Renault: "Newey'in Dehası 2014'te de Etkili Olacak"

yazar:

kategori:

Turbo motorların başlangıç döneminde özellikle Mercedes motorunun diğerlerine kıyasla büyük avantajlı olacağı iddia ediliyor.

Renault’tan Remi Taffin “Newey kraldır. Paketin genel olarak çalışması gerekir. 2014’te aerodinaminin önemi hemen hemen aynı olacak.” dedi.

Marca’dan Marco Conseco ise bu arada Red Bull’un film çekimi kapsamında 2014 kurallarına uygun düşük bir buruna sahip araçla test yaptığını iddia etti.


Yorumlar

“Renault: "Newey'in Dehası 2014'te de Etkili Olacak"” için 10 yanıt

  1. Yani Renault'un bu başarıda hiç katkısı yok.(!) Red Bull Cosworth motoru da kullansa şampiyon olur. Ya da normal bir V8 motor. Nedir bu hazımsızlık anlamıyorum.

  2. Red Bull reno motoruna rağmen şampiyon oluyor.Renault boş yere kendine pay çıkarmaya çalışıyor.
    Seneye dandik Pirelli lastikleri dışında sizi kimse kurtaramaz.

  3. Genel olarak bakacak olursak herkesin dehası 2014’te belli olacak.

    Mercedes motorunun diğerlerine kıyasla büyük avantajlı olacağı iddia ediliyor.

    Renault ve Ferrari’ye göre Mercedes V6 Turbo güç ünitesinin daha fazla Bg ürettiği söylenenler arasında bu ne kadar doğru bunu ilk yarışta göreceğiz, malum testler pek gerçeği yansıtmıyor 2006 sezonu kış testlerinde V8 motorlarda en güçlü motorun Ferrari ve Honda motorunun olduğu yazılıp çizildi ama ilk yarışta Renault V8 motorla ilk kazanan ve ilk dünya şampiyonu olan ekipti.

    Bana göre 2014 sezonunda en güçlü motora sahip olan kazanmayacak. Kazanan yeni V6 turbo motoru şasiye en uyumlu bir biçimde entegre eden, daha komple bir paket hazırlayan, bir motorun 5000 km mesafe kat etmesi gerekiyor bütün motor sistemleri ile bunu başaran ve en önemliside yakıtı en verimli şekilde kullanan kazanacaktır.

    Motor saf güç olarak bir ekibe hiçbir zaman fayda kazandırmaz aksine her zaman kaybettirir. Motor esnek ve verimli olmalıdır şasiye entegre edilmesinde soğutulmasında ekibin işiniz zorlaştırmamalıdır örneğin bir aracın sidepod tasarımları ne kadar darsa bu radyatör tasarımlarını etkiler daha küçük ve yatay radyatör aerodinamik performansı etkiler ve bu bir adım öne geçirir. Ne tek başına şasi iş görür nede tek başına motor iş görür bunun ikisi en komple şekilde bütünleşirse işte o zaman başarı elde edilir.

    Örneğin Renault V8 motoru Ferrari ve Mercedes motoruna karşı 15 bg daha az ürettiği söylendi ama baktığımız zaman Renault V8 motorunun düşük yakıt tüketimi-soğutulmasının daha kolay olması-daha dayanıklı olması- daha hafif olması bu da tasarımda daha serbest olmak demek ve aracın ağırlık dağılımını daha iyi hale getirmek. Bu saydıklarımın yanı sıra Renault ekibinin haritalama sistemleri teknik ekibin her zaman zorlaması bu hepsinin birleşimi 15 bg ortadan kaldırıyor. Bunların hepsi 2014 de yeni V6 güç ünitesinde unutulmayacaktır.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Evet evet bulur yine bir hile hurda, normaldir. Bak ne güzel filmi de çekmeye başlamışlar düşük burunlan..

  5. Newey'in tasarlıyıpta Markalar Şampiyonluğunu aldığı araçlar;

    1992 – Williams FW14B
    1993 – Williams FW15C
    1994 – Williams FW16
    1996 – Williams FW18
    1997 – Williams FW19
    1998 – McLaren MP4/13

    ki pilotlar bu araçlarla pilotlar şampiyonluğunu da aldı, tasarımcı ile pilot'u karıştırmak ise ayrı bir komedi..

  6. newey kraldı schumi,li 1991,den 2004 yılına kadar kaç şampiyonluk kazandı . soyleyecek biri varmı . schumi,mi efsane newey,mi kral

  7. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Mercedes'i bu plana katmamışınız.

    Hamilton'a 2014 için güvence verildi ve bu takımı bu yüzden seçti.

    Sadece Ferrari için düşünmüşünüz ama Mercedes'de olayın içinde olacaktır.

  8. En iyi motor Mercedesteyse niçin mercedesin fabrika takımı değilde motor sattığı Mclaren önde olacak bunu anlayamadım? Aerodinami hızlı treninden tutta, içinde hız kelimesi geçen bütün araçlarda her an var olmak zorundadır. Renault yöneticisi haklı ancak Aero parçaları Turbo motora uyarlamak zor olacaktır bu konuda yanılıyor. Motor yeterince güç üretemezse çok nettirki bazı temel Aero parçalar çalışmaz. Nitekim bu sene Red Bull neden hızlı pistlerdede hızlıydı? çünkü motor güçleri tüm Renault motorlu araçlar arasında en iyisiydi.

    Aero en geniş anlamıyla hava demektir. Dar anlamda oksijen ihtiva eden anlamınada gelebilir. Havanın olduğu dünya coğrafyasında Aerodinaminin etkilerini gözardı etmek kara cahilliktir. Eğer bir kişi gelecek sene Motorlar gelecek Aero etkiler bitecek diyorsa Formula 1 in teknik kısmından zerre miktar anlamıyor demektir. Renault yöneticisi bunu kastediyor. Havanın sürtünme katsayısı, dengeleyici itme kuvveti falan bunlar günümüz teknolojisinde son derece önemli kavramlardır. Aero etkiler gelecek sene bana göre dahada büyük önem kazanacak. Ama burada tanımlama farkımız var. Motora uyarlanabilen aero etkiler daha fazla ehemmiyet arzedecek diyorum ben. Yani motorun ne kadar güçlüyse o kadar aero nimetlerden faydalanırsın.

    Sözün özü Renault Red Bulla güvenmek yerine güçlü motor üretmeye baksın. Yoksa 3 tane Newey gelse güçsüz motora güçlü aerodinamik deha uygulayamaz. Motor- aerodinami uyumu konusunda Allisonun tüm F1in en iyi uyarlayanı olduğunu düşünüyorum. Tombozis çok bilmişlik yapmazsa Ferrarinin gelecek yıl sessiz sedasız en güçlü motora en iyi aero etkileri yansıtıp açık ara destan yazacağını düşünüyorum. 20 yarışın en az 15 ini Alonso-Raikkonen ikilisi kazanabilir. Her konuda gündem yaratmaya kabil olan Ferrarinin bu kadar sessiz kalması sizce normal mi? hayır. Ama işte Allison ve Bryne in eli değdiği belli oluyor. Sessiz ve derinden gelecek yılın yenilmez armadasını yaratmak için kolları sıvadılar bile.

    Renault güçlü motor veremezse Red Bull aerodinamisi hava olarak girer hava olarak çıkar bu kadar net.

  9. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Heil Newey 😀

    Bilmeyenler Arkadaşlar İçin ; Bkz: ''Heil Hitler ''

  10. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Newey Kraldır 😀 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir