Honda 2009 Pilot Dizilimi İçin Aceleci Değil

yazar:

kategori:

Honda Racing Takım Patronu Ross Brawn 2009 pilot dizilimine karar vermede acele etmediklerini, çünkü öncelikle aracın performansını arttırmaya çalıştıklarını yineledi.

Japon takımın gözünü Fernando Alonso’ya diktiği gizli bir gerçek olsada Brawn takım içerisinde önceliğin aracın performansı üzerinde olduğunu söyledi.

Brawn "Görüşmeler yapıyoruz ve yaz mevsimi içerisinde durum değerlendirilecek. Hedefimiz açıkçası gelecek sene daha iyi bir araca sahip olmak. Bu bakımdan bazı şeyler oluyor ancak acelemiz yok."

"Ben 2 iyi pilota sahip olduğumuzu düşünüyorum bu yüzden yapmamız gereken öncelikli şey iyi bir araca sahip olmak. İyi bir araca sahip olduğumuzda pilotlarımız da neler yapabileceklerini gösterecekler. Pilotların sorun olduğunu düşünmüyorum." dedi.

Jenson Button’un takımda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor ancak yaşlı pilot Rubens Barrichello’nun devam etmesi takımın Alonso gibi isimlerle olan girişiminde ne kadar başarılı olabileceğine bağlı.

Ancak Brawn, son zamanlarda performansını geliştiren ve uzun süre sonra Britanya’da podyuma çıkan Barrichello’nun şu anda Ferrari günlerinden daha iyi bir pilot olduğunu düşünüyor.

Brawn "O muhtemelen daha iyi. Michael’in gölgesinde Barrichello, Michael’in takıma ne kadar kapsam getirdiğinin farkındaydı. Michael olağanüstü bir pilottu ve onunla aynı takımda mücadele eden pilotlar büyük bir mücadele ile karşı karşıya kalıyordu."

"Rubens bununla baş etmede iyi iş çıkardı ancak artık bununla mücadele etmek zorunda değil ve bu sayede işler onun için daha açıklık kazandı. O muhtemelen benim Ferrari’de olduğum zamanlardan daha iyi bir pilot." dedi.


Yorumlar

  1. aman bazıları yanlış falan anlar. amacım honda yı küçümsemek falan değil. ross brawn ın kim olduğunu biliyorum yani. söylemeye çalıştığım şey bi pilotun adı bukadar mı çok takımla birlikte anılır.

  2. yakında süper aguri f1 e dönmek için iyi bir pilota ihtiyacı olduğunu açıklayıp "bu neden alonso olmasın" diyecek.iş bu noktaya geldi yani. işin şakası tabi:))))))

  3. Adamda onu soylemis zaten, pilot kadromuz iyi araci iyilestirmemiz lazim diyor, haberi okumuyomusun yahu EDIP DOGAN? 🙂

  4. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    yaaa bu kadar cirkin bir arac olurmu hadi cirkin hizli olsa yirticak igreeeenc bence en bastan yenileyin nerde 2006 arac nerde bu geyik basi arac .
    pilotlar iyi bencde

  5. honda ilk önce hızlı bir araç yapsın sonra pilotlara baksın. Button ve Barichello okadar da kötü pilot değiller. Araç dandik. Yoksa her iki pilotta kafaya oynar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir