeler de var. O sert mücadelede sorun yok ama Lewis e ilk atak denemesinde iki araç ta spin atıyor. Burda KUB a verilen ceza saçmaydı.

  4. Herşeyi geçtim de,Webber'in o yarışı kazanacağını nereden çıkardılar acaba.

  5. 2007 Fuji en sağlam yarışlardan biriydi…

    Onboard'da Vettel'İn çarpması
    http://www.youtube.com/watch?v=HO1f7ah5zcE

    Mark Webber'in sağlam küfürleri
    http://www.youtube.com/watch?v=fDoKiRigaj4

    Bu da Alonso kazası
    http://www.youtube.com/watch?v=FsMoktU88GE

  6. Hamilton da dengesiz gitmişti. Suç doğrudan onda olmasa bile tetikleyen o olmuştu. Webber napsın şimdi, Hamilton'ı mı geçsin? 🙂

  7. Sıradan bir yarış kazasıydı bence. Kubica Hamilton'ın frenajı kaçırdığını düşünmüştür, Hamilton ise hem pozisyonunu korumak, hem de aslında yol tutuşa sahip olup yarış çizgisine girmek istemiştir. Ceza gereksizdi evet. Ama suçlu da yoktu bana göre.

  8. lewis dışarıdan içeriye dalmıyor, viraj çizgisi öyle. kubica zaten viraja dar açıyla girdiği için yanyana gelebiliyor. manevrayı tamamlayabilse de o hızla ve o dar açıyla süre kaybedip yine geçilirdi. verdiğin videoda 15. snde hamilton'ın arka kamerasından kubica'nın açısına bakarsan nasıl dar bir açısı olduğunu görebilirsin.

    söylediğin gibi her savunan pilot arkasındakinden bu şekilde sorumlu olsaydı geçişler çok kolay olurdu. o hava şartlarında ve o normal açıyla dönen pilotun kubicayı görmesi zaten zor. sadece geç fren yapıp içeri dalmak tüm sorumluluğu da öndeki pilota yüklemek değildir geçiş. örn: kimi-perez monaco. verdiğin kubi mas örneğinde aslında iki pilot da kafa kafaya gidiyor, virajların şekline göre biri önde diğeri geride çıkıyor, birbirlerini dışarı itmeleri de hava şartlarından ve fia buna göz yummuş doğal olarak.

  9. Virajın nasıl dönüldüğünü gayet iyi biliyorum. Geçiş kurallarını da. Ataklar genelde virajın iç kısmından yapılır. Lewis arkasında kimse yokmuş gibi ideal çizgiden viraja girmeye kalktı ve iç çizgiyi boş bıraktı. Böyle bir boşluğa girmek suç değil. Lewis aynaya baksaydı rakibini görecekti. Ben ideal çizgiden dönmek için açıldım kimse içeri giremez diye bir kural ya da anlayış yok. Aynı yıl aynı yarışta yine Kubica nın Massa yla mücadelesini hatırlatırım.
    http://www.dailymotion.com/video/xaci64_formule-1-2007-massa-kubica_sport

  10. Kendince haklısın bence. Ama sonuç olarak düşüncen yanlış. Neden mi , yukarıda arkadaş bir kuraldan bahsetmiş ama bazı detaylara inmemiş.

    Şöyle ki bazı temaslara verilen cezalar o anki viraja, virajın alış şekline göre değerlendirilir.

    Burda ki olayda da yağmur yağıyor ve bu virajın bir alış çizgisi var. Bilindiği üzere ıslak zeminde ultra bir aracın yoksa viraj geniş alınır ve aracın düzlüğe düz bir çizgide çıkması sağlanır ki momentum lu çıksın. Lewis de aynısını yapıyor orda ki arkada gelen kamikazeyi düşünemiyor tabikide. Orda Kubica Lewis e vurmasa en azından 0,6 sn kaybederdi orda o alış sitiliyle. İmkansızı yapmaya çalışıyor göründüğü üzere. Ceza alması normal yani.

    2011 Suzuka da da Lewis ceza almadı. Orda fren noktasında massa girilmemesi gereken yere girmeye çalışmıştı.

    Yani bu işler senin gördüğün gibi yorumlanmıyor malesef. Daha geniş düşünülüyor.

  11. Tam temas anı 0:19. Burada Kubica çoktan içeriye dalmış KUB un ön lastiği HAM ın sidepodu hizasında neredeyse. Dışardan içeriye kimse yokmuş gibi dalan Lewis hatalı. http://www.youtube.com/watch?v=sk8iVt2qxbA

  12. SC aracı yavaş Lewis ne yapsın 2010 valencia gibi SC aracınımı geçseydi 🙂

  13. biraz hamiltonun suçu var bence 🙂

  14. öndeki pilotla yanyana veya en azından aracının burun kısmını diğer aracın kokpit kısmına kadar getiremediysen (substantial overlap denen şey) virajı normal şekilde alma hakkı öndeki pilottadır. kubica hamilton dönmeye başladıktan sonra içeri dalmıştı ve ceza aldı. hatta bir sezon sonra kovalainen-webber spa kazasında aynı şekilde ceza kovalainen'e verilmişti.

  15. Vettel in hüngür hüngür ağladığını hatırlıyorum. Ama su spreyi yüzünden Vettel tehlikeyi fark edememişti araçların hızlanmaya başladığı yerde Webber yavaşlayınca kaza gerçekleşti. Ham Kub temasında hata içeriye giren Kubica yı görmeyen Lewis deydi ama hakemler Kubica ya ceza vermişti. Bu karar çok eleştirilmiş hatta hakemleri eleştiren karikatürler bile internette dolaşıyordu.

  16. O kaza Hamilton çok yavaşlayıcna olmamışmıydı ben mi yanlış hatırlıyorum.Baya tartışılmıştı Hamilton galiba bu olay.Vettel garajda ağlamıştı falan

  17. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    nereye kazanıyordu Red Bull ?

    Hamilton o gün çok hızlıydı,Kubica'nın temasıyla spin atmasını saymazsak…

    Vettel,hem Alonso'ya hem Webber'e çarpmıştı.

    o günlerden beri ağlar zaten 🙂

  18. ama harbiden ne kazaydi o oyle:D
    RedBull'a helal olsun o çaylakca kazaya ragmen(ki red bull belki de ilk galibiyetine ulasabikirdi) vettele guvenip yine de aldilar onu işte sistem her spor dalinda boyle olmali ufak hatalar yapildi diye yatirim yapilacak genclerden vazgecilmemeli.Ha tabi o zamanki Scott Speed'i secseydi yine sampiyonluklar alirdi 2011-13de ama kisacasi vetteli secerek dogrusunu yapmislar orasi tartisilmaz,iyi yonetiliyor RedBull #respect

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir