Massa: "Schumacher de Alonso Gibi Hızlıydı Ancak Alonso Daha Zeki"

yazar:

kategori:

Massa, bugün başlayan ve pazar gününe kadar devam edecek olan 2013 Finali Mondiali organizasyonu kapsamında Gazetta Della Sport’tan Andrea Cremonesi ile söyleşi yaptı.

Bu organizasyonda ayrıca takım ile yollarını ayıracak olan ve her zaman “Ferrari adamı” olaracak anılan Massa’ya veda niteliğinde olacak. İşte o söyleşi:

 

Mugello’daki parti senin için sonuncu devasa Ferrari kalabalığını içerecek: Tuscany’deki organizasyon için neler hissediyorsun?

Felipe Massa: Kalbimde mutluluk var çünkü birlikte geçirdiğimiz tüm seneler için taraftarlarla harika bir veda organizasyonu olacak. Beni en zor zamanlarım dahil her zaman desteklediler.

Yarış pilotu olarak 8 sene: Ferrari’de bu kadar uzun süre kalmanın sırrı nedir?

FM: Her zaman dürüst oldum ve pist üstünde, mühendislerimle ve fabrikada çalışırken her şeyimi verdim. Her zaman çok profesyonel davrandığımı düşünüyorum.

İlk gününü hatırlıyor musun_

FM: 2001’in ilk günleriydi ve Formula Renault’tan Cram ile gelmiştim. Takım elbise ve kravat ile Jean Todt ile görüşmeye gittim. Çok sertti ve sallanıyordum.

Kırmızılar içerisindeki bu uzun macerandaki en iyi an?

FM: Kesinlikle 2008’de bir çok galibiyet ve pole pozisyonu ile şampiyonluğa yaklaşdığım dönem. Ancak Brezilya’daki ilk galibiyetim de her zaman benimle olacak. Brezilyalı için kendi evinde kazanmak şampiyon olmak gibidir. Senna’yı hatırlıyor musunuz? Brezilya’da kazandığında şampiyon olduğundan daha mutluydu. Yarışmayı Interlagos’ta öğrendim. Orada büyüdüm. Orada yeşil ve sarı tulumlarımla Ferrari ile kazanmak hayatımın en iyi anlarından birisiydi.

2009’daki kazandan sonra hayatındaki önceliklerin değişti mi?

FM: Kesinlikle hayır. Sadece şu anda hayatıma daha değer veriyorum. Çünkü her zaman size bir şey olmayacağını düşünürsünüz ve ardından…

Stefano Domenicali her zaman seni 2008’den sonra dünya şampiyonu olarak gördüğünü söyledi. Bunu hissettin mi?

FM: % 100 evet. O sene içerisinde olan her şeye bakarsak şampiyonluğu hak ettim.

Sebastian Vettel bu sene 4. kez şampiyon oldu: Bu şampiyonluklar daha çok kendisine mi yoksa takıma mı bağlıydı?

FM: % 1oo ona ve aracına bağlıydı. Onun en hızlı ve istikrarlı aracı sürdüğü doğru. Ancak pole pozisyonları kazanan, takım arkadaşı dahil herkesten 0.6 sn hızlı olan ve potansiyeli kullanan da o. O harika bir sürücü.

Şimdi patronların hakkında konuşalım ve Luca di Montezemolo’dan başlayalım.

FM: O kocaman kalpli birisi ve iyi bir reklamcı. Ferrari fikrini nasıl tanımlayacağını ve satacağını biliyor. Başkanlık için doğru kişi, sadece yarışlar için konuşmuyorum. Şirketi temsil etme konusunda çok başarılı.

Jean Todt?

FM: En iyi öğretmen. 19 yaşımdayken onu tanıdım ve kariyerimdeki en önemli kişi o.

Stefano Domenicali?

FM: Kesinlikle arkadaş. Ferrari’de birlikte büyüdük.

Rob Smedley?

FM: KAriyerimde çok önemli rol oynadı. Ferrari adına ilk yarıştığımda yarış mühendisin Gabrielle Delli Colli’ydi ancak işler istediğimiz gibi ilerlemedi bu yüzden en başta Rob’u tercih ettim. O test takımında yer alıyordu. Beni % 100 tanır.

Bir çok takım arkadaşın oldu. En güçlüsü hangisiydi?

FM: Fernando. Schumacher de onun gibi hızlıydı ancak zeka açısından Alonso daha iyi çünkü her şeyi mükemmel bir şekilde idare edebiliyor.

Ferrari 2013 sezonuna güçlü başladı ancak sonra geriledi…

FM: Sene başında aracımız rekabetçiydi ancak olması gerektiği gibi geliştiremediğimiz için hata yaptık. Şu anda olan fark aracı doğru bir şekilde geliştiremememize bağlı.

F1’den sonra ne yapacağını düşünmeye başladın mı?

FM: Yarışları seviyorum. Hayatımın bir parçası ve yarışlar beni mutlu ediyor. Belki F1’den sonra harika kategorileri deneyebilirim.

Hangisini istersin?

FM: DTM ya da Brezilya Stock Car.

Webber Prototiplerde yarışma kararı aldı?

FM: Benim dayanıklılık yarışlarında deneyimim yok ancak daha fazla büyük takımları çekebilirlerse ilginç olabilir.


Yorumlar

“Massa: "Schumacher de Alonso Gibi Hızlıydı Ancak Alonso Daha Zeki"” için 41 yanıt

  1. Çok güzel bir istatistik paylasmissin sağol. Son cümlene gelirsekte; bunun hala böyle olduğunu düşünenler varsada Allah akil fikir versin dicez artik napalim:)

  2. Schumacheri ister sevelim ister nefret edelim, dünyada sadece ve sadece bir tane Schumacher var. Dediğin gibi bazı rekorları kırıldı ve diğer bazıları tehlike altında; ama göz önünde olmayan gerçekten kırılması çok ama çok zor rekorları var: Bunlardan biri, ki bu iyi bir araç bahanesinin arkasına saklanılarak açıklanabilecek bir rekor değil, 1991 sezonun sonunda başlanarak 1996 sezonun başlarına kadar takım arkadaşlarıyla birlikte çıktığı sıralamalardan bir tanesi hariç hepsini önde bitirmiştir. O bir tane sıralma da şöyle: 1995 Spa sıralamalarında Schumacher takım arkadaşı gibi kuru zeminde tur atamadığından dolayı geçilmiş. Sonraki gün zaten Schumacher yağmur altındaki yeteneğini konuşturmuş, 15. sıradan yarışı kazanmıştır. İlk tam sezonu 1992'den 2001 yılına kadar yapılan sıralamalarda Schumacher takım arkadaşlarına 150-8 gibi bir üstünlük sağlamıştır. Yani sanıldığı gibi Schumacher Ferrarinin son dönemdeki üstüğünlüyle efsane olmadı.

  3. döktürmüşsün kardeşim:) klavyene sağlık:) bazısı hala anlamıyor ya Efsane'nin yeryüzünde tek olduğunu, daha ne diyelim.bundan sonra onun gibisi gelirmi? Bunu Allah bilir.ama ben pek ihtimal vermiyorum. istatistiksel anlamda yakalanması hatta geçilmesi bence mümkün.ki kendiside böyle düşünüyor.rekorlar kırılmak içindir diyor.doğru.zira zamanımızda teknoloji vs. etkileri ve motorsporlarının dünya üzerinde her geçen gün popülaritesini arttırmasıyla gençler çok daha erken gelişim gösterip, sponsor amcalarında desteğiyle kendilerini çok erken yaşlarda f1 koltuğunda bulabiliyor.bu gençlerden birinin istikrarlı bi pilotaj ve iyi bir takımla bu istatistikleri güncellemesi çok muhtemel bence.hep birlikte vettel örneğini görüyoruz işte. sonu nereye gider bilinmez ama iyi bir takım ve kendisindeki azimle bunlara en büyük aday şuan.ama bir Schumacher gibi olabilirmi? kişisel görüşümdür; ASLA.

  4. cevap yazacaktım vazgeçtim.

  5. Hakkaten F1 i izlerken Schumacher ve diğerleri diye ayrı değerlendirme yapmak lazım. Sanki F1 için biçilmiş kaftan. Karizma boy pos desen onda, sempati desen onda, güler yüz desen onda, iyi aile yaşamı desen onda. Alonsoyu ne kadarda çok sevsemde açıkçası kimse Schumacher olamadı olmasıda çok zor. Schumacher komple bir pilottu. Massa efendi bilmez ama Schumi 2006 yılında 37.6 yaşında onu geçti. Bunu başarabilecek herhangi bir aktif pilot yok. Alonso yaşıtın hemen hemen.Sen onu öveceğine bırak millet seni övsün. Schumacherin 37.5 yaşında seni geçmesi çok mu normal bir şey? Schummacherden sonra şans varsa bu bayrağı hulkenberg alacak. Soyadı uzun olan alman pilotları pek severim. Haa F1 pilotlarını değerlendirmek için Schumacheri başka bir köşeye atıp öyle değerlendirebilirsiniz yoksa aksi takdirde objektif değerlendirme olmaz çünkü Schumunin damga vurmadığı alan yok yaw.

  6. Öyle deme jet, son günlerde basın çalkalanıyor Raikkonen ferrariye geldiğine çoktan pişman oldu diye. Eee sene ortasında hoop ben gidiyorum derse ferrariyi en iyi tanıyan pilot olarak Massanın yeniden takıma dönmesi gündeme gelebilir. Massada uyanık adam tabi bunları çözdü şimdi yağlama aşamasına geçti. Dikkat edin son 2 yarışta Ferrari için herşeyi yapacam, gerekirse Alonsoyada yol verecem takımlar 2.liği önemli açıklamasıda yapacak. Adım adım Ferrariyi tekrar öven açıklamalar yapacak çünkü gitmeden geri dönme fırsatı doğmuş olabilir ☺

  7. özet geç 🙂

  8. senin ferrariden daha ne beklentin varki hala alonsoyu övüyorsun.adamlar kontratını bitirmiş.tüm takım arkadaşlarına yenilmişsin üstelik ezilmişsin.ferrari sana garantimi verdi yada o bay e brezilyalı bir pilot görmek istiyor (oda brezilyanın nüfus yoğunluğundan gridde brezilyalı olursa brezilyanın nüfusunun fazla olmasından dolayı izlenme oranları doğal olarak artar yani sponsorlar artar fianın geliride artar hesap bu.çünkü bay e paraları öbür tarafa ****ürecek d:

  9. Yalnız Alonso 5 sene üst üste şampiyonluk kazansa ne olacak? Alonso'nun önünde daha 7-8 sene var. Belki gelecek efsane Alonso olur.

  10. Dünyanın ak dediğine kara demek ancak bizim ülkemizde olur:)
    Massa 2 side hızlı demiş hız farkından bahsetmemiş ama kazı koz anlamak böyle bir sey
    Massa alonso nun politik zekasına vurgu yapmış.
    Dünya üzerinde kimseyle kıyaslanamayacak tek bir pilot vardır o da Schumacher dir.
    Alonso veya bir baskası ne zaman onun yaptıklarının yarısını yaparlar o zaman düs kurabilirler.
    Senna gibi bir pilota karşı daha zayıf tc siz aktifsüsp.aracıyla kafa tutmuş onu geçmis şampiyonada geride bırakmış bütün bunları alonso mu yaptı prost mu yaptı hakkinen mi yaptı hamilton mı yaptı kim yaptı.Alın size pilotajın kralı gelmiş geçmiş en büyük pilotaj demektir bu hadise.Dünya üzerinde böyle bir pilotajı araç farklarına rağmen efsane bir isme karşı kim gösterebilmiş.
    Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz.
    Yağmur altında asıl pilotaj kosullarında Schumacher in yanına kim yanasabilmis bugüne kadar en iyi olan kim hodri meydan pilotaj kosullarında herkesden hızlı kim olmus bugüne kadar O berbat mgp de bile pist kuruyana kadar yarım sn yanına kimseyi yanastırmayan kim aynı aracı kullanan takım arkadasına 1 sn her yağmurda fark atan kim.Tüm pilotaj kosullarında rakipsiz olan kim.4 pol le sampiyon olabilen kim.(Yani geçen sene sıralamalarda kötü olan ama yarısta rekabetci olabilen ferrari nin durumu ile benetton aynıydı diğerlerinden hızlı değildi ama Sizin çocuk yasda olduğunuz Schumacher fırtınasının estiği en fit olduğu dönemlerde bugün Alonso nun yapamadığını Schumacher eze eze yaptı.Araç herseydir imajını yerle bir eden dünya üzerinde tek pilot vardır o da Schumacher dir bunuda o sampiyonlukda ve Senna yı daha kötü bir araçla geride bırakarak herkesden fazla ispat etmiştir.Bunu yapan tek kişide dünya üzerinde Schumacherdir bu yüzden kıyas noktası olamaz.
    96 aracı gibi dandik ötesi sezon ortasında kanadı yetistirilen bir araçla bile 3 galibiyet alabilen kim.
    Tüm zamanların en fazla geçis yapan pilotu kim.Hemde Ferrarinin dominant yıllarına gelmeden öyle bir araca sahip olmadan tüm zamanların geçis rekorunu kırmıs olan kim.
    Hiç konusmayın f1 Schumacher ve diğerleri diye ayrılır.Yaşlılığında bile sizin pilotlarınıza kafa tuttu siz hangi alemde yasıyorsunuz.Siz 44 yasında monaco gibi kralların pilotaj pistinde pol almayı anca rüyanızda görürsünüz.Bütün pilotları toplayın 44 yasında Schumacherin attığı o pol derecesine 1 sn dahi yaklasamazlar.Schumacher in yaptıkları her kosulda her alanda eksiği olmaksızın saymakla bitmez örneğide yoktur.Peki diğerleri ne yapmıs yarısı bile yok siz ne konusuyorsunuz adam f1 marka değeri olmuş:) Dünya üzerinde f1 in izlenebilirliği düstüğü gerekçesiyle emekli olmasına davetiye çıkarılan tek pilot Schumacher dir.Bir çok pilot dominant yıllar geçirdi ama bunun nedeni Schumacher in sadece 2000 li yıllara değil 1992 den itibaren f1 e rakipsiz damga vurmasıdır.Senna yı da alt etmiştir hemde daha kötü bir araçla Prostu da alt etmistir Mclarenin 2001 gibi dayanıklılık problemlerinin olmadığı yıllarda esit problemlerin yasandığı yıllarda Hakkinen ve raikkonen i de alt etmistir hemde aynı sayıda problem yaşayarak tamamen eşit kosullarda yenmistir.Alonso ile rekabetinde bile Alonsonun kütle amortisörle elde ettiği avantajlarla açtığı puan farkı illegallik tespit edilince yasaklamayla hızla kapanmış Alonso direkten dönmüstür ama saibeli hakedilmeyen bir sampiyonluktur çünkü illegal parça tespit edilmiştir.O da Schumacher in hakkıdır.He hoş yenilebilirde her zaman kazanamazsınız dünya üzerinde kimse herzaman kazanamaz iyi hazırlanmadığınız bir sezon tabiki kaybedebilirsiniz araçdan veya sizden kaynaklı ama bunların hepsi gerçek.Önemli olan her zaman kazanmak değil genel tabloda ne yaptığınız Schumacher in kariyerinde yaptıklarının yarısını çıkın gene yanına kimse yaklaşamaz unutmayın formula 1 Schumacher ve diğerleri diye ayrılır.İddia ediyorum 55 yasına gelsin bir yağmurlu yarısta pilotaj isin içine girince Schumacher yarıssın bugünün pilotlarıda yarıssın gene kazanan Schumacher olur:)

  11. schumi ve alonso gece ve gündüz kadar farklı katagoride,deki iki pilot . schumi ile alonso,yu kıyaslamak hakarettir schumi,ye

  12. Massa burda Alonso'nun politik kabiliyetinden bahsetmiş bence. Hız anlamında kimsenin bir şey dediği yok ama sonuçta gittiği her takımda politikalarıyla problem çıkaran sorunlu bir insandan bahsediyoruz..

  13. adam düşündüklerini söyledi diye neredeyse geri zekalı ilan edecek olan var ahahahahah! ne komplo teorileri neler neler 🙂 adam alonso schumiden büyük pilot diyor işte bunun daha kesin bir açıklaması yok. ki zaten alonso schumi'den büyük pilot.

    massa, düşündüklerini söyleme dostum. en azından Türkiye'de. burda öyle çeşit insanlar vardır ki insanı düşünceleri yüzünden yargılar, hakaret eder.

  14. Bana göre Alonso Schumacher (genc schumacher) kadar hirsli degil, Raikkonen kadar hizli degil, Hamilton kadar iyi gecis yapan pilot degil, Vettel kadar caliskan degil ancak bu pilotlarin hicbiri Alonso kadar istikrarli degil. Bunun yaninda yukarida en iyi demedigim seylerde de ya 2. En iyi ya da 3. En iyidir. Bu da su an icin onu formula 1 in en komple ve en iyi pilotu yapiyor.

  15. Schumacher efsanedir ki geri döndüğünde yapmaya çalıştıkları sayesinde gözümde değeri arttı. Ama şu problem var: Schumacher geri döndüğünde orta sıraların keşmekeşini unutmuştu. Hem yarıştığı araba Ferrari F2004 gibi olmadığı için orta sıralardan kolayca kurtulamıyordu, hem de Petrov gibi, atıyorum Sutil gibi uçuk pilotlarla tampon tampona yarışınca yarış dışı kalabiliyordu.

    Alonso 2007'de McLaren'den ayrıldıktan sonra kendini bir anda orta sıralar keşmekeşinde buldu. O sıralardan çıkmayı sapasağlam öğrendi. Fark bu.

    Ama Schumacher'in cesaret ettiği olaylar için helal olsun diyorum. 40'ından sonra o karmaşanın arasına kendisini atmaya herkes cesaret edemez. Adam bildiğin oğlu yaşındaki adamlara karşı yarıştı.

  16. massa sus artık………

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Santander'e vefa borcunu ödüyor. İspanyol bankasının Brezilya pazarıyla ilgili planları olmasaydı son yıllardaki bu korkunç performansıyla takımda kalmasının zaten imkanı yoktu.

    Alonso'nun çok iyi bir sürücü olduğu doğrudur gridin en iyi 2 pilotundan biridir. Fakat asla Schumacher düzeyinde olamaz.

    Ayrıca yarış zekası nedir? Eskiden strateji ve bu tarz şeyler çok daha kıymetliydi hele de benzin yüklerinin farklılık göstermesiyle. Günümüzde hem stratejiler çok daha sınırlı bir çerçevede uygulanıyor, hem de zaten o tarz işlerin hepsini mühendisler ve takım hallediyor. Gerisi pilot ile yarış mühendisinin uyumu ve birbirleriyle olan iletişimine kalıyor.

    Schumacher'in takımın ve kendi zekasının sonucu olarak kazandığı pek çok yarış mevcuttur ve bunların belki de en acayip örneği, yarışın sonuna doğru aldığı dur kalk cezasını son turda pite girerek çekip finiş çizgisini de pitte geçerek Silverstone'da kazanmasıdır. bu olay yüzünden FIA birdaha bu tarz bir galibiyetin mümkün olmayacağını açıkladı ki günümüzde yarıştan sonra 20sn gibi cezalar alan pilotları görmemizin sebeplerinden biri de bu olaydır.

  18. Schumi ile karakter kelimesini aynı cümlede kullandığım için ben ayıp etmişim ve şu sporda en karaktersiz kim diye anket yapsalar Schumi fark atar diyosun ve buna rağmen Shumi ye karşı kişisel bir hakaret kullanmadığını iddia ediyosun? neyse. sanırım sen benim yazdığımı tam anlamadan ve yazacağının ne anlama geleceğini düşünmeden bir yorum yaptın, kapatalım gitsin.

  19. kişisel bir hakaret olarak algılanmasın ama senin yorumundan sonra benim anladığım o oldu.yinede ben onu hakaret olsun diye söylemedim.belki üslup biraz sert olmuş olabilir ama kesinlikle kişiselbir durum söz konusu değil.

  20. Alonso daha zeki derken herhalde politik zekasından bahsetmiş,ben ortada alonsoya dair saf hızdan başka yarış zekası falan görmedim,kaldı ki stratejilerin belirlediği bir dönemde değiliz,bu kanıya nasıl varmış anlamadım,stratejinin adeta bitme noktasına geldiği anda takım arkadaşı olarak alonsoyu tanıdı,biraz abartmış,bence bu ezilme psikolojisinin massa da bıraktığı yan etki…

  21. ben karakterden bahsederken takım içindeki karakterden bahsetmiştim. iyi bir takım oluşturup, o takımla iyi bir çalışma ortaya koyabilen bir kişilik babında kullandım karakter kelimesini.fakat sen ''karaktersiz'' derken biraz hakarete kayan bir üslup kullanmışsın gibi geldi bana Nebi kardeş. buda hiç hoş değil bence.yanıldıysam düzelt. zira alonso veya başka herhangi bir pilot için böyle bir üslup kullanmak ne bana nede başka herhangi birine yakışmaz diye düşünüyorum.zira sanada yakıştıramadım.

  22. Kimi' den hiç bahsetmemiş, insan koltuğunu kaybettiği pilota pek prim vermez, haklı!!

    "Yenildiğim adam en iyisidir, zaten ben ancak en iyiye yenilirim" avuntusu. Ah Massa ah, hakikaten fena formatlamışlar seni!!

  23. karakter meselesinde şumi ile karakterin aynı anda yazılması bile başlı başına ayıptır be kardeşim.be kardeşim.şu sporda en karaktersiz sporcu kim diye sorsalar şumi açık ara önde tamamlar anketi.zeka kısmıda göreceli bir kavram.massa burada yarış içindeki zekadan bahsetmiş kanımca.ki zaten hiç bir zaman alonsoyla baş edemedi.diğer takım arkadaşlarının olduğu zamanlarda yeri geldi onlardan hızlı oldu yeri geldi yarış kazandı yeri geldi şampiyonaya ortak oldu.ama alonso geldi geleli darmadağın bir halde.şimdi herkes kazayı bahane edecek.ama kendisi diyor kazayla alakası yok diye.

  24. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    schuminin en övülen yönü yarış zekasıdır..massa sen ne saçmalıyorsun..

  25. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    2009 macaristan'da ne oldysa oldu bu adama , 2009 öncesi tamamen silinmiş beyninden bölük pörçük hatırlıyo o yüzden böyle ***** saçma demeçler veriyo affedin massa'yı ..!!!

  26. Arkadaslar Massa demişki Alonso ispanya da başbakanlığa adaylığını koysa kazanır.
    Kabul edin Alonso nun politik zekası çok güçlü massa da bunu söylemiş.
    Bunda ne varki hey allahım tartışmaya ne kadar meraklısınız.

  27. Bir çok takım arkadaşın oldu. En güçlüsü hangisiydi?

    FM: Fernando. Schumacher de onun gibi hızlıydı ancak zeka açısından Alonso daha iyi çünkü her şeyi mükemmel bir şekilde idare edebiliyor

    hah!!! alonsoyu hiç sevmesemde pilotajına söz söyleyemem.bence en iyi pilotajlardan birine sahip. iyi konsantre olup yoğun stresli yarışlarda hatasız sürebildiğini gözlerimle gördüm izlediğim yarışlarda defalarca. fakat… bu pilotajı, hatta dahada ötesi performansını gördüğüm EFSANE 'yle karşılaştırma yaptığımda, bir tv izleyicisi olarak (sonuçta hiçbiri arada birlikte çıkıp akşam takıldığımız arkadaşlarımız değil) karakter ve zeka olarak Schumacher uzak ara fark atar kanımca.
    96 da 2 şampiyonluk yaşadığı takımı bırakıp zamanın ''kamyon'' diye nitelendirilen ferrarisine gelerek, etrafında harika bir takım kurup ve bu takımla harika ilişkiler geliştirerek tek yürek halinde nerelere ulaştığını hepimiz izledik. iğneyle kuyu kazdı adam. kendi görüşümdür; bence ferrariyi o dönemden, 98-99 daki mücadeleci ve sonrasındaki üstün seviyeye taşıyan en önemli faktör Schumi nin azmi ve takımla olan harika ilişkileri ve dayanışmasıdır. bence bu bir f1 pilotunun yapabileceği en ''ZEKİCE'' yaklaşımdır.bu tip konularda alonsoyu sabırsız fevri ve işler yolunda gitmediğinde gemileri erken yakan biri olarak görüyorum.bence buda zekice bi yaklaşım değil. massanın bu yorumuyla ilgili arkadaşlar benden öncede aynı görüşü paylaşmış zaten. adam hala ''ferrari adamı'' .ne söylemesini bekleyebiliriz ki??

  28. Eray Parlak avatarı

    Alonso öss de 500 puan yapmis..

  29. evet son gelen haberlere göre 1000 parçalık puzzle'ı alonso daha hızlı birleştirebiliyormuş.

  30. 2009 da kafasına çarpan o yaydan sonra beyin içindeki suyun miktarı eksilmemiş demekki.
    Sen Todt un oğlunun menejerliği sayesinde ferrariye getirildin. Bu tıpkı türk futbolu gibi.
    Bazı topçular vardır izlerken dersinki bırak ilk 11 de oynatmayı kulübün kapısından sokmam dersin fakat hem ilk 11 hemde milli takımda oynar dumur olursun.
    Massanın durumuda torpilden dolayı böyledir ve 8 yıldır ferraride yardımcı oyuncu rolündedir.
    Schumi bu sporda istatisk olarak her türlü rekoru kırmış ve başarılı olmuştur. Bunu olmayan bir zeka ile yapamazdı heralde.
    madem alonso daha zeki e olaydı 2 sene üst üste şampiyon ozaman!!!

  31. O kadar güldüm ki buna sabah sabah. helal olsun 🙂

  32. Kazanan paketi bir araya (tum takim unsurlarini) getirme kousunda sizce de Schumacher acik ara onde degil mi?

  33. Muhtemelen en iyi performansını vermesine rağmen Alonso'ya karşı elle tutulur bir başarısı olmadığı için bu şekilde hissediyordur. Haberi okuduğumda (bir kaç saat önce, ingilizce olarak), acaba TRF1'de nelere yol açacak diye beklenti içine soktu beni desem yalan olmaz. Şahsen Massa koltuksuz kalsa bile üzülmem, bu söylediklerini de ben biraz değişiklik yorumluyorum;

    malum sorunun cevabı çok basit bir şekilde Schumacher olarak verilebilir, malum adam yaşayan efsane, bu konuda ona karşıt olacak insan sayısı da azdır. Ferrari'ye yalakalık olsun diye Alonso'yu övecek diye de bir şey yok, yada Mercedes-Ferrari meselelerinden dolayı, hani seneye koltuk şansı olsa böyle açıklama yapsa neyse de, şu saatten sonra Massa yalakalığı başka yere yapablir yapacaksa, Fernando veya Ferrari'nin böyle bir şeye ihtiyacı hiç ama hiç yok…

    konuyla alakalı asıl yorumum ise, kimin iyi olduğundan ziyade, Alonso'nun son 4 yılda mevcut araçlarla Massa'ya karşı ne kadar iyi iş çıkarmasından ibaret, herkes kazayı, yada başka bir şeyi suçluyor olsa da bence Massa'nın o 2008 de gösterdiği kıvılcımı gösterememesinin en büyük sebebi belli, araç. Alonso'nun bu durumu nasıl idare ettiğinden etkilenmiş ilk elden belli ki, zaten yalnız da değil bu konuda…

    bu açıklamalar benim yüzümde 3 saniyelik tebessümden başka bir şey bırakmaz, ama Schumacher taraftarları " nasıl olur bu? Massa öyleymiş böyleymiş" Kimi taraftarları ise "Nasıl adamın adını ağzına bile almaz, Massa'ya öyle yapmışlar böyle yapmışlar" diyecek, bazı Alonso taraftarları ise "bak adam söylüyor işte, en iyi Alonso, Schumacherden bile iyi diye sevinecek".

    yapmayalım böyle olsun bitsin

  34. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Zeka olarak kastettiği şeylerin çok farklı olduğunu düşünüyorum.

  35. Massa; Schumacher in veya Alonso nun negatif olarak yetenekleri, hızı anlamında bir tespit de bulunmamıs.2 sininde hakkını vermiş.
    Alonsonun politik yönünün ince zekasının daha kuvvetli olduğu nu belirtmis.
    Bu zaten bilinen bir sey.

  36. Beyni yanmış iyice Massa'nın, dedikleri birbirini tutmuyor. Emekli olup 80 yaşına kadar kenara çekilip dinlense anca toparlar kafayı.

  37. Alakası yok.Webber Rbr için ağzını açamazken(multi21,bitmeyen kers sorunu,sağa çek vites kutusu vs.. türlü türlü oyunlar) Massa çıkıp takım emrine felan uymam kendim için yarışacam diyor.Onda cesaret olsaydı Rai belli olmadan önce böyle konuşurdu.

  38. Geçenlerde de böyle bir haber vardı, acaba aynısı mıydı? Bu demeçleri Ferrarinin Web sitesi için verdiğine göre normal karşılarım. Halen Massa Ferrarinin bir parçası ve Ferrarinin adamıyla Mercedesin adamını karşılaştırmasını istiyorlar. Ferrarinin web sitesine konulacak açıklama için Schumacher yani Mercedesin adamı daha iyi demeyeceğine göre, ki mantıklı olan da budur, böyle bir orta yol bulmuş.

  39. sınan matias avatarı
    sınan matias

    massanın 4 yıldır beyni yıkanıyor ferraride. alonso en iyi! alonso en iyi! kendine gelmesi bir kaç yıl alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir