Takımlar 2014 Formula 1 Araçlarının Çirkin Olmasından Endişeli

yazar:

kategori:

Gelecek seneki kurallar, şasinin yüksek bölümünün 525 mm, burunun düşük kısmının ise 185 mm yükseklikte olmasını gerektiriyor.

Ancak kurallara göre burun ucunun küçük olması gerekiyor. Takımlar o bölümü, şasinin arkasına giden havayı daha iyi seviyede tutmak için muhtemelen mümkün olduğu kadar dar tasarlayacaklar.

Böylece daha dar bir burun ucu olurken, burnun arka bölümü daha yukarıda ve daha kalın bir şekilde kalacak. Bu sayede takımlar yeni araçları hem çarpışma testlerinden geçirecekler; hem de gerekli aerodinamik kazanımları elde edecekler.

Tüm takımlar bu tasarım felsefesi üzerine çalışmıyor olsa da bir çok takım bu çözümün en iyi seçenek olduğunu düşünüyor.

Autosport’a göre bazı üst düzey takım yöneticileri, araçların daha estetik olması için değişiklik çağrısında bulundular. Ancak değişiklik yapılması için tüm takımların onay vermesi gerektiği için anlaşma sağlanamadı.

Red Bull’un Teknik Patronu Adrian Newey ve Mclaren’den Sam Michael, 2014 araçlarının ön çarpışma yapısı nedeniyle çirkin olacağını söylediler.

Michael “Düşük burun sorun değil. Sorun çarpışma testlerindeki kaprisler. Takımlar büyük ölçüde bu çözümü uygulayacaktır.” dedi.


Yorumlar

“Takımlar 2014 Formula 1 Araçlarının Çirkin Olmasından Endişeli” için 35 yanıt

  1. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Bu ne ya çok çirkin harbiden benim araç bunlardan daha güzeldir. Değişim olmak zorunda fanlar bu görüntüyü istemez bence…

  2. bu araba da ezilmiş redbull kutusuna benziyor

  3. Yakup ERCAN avatarı

    Bu ne yaw. Görünce böğrüme ağrı girdi valla.

  4. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    o nemiş yaa maymun pipisi gibi

  5. Evda ttnet var zaten ama tivibu yok. Dsmartla digiturk arasında kalmıştım. Digiturk aldım.
    Kablo tv de trl var olmazsa kablo tv bağlatırım.
    skysport tivibudamı var sadece?

  6. Evet detayları vrelim, Ttnete yeni geçenlere normal paket 5 ay beleş. Ben 3 hafta önce geçtim ilk 5 ay beleş sonra 4.5-5 lirayla ücretlendirilir diye bilgi smsi geldi. Genelde discovery channelı falan izliyorum 5 ay beleşi arasan bulamazsın. 39 liraya sınırsız internete abone oldum 63 ten 39'a düşmüş kaçırmadım. Almancası iyi olan Rtl'den baksın, ingilizcesi iyi olan skysports'dan baksın. İşin kötüsü bende orta düzey almanca, orta düzey ingilizce var, arada anlamadan bakıyorum☺ başlangıç seviyesinde fransızca tek tük ispanyolcada var ☺ ☻

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    En ucuz çözüm tivibu. ttnet kullanıyorsan ucuz pakette rtl var, yarışları seğredebilirsin. 4 liramıdır 5 liramıdır nedir aylık. internetin başka ise yine tivibu alabilirsin, ya da dmsart ın internet+dsmrat kampanyası 40 lira sanırım, üzerine spor paketi ekletirsin yien ttnet ten ucuza gelir. Ben internetten izliyorum, sky da hiç reklam çıkmıyor.

  8. Konu dışı:
    Arkadaşlar hotbirdde rtl yayını var mı? eskiden vardı kalkmıştı yeniden girdi diyorlar.
    Hotbirdden rtl ile yarış izleyen varmı acaba, bu aralar bir seçim yapmam gerekiyorda.

  9. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Internet'ten sürekli donan, sağı solu reklam dolu, cep telefonunda bile düzgün görünmeyen kalitede, Fince, Polonyaca filan izlemekten zevk alıyorsan seni ayakta alkışlıyorum kardeşim. Tüm yarış haftasonunu defalarca tekrarıyla birlikte ancak paralı kanalda izleyebilirsiniz. Ne TRT, ne CNN ne NTV yayın akışında bu kadar çok yer veremez. Ayda 15TL çok diyorsan git TRT Spor'da Hentbol ligini izle, o bedava. Sadece bir derbi maçını izlemek için 10 liraya kahveye gidersiniz sonra gelir burada D-Smart'ı eleştirirsiniz. D-Smart olmasaydı Türkiye'de yayınlayacak kanal yoktu F1'i. Teşekkür edeceğinize neler diyorsunuz. Sanki övdüğünüz Sky Sports bedava

  10. D-Smart'ı zamanında çok eleştirmiştim ancak bir sebeple D-Smart aldım evime. Açıkçası geçen seneyi değil ama bu sene yaptıkları işi beğeniyorum. Türkiye şartlarına göre iyi iş çıkarıyorlar. Yarış öncesinde ve sonrasında (pek izlemeye vakit bulamıyor olsam da) daha ciddi kişilerin programa katıldığını görüyorum. Daha ciddi ve deneyimli kişiler. Sadece Formula 1 değil, motogp için de program yapıyorlar. Tamamiyle boş bırakmamaları, bir şeyler yapmaya çalışmaları ve eskiye nispeten ne konuştuğunu bilen kişilerin olması daha memnunedici bir şey. En azından onları izleyip de bir şeyler öğrenenler adına seviniyorum.

    Eskiden çıkanların neler konuştuklarını az çok hatırlıyorum. Bazen yemin ediyorum kafamı duvarlara vurasım geliyordu bilgisiz ve alakasız yorumları duydukça.

  11. Bu nedir yaa? Gerçekten de böyle bir tasarım olacaksa: #DirenGöz diyorum. 🙂

  12. Skysport da iyi tabiki ancak ITV yayını o zamanın şartlarına göre çok daha iyiydi bence.

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    2012 de çirkin falan diyordukta bence çok seksi tasarımlar vardı ama burunlar böyle olacaksa cidden rezalet bu kadar olamaz yani aero dinami engellenecek diye adamlara neler yaptırıyorlar

  14. bildiğim kadarıyla kurallara uygun, fakat değişen kurallar ile(resimdeki yıl ile bu yılların farkı muazzam), çizimde ki tasarımın performans avantajı var, özellikle difüzörü kullanma konusunda

  15. Mehmet Günaydın 4 saat 24 dakika önce
    Kelebek bile konmaz bu burunun üzerine

    HAHAHAHA koptum yeminle kanepeden dustum :))

  16. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    çizen arkadaş ön kanatı McLaren den almış 🙂 burun gerçekten çirkin, genişliğini belli ölçülerde sabitleseler sorun aşılabilir.

  17. Beterin beteri varmis desenize :))

  18. böyle bir şeye doğru gidiyoruz heralde 🙂

  19. bir nevi bunun tersi olacak. kenarlar geride kalacak dili dışarı çıkacak 🙂

  20. Ben de D-Smart olayına gıcık olmuştum ve halen almış değilim. Futbol olsa neyse de, ülkemizde taraftar kitlesi yavaş gelişen bir seride paralı kanalı protesto ediyorum. Beni periyodik arayan her D-Smart call centercılarına da aynen bunu söylüyorum. Sen ben gibi tutkulu izleyiciler bir şekilde takip ediyoruz zaten. İster satın alırız, ister diğer kanallara yönleniriz.

    Formula 1'in D-Smart'a geçişi benim için farklı sonuçlar doğurdu. Yıllardır Okay Karacan ve Serhan Acar ile izledik. Aradakiler de oldu da kimlerdi hatırlamıyorum. CINE 5'te de kim anlatıyordu hatırlamıyorum. (Düşünün zamanında filmlerini izlemek için şaşıbeş baktığımız kanal bile şifresiz veriyordu F1'i, sağolsunlar.) Önce Tivibu ile RTL denedim. Zaten Almancam kıt, bir de üzerine Krombacher eşliğindeki yarışlar binince RTL ile olmayacağını anladım. Adamlar reklam arası yarış veriyorlar ulan! Alman olsam bunların hepsini fırına atardım.

    Sonra Skysport gözüme ilişti. İşte bu da benim için F1'in daha da şenlendiği an oldu. Meğer İngiliz amcalar ne de güzel yarış anlatıyorlarmış… Spiker arkadaş kimse hiçbir detayı kaçırmaz ve doğru anlatırken yanında Martin Brundle pist üzeri durumlarla ilgili ne de güzel yorum yapıyormuş! Yarış öncesi grid gezilerini vs saymıyorum bile.

    Gelelim bize. Serhan Acar çok hazırlıklı giriyordu yarışlara, çok bilgi veriyordu ancak anladığım kadarıyla tek başına yetersiz kalıyordu. Onun yeri spiker yanı yorumculuktur diye düşünüyorum. Böylece hem daha fazla bilgi verebilir, hem de spiker Murray gibi bölüp heyecan yapabilirdi. Bkz. Okay Karacan

    Anlayacağınız D-Smart benim gözümü açtı ve Skysport ile tanıştırdı. Sağolsunlar 😀 Elbette bunu yapmak ingilizce istiyor, Türk TV kanalları bu spiker/yorumcu olayına çözüm bulana kadar da benim en iyi seçeneğim bu gibi görünüyor.

  21. Ne kadar çirkin olabilir diyordum ancak resimdekiler herkesin uygulayacağı genel çözümlerse … gibi olmuş.

  22. FİA burun kalınlığıyla ilgili minimum bir rakam verirse bu iğrenç burunları görmeyiz. Engellemek hiçte zor değil.

  23. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Arkadaş bu nedir ya. her geçen sene şu sporu çirkinleştirmek için ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar. Durup durup bir cins fikir çıkıyor bunaklardan. Ulan bırakın arkadaş kim ne yapıyorsa yapsın. Motoru zaten sabitlemişin, işin aerosuna ne karışıyorsun. O olmaz bu olmaz, motor olmaz, egsoz olmaz, kanat olmaz..

  24. taner yüksel avatarı
    taner yüksel

    bu burun bana birşeyi andırıyor ama neyse söylemeyeyim 🙂

  25. Bizse araçların 300'ü geçebilirmi acaba endişesi içerisindeyiz 🙂

  26. TifoAlo HRT avatarı

    Suppanallah

  27. Emin değilim ama önceden DF nin çoğu aracın üzerindeki parçalardan elde ediliyordu. Ama günümüz Formual 1'inde bu parçaların çoğu kaldırıldığı için takımlar kaybolan DF yi tabandan telefi etmeye çalışıyorlar. Haliyle aracın tabanına gidecek hava için burnunun kalkık olması ve havanın dağılmasını önlemek için de kalın olması gerekiyor. Ama 2014 te mecburen burun çok alçak olacak. Takımlar da bu alçak bölümü ince tutup içeriye hava almaya çalışıyorlar. Ama yukarı kısım yine kalın olacak. Asıl çirkinlik te tam bu nokta da zaten.

  28. Bedava izledin de ne izledin ? Standart kalite yayın bilmediğin dilde anlatım bitmek bilmeyen reklamlar.
    Ben 15 TL verdim ve ne izledim ? HD kalite yayın Serhan Acarın anlatımı kısacık reklam ve hafta da 3-4 kez verilen yarış tekrarı ayrıca yarış öncesi ve sonrası Serhan Acarın da katıldığı F1 programı
    Aynı şeyler Moto GP için de geçerli.
    Sen istediğin kadar gıcık ol ben bu spor için bu parayı vermekten hiç gocunmam. Ben İstanbul Parka gidip para da verdim. Belki de sen yine işi beleşe getirdin. Ben yarışta gözetmenlik de yaptım her sabah 6 da kalkıp otobüste yer olmadığı için balık istifi Riva dan Kurt köye gidip 12 saat güneşin altında ve çoğunu da ayakta geçirip bize verilen ekmek arası peynir biber yerken, 20 dakikada 7. virajdan 8. viraja koşa koşa gidip pisti temizleyenlere yardım edip kan ter içinde aynı hızda yerime geri dönerken, sen evinde oturup rahat rahat yarışını izliyordun.
    Bu spora aynı derecede bağlı değiliz, benim verebileceklerim le senin verebileceklerin arasında dağlar kadar fark var
    Son olarak şu Digitürk ü de bi protesto eder misin ? Belki maçları da şifresiz izleyebiliriz.

  29. bu burun kurallara uygun mu acep?

  30. bide formula 1 icin d smart alanlara gıcık oluyorum ne gecti elinize üye olunca biz bedeva n izleidk rtl den falan sırf sifreli ye para vermemek icin almadım protesto amaclı

  31. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kelebek bile konmaz bu burunun üzerine

  32. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vur hançeri kalbime

  33. Vettel parmağına benziyor.
    Çözüm gayet mantıklı kısıtlamalar araçları her zaman çirkinleştiriyor bunu da 2009 dan beri defalarca gördük.
    Neyse ben hemen Dsmart aboneliğimi bitiriyorum bu zırvalığı görmek için 1 kuruş bile ödemem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir