Formula 1'de Harcamaların Düşürülmesi Konusu Tekrar Gündemde

yazar:

kategori:

Özellikle son dönemde takımların yaşadığı ekonomik sıkıntılar, Lotus’un Kimi Raikkonen’in parasını ödeyememesi ile ayyuka çıktı.

Gelecek sene turbo motorlarla birlikte sezon içi testlerinin dönmesi gibi durumlarla ortaya çıkacak ekstra harcamaların takımları daha da sıkıntıya düşürmesi bekleniyor.

Alain Prost “Bence çoktan geç kaldılar ancak asla çok geç değildir. Gelirlere ve sponsorla bakarsak bütçeler çok aşırı yüksek.”

“Uzun zaman önce yapılması gereken çok fazla şey vardı. Ancak mücadele söz konusu ve bu yüzden daha fazla para harcamak isteyenleri durdurmak çok zor.”

“Bunu durduramazsanız, çok zor olduğunu düşünüyorum, farklı fikirler bulmanız gerekir.”

“Takımlar aerodinami üzerinde çok para harcıyorlar ve ben her zaman söylediğim gibi aerodinamiye bu kadar önem verilmesini anlayamıyorum.”

“Büyük takımların rüzgar tüneli ve benzer şeyleri var ancak kurallarla aerodinaminin önemini azaltabilirsiniz.” dedi.

Lotus Takım Patronu Eric Boullier, sadece kendilerinin değil bir çok takımın sorun yaşadığını söyledi.

Boullier “Biz dikkat çektik ancak sorun yaşayan tek biz değiliz. Griddeki takımların çoğu, ticari ortakları finansal olarak destek vermeseydi uzun zaman önce ölmüş olurdu.”

“F1’de harcamaların çok yüksek olduğunu herkes biliyor ve kabul ediyor. Ancak ne yazık ki  rekabetçi olmanız için en az tepedeki takımların % 50’si kadar harcamanız gerekiyor.”

“Bu bile çok para ve katlanılamaz seviyede.  Bu yüzden harcamalar düşürülüp gelir arttırılmalı. Bir şeylerin yapılması lazım.” dedi.

Ancak herkes bu görüşe katılmıyor. Mercedes’ten Toto Wolff “Tabi ki sürücülere, işçilere ve tedarikçilere ödeme yapılamıyor olması iyi bir işaret değil. Bunu görmek istemiyoruz ancak bu daha çok işleri nasıl idare ettiğinize bağlı.”

“Bana göre tuhaf bir durum. Daha önce hiç benzer durumla karşılaşmadım. İnsanların çalışanlarına para vermemesine bir anlam veremiyorum. Bu doğru ya da yalan anlaşılamaz bir şey.” dedi.


Yorumlar

  1. 1 litre v2 motorlar ve yarım turda biten lastikler getirin harcamalar düşer. bir de tek kullanımlık kers bataryaları lazım.

  2. sizde nascar daki gibi podyumda gazoz patlatin sampanya yerine sonra motorlari 4 silindire dusurun 1.3. turbolarida kaldirin.benzin yerine tuplu yapin yada gune enerjili olmadi akpil yada sarjli.lastikleri bizim petlastan kaplama yaptirin.
    Bu turbo motorlar zamanin da masraflari kismak icin kaldirilmadi mi ? yoksa ben mi yanlis hatirliorum.

  3. McLaren Pereze kalsa takımla anlaşması şimdiye kadar açıklanmazmıydı ?? Tabiki açıklanırdı..

  4. Getirecektiniz V10 motor çizgili bridgestone, michelin lastik yakıt ikmali drs ve kerste var tadına varılmazdı. Bütçede çok olmazdı 🙂

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Haracamalar düşsün diye bu kurallar koyuluyor dendi, ama bakıyoruz, Ferrari, Mercedes, Red Bull dışındaki tüm takımlar sıkıntıda. Koskoca McLaren, Perez'e kaldı. Sponsor için. Bazı takımların 3-4 sene sonra burada olup olmayacakları bile belli değil. Neyse ki Lotus anlaşmayı imzaladı da en azından gelecekleri güvende. Lotus'un F1'de olması önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir