Rosberg'e Göre Mercedes, Red Bull Üstünlüğüne Son Verebilir

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in rakiplerinden neredeyse iki saniye hızlı oolduğu bilindiğinden bu durumun zor olduğu söylendiğinde Rosberg aynı fikirde olmadığını belirtiyor.

Brezilya’nın Estado ajansına demeç veren Alman pilot, “İki saniye hızlı olduklarını düşünmüyorum. Bana kalırsa daha az.”

“Evet belki o kadarlık bir avantajları olabiliyor ancak yine de endişeli değilim çünkü gelecek sezon herkes her şeye sıfırdan başlayacağı için harika bir fırsatımız olacak.”

Oysa Rosberg’in 2014’te tüm takımların işe sıfırdan başlayacağı fikrini herkes kabul etmiyor. Radikal V6 motorlarının ve güç ünitelerinin karmaşıklığı nedeniyle Mercedes’in avantajlı olabileceği konuşuluyor.

Rosberg de Mercedes’in yeni motorlar döneminde Renault motorlu Red Bull karşısında iyi iş çıkarabileceğini düşünüyor.

“Bu sezonun başında, kural değişiklikleri yokken, bazen en hızlı araç biz olmuştuk. Kış aylarında inanılmaz bir iş ortaya koyduk. Bunu yeniden yapabileceğimize inanıyorum. Evet bu sezon bazı eksik yanlarımız vardı ama bunlardan ders aldık. Eminim ki iyi bir sezon geçireceğiz.”


Yorumlar

  1. Garip gelicek ama Rosberg bana fenerbahçeli Semih Şentürk ü hatırlatıyo,kariyeri bişeyleri tam başaramadan hep bir iyimserlik içinde sürekli inişli çıkışlı geçti gitti semihin,ama çoğu zamanda bu halden memnundu,çünkü fenerbahçedeydi,parasını da tıkır tıkır alıyodu,niye endişelensin veya daha fazlasını istesin ki?!=) Kariyeri de öylece sessiz sedasız bitti gitti…
    Rosberg de bu yolda gidiyor,sürekli bir umut,sürekli bir memnunum imajı,ama inişler çıkışlarla geçip giden belki de bu şekilde bitecek olan bir kariyer… Yarış kazanmış pilot ünvanını da ekledi,daha da şampiyonluk olsa ne olur olmasa ne olur imajı veriyor,sonuçta hem alman hemde evinde yani mercedeste ve maaşı da iyi,pollyanna iyimserliğini atamadı gitti…=) Kariyeri bu şekilde bitip gidecek haberi yok…

  2. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    sonunu düşünen şampiyon olamaz rosberg :)))

  3. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    ne diyeyim rosbergciğim herşey gönlünce olsun :)))

  4. hayal kurmak güzeldir:)

  5. Red Bull'un üstünlüğü lastiklerden,patinaj kontrolünden ve aktif süspansiyondan kaynaklanıyor.Normal olarak +100 HP onların ilk sekize girmesine engel olur ki Ferrari'ninde renoya en az 50 HP fark atacağına eminim. Ama pirellinin dandik lastikleri buna engel olabilir.

  6. ******** (spa2000) avatarı
    ******** (spa2000)

    Red Bull yenilmez gibi duruyor ve öyle düşünülüyor, McLaren'in geçen sezon sonu itibariyle daha güçlü bir araca dönüştüğünü ve Red Bull'u yendiğini unutarak.

    ————–
    Demek istediğim McLaren zaten Red Bull üstünlüğüne son vermişti ta ki McLaren mükkemmellik sınırını yeniden tayin etmeye niyetlenene kadar.

    Kimse McLaren'in denediği denemeye cürret bile edemez.
    Sezon sonu en hızlı araca dönüş, gelişim oranın sınırlı olduğunu düşünerek yepyeni bir araç yaratmaya yönel.

    McLaren: to be the very best at what we do.

  7. Yaw he he…

  8. evet.mercedes rbr yi nakavt edebilir bencede.sezon başlarında bu sinyalleri verdi o zamanda yazmıştım mercedesin emekleme yürüme devresi bitti koşmaya başladılar artık.şimdilerde bu sinyaller turuncu alarm seviyesinden kırmızı alarm seviyesine çıktı.ferraride (mercedesin her 2 pilotla iddialı olduğunu anlayarak bu tehlikeyi görerek) raikkonneni takıma kattı.rbr eskisi gibi ezici olamayacak.raikkonenein 2.şampiyonluğu olmazsa rosbergin şampiyonluğu o kadarda uzakta değil.hamiltonda üstünü başını yırtsın bu istikrarıyla rosberg kazandıkça ibre kendisine dönecektir

  9. rosberg mümkünse sen konuşma, ne dersen tersi çıkıyor, ne zaman güncelleme gelse bomba gibi geliyoruz diyordun puan alamıyordun :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir