Williams, 2014 Egzoz Denemesinden Cesaret Aldı

yazar:

kategori:

2014 hazırlıkları kapsamında Williams, cuma günü 2012 tarzı beslemesiz egzoz ayarlarını denedi. Genel bir performans kazancı olduğu için takım o sistemle devam etti. Normalde o sistem olmadan performans kaybı yaşanması gerekiyor olsa da Williams takımı performans kazandığını farketti.

Gelecek sene egzoz borusunun arka lastiğin 170 – 185 mm arka tekerlek merkezinin gerisinde yer alması gerektiği için egzoz beslemesi olmayacak.

Valtteri Bottas “Aracın sürüşü daha iyi ve tahmin edilebilirdi. Aerodinamik parçalar ise hemen hemen olması gerektiği gibi çalışıyordu.”

“Daha iyiydi ve iyi olan şey gelecek seneki araçlarda Coanda egzozun olmayacak olması.”

“Diğer takımlar bu sistemin gelişiminde önümüzde yer aldılar ve o alanda bizden daha büyük avantaj sağladıklarından eminim.”

“Gelecek sene aracın aerodinamik bölümleri o olmadan çalışacak ve bu bizim için iyi bir şey. Diğerlerini yakalama şansımız var.” dedi.

Xevi Pujolar “Araçtaki farklı parçalar değişti ve sonuç olumluydu. Bu yüzden egzozu araçta tutma kararı aldık.”

“Bu testin, egzoz beslemeli difüzörün zayıf olduğunu gösterdiğini söylemek çok basit olabilir. Sadece tüm değişikliklerle araç daha iyi oldu ve performans olarak daha fazlasını çıkarabildik.”

“Egzoz size performans kazandırır ancak diğer alanlarda da kazanç sağlayabilirsiniz.”

“İstikrarlı bir şey bulursanız o zaman biraz daha fazla kazanç sağlarsınız.” dedi.


Yorumlar

“Williams, 2014 Egzoz Denemesinden Cesaret Aldı” için 2 yanıt

  1. Küçük adımlar ve iyileştirmeler de olsa, seneye ne olacağını tam olarak kestirmek çok zor Williams için. 2011'de çok kötüydüler, 2012'de son yıllara göre gayet iyiydiler. Şimdi ise en kötü sezon geride kalıyor. Seneye ileri yönde bir adım neden olmasın? Evet şampiyonluk kovalamak çok zor iş, ama sürekli puan alan, ve ara ara podyum kovalayan bir Williams, taraftarlarının yanında, kim bilir belki diğer taraftarları bile sevindirecektir. Takım da kendini hatırlamalı artık.

  2. Williams şampiyon olsunda bak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir