Prost: "Kurallar Değiştiği İçin Red Bull Şanslı"

yazar:

kategori:

Gelecek sene turbo V6 motorlara geçilmesiyle takımlar arasındaki dengelerin yeniden oluşması bekleniyor ancak Prost, yeni kuralların Red Bull için iyi olacağını düşünüyor.

Prost “Bir açıdan Sebastian ve takım kuralların değişecek olması nedeniyle şanslı.”

“4 şampiyonluk kazandılar ve bu gerçekten olağanüstü. Ancak bu yeni kurallarla motivasyonunuzu kaybedemezsiniz çünkü tekrar çalışmak zorundasınız.”

“Adrian açıkçası yeni bir mücadele ve hedefi olacağı için çok mutlu. Bu harika bir şey.” dedi.

Prost, Sebastian Vettel’in gelecek sene de yeni kurallarla kazanması halinde gerçekten önemli sürücüler arasına gireceğini düşünüyor.

PRost “Ben onun yerinde olsaydım; yeni kurallar ve araçlarla kazanabileceğimi kanıtlamak en iyi cevap olurdu. Gelecekte ne olacağını göreceğiz.” dedi.

Prost ayrıca Vettel’in kendisini kanıtlaması için takım değiştirmek zorunda olduğunu düşünmüyor.

Prost “Fernando Alonso üst düzey sürücü olarak görülüyordu ve en iyi araçta değilseniz kazanamıyorsunuz.”

“Bu yüzden toplum için takım değiştirmeli mi? Bence hayır.”

“Yorulduğunuz, motivasyonunuzu kaybettiğiniz, takım içerisinde sorun yaşadığınız ya da en iyi geleceğin başka araçla olacağını düşündüğünüz için takım değiştirirsiniz.” dedi.


Yorumlar

“Prost: "Kurallar Değiştiği İçin Red Bull Şanslı"” için 11 yanıt

  1. Onun için mi sezon sonunda daha zayıf bir araçla yarısan mağlum şahsa mağlup oldu 🙂

  2. Fahri Tutan avatarı

    Artık Alonso Vettel hakkında o iyi bu iyi yorumlarından sanırım herkes bıktı.

    Herkesin atladığı bir nokta var. Alonso şu anda olgunluk döneminde ve en iyi sürüşünü yapıyor. Vettel ise Alonsoya göre daha toy sayılır. Kendini geliştirerek daha iyi olma ihtimali var.

    Nihayetinde Alonso şu an bir çok kişiye göre en iyi sürüş yapan pilot. Bence bunu en çok eleştirenler bile içten içe kabul ediyorlar. Ancak Vettel ilerki dönemlerde bugün Alonsonun başardığı işi başarabilirse, bugün Alonsoya yapılan övgülerin çok daha fazlasını min. 4 şampiyonluk kazanmış bir pilot olarak alabilir.

  3. En iyi araç yokken kazanabilecek tek pilot Senna'dır gerisi şişirmedir demek istemiş.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yani burdan şu anlaşılıyor, en iyi araçta kalmaya devam et, şişme şampiyonluklara sevin. Alo gibi kötü bir araçta çırpınıp ne yapacan, gerçek yarışcılar, pardon beleşçiler senin gibi hazıra konar demek istemiş.

    Adım gibi eminim ki seneye bu RBR geri düşsün Marko hemen başlar çalışmalara. Hemen illegal bişey bulup FIA ya onaylatıp zayıf araçlarını 5. şampiyonluğa giden bir araç haline getirirler. Tıpkı bu seneki lastik muhabbeti gibi. O lastikler aynı kalaydı, 2012 ye dönülmeyip sadece güvenlik sorunu halledilseydi zor olurlardı şampiyon. Latikler değişene kadar Ferrari ve Lotus çok güzel ilerliyordu.

  5. o anki günlük çeviri patlamasında ufak ama önemli bir hata olmuş. düşündüğümü dile getirirken eksik kalmış. teşekkürler uyarı için

  6. Onu yorumlamadan önce farketmiştim zaten cümle düşüklüğü vardı olumsuz manada kullanılan bir cümle.Bizim futbol yorumcularımız nasıl bir pozisyonu detaylı incelemeden karar veriyorsa burda da o olmuş onu belirtmekte fayda var diye düşündüm.Yani her zaman saçmalama modunda olmuyor arkadaşlar vardır bir hikmeti denilerek yorumlamak lazım.

    Ki düşüncem ve teorimi kanıtlayan bir arkadaşın olması güzel.

  7. hayır olay basit bir çeviri hatası, çeviren arkadaş orada bir hata yapmış, okurken ben bu hatayı fark bile etmedim, otomatikman doğrusunu okumuşum bir şekilde, futbol da izlerim o yüzden bu nasıl oldu(!) anlayamadım, bu yorumu görünce (senin yorumunu yani), gün içinde başka bir haberde gördüğüm Turgay Şeren videosu aklıma geldi (e…. a…. Ali Sami), bu kadar futbol muhabbeti edersen böyle etki bırakırsn üzerimde tabi 🙂

    neyse, olayın orininal metni ;

    "[Fernando] Alonso was considered as a top driver – and if you are not in the best car you cannot win," he said.

    çevirisi;

    "Fernando Alonso üst düzey sürücü olarak görülüyordu ve en iyi araçta değilseniz kazanamıyorsunuz."

    bu da kaynağı;

    http://uk.eurosport.yahoo.com/news/formula-1-red-bull-lucky-rules-changing-115758514–f1.html?

    yani Vettel'e uyarısı bu amcanın şu, " kendini kanıtlayacaksın diye başka takıma gitme, paşa paşa en iyi takımda kalmaya devam et, yoksa Alonso gibi sürünürsün"

    kalın sağlıcakla…

  8. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Daha ne olacak be abi.

  9. İnsanoğlu anlamadığı alanlara anladığı alanlarla girmeye kalkınca tabiki yorum fakirliği olabiliyor.Yani anlatmak istediğim futbol genleri ile gelen yorumcularımıza F1 de uzun yıllar yarışmış tabiri caiz ise Padokta bol bol motorin ve egzoz gazı çekmiş olan amcalarımızı anlamaması normal çünkü F1 in ne demek olduğunu pek anlamayan kesime hitap eden yorumlar değil bu amcaların söyledikleri.

    Şimdi bu amca ne diyor "ost "Fernando Alonso üst düzey sürücü olarak görülüyordu ve en iyi araçtaysanız kazanamıyorsunuz."

    Burda tabi fanatik yorumcular Alonsoyu kötülediğini düşünebilir zira Futbol taraftarlığı ile F1 taraftarlığı arasındaki ince çizgiyi aşamayacak kadar çok yolları var.Burda Prost un söylediği F1 in en iyi takımı veya en iyi aracı olsa dahi değişen kurallar neticesinde kazanamayabilirsiniz.Burda Fernando Alonsonun bazı şampiyonluklarda kıl payı kaçan puanlar yüzünden kaybettiğini bazen bunun sebebinin değişen kurallar olduğunu bazende çok güçlü potansiyeli olan araçlarda dahi gerekli verimin alınamadığını belirtiyor.Aslında burda Alonsoya değil Vettel e bir uyarı bir öngörü var.

  10. TifoAlo HRT avatarı

    Alonso dan bahsettigi kisimdan hic bir sey anlamadim sacmalamis

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir