Raikkonen, Ferrari'ye Dönüş Kararından Pişman mı?

yazar:

kategori:

Şu anda Almanya’nın RTL kanalı için muhabirlik yapan eski yarışçı Christian Danner, Raikkonen’in bu kararından pişman olduğunu düşünüyor.

Danner “Kimi, menajerlerinin onu tekrar Ferrari’ye gönderiyor olmasından dolayı sinirli. O, şu anda Alonso’nun galibiyetten uzakta olsa da en iyi sürüşünü gerçekleştirdiğini düşünüyor.”

“Lotus ona istediği tüm özgürlüğü verdi ve bulunduğu dönem için açık bir şekilde daha iyi bir araç verdi.”

“Luca di Montezemolo ona çok fazla parti yaptığını söylediğinde ne yapcak?” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Ferrari'ye Dönüş Kararından Pişman mı?” için 26 yanıt

  1. bunu alın burdan 🙂

  2. Baştan söyleyeyim ezdin geçtin resmen. Ama diğer arkadaşında savunduğu bazı şeylerede katılmıyor değilim açıkçası. İkinizin arasında yüzde 70 e 30 arada kaldım diyebilirim.

    Ama şunu söyleyeyim okuması zevkliydi.

  3. Tarih aktı beh. 🙂
    Ferrari'nin bugün ki Ferrari oluşunun temelleri 85'ler hatta 90 sonrasıdır bu kadar geç yani. Bariz üstün ve güçlü kimse yoktu zaten.

  4. git ve gör bakalım

  5. Konuyu dallandırıp budaklandırmışsın. En güzeli.

    2. dünya savaşı 1945'de bitti. Faşolar kaybetti. Kaybeden faşoların durumuna bir bakalım. En büyük yenik Almanlar "galipler galibi" SSCB ile emperyalist ABD-İngiltere (ve Fransa'yı da ekleyebiliriz) arasında paylaşıldı. Her iki kutup da en iyi modelin kendilerinin uyguladığı sistem olduğunu tüm dünyaya gösterebilmek için ellerinden geldiğince taş üstünde taş kalmamış olan bu ülkeyi her alanda ayağa kaldırmaya çalıştılar.

    ABD'nin, ekonomik darlık içindeki ülkeler SSCB'nin kucağına düşüp de komünist olmasın, bizim kucağımıza otursunlar ki ileri de onları istediğimiz gibi öpelim diye devreye soktuğu yaklaşık 13 milyon dolarlık Marshall yardımı 15-20 kadar ülkeye dağıtıldı. Bu yardımdan en büyük payı doğal olarak müttefikleri İngiltere ve Fransa aldılar. 3. sıradaki ülke olan Almanya bu yardımdan yaklaşık 1 buçuk milyon dolar aldı. 4. İtalya da o meblağın biraz altında bir rakam aldı. Elbette ki devletlere yapılan yardımın/verilen borcun halka yansımadığını biliyoruz. Bunun birebir şahidi olmuş nesilleriz. Konuyu dağıtmamak adına F1'e dönelim, kaybeden yalnız eski faşoların F1'deki durumuna bakalım.

    1950-1953 yılları arasında şampiyon olan sürücüler 2. dünya savaşının yenik ve yalnızı (!) İtalyan araçlarıyla bu şampiyonlukları aldılar. '54-'55 şampiyonlukları has yenik ve has yalnız (!) Alman Mercedes'le geldi. '56-'57 yine İtalyan otomobiller. 1958'de ilk kez üreticiler şampiyonası da eklendi. Üreticileri İngiliz Vanwall kazanırken sürücüler şampiyonu yine bir İtalyan otomobiliyle geldi. Yani, 1950-1958 arasındaki savaş sonrası 9 sezon yenik ve yalnız ülke (!) italya'nın otomobilleri şampiyonluklar aldılar.

    2. Dünya Savaşı'nın İngiliz uçak mühendisleri, savaş sonrası boşa çıkınca F1'e yönelmişlerdi. Bu mühendisler, araçlarına yenilik üstüne yenilik eklerken, tutucu E. Ferrari yenilikler karşısında ayak diretiyordu. Mesela, Cooper takımı 1958'de motoru sürücünün arkasına yerleştirirken, E. Ferrari hala "Atlar aracı çekerler, itmezler" diyebiliyordu. 1961'de Ferrari arkaya konumlandırdığı motoru ile sezonu domine etti. (Hoş o sezon İngiliz takımları yeni motor kuralına uygun motor bulma derdindeydiler.)

    F1'de ekonomik sıkıntı arıyorsan bak 1968'de ne olmuş. BP, Shell, Esso gibi firmaların spordan desteklerini çektiklerini açıklamışlar. Firestone gibi lastik üreticileri de ücretsiz yarışmama kararı almışlar. Bu durum dar bütçeli İngiliz takımlarını zora sokmuş ve reklam yasağını kaldırmak için girişimlerde bulunmuşlar. Bu girişimler sonunda FIA sponsorlara izin vermiş.

  6. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    10 yıldır bekledigimiz kimi mi alonsomu tartışması sonlanacak işte seneye bunun yanıtını eşit araclarda yarışmadıkları için 2 side en iyiler arasında diye veriyoduk artık birisi f1 in en iyi si olacak.(şuanki pilotlar için)

  7. Bekliyoruz…

  8. kaplan sen arka planda kal.

  9. kardeşim alonso ile ilgili kısım pek hoşuma gitmesede çok doğru tespitler yapmışsın.seninle dalga geçenlerde olmuş ama özellikle aybarsa vrediğin cevap gerçekten boş olmadığını gösteriyor.ki zaten cevap bile verememişler.

  10. Ey güzel kardeşim 2. Dünya savaşından yeni çıkmış yenik İtalyanları neden günümüz modern F1iyle kıyaslıyorsun. Bak ben sana daha ağırını söyleyim Enzo Ferrari italyan mafyasından borç dahi aldı çünkü italyan bankalarında para yok yaw. 1960da italyanın girdiği ağır ekonomik krizi saymıyorum dahi. Bak bu tüm saydığım olumsuzluklara rağmen Alfa Romeo ile birlikte o saydığın ingiliz pilotları ve diğer oluşumlarla başabaş yarışan bir Ferrari vardı. Öyleki Le mans yarışlarına damga vurmuş bir Ferrari vardı. O zamanlar avrupa ekonomik topluluğu yeni yeni kurulurken ilk etapta 2. dünya savaşının yenik devletleri yalnızlaştırma politikasıyla dertleriyle başbaşa bırakıldı. Bu zor ortamda Ferrarinin pilotlarla anlaşma yoluna gitmesi ki dikkat edin ingiliz pilot, yani İtalya İngilizlerle yakınlaşmak istiyor çünkü parasızlık ülkeyi kasıp kavuruyor, gayet normal bir durum. İddiamda yine ısrarlıyım ekonomik olarak zor durumdan kurtulmuş Ferrari'nin hiç kimseye imtiyaz vermediğini düşünüyorum. Özellikle 70'lerin başından bu yana. Zaten dikkat edersek 1963 te %90 hissenin Fiata satıldığını görüyoruz. Sadece Ferrari değil birçok spor otombili Fiat bünyesindedir İtalyada. Ama Ferrarinin şu ayrıcalığı var Enzo ölene kadar bu %90 lık anlaşma hayata geçmeyecekti, Ferrari o kadar inanılmaz dehaydıki 1988 de öldüğünde tüm fiat bünyesindeki araçlarda Fiat ismini gölgede bırakan yegane şirketi ardından miras bırakmıştı. Böylesine büyük bir dehanın günün şartlarına göre 63 öncesi birçok pilotla anlaşma yoluna gitmesi bir acziyet değildir. Ki ferrari hiçbir pilota boyun eğipte lütfen gel sana muhtacım dememiştir, böyle dese oğlunu mafyaya kurban vermezdi, son derece başı dik bir adamdı Ferrari. Hiç kimseye imtiyaz vermezdi, kimseyi kurumdan büyük yapmazdı, rica etme olabilir ancak boyun eğme asla olamaz. Zaten imtiyazı bulamayan çoğu pilot Ferrari adına yarışmayı kabul etmemiştir, o ekonomik darboğaza rağmen ferrari hay hay diyebilmiştir. Bu geleneğe sahip helede milliyetçiliğn cirirt attığı bir italyan takımının 2000lerde bir pilotu özürle, affet abi sen büyüksün diyerek geri getirdiği iddiaları ciddiye alınacak iddialar değildir.

  11. Söylenti ve laftan ibaret. Hiçbir zaman doğrulanamayacak söylentiden ibaret. Luca, kendisinden kaynaklanmayan şey ile ilgili özür dilemez. O gidişatı 2008 itibariyle Kimi kendi oluşturdu. Bunu yakinen biliyorum bu Kimi'nin de suçu değil adamın karakteri, beklentileri kabahat olamaz kan uyuşmazlığı dendi geçildi. Luka hayal kırıklığına uğramış olabilir ancak bu da doğrulanamaz.

  12. Kimse Ferrariye istediği anlaşmayı kabul ettiremez.

    En başta şunu belirteyim, sitenin senin gibi birine ihtiyacı vardı. Yani nereye kadar -bir çok zaman seviye düşük olsa da- ciddi tartışma yazılacak/okunacak. Arada senin yazdıklarını okuyunca insan hiç olmazsa gülüp geçiyor.

    Alıntı yaptığım yere gelirsek. O cümleyi okuduğum gibi aklıma 1962 sezonu geldi. Ne olmuştu o sezon? Kısaca şöyle anlatayım:

    Ferrari, İngiliz takımlarının ilerleyişi karşısında gerilemeye başlar. Senin büyük deden, yani Enzo Ferrari, bu durum karşısında dönemin en iyi sürücüsü olan Stirling Moss'a gider ve Ferrari sürücüsü olmasını ister. Formula 1'in özel katılımcılarından olan Rob Walker adına yarışan Moss ise Ferrari'nin kendisini 1951 Bari GP'de yüzüstü bırakmasını unutmamıştır. 1951 Bari GP'de Ferrari, Moss'a yarışması için teklif ****ürmüştür. Moss, antrenmanlar için piste gelip hangi otomobilin kendisinin olduğunu sorunca kendisi için hazırlanan bir otomobilin olmadığını söylerler. Moss'a verilmesi gereken otomobil İtalyan Piero Taruffi'ye verilmiştir.

    Moss, bu acı hatıraya rağmen Ferrari'nin teklifini düşünmeye başlar. Enzo Ferrari, Moss'a, tüm samimiyetiyle ona ihtiyacı olduğunu itiraf eder. Moss, Rob Walker'a sırtını dönemez ve Ferrari'yi Rob Walker adına yarışlara katılarak kullanmayı teklif eder. Başka seçeneği olmayan Enzo Ferrari, bu beklemediği teklifi kabul eder ve İtalyan kırmızısı otomobil, Rob Walker mavisine boyanır.

    (Buradan sonrası ekstra bilgi.) Rob Walker mavisi Ferrari hiç bir zaman yarışamaz. Çünkü, '62 sezonunun açılış yarışı olan Hollanda GP'den 1 ay önce Stirling Moss, Goodwood’da Easter Monday Glover Trophy Şampiyonası'nda BRP Lotus 18’iyle kaza yapar ve bir daha F1’de yarışamayacağı açıklanır.

  13. Eline Saglik birader güzel yazmissin. Arkadas ne abartmis öyle yaw hani bilmesek tanimasak way be diyecegiz. Bütün dünyasi Ferrari olmus. Yazzzikk!

  14. Orada sadece tercüme edilmiş bir iddia var. Yalanlanmadan yada doğrulanmadan neyin ne olduğunu bilemeyiz.

  15. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi – Ferrari ilişkisiyle ilgili bir yazı yazmayı planlıyorum bazı cevaplar orada bulunacaktır.

  16. Raikkonen'in menajeri menajer degil ayak bagi 🙂 Rai zorlamasa hic bir takimla anlasamayacaklar, en yakin ornekler 2010 Mclaren, 2013 Redbull, Steve Robertson kanser tedavisi icin Amerikaya gitti Raikkonen Ferrari ile anlasma imzaladi, o kadar soyleyeyim 🙂

  17. ee hocam adam Ferrarioğulları soyundan geliyor. Severim kendisini

  18. dostum Luca'nın bu özür ile ilgili bir haber linki filan var mı? çünkü ben şahsen hiç düşünmüyorum Luca Başkanın kontrat görüşmesi ya da herhangi bir sebep için Raikkonenden ya da herhangi bir pilottan özür dileyeceğini.

  19. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bu nasıl göklere çıkarmadır anlamadım.. ferrarinin peygamberliğini ilan etmediğin kalmış. ferrari kaf dağının arkasındaymış :))) italyanları bile geçmişin maşallah.

  20. yine kapının önüne koyarlar merak etmeyin

  21. Koşulsuz şartsız dönmez mi? Koşul para, parayı aldıktan sonra yansın dünya Raikkonenin umrunda mı? Luca'nın kimseden özür dileyeceğini sanmam.Kimse bulunmaz hint kumaşı değil, Raikkonenin istikrarlı puan alma başarısı olmasa, Ferrari ne için tercih etsin Raikkoneni? yıllardır alınamayan takımlar şampiyonluğu Ferrari taraftarlarını huzursuz etti, Ferraride güne en uygun hamleyi yaptı. Son anda Hulkenberg işinin yatmasıda biraz bu baskıdan kaynaklanıyor. Şu bir gerçekki Ferrari hiçbir pilotun nazını çekmez. Parası neyse verir getirir, parası neyse 2 katını verir postalar. Kimseye imtiyaz vereceğini sanmam. Alonso biraz takımı eleştirdi topun ağzına geldi. Alonso değil 10 Alonso gelse Ferrari kimseyi Ferrariden üstün yaptırmaz. Bir kereşunda hemfikir miyiz? bugün Ferrari takımlar şampiyonasında 5. olsa bile Red Bulla başa baş para alıyor. E Alonsonun plotlar adına yaptığı kahramanlıklar, Ferrarinin prestijini artırmak dışında Ferrariye bir katkı sağlamaz. Bu prestiji kazanayım derken asla Ferrari ailesini kimsenin küçümsemesine müsaade edilmez. Doğum günümde öbürlerininki gibi bir araç istiyorum dersen ayarı yersin. O zaman adam sana şunu der maaşından kısayım diğerleri kadar para al o kalan parayla ben senin aracını geliştireyim yeni oyuncağın hayırlı olsun diyeyim? kabul mü? diyebilir. Bugün parayı alırken hiç kimse diğerlerininki kadar alayım bu hakettiğimden fazla demiyor ama olurki bazı şanssızlıklarla araç geride kalınca aman yandım anam şampiyonluk gitti araç yüzünden diyor. Alonsoyu sevmekle birlikte bazı saçma hareketleri beni çileden çıkarıyor. Kafasını yarışa verdiği zaman en iyi pilot olduğunu görebiliyoruz. Ee güzel Alonsocuum aslan burcunun özelliğinden dolayı yönetme ve kendini kanıtlama içgüdün herşeyin önüne geçmiş olabilir ama bu Dünya parayla dönüyor. Herkesten çok para alıyorsun gözünde günlük mutluluklarda olan şampiyonluklarda olmasın. 2 kere kazandın yani gönül isterki 4 olsun ama kısmet değilmiş, gittin eski takımın renault pilotunun ardına takıldın öyle kaybettin 1. de.. 2.de de Maldonadonun başlattığı kaza zincirine kurban gittin. İkisindede Ferrarinin çook fazla suçu yok. Her neyse biz buraya nerden geldik? ha gridin en yönetme içgüdülü pilotu Alonso bile Ferrariden ayar yiyorsa, Permaneden ayar yiyen Raikkonenin Ferrariyi dize getirip istediği gibi anlaşma yaptırmış gibi bir Algının oluşması kabul edilebilir değil. Kimse Ferrariye istediği anlaşmayı kabul ettiremez. Ferrariden üstünüm diyen adamda kovulur. İtalyanlar acayip milliyetçi adamlardır babalarının oğlunu affetmezler bu konuda.

  22. iki yil icin de gosterdigi performas ile çok parti yapiyors ise hergun yapsin parti 🙂 luca amcayi da cagirir parti ona da yarar kac yilin stresi var adamlarda iyi gelir…

  23. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu haber saçma. Raikkonen Ferrari ile kontrat görüşmelerinin devam edebilmesi için çok önemli bir şart koydu.

    Luca di Montezemolo'nun 2008 ve sonrasında olanlar için şahsen kendisinden özür dilemesi. LdM kişisel olarak olanlar için özür diledi. Ve Raikkonen kontrat görüşmelerine devam etme kararı aldı.

    Raikkonen birtakım garantiler alarak Ferrari'ye geri döndü. Yoksa o şekilde ayrıldığı takıma yeniden koşulsuz şartsız dönmezdi. Ayrıca menajeri o istemeden onu başka takıma nasıl gönderebilir?

  24. Muhtemelen son kontratını yaptı,2 sene sonra F1 de olmayabilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir