Pirelli: "Alonso Bizim Yüzümüzden Değil Başka Sebeplerden Kazanamıyor"

yazar:

kategori:

Formula 1’in en popüler sürücülerinden birisi olan Alonso, bu sene bir çok yarışta Pirelli lastiklerinin kalitesini gündeme getirmişti.

CNN’e konuşan Provera “O sözleri söylediğinde çok kızgındı.”

“Ancak o lastikler yüzünden değil bir çok farklı sebepten dolayı kazanamadı. Ferrari lastikleri düzgün bir şekilde kullanamadı ve bu bizim hatamız değil.”

“Biz ihtiyaç duyulan her şeyi yapabiliriz ancak kurallara saygı duyuyoruz. Takımlara sunduğumuz lastiklerin belli sınırlarda kullanılması gerekiyor.” 

“Silverstone’dan bir kaç hafta sonra bazı sıkıntılar yaşasak da insanların yaşananların Pirelli’nin suçunun olmadığını anladıklarını düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Pirelli: "Alonso Bizim Yüzümüzden Değil Başka Sebeplerden Kazanamıyor"” için 10 yanıt

  1. Lastikleri Pirellimi ısıtıyor 🙂

    Araçlarda kullanılan yeni aero parçalar aracın performansını ve lastikleri etkilemiyormu?

    F1 sezonunun başında lastikleri ve aracı iyi kullanıp güncellemeler başlayınca batıran bir tek ferrarimi Mercedes geçmiş sezonda ne yapıyordu veya Mclaren ?

    Ferrari Renault zamanında Bristonlar ve Michaelin ler vardı.Ferrari 2 sezon hep düşük performansla başlayıp gelen aero paketlerle güçlenirken Renault performans kaybediyordu orda damı Lastikleri ısıtan sogutan Lastik firmaları idi.

    Aracınız ve aero paketiniz lastiklerle uyumlu çalıştığı sürece performans verir.Her yeni paketi lastiğe uydurmak marifet ve zeka ister.

  2. ferrari team avatarı

    2014 yılında birçok değişiklik olacak araçlarda.Lastikler de değişse keşke .Sıktı artık bu pırellı ..

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Pirelli hepmi haklı çıkıyor ya

  4. bilmem kaç yarışta kaç lastik patladı kaç pilot canından olmaktan son anda kurtuldu. bu adam kalkmış neyin tırıvırısını yapıyor.

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Nasıl bir yüzsüz insanmış bu pirelliciler. Mersedes 2013 aracıylan test yapar, ceza bile almaz, bi bakmışın 3 turda lastik bitiren mersedes aslan kesilmiş. Ordan Marko çıkar, aracın gücünü kullansak bu lastiklerlen 10 kere pit yaparız der, hop lastikler RBR ye uydurulur ve o andan itibaren rbr+vet yenilmez olur. Ondan sonra da biz bişey yapmadık onlar beceremedi der. Ulan dümbükler sezon başı çok da güzel çalışıyordu ferrarinin lastikleri. Kime neye yaranmak için değiştirdiniz lastikleride şimdi adamlara pk atıyorsunuz. Anlaşmayacaz diye tehdit edildiniz muhtemelen bazıları tarafından. Bir yarışa yalandan zırt pırt patlayan lastikleri getirdiniz ki bahneneniz olsun. Sonra da bir güzel kılıfına uydurdunuz güvenlik falan ayağına.

  6. "Ancak o lastikler yüzünden değil bir çok farklı sebepten dolayı kazanamadı. Ferrari lastikleri düzgün bir şekilde kullanamadı ve bu bizim hatamız değil."

    Eee Ferrari'nin lastikleri düzgün şekilde kullanamaması da Alonso'nun lastikler yüzünden kazanamaması gerçeğini kanıtlamaz mı?

    Sezon ortasında lastik değişiyor, hoop dengeler bir anda alt üst oluyor. Daha önce lastikleri güzel koruyabilen Ferrari 2012 lastiklerine dönünce saçmalıyor, çünkü temeli yeni lastiklere göre atılmış. Lastik üreticisi de hiç suçu yokmuş gibi "Suç bizde değil" diyor.

    Açıklamanın ingilizce metni şurada;
    http://edition.cnn.com/2013/11/05/sport/motorsport/pirelli-f1-tires-tronchetti-provera-motorsport/

    "It was not because of tires — he wasn't able to win for a number of reasons. If they didn't use the tires properly, it's not our fault." demiş amcamız.

  7. adınız ferrarıyse kullanacaksın arkadas aynı sartlar herkes ıcınde gecerlı

  8. Burda adamlar ne isteniliyorsa onu yapmaya çalışıyorlar,kızacaksanız FIA ve Barnie kızın

  9. Ferrari'nin lastiklerini düzgün kullanamaması sizin hatanız.Sene başı en iyi lastik kullanan takım birden bu duruma düşüyorsa defolup gitmeniz lazım.

  10. bukadar şikayet edilen başka bir lastik firması daha görmedim.ne diye hala anlaşma yenilemek için can atarsınız bilmemki.vettel içinmi çalışıyorsunuz.biraz haysiyetiniz şerefiniz varsa defolup gidersiniz.ingilterede lastik patlıyorsa o zaman sende 50 tur gidilecek lastik yap pilotlarda 2010 daki gibi limitlerde gitsinler.bakalım akmı kara koyunmu rbr görürdük.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir