Webber: "Motivasyonum Kalmadı"

yazar:

kategori:

Austin ve Brezilya Avustralyalı pilotun son Formula 1 yarışları olacak. Webber’in 10 yıldan fazla olan F1 kariyerinde 9 galibiyeti ve 40 podyumu var.

37 yaşındaki Webber Porsche ile anlaştı ve firmanın Le Mans aracını kullanacak.

Webber geçtiğimiz yıl da emekliliği düşünmeye başladığını söyledi.

“Porsche beni 2013 için istedi, henüz hazır olmadığımı söyledim. Fakat 2012’de bir değişikliği düşünmeye başladım. Uzun zamandır Red Bull’daydım ve başka bir şey yapmak istiyorsunuz. İnsan doğası bu.”

“Benim durumunda sebepler kişiseldi. Ailemle, partnerimle ve arkadaşlarımda daha fazla zaman geçirmek istedik. Daha önce orada olmayan şeyler vizyonuma girdi.”

“36 yaşındayken 25 yaşında gibi düşünmezsiniz. Ancak yarışmayı tamamen bırakırsam da mutlu olamayacağımı biliyordum. Bir denge bulmanız gerek ve ben bunu Porsche ile buldum.”

“Önümüzde bir çok sıkı çalışma olduğunu biliyorum, ancak Formula 1 gibi olmayacak. Önümüzdeki yıl yine 20 yarış olacak ve üst düzey bir takımdaysanız bu oldukça yorucudur.”


Yorumlar

  1. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    "Huzurum kalmadı,fani redbull'da,
    yapıştı kersime bir kara bela"
    Mark Webber

  2. Bu işin mutfağında olan Webber in söyledikleri önemli.
    36 yaşındaki Webber gelecek sene 20 yarıslık bir sezonun yorucu olacağını söylemiş.
    Demekki Schumacher gerçekten çok büyük is çıkarmış.O yaşda o hız herkese nasip olmaz.Bu da Schumi farkı.

  3. adam olsaydında geçen sene bırakıp gitseydin.hiç olmazsa haysiyetin olurdu.her yarış aynı muhabbet.birde safmış gibi o farklı bir kategoride yarıştı gibisinden iltifatlar ediyor.yaşadıklarına baksana schuminin 2012 de yaşadıkları ile aynı.sanki kasıtlı kovma çabası bu.bu saboteleride mercedesten öğrendiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir