Raikkonen Parası Ödenmezse Son İki Yarışa Çıkmamakla Tehdit Ediyor

yazar:

kategori:

Raikkonen Perşembe günü padokta görünmedi, ancak Cuma günü takımla ödemeler konusunda anlaşınca piste geldi. Kimi bu haftasonu yarışacak, ancak eğer takım ödemelerde sözünü tutmazsa son iki yarışa katılmayacak.

“Yarışmaktan ve sürmekten keyif alıyorum, fakat bu işin büyük bir bölümü daha var ve bazen istenmedik durumlara düşebiliyoruz. Bir yerde bir çizgi çekmeniz ve artık bunun sizin hatanız olmadığı bir yere gelmeniz gerekir.”

Hindistan’da pit duvarı ile arasında geçen renkli sözler tansiyonu yükseltmişti. Fakat Raikkonen asıl sorunun yıl boyunca ödeme almamış olması olduğunu söylüyor.

“Bu küçük bir parçasıydı ve böyle şeylerin olmaması gerekir, ne yazık ki oldu. Ancak sorun bu değil. Başka şeyler de var ve tüm bunların birleşimi var. Sorun bu demek kolaydır, fakat bu değil.”

“Herkesin bakış açısı başkadır ve kendi fikirleri vardır. Bazen takımdan duymak istemediğiniz şeyler duyarsınız. Sonrasında tüm yıl boyunca sıfır ödeme alırsınız, elbette bu sizi en iyi yere koymaz. Fakat böyle oldu ve umarım iki taraf birbirimizi anlamışızdır ve sorunları çözebiliriz.”

Lotus takım patronu sorunun takım sahibi Gerard Lopez ve Raikkonen arasında konuşulduğunu söyledi.

“Gerard ve Kimi arasında görüşmeler oldu ve bu elbette bizim yatırımcılarımızı da ilgilendiriyor. Kimi’nin duyguları var, evet. Hepimizin inandığı gibi bir ‘Buzadam’ değil. O normal bir birisi.”


Yorumlar

“Raikkonen Parası Ödenmezse Son İki Yarışa Çıkmamakla Tehdit Ediyor” için 39 yanıt

  1. Adamın alacağının 15 milyon eurodan fazla olduğu söyleniyor. Birkaç milyar belki de milyon için insanların birbirlerini öldürdüğü dünyamızda 15 milyon euroluk alacağı için adam basına bir demeç verdi diye yok "ne paragözmüş, biz seni böyle bilmezdik" gibi ithamlarla Kimi'ye sallamanın pek bir mantığının olduğunu düşünmüyorum açıkçası…

  2. diyanetten torum geldi :))) hahahahahahaha

  3. Bakın ben Türkiyenin en büyük uluslarası kurumsal alanlarından birinde çalışıyorum.Kurumsal kültürde vefa duygusu yoktur.Ama tabiki bizim türk olmamızdan ötürü ahde-vefa anlayışı ananelerimizde ve geleneklerimizde mevcuttur.Ama iş hayatı yurtdışında farklıdır.Bugün bir mühendis hakettiği kadarını alıyorsa kurumu iş oluşumunu ona göre ayarlıyorsa bu vefa anlayışı değil iyi çalışması ve performansını arttırması içindir yani Mühendis e arkadaş beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısı ile o imkanları vermez.İmkanı vermesi demek Mühendisin işini iyi yapması ile doğru orantılıdır.Ne kadar işinizi iyi yaparsanız o kadar para veya hak kazanırsınız ne kadar kötü yaparsanızda o kadar kötü maaş ve imkanlara sahip olursunuz.

    Futboldan örnek vermişsiniz ama orasıda aynı o futbolcular merhamet sahibi tamam yarı fiyatına oynarım modunda oynamıyorlar.Sözleşmelerinde kurumun bazı ekonomik şartlarda verilicek maaşın veya primlerin kurum tarafından belirlenicek miktara kadar kesilmesi öngörülüyor.Yani sözleşme tarafı sayfalarca hatta düzinelerce maddeden oluşuyor.Yoksa her klubun futbolcuları vefalı olucak diye bir kaide yok bir tanesi ticaret mahkemesine gitse o klup batar o yüzden klüplerde bunu düşünerek dediğiniz olayı sözleşmeye ekliyor tabi bizim magazinsel spor basınıda işte maaşlarını yarı yarıya düşürülmesini kabul ettiler ne iyi oyuncular diye ortaya güzel bir drama kurgusu çıkarmaları tesadüfi değil.

    Birde 2000 tl ile 12 milyon dolar kazanan aynımı demişsiniz evet aynı 2000 tl kazanan ailesine bakmakla yükümlü iken 12 milyon dolar kazananda ailesinden yanına çalışanlara onların ailesinden şirketi veya ilgilendiği kurumlar varsa onlara kadar sorumludur.Yani dünyada %20 lik kesim dışında maddi açıdan ciddi kazananlarında sorumlulukları var 2000 tl gibi rakamlarda çalışanlarında sonuçta o paraları kazanmak için zamanında ciddi sıkıntılar çekenleride var direk hazır konanlarında ama sonuçta neticesi değişmeyen bir durum var "Ne kadar ekmek O kadar Köfte"

    Gerçek dünyaya hoşgeldiniz ilk dersimiz 1 lirada olsa 1 milyon dolarda olsa hakkımızı almamız.Alamıyorsakta peşinden koşmamız.

  4. hayır bu beni sizin ve muhtemelen bir kaç başka kişinin gözünüzde enayi yapar ancak. Olayı endüstriyel boyutta düşünürseniz yazdıklarım komik gelecektir. Hayat benim için sadece maddiyattan oluşmuyor, kısaca hayatımla alakalı bir kısa not paylaşayım, ailemin şirketi olmasına ve ben o şirkette çalışıp şuan kazandığımdan daha fazlasını çok daha az eforla kazanabileceğime rağmen, sırf hayallerim ve tutkularımdan dolayı eğitim + çalışmak için yurtdışına çıktım, son 2 senedir de bu yüzden oldukça sıkıntılarla boğuşuyorum, ama pişman değilim ve hedefime ulaşana kadar da devam edeceğim, yada o hedeflere ulaşma ihtimalim sıfırlanana kadar devam edeceğim diyelim. Kısacası daha az para kazanıyorum, iş ve eğitim hayatında daha çok sıkıntılarla karşılaşıyorum ve bunu para için değil, tutkularım için, hayalimdeki şeyi yapmak için yapıyorum. Ben bunu mühendis olarak yapıyorum. Yarış pilotu olsaydım o sizin kutu içine aldığınız şeyleri yapardım, gerekirse takımımı maddi olarak desteklerdim çünkü benim için para kazanmak değil yarış kazanmak önemli olurdu, bankamda ki 3-5 milyon fazla para değil, aracımdaki 0.3-0.5 saniye beni mutlu ederdi, takımın paramı ödeyemiyorsa basına karşı şikayet etmezdim…

    Bu beni enayi yapıyorsa, enayi olayım gocunmam, çok klişe olacak ama hayallerimizin tutkularımızın peşinden koşmadıktan sonra ne anlamı var bu işlerin. Futboldan örnek vermek hoşuma gitmese de Beşiktaş'ın maddi sıkıntılar sebebi ile futbolcularının ücretinde indirime gitmesi, ve bunu kabul eden futbolcular, o futbolcuları enayi yapmaz benim gözümde, aksine fedakar yapar. Senin dediğin gibi olay 1500-2000 tl ile alakalı bir şey olamaz tabi. Elma ile armutu karşılaştırmaya gerek yok, benim şuan çalıştığım firmanın binlerce hatta yüzbinlerce çalışanı var, benim 500 lira fazla yada az almamı hissetmezler bile, fakat F1 pilotu olursan takımının senelik bütçesi 200 milyon euro ise, 2 milyon az harcaman çok büyük etki yaratır, %1 den bahsediyoruz burada… bu da basit matematik, ilkokulda bunu da öğretiyorlar.

    bir de 803 lira kazanan adam 2000 lira kazanan adama yahu 1500 alsın ne olacak demesi ile, 2000 lira maaş alan bir bireyin, totalde 12 milyon euro kazanan adama, "yahu parasını sezon sonu alsın" demesi aynı şey olabilir mi ?

    Bazı insanlar para ile motive olur farkındayım, umarım her insan bu şekilde düşünmüyordur…

  5. Şu anda belki de dünyada en fazla taraftara sahip pilot Raikkonen'dir. İlk sırada olmasa bile kesin ilk ikidedir. Yani ekran başına sırf Raikkonen'i izlemek için geçen sırf bunun için para verip yayını izleyen binlerce insan varken, Raikkonen'in böyle bir açıklama yapması beni son derece üzmüştür. Haklı sebepleriniz olabilir ama bu şekilde dünyaya mal olmuş bir pilotsanız sadece kendiniz açısından düşünemezsiniz olayı. Her ne olursa olsun Raikkonen sezonu yarışarak tamamlamalıdır.

  6. osman erener avatarı

    allah aşkına bir düşünün..para almadan çalıştığınızı..bu konumdayken zengin olup olmamak ne kadar önemli olur? örnek olarak futbola bakalım.sezon boyunca maaşını alamamış ve o takımda oynamaya devam eden tek futbolcu o takımın kaptanı veya çok önemli bir simgesidir..raikkonen'in böyle bir açıklama yapmasının sebebini de bu örneğe yakın görüyorum..raikkonen'e göre lotus son yaptıklarıyla böyle bir şey yapma gerekliliğini ortadan kaldırdı ve bence sonuna kadar haklı..maaşını verme, küfür et, yanlış strateji uygula( kasıtlı olandan bahsediyorum) sonra da efendim neden para istiyor bu adam..Hayrına mı çalışacaktı!

  7. nasıl kimseyi ilgilendirmez? Sporu takip ediyorsam beni ilgilendirir, basite indirgersek zaten Formula 1 beni hiç ilgilendirmeyedebilir, bana direk katkısı olan, yaşamamı sağlayan bir şey değil, ben F1 çalışanı değilim, çoğumuz değiliz, ama sporu takip ediyoruz ve burada zaman geçiriyoruz, sizin dediğiniz gibi beni ilgilendirmiyorsa dükkanı kapatıp gidelim, hiç bir şey beni ilgilendirmiyor sizin mantığınızla… Saçmalığa bak…

    Alonso benzer şeyleri yapsa tepkim yine aynı olurdu… Kimi Raikkonen taraftarları her zamanki gibi pilotlarına toz kondurmuyor ama 10 senedir F1 izlerim para konusunda ağlayan F1 patronu gördüm, F1 takımı gördüm, F1 pilotu görmemiştim, onu da şimdi görüyorum, ağlayan Jules Bianchi olsa neyse… sanki F1'e giren yeni yetme cebince 5 kuruş para yok 🙂

    Ayrıca o para ödenecek, sadece paranın geç ödenmesini sıkıntı yapıyor Kimi, ödenmemesini değil, FOM'dan parayı alınca Lotus mecburen ödeyecek, gerekirse faiziyle ödeyecek, ama ödeyecek… Nasılsa ödenecek para için bu kadar tantana kopartmak bence kaliteli bir davranış değil, siz bunu taktir ediyorsanız, bunu profesyonellik olarak görüyorsanız bu sizin düşünceniz, bana cevap vermek zorunda değilsiniz…

  8. Bu adam için f1'de önemli, para'da önemli, Ferrari'den ayrılırken ilgilenen bir sürü takım vardı, Toyota'da yanılmıyorsam ciddi paralar teklif etmişti, Kimi kabul etmedi takım organizasyonu'da çok önemli. Lotus ile geri geldiğinde çok büyük paralara dönmedi ve Lotus'un sağlam performans vereceğini kimse tahmin edemiyordu, F1'siz kaldığı dönemde özlediğini söylemişti, en istikrarlı sezonunu geçirdi en çok puan alma üst üste rekorunu kırdı. Değerini yine ispatladı 2 senelik boşluktan sonra ayrı kalmasına rağmen, bu değer karşılığı Ferrari'yi seçti, hem para için hem organizasyon için, kimseyide ilgilendirmemeli bu karar insanlar yorum yapsın ama biraz saygı.

  9. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    işin arka planını bilmiyoruz fakat kimi 1 yıl odeme almadıgını söyluyor.koca f1 de yarısan ve her sozu dıdık dıdık edılıp dogrulanma yada yalanlanma ıhtımalı olan her adımı dunya tarafından takıp edılen bır f1 pılotu boyle bır konuda yalan soylemez heralde.kaldıkı bu sorun ıcın kımı nın ne kadar suredır sustugunu bılmıyoruz.ustelık bouıller her fırsatta odenecek odıyecegız.lopez le konustular konusacaklar dıye acıklamalar yaparak kımıyı bır sekılde dogruluyor.

    kımı nın dogru soyledıgını ve takımdan 1 yıldır ucretını alamadıgını ve eger alamazsa son ıkı yarısa cıkmayacagını soylemesı kendısını yerden yedi kat gooklere kadar haklı cıkarır.

    duygusal dusunup ne olacak canım dunyanın parasını kazanıryor gec alsa ne olur dıye dusunebılır ama profesyonel iş hayatında ısler boyle yurumez.o yuzden ıcra davları var.o yuzden tıcaret mahkemeleri var.ve hatta bu yuzden GREV denen sey var.kımıde bır sekılde grev hakkını kullanıyor.bu olayın perde arkasında emınımkı kımı defalarca parasını kıbar ve etık yollardan ıstemıstır.ve en son bu duruma gelmıstır.yoksa bu sevıyedekı ınsanlar sırketler ısın bu duruma gelmesını asla ıstemzler.

    herkesın bır ayagı ve yorganı vardır.ve her dagın kendıne gore karı vardır.adamın parası varsa var.ona gore de gıderı vardır.bılmıyoruz.herkes aldıgı paraya gore degerlendırme yapıyor ama yanlış.

    benım tahsılat elemanın kestıgım faturaları goruyor ve bu faturaları tahsıl edıp vay be patron ne kadar para kazanıyor bana uc kurus para verıyor dıye dusunup sadece gelırı goruyor ve o haberının olmadıgı gıderlerı gormeden bu yorumu yapıyorsa at gozlugu ıle bakmıs olur.dolayısı ıle kımı nın bır cok pılotan az paraya calıstıgını ee ustunede bunuda 1 yıldır alamadıgını dusundugumuzde adama cıkıp tek laf edemeyız. adam haklı dagılın:)

  10. Arkadaş kimseyi ilgilendirmez adamın o paraya ihtiyacı var mı yok mu, kim haklı onun cevabını verin, ister para için sürer ister zevk için, basına konuşmayıpta gelip bana mı konuşacak herhalde basına konuşacak, adam diyor açık açık bu son ihtarım vermezlerse son 2 yarışa çıkmam, senin pilotun Alonso'ya aynısı olsaydı görürdük varsayım üzerine konuşmayı sevmesemde, kavga çıkardı.

  11. 2007 Dünya Şampiyonu, takımından uzun süredir öneme yapılmamasına rağmen takıma olan sadakatinin sorgulanıyor olmasının da canını sıktığını söyledi.

    "Bazen bir takım oyuncusu olmadığınızı söylemeleri ve takıma kendini kalpten adamıyorsun demeleri canınızı sıkıyor. Özellikle de bütün bir yıl boyunca size sıfır Euro ödenmişse."

    "Bu sizi dünyanın en iyi insanı yapmaz fakat olanlar böyle ve söylediğim gibi umuyorum ki sorunu nasıl çözeceğimiz ve sezonu en iyi şekilde nasıl tamamlayabileceğimiz konusunda karşılıklı anlayış sağladık.
    Daha önce para almasa da yarışacağını söylemişti adama nasıl bir tavır aldıkları açık! Lotus kazandığı bütün sempatiyi kaybediyor şu anda..

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kardeş bu takım bu adama bu parayı verecektir.Kimi çırıl çıplak monacoda teknesinde keyif yapabilen bir insan.Sen diyorsun ki sen çalıştığın yerden para almıyormusun.Bu adamın paraya ihtiyacı yok.Böyle biri kendisini tekrar F1 e döndürebilen bir takıma vefa borcu ödemelidir böyle davranarak taraftarların gözünde paragöz bir insan olarak görünmüştür.

  13. . Evet ben profesyonelce düşünmüyorum, ben olsam şampiyonların yerinde bana daha az para verin rüzgar tünelinde daha çok test yapın aracı geliştirin, bana vereceğiniz 3-5 milyon fazlayı değil aracın 0.3-0.5 hızlı olmasını istiyorum diye… Futbolcu olsam taraftarı olduğum takıma boş mukaveleye imza atardım, bu beni amatör mü yapıyor ?

    Malesef bu sizi amatör değil kusura bakmayın enayi yapar.Çünkü bu tarz kurumlar olsun markalar olsun burdaki işler hatır gönül işleri ile dönmez.Mahalle kültürü ile kurumsal kültür ayrıdır.Siz çalıştığınız işyerinde Patronunuza yahu bana 2000 tl veriyorsunuz ama 1500 yeter bana vereceğiniz parayı gidin şirketin gelişmesi için harcayın diyebilirmisiniz.Tabiki diyemezsiniz çünkü aldığınız para ve harcadığınız para sizin yaşamınızı idame ettiricek etkenlere ayırdığınız maddi kaynaktır.Ha burda asgari ücret alan adamda (803 TL) şunu der yahu bu adam 2000 tl alıyor ne var 1500 tl alsa zaten yaşam düzeyi çok iyi benden 2 katı para kazanıyor biraz şirketine vefalı davransa ya dese ne kadar mantıksız olur değilmi?

    Herkesin hayat şartları farklıdır size yüksek gelen rakamlar onlara normal gelebilir.Sizin kazandıgınız rakamlarda asgari ücretliye fazla gelebilir hayat böyledir.Hayat bilgisini boşuna ilkokullarda öğretmiyorlar değilmi?

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bu açıklamalar, Raikkonen karakterinde birisine hiç yakışmıyor. Ferrari'de, Alonso ile takım arkadaşlığı yapacağını öğrendiğinden beri, bu tür tatsız açıklamalar yapıyor.
    Üzüm üzüme baka baka kararır misali herhalde…

    Belkide geçen hafta onu zor duruma düşüren takımdan, bu tarz açıklamalarla intikam alıyordur. Siz beni zor duruma düşürürseniz, bende sizi düşürürüm der gibi. Kısasa kısas yani.

  15. Bu tür açıklamalar yaparak karşı fanların gözünden düşüyosun kimi.

  16. Ferrari'ye paradan dolayı geçtim, Lotus paramı ödemiyor, paramı ödemezlerse yarışlara çıkmam, bunlar benim yorumum değil Kimi'nin açıklamaları… Lotus 3. pilotu (Valsechi) konuyla alakalı sorulara ben bedava yarışmaya hazırım şekilde cevap veriyor.

    Bu adamlar profesyonel adamlar, takımlar profesyonel, ve ben içlerinde ki o amatör ruhu kaybettiklerinden dolayı bu durumdan hiç memnun değilim. Evet ben profesyonelce düşünmüyorum, ben olsam şampiyonların yerinde bana daha az para verin rüzgar tünelinde daha çok test yapın aracı geliştirin, bana vereceğiniz 3-5 milyon fazlayı değil aracın 0.3-0.5 hızlı olmasını istiyorum diye… Futbolcu olsam taraftarı olduğum takıma boş mukaveleye imza atardım, bu beni amatör mü yapıyor ? belki, ama tutkulu olduğum konularda maddi şeylerden çok rahat vazgeçebilirim ve bu benim kişiliğim tabi… Bu insanlar tutkularıyla değil gelen parayla yarışıyorsa benim düşünce yapıma ters, bu koltuklarda daha tutkulu, daha amatör ruhlu insanlar görmeyi yeğlerim. Bu düşüncelerim parayı bu kadar yücelten her pilot ve sporcu için geçerli…

    ve ayrıca sen gerçekten Kimi'nin o paraya acil ihtiyacı olduğunu düşünüyor musun? Para konusunda bu kadar sızlanacaksa gitsin takımı mahkemeye versin, basına karşı konuşup takımı karalamasına gerek yok… Kimi karakter abidesi oluyor sonra taraftarların gözünde, al birini vur ötekine yemişim böyle karakterleri…

  17. Ne gözü doymaz insanlarmışsınız yüce Allah size bu gereğinden fazla aldığınız paraların hesabını sormayacak mı diğer insanlar açken . Ha zaten dinsizsiniz sonsuza kadar Cehennem …

  18. Her zaman söyledim Kimi harika bir pilot kariyerin de kararlar verebilir buna saygı duyuyorum çünkü en doğal hakkı. Ama yaptığı en büyük yanlış Ferrari ile resmi olarak anlaştıktan sonra F1 basınının önüne çıkıp tek ayrılma ne denim para dedi bu hem kendisini hem de takımını küçük düşürdü. Geçen sezon Kimi’ye ödemesi sezon sonunda yapıldı peki o zaman neden sesi çıkmadı? Ferrari anlaşması olmasaydı acaba bu olanlar olurmuydu? Kimi giderayak her şeyi döküp devirip gideyim dedi ama canı sağ olsun harika bir iki sezon zevk vericiydi Enstone’nin emekleri ortada kalmadı Rüzgar tünelinde atılan adım Mclaren ile geliştirilen simülasyon hepsi meyvesini verdi.

    Eric Bouiller Japonya da ödeme yapıldığını söylemişti miktarın bir kısmı halen takımda umarım en kısa zamanda takım ödemeyi yapar. Kimi Lotus Renault takımını seven bir kişi aynı şekilde takımda Kimi’yi seviyor. Takım Kimi’ye cephe aldıysa bunun tek nedeni Kimi’nin para mevzusudur.

    Enstone yine 2012-2013 sezonlarında yaptığı gibi kendi çapında 2014 için sıkı bir paket üretecektir buna da canı gönülden inanıyorum.

  19. maaşını alamaması tabi ki kötü bir şey ancak Oversteer arkadaşımızın dediği gibi bu dönemde parasını alamamasının kendisini pek sarsacağını düşünmeyelim. bizler gibi aylık 1000-2000 TL civarı maaş alan bir insandan bahsetmiyorum. ömrümüz boyunca hayalini bile kuramayacağımız kadar parayı bir senede alan adamdan bahsediyoruz. Ve yıllardır da alıyor.

    Sene başındaki anlaşmalarının tam olarak nasıl olduğunu bilmiyoruz. maaş ödemeleri hangi dönemlerde ve nasıl yapılacağını bilmediğimiz için bu durumla ilgili pek bir şey söyleyemiyorum. Ancak açık olan bir şey var ki durum her iki taraf tarafından pek iyi yönetilmedi. Olayların aslında Raikkonen'in sırf para yüzünden Ferrari'ye gittiğini açıklamasıyla başladı. Ferrari ile anlaşıp oraya gidebilirsin ama o dönemde yaptığı açıklamalarla takımını gerçekten zor duruma düşürdü. O dönemde takımının değer kaybetmesine sebep olduğunu düşünüyorum ve bu süreç sürekli olarak devam etti.

    Gelecek sene de Lotus'ta Raikkonen gibi bir yıldızın olmayacak olması takımın işini daha da zorlaştıracak. Grosjean takımı kurtarabilir mi? Bu şekilde devam ederse ve takım iyi bir araç hazırlarsa kurtarabilir. Ama Raikkonen'in ayrılığı Quantum Motorsports ile olan görüşmeleri olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Orası olmazsa artık Maldonado olsun. Yapacak bir şey yok. Maldonado geçen günkü açıklamalarıyla resmen "Kıroyum Emme Para Bende" dedi. Takımın paraya ihtiyacı var. Hulkenberg'in sıkıntı yaşayacağı aşikar olsa da mevcut şartlarda takımın ayakta kalması için Maldonado'nun paralarına ihtiyacı var.

  20. koyun tekmeyi kıçına gitsin.neymiş arkadaş bundaki paragözlükte yahu.ödeme yapılmazsa yarışmazmış.yarışmasın zaten son yarışlarda yaptıkları ortada boşa benzin harcamayın bari.yakacak olduğunuz benzin parasınıda verin avunakoysun.bunun kadar para muhabbeti yapan olmadı şu sporda.gerçi taraftarları toz kondurmazlar şimdi ama gerçekler bunlar.sen oranın maaşlı elemanısın.paranı alamıyorsan gidersin mahkemeye hakkını ararsın.orada burada deklare edip duramazsın.koca şirketin geleceği ve imajı bir kişinin ellerine mahkum edilmemeli.bulunmaz bursa kumaşı değil sonuçta.ben rai yi severim hatta yeri gelir desteklerim ama şu son zamanlardaki yaptıkları hakikaten baydı.neymiş çok cool muş.neymiş buzadammış kimse ona bir şey söyleyemezmiş.geçelim bunları.

  21. Grosjean'ınkini Total ödüyor

  22. Paşa gönlü ne için isterse onun için yarışır. İster para için yarışır ister sevdiği için. Bu konu sizi niye bu kadar ilgilendiriyor anlamış değilim. Alonso, Hamilton vs… paralarını tıkır tıkır alırken oh aman ne güzel, Kimi, koca sene tek kuruş alamadım diyor, şöyledir böyledir diye konuşuyorsunuz. Tarafsız gözle bakabildiğinizi düşünmüyorum bu konuya.

  23. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yarışmayı sevmese F1'de bir dakika daha durmaz.

    Yarışmak için yarışmasa bütün sezon para alamamışken şu ana kadar devam etmez, Red Bull'dan başkasının şampiyon olamayacağı anlaşıldığı anda da bırakır giderdi.

    Ayrıca profesyonel sporlara bu bakış açısını anlamıyorum. Vay efendim bunlar tek senede kazandıkları parayla zaten bir ömür geçirirler. Hayır işte öyle olmuyor. Bikere bu insanlar bizim gibi yaşamıyor, bizim gibi mütevazi harcamıyorlar ve ek olarak, bu tip insanlar çoğunlukla yakınlarına da fazlaca yardım ederler. Kimi'nin zamanında bir yarış takımı da vardı, ayrıca ralli döneminde de bir sürü para döktüğü kesin.

    Dersen ki bizim gibi paraya ihtiyacı var mı, eyvallah derim yoktur elbette. Fakat bu kadar profesyonel bir ortamda maaşın ödenmemesi kabul edilemez. Düşün ki önceden kazandığın belli bir paran var belki onunla ilerde yatırım yapacaksın ama çalıştığın yerden tek kuruş alamamışsın ve sermaye olarak ayırdığın paradan yiyorsun sürekli. Bence hoş bir durum değil.

  24. gerçekten paraya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, F1'e yeni ayak basan birisi değil, senelerce Mclaren ve Ferrari gibi devlerde dünyanın parasını kazandı. Maaşının ödenmemesi büyük sorun ve sözleşme ihmali, ama o paranın yayın haklarından para geldiğinde ödeneceği neredeyse kesin, kimsenin parası kimsede kalmaz bu devirde bu şekilde, ortada sözleşme var.

    O yüzden bu kadar sorun yapılması bana mantıklı gelmiyor, adam benim gibi maaşı geç gelse kirayı ödemeyecek durumda mı? O kadar para kazandıktan sonra bu duruma düştüyse, tuvalet kağıdı yerine 100'lük banknotlar kullanıyor falan olması lazım… Madem öyle bıraksın, yarışmak için yarışmayı değil para için yarıştığını ispatlar sadece…

  25. galiba sen calistigin firmaya veya sirketten para almiyorsun eger isyeri senin ise bedava satis yapiyorsun.rahmetli kemal sunalin yaptigi gibi veresiye defterini gr la satiyorsun. en iyisi sen yorum yapma arkadas..

  26. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Dostum ben Ferrari'de bu ışığı görmüyorum çünkü bu ekiple Ferrari yürümez.Takım komple revize edilmeli iki iyi pilotunda olsa araç vasat doğruya doğru konuşmak lazım.Bende isterim Ferrari iyi olsun şampiyonaya renk gelsin.Geçen yıl inanılmaz zevkli geçmişti özellikle ilk yarışlar son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi sürdü.Umarım seneye Ferrari Mclaren Redbull Mercedes Lotus hepsi yakın araçlar üretir ve zevkli bir şampiyona izleriz.Ama Ferrari bu şekilde devam ederse bir fiyasko daha kaldırmaz komple revizyona gider takım.

  27. bişey diyecem. Grosjean ın ödemeleri yapılıyor mu çünkü onun sesi hiç çıkmıyor 🙂

  28. Mesela?

  29. gittiği takım force india veya williams değil kardeşim ferrariden bahsediyoruz ki gelecek sene raikkonen açısından ferrarinin artısı allison ın bu takımda olacak olması ayrıca fabrika takımı ve motorunu kendi üretiyor buda artı bir nokta ayrıca gridin en iyi iki pilotu bu takımda olacak ve tabiki en büyük bütçede bu takımda olacak yani demek istediğim seneye 8-9 olcak takım lotus mu yoksa ferrari mi olacak görecektir herkes

  30. hakkı olanında altına imza atmış;lotusdan eksik para almış ama sabretmiş fakat oda hakkı olanın altına imza attığı halde o hakkın altıda ödenmemiş;üstüne birde permane çıkmış.eşek olsa bu kadar yük kaldırmaz.çüş.o çalıştığı şirkete göstereceği vefayı ve fedakarlığı göstermiş.gerisi lotusun sorunu.bazıları gibi herkes parasını tıkır tıkır alamıyor

  31. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Aklı parada olan insandan yarar gelmez. Adam parayla mutlu oluyor yoksa 8 – 9 uncu olacağı takıma niye gider ki böyle bir takımı bırakıp değil mi ?

  32. Raikkonen'e haksız demek tuhaf.Siz bir sene boyunca çalıştığınız şirketten veya devletten paranız ödenecek diye avutulun ve onlar sizler maksimumu almaya devam etsin.Ne düşünürdünüz ? Kimi parayı önemseyen bir pilot çünkü emeğinin karşılığını almak istiyor.Şampiyonlukta böyle,yarış zaferleri de,hepsi emeğin bir ürünü.O söylediği "Tüm yıl boyunca sıfır ödeme alırsınız" cümlesi hakkında Lotus'un iki defa düşünmesi gerekiyor.

  33. Yahu arkadaşlar siz maasiniz iki gün gecikse sizlanirsiniz. Bu adam sezon başından beri parasini alamiyor. Bu adamlar dünyanın peşinden koştuğu Yıldız isimler. aylık harcamalari 3bin euro değil. farklı pahali hayatları var ve performans göstermek için kendilerini iyi hissetmeleri gerekiyor. Lütfen biraz mantıklı yorumlar yazın. adam amme hizmeti yapmıyor. profesyonel. merak edenler için: profesyonel işini para kazanmak için yapar, amatör ise zevk almak öğretmek keyif duymak için. .

  34. Oldu mu, olmadı. Kimi gibi hazırcevap birisinden daha yaratıcı bir tehdit beklerdim.

  35. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Sondan bir önceki paragraf Kimi'nin ne denli haklı olduğunun göstergesi.

    Sen bütün yıl adama tek kuruş ödeme yapma , sonra git bir de küfürlü şekilde kenara çekilip yol vermesini emret.Senin , Kimi'nin o arabayı sürmesine dua etmen gerekirken yaptığına bak.

  36. 'Buzadam' olmak o telsiz konuşmasına rağmen Kimi nin yaptığı gibi son turda en hızlı turu atmaktır . hakkın yendiğinde susmak değil

  37. "tüm yıl boyunca sıfır ödeme alırsınız"

    Kimi`yi paraya cok onem vermeyen biri olarak tanirdik ve son zamanlar sikca para muhabbeti yapinca sasirmistik, meger adam gercekten sıkılmış tum yil odeme yapilmamasindan..

  38. bence kesin ödeme yaparlar sonuçta takımlar şampiyonluğunda 2.lik söz konusu bide lotusun formda olduğunu düşünürsek böyle bir riski göze alamazlar

  39. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    arkandayız reyizz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir