Pirelli Bu Sefer Aşırı Sert Lastikler Yapmakla Tehdit Ediyor!

yazar:

kategori:

Pirelli gelecek sene yarışlarda sıkıntı olmaması için zorunlu iki pit stop kuralının getirilmesini talep ediyor. Eğer bu olmazsa Pirelli, lastiklerde çok tutucu bir tavır sergileyeceğini açıkladı.

Pirelli Başkanı Marco Troncheiti Provera bu kapsamda Abu Dhabi’de Bernie Ecclestone ile görüşme yapmış; 2014’te lastikler konusunda sıkıntı yaşamak istemediklerini dile getirmişti.

Paul Hembery “Bize söyleneni yapmak istiyoruz. Açık bir bildirim istiyoruz. Bu seneki eleştirilerin şekline bakarsak insanlar bizden neler istediğini unutmuş gibi görünüyor.”

“Bu zaman geçtikçe unutuldu ve biz bu konunun çözülmesini istiyoruz. Bazıları bize neler istediğini söylemek zorunda.” dedi.

Takımlar, sürücülerin aynı turda pite girme isteğinde bulunmasından endişe duydukları için zorunlu çift pit stop istemiyor.

Hembery “İstediğimiz şeyler olmazsa muhtemelen çok temkinli yaklaşacağız ve tek pit stoplu yarışlar olacak.”

“Bu konuda geri adım atmamızı gerektiren bazı şeyler gördük. Tekrar tek pit stopa dönebiliriz ve spor bunu istemiyor olabilir.” dedi.


Yorumlar

  1. mehmet sofuoğlu avatarı
    mehmet sofuoğlu

    sezonun ilk yarısındaki lastiklerle ferrari oldukça hızlıydı ve redbull geri kalmıştı (barcelona) redbull istedi diye lastikler değişti ve ferrari güç kaybetti. redbull arka planda bu kadar güçlü olduğuna göre, aracın illegal olmasıda mümkün

  2. Siz yapında, beğenmezse RB değiştirir zaten 🙂

  3. Pit stop sayısını çabuk aşınan lastikle ayarlamaya çalışmaktan çok daha mantıklı. Koyarsın çift pit şartını, biraz fazlaca dayanıklı lastikler yaparsın ki herkes limitte sürebilir.

    Son zamanlarda Pirelli'den duyduğum en mantıklı açıklama.

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    40 turda ısınır artık.

  5. Bence de en mantıklısı bu zorunlu 2 pit stop. Hem lastik saklama yarışı olmaz. Pilotlar zorlayabildiği kadar zorlar sınıra kadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir