Abu Dhabi GP Rekorların Yarışı Oldu

yazar:

kategori:

Abu Dhabi GP’sinde iki rekor kırıldı, ve bunların hiçbiri Red Bull veya Sebastian Vettel tarafından kırılmadı.

Ferrari en çok peşpeşe puan alan takım rekorunu McLaren’dan almayı başardı. Ferrari ve McLaren bu rekora 2010’da ilk 10’a puan verilmeye başlandığında koşmaya başlamışlardı. Red Bull ise geçtiğimiz yılın İtalya yarışında puan çıkaramamıştı.

Max Chilton ise F1 kariyeri başlangıcında en fazla peşpeşe yarış tamamlama rekorunu Tiago Monteiro’dan almayı başardı. Chilton ilk sezonunun ilk 17 yarışını sorunsuz bir şekilde tamamlamayı başardı. Monteiro 2005’te Jordan ile ilk 16 yarışını tamamlamayı başarmıştı.

Bu sezon büyük ödül 11. kez Sebastian Vettel’e gitti. Vettel 2011’deki kendi rekoruna ulaşırken önünde iki yarış daha var. Alberto Ascari 1952 ve 1953’te dokuz kez peşpeşe kazanmıştı. Vettel ise yedinci peşpeşe galibiyetini elde etmiş durumda.

Fernando Alonso’nun sezonda ilk kez üçüncü sıralama seansına kalamazken bu yıl her sıralamada üçüncü seansa kalabilen tek isim Sebastian Vettel olmuş durumda.

Jenson Button bu yıl 999 tur atmayı başardı ve bu rakam diğer tüm sürücülerden daha fazla.


Yorumlar

  1. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    tabak virajında bianki ve maldonado

  2. Tiego Monteiro'ya kadar gitmeye gerek yoktu be 🙂 Aynı başarıyı 2007 senesinde Heikki Kovalainen de gösterdi. Son yarış Brezilya'da yarış dışı kalana kadar 16 yarış klasmana girmişti.İşin ilginci Monteiro da Brezilya'da takılmış.

  3. Yanlış hatırlıyorsunuz o Bianchi idi biraz önce baktım yani.

  4. Evet Chilton'la çarpışmışlardı. Maldonado havalanırken Chilton'a bişi olmamıştı.

  5. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Yanlış mı hatırlıyorum. Yarışın birinde (Monaco olabilir belki) Maldonado ile yan yana birbirlerine vurup yarış dışı kalmamış mıydı Max Chilton?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir