2013 Amerika GP – Vettel 8'de 8 Yaptı ve Schumacher'in Rekorunu Kırdı!

yazar:

kategori:

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Vettel, tüm yarışı kontrol altında tutarak damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu. Vettel bu galibiyet ile art arda 8. yarış zaferini kazandı. Bu sayede Vettel, daha önce Michael Schumacher’e ait olan art arda en çok yarış kazanma rekorunu kırmış oldu. 

Lotus pilotu Romain Grosjean, ilk başta ikinciliği ele geçirmesinin ardından pit stoplar haricinde yerini korumayı başardı. Son bölümde Mark Webber, Grosjean’ı zorlasa da geçmeyi başaramadı ve Lotus pilotu bir kez daha yarışı podyumda tamamlamış oldu.

İlk turda 2. sıradan 4.lüğe gerileyen Webber, Mercedes pilotu Lewis Hamilton’u geçtikten sonra Grosjean ile aradaki farkı kapatsa da geçmeyi başaramayınca 3. oldu ve Amerika’da podyumu tamamlayan isim oldu.

Mercedes’ten Lewis Hamilton, Webber’e geçildikten sonra daha fazla gerilemedi ve 4. oldu. Ferrari pilotu Fernando Alonso, uzun süre 7. sırada gitmesinin ardından önce pitlerde Sergio Perez’i, ardından pistte Nico Hulkenberg’i geçerek 5. olmayı başardı.

Sauber pilotu Hulkenberg hatasız bir yarışlar 6. olmayı başarırken onu Mclaren’in Meksikalı sürücüsü Sergio Perez takip etti. Hulkenberg son turda önündeki Alonso’yu zorlasa da geçmeyi başaramadı.

Williams’ın çaylak pilotu Valtteri Bottas, kendisi için çok güçlü geçen hafta sonunda 8. olarak Formula 1’deki ilk puanlarını kazandı. Onu Mercedes’ten Nico Rosberg ve son anda Daniel Ricciardo’yu geçmeyi başaran Jenson Button takip ettiler. Böylece günün son puanını Button kazandı.

Daniel Ricciardo 11. olarak puanı ilk kaçıran isim olurken onu takım arkadaşı Jean Eric Vergne takip etti. Vergne ile Sauber’in Meksikalı sürücüsü Esteban Gutierrez arasında son turda temas yaşandı ve bu olay yarış sonrasında incelenecek.

Ferrari ile zor bir hafta sonu geçiren Felipe Massa, 13. sıradan başladığı yarışta yükselmeyi başaramadı ve 2 pitle 13. olabildi.

Lotus’ta Kimi Raikkonen’in yerine yarışan Heikki Kovalainen, startta 4 sıra kaybetmesinin ardından pitlerde bir kaç sıra kazanmayı başardı ancak Kovalainen ekstra bir pit yapınca gerilere düştü ve 15. olabildi.

Sezonun 18. yarışının ardından şampiyon Vettel ve Red Bull doğal olarak ilk sıradaki yerlerini korurken yakın takipçileri Fernando Alonso da ikinciliğini garantilemiş oldu. Lewis Hamilton ise Kimi Raikkonen’in yokluğunda 3. sıraya yükseldi. Takımlar şampiyonasında ise ikinci sıradaki Mercedes, puan farkını biraz daha açtı ve 15’e çıkardı. 4. sıradaki Lotus ile 3. sıradaki Ferrari arasında ise fark 18’e düştü.

Sezonun 19. ve son yarışı olan Brezilya GP gelecek hafta sonu gerçekleştirilecek.

 

Poz  Driver        Takım                       Süre
 1.  Vettel         Red Bull-Renault           1h39;17.148
 2.  Grosjean       Lotus-Renault              +       6.2
 3.  Webber         Red Bull-Renault           +       8.3
 4.  Hamilton       Mercedes                   +      27.3
 5.  Alonso         Ferrari                    +      29.5
 6.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari             +      30.4
 7.  Perez          McLaren-Mercedes           +      46.6
 8.  Bottas         Williams-Renault           +      54.5
 9.  Rosberg        Mercedes                   +      59.1
10.  Button         McLaren-Mercedes           +    1:17.2
11.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari         +    1:21.0
12.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari         +    1:24.5
13.  Massa          Ferrari                    +    1:26.9
14.  Gutierrez      Sauber-Ferrari             +    1:31.7
15.  Kovalainen     Lotus-Renault              +    1:35.0
16.  Di Resta       Force India-Mercedes       +    1:36.8
17.  Maldonado      Williams-Renault           +     1 lap
18.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +     1 lap
19.  van der Garde  Caterham-Renault           +     1 lap
20.  Pic            Caterham-Renault           +     1 lap
21.  Chilton        Marussia-Cosworth          +     1 lap

Hızlı tur: Vettel, 1:39.856

Yarış dışı:

Sutil          Force India-Mercedes         1


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel        372        1.  Red Bull-Renault          553
 2.  Alonso        227        2.  Mercedes                  348
 3.  Hamilton      187        3.  Ferrari                   333
 4.  Raikkonen     183        4.  Lotus-Renault             315
 5.  Webber        171        5.  McLaren-Mercedes          102
 6.  Rosberg       161        6.  Force India-Mercedes       77
 7.  Grosjean      132        7.  Sauber-Ferrari             53
 8.  Massa         106        8.  Toro Rosso-Ferrari         32
 9.  Button         61        9.  Williams-Renault            5
10.  Hulkenberg     47       
11.  Di Resta       48       
12.  Perez          41       
13.  Sutil          29       
14.  Ricciardo      19       
15.  Vergne         13       
16.  Gutierrez       6       
17.  Bottas          4       
18.  Maldonado       1    

Yorumlar

“2013 Amerika GP – Vettel 8'de 8 Yaptı ve Schumacher'in Rekorunu Kırdı!” için 89 yanıt

  1. Tank kullanıyorsun sanki,İstersen bütün rekorları kır. Heyecan olmadan F1 'e heyecan katmadan gözümüzde efsane olamazsın. Sürüyorsun ve bitiyor. Ustana söyle araç arada bir sona düşsün de heycanlı geçişler olsun dimi. Shumi bile son yarışlarında altındaki takayla geçişler yaparak olmadı kaza yaparak yarışlara hecan katmıştı
    Monaco'da da en hızlı pilot olduğunu son bir kez de olsa altındaki takaya rağmen polü alarak göstermişti. İşte böyle EFSANE OLUNUYOR.

  2. İstek yok arkadaş,eskiden Shumi'nin tekeri patlar sona düşer di pitte ekip bi terslik yapar sıra kaybeder di sonra herkesi bir bir geçmesinini heyecanla izlerdik.
    Vettel'e bakıyorum;ne araç arıza veriyor, ne sona düşüyor, ne geri kalıyor sanki tank kullanıyor.Hiç arıza vermiyen araç mı olur. Önde başla önde bitir kim zevk alır ki?.

  3. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Muhtemelen açık ara sezonun en sıkıcı yarışıydı. Yer değişiminin en az olduğu yarışlardan birisiydi. Alonso'nun akıllıca ilk viraj hamleleri biraz olsun sıkıcı yarışta bizi eğlendiren anlardı. Gro iyi iş çıkardı. Hulk ve Bottas'a tebrikler. Sergio'da iyiydi.

  4. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Tebrik edeceğim tek kişi Grosjean'dir özgüven eksikliği tamamen bitmiş Vettel de kikonsantrasyon istikrarını yakalmış, O süper Redbull aracına geçilmedi BRAVO!..

    Alonso olmasaydı diyesim geliyor, bir pilotun yarış zekası bu kadar üst seviye olur, aynı yerde geçiş yapan diğer tüm pilotlar ilk virajda zorlaya zorlaya geçerken, Alonso son 30 metre kala yol vererek viraj çıkışında gel oğlum bunları yaz bir kenara öğren, ilerde ihtiyacın olacak dedi…

    Hulk'un hakikat ile iyi bir pilot olduğu çoğumuz için aşikar fakat, iyi olmak ve sürekli puan toplamak f1 de işe yaramıyor malesef, işe yarasaydı heidfeld Mclrn ve ya Ferrari koltugundan inmezdi, üst düzey takımlara gidebilmen için bu yarışta o Alonsoya ya geçilmeyecektin yada tekrar geçecektin….mutlaka istatiksel olarak ya podyuma çıkacaksın yada kafa pilotların birini al aşşağı edeceksin takım patronları genelde buna bakıyor malesef…

    Kova'nın griddeki en gereksiz pilotlardan biri oldugunu Lotus ile anlaştıgında dile getirmiştim ki keza hala öyle geçmişi yokki gelecek bekleyelim ? sıradan vasat pilot.

    başkada birşey göremedim ben yarışta.

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    SC yapacaklarmış Vetteli, önde kendi kendine gitmesinden çok etkilenmiş Çarli.. :)) Böylesine zor şartlarda böylesine zor bir sürüş görmedim demiş, o da sarhoş mu olmuş yoksa….!!!!!

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso'yu yenip yenmemesi önemli değil ki. Ben ikisininde birbirinden aşağı kalacağına inanmıyorum. Sezon sonu gelirde kimi yenerse bu muhtemelen 3-5 puan bir farklan olur. Aynısının tam terside olabilir. Bu da birinin diğerinden kötü olduğu anlamına gelmez. Ufak bir talihsizliktir, bişeydir. Ha arada uçurum olursa Alo-Mas gibi o zaman anlayabilirim birinin gerçekten zayıf kaldığını. Bence bu ikisi birbirleriylen ters düşmeden sadece yarışırlarsa her iki şampiyonayıda kazanır Ferrari. İyi olan kazansın derim ben.

  7. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    2 pit yerine tek pit yaptırsalardı hiçmi şansı yoktu orda rosbergten 1 tur sonra pite girseydi hiç mi şansı yoktu !!

  8. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    artık ufak ufak eski kırmızılara dönelim ıferrari taraftarlığına ve

    ferrari & kimi

    birlikteliğine, lotus avatarı v.s bitmiştir, ferrari artık değişiyor, bunun en büyük ifadesi ve en büyük delili 2 şampiyon pilotu yarıştırmalarıdır, kimi gümbür gümbür geliyor ( bu arada geçmiş olsunda diyelim )

    artık takım emirlerinden uzakta bir ferrari var ve seneye rekabet nasıl olur ,seyirci zevki nasıl olur izleyin rbr ciler ve diğerleri :d bu arada alonso yu yener bence 😀

  9. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    olabilir de olmayabilirde sauber ferrari motoru kullanıyor, yarım ferrari sayılır ,ben bu yarışta, art niyet aramadım 😀 kimi lotus meselesinden aşırı gıcık oldum ,lotus a, bu lotus takımın da, azcık akıl olsaydı ,az daha 3.5 yarış daha sabreder, takımlarda ve pilotlarda 2 ve 3. sıra rahat olurlardı, benim kızdığım nokta bu ve kafam takık halde, o sebeple ,alavere ,dalavere, illegal v.s gibi konuları sezon sonu gene yazarız 😀

  10. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    pitlerden sonra gerileyip 12.liğe düşmüş,bitmiş lastiklerle nasıl yükselecekse.MANTIK LÜTFEN

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Büyük şefe selam yola devam ccc RAMBO REYİZ ccc

  12. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    özledik seni rambo

  13. Perez'i geçememesinin sebebi Perez'in de DRS kullanmasıdır.Yoksa Perez pite girmeden önce geçilecekti.

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Tebrikler ilk üç pilota.Her yarış ayrı bir zevk alıyorum Vettel lokum gibi sürüyor arkadaş izlerken sarhoş oluyorum muhteşem bir pilot rekorlara doymak yok devamını bekliyoruz.

  15. Nevadia Alonso telefondan cevap bölümü çalışmıyor

    Kovalainen kaçıncı ben takip edemedim, muhteşem (!) bir startaldı zaten. Birazcık tarafsız yaklaşın adam cidden hızlandı. Red Bullarla yani hiçyoktan Webberle mücadele edebilmekkolay değil ki herkes yatışlardaydı bugün.

    Cevap; 1.Vettel ile hiçbir tur mücadele etmedi yani Vettel zaten mücadele etmedi, sadece bir tur zorladı oda en hızlı turu attığı turdu.
    2. Webber performans olarak arabanın hakkını kesinlikle veremiyor turları çok istikrarsız, geçişleri Vettel kadar iyi değil, deli dana gibi zorladı durdu, birsürü hata yapıyordu.En yakın örnek suzuka Vettel kroçini hiç zorlanmadan geçti Webber daha hızlı lastiklerle kaç tur geçemedi.Yani Vettelin farkına bakıp aldanmayın Vettel yarışın %80 bölümünde gezinti modundaydı, zorlasa yine 30 sn fark atardı.

  16. Hulk acemi rolü yaptı yapması gerekiyordu takımı Sauber Ferrari. Yoksa teması göze alıp geçerdi lakin uyardılar. Ha Alonsonun fark kapatıp geçmesi takdire şayandı kutluyorum boyun ve sırt ağrılarına rağmen bunları yapmak dahi büyüklüğünün resmiyeti. Yalnız önünde Sauber Ferrari değilde başka bir takım olsaydı zaten Drs ile bile geçişin zor olduğu pistte oldukça zor geçişler yapardı veya yapamazdı. Nitekim Perezi deneyip deneyip geçememesi bunun göstergesiydi. Objektif bakacaksınız abi. Bende Alonso taraftarıyım ama doğruya doğru yani. Hulkenbergin bu kadar kolay yol vermeyeceğini ilk bölümdeki Perez savunması kanıtlamıştır. Bugün iki ortak takımın dayanışmasını gördük, kazasız belasız, kendi aralarında yer değiştiler. Alonso geçemezdi demiyorum fakat başka araç olsaydı önünde lastikleri bitirme pahasına zor geçer ve de son turlarda sıra kaybedebilirdi. Sonuç olarak Ferrari 10 Sauber 8 puan daha aldı. Sauber Force Indiaya yaklaştı. Ferraride iddiasını son yarışa taşımış oldu.

  17. Vettel gaza yarım basıp geçilip tekrar mı geçsin? Güzel bir yazının içinde kaybolur diye sanma. Aynı şartlarda Alonso olsa idi ne yapardı? Yok zevk alıyor mudur, yok böyle yarışılır mı filan ne yapsın adam yahu anlamıyorum bir türlü, ne yapabilir bir açıklar mısın? Adam 4. şampiyonluğunu aldı iş etiğini herkese gösterdi. Aynı hızda devam ediyor. İnsanlar diğer takımlardan öyle vazgeçmiş ki Redbull yavaşlasın istiyor hatta daha da ileriye gidip suçluyorlar, tebrik edecekleri yerde. Massa ile ilgili yorumuna katılıyorum.

  18. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    zaten kimi yokken bizlere sıkıcı gelen yarışlar ,daha da beter oldu ,bugün akşam yarış olduğu için izledik mecburen de tırt derler ya o şekilde bir yarışdı ,neyse bazı arkdaşlara tavsiyem hayal kurup hemen yorum yapmamaları ,hulk hulk diye övdüğünüz hulk hala acemi, alonso nun yağtığı savunma , klasik dışa açıl geçsin, içeriden dal taktiği ,artık 1000 lerce kez izledik pilotlardan ,ezberlenen savunma taktiği ama hulk o kadar acemiki hemen yedi ,

    alonso hamilton a atak deneyebilirdi bence ama yerine razı gibiydi ayrıca 1.2 klasik geçişi iyiydi aynı hayallerle kova kova diye yorumlar yazıldı ne oldu kova ya ? mc laren zaten onda gelecek görmediği için göndermişti ,orta sıra sürücüsü ,grojean, webber, webber in yorumlarını severim ama eskiden yaptığı sert savunmaları ve bugünkü gibi geçememe özürlüsü olduğundan ve vetteli bu kadarda havalandıran olduğu için ,gitmesi iyidir ,perez dende birşey olmaz demiştim ,sadece kimi nin yarışlarını mahvetti sezon boyunca, nereye giderse gitsin, mc laren hata yaptı takıma kattı perezi ama 1 sezon sonrada göndermesi pereze haksızlık oldu, baştan alma o zaman ne olduğu belliydi grojean iyi sürdü tebrikler lastik te saklamış, webber in olmayacak geçiş hamlesini kursağında bıraktı
    ve
    son olarak
    lotus denen takıma ,,kimi kalmak istediğini 3.5 kere açıklasada ,iyi bir sponsor ve renault desteği olması için bastırsada, sonuçda olamayıncada gitmek istesede ,bu şekilde olmamalıydı ,lotus denen takım,, şimdi 2.lik kovalayan kimi yok ve 4. sıraya geriledi,ayrıca takımlarda da daha üst sıraları unutun, oturun ne halt yaptığınız düşünün ,akıl varsa tabikide,

    ben sadece sezon boyu savaşan, biryerlere gelmeye çalışan, kimi ye üzülüyorum

    adamın 3.lük gitti ve belkide 2. bile olabilirdi büyük ihtimal, çok iyi yaptı, lotus gibi akılsız takıma ancak böyle yapılırdı ama kimi adına üzüldüm, akılsızların yüzünden, kimi sıra kaybediyor

    pist zaten dandik, piste bir şey demeye gerek yok, zaten çoğu pist düşük hızda, geçişler zor pirelliye saydırırken bazıları, ben bunları anlatmaya da çalışmıştım, kısaca tabiri caizse dandik oldu f1 artık

  19. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    BU iki pist birbirinden çok farklı. İmola^yı artık neredeyse unutmuş olsam da Magny Cours son yıllarında birçok ülkeden ve bizlerden de sıkıcılığı konusunda çok eleştiri almıştı. Geçişe imkan tanımayan monoton bir yapısı var Magny Cours'un. Gerçi K.E.R.S. VE D.R.S. ile ne olurdu bilemiyorum.

  20. Button 20, Massa 21, Ricciardo 22.

  21. valla ne kadar sıkıcı olursa olsun ben hala yarışları pür dikkat izliyorum, ben 2004 sezonunu da böyle severek izlemiştim, o zamanda başka bir alman kazanıyordu her yarışı, 1. lik için mücadele pek yoktu, kırk yılda bir… 🙂

    Bottas'a helal olsun aldı ilk puanları, Hulkenberg gerçekten iyi ama Sauber'in aracı düzelttiği de bir gerçek, Sauber geçen yılki formuna geri döndü lastikler değiştiğinden beri… Grosjean sonunda istikrarı yakaladı. Kovalainen'i değil Valsecchi'yi izlemek istesem de adamı suçlamamak gerek, KERS'i de bozulmuş sanırsam yarışta, 2 pit, kanat değişikliği falan zaten puan alamaması normaldi. Umarım Ferrari 3. bitirir de Alonso 5 numarayı alır seneye, Mercedes'in 2. liğini de destekliyorum.

    Alonso'nun en iyi yılları bu kötü Ferrari ile harap oluyor ona yanıyorum…

  22. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ricardoyu geçip buttona da karşı direnebilmek daha da iyimser geliyor bana.Button ile olan lastik durumlarına bakmak lazım.Belki de daha fazla aşınma nedeniyle böyle bir şey deneyip sc den medet umdular.Button ile massa nın hangi turlarda pite girdiğini de yazarsanız konu aydınlanabilir.

  23. Sıkıcılık konusu demişsin ama 2007de Alonso şampiyon olamamasına rağmen en sevdiğim sezonlardan biriydi.2008'de öyle 2009'u bile bu sezondan daha çok sevdiğimi söyleyebilirim.

  24. Always Ferrari avatarı
    Always Ferrari

    Magny-Cours, Imola gibi pistler dururken bu pistlerin olması, F1'in ne kadar iğrenç bi hal aldığının başlıca göstergelerindendir. Hayatımda ilk defa bir sezonda 5 ten fazla yarış izlemedim. Sonundada F1'i tamamen bırakmaktan korkuyorum. Nerde o heyecandan yarışın başlama anını, o tüm ışıkların söndüğü anı izleyemediğim sezonlar.

  25. Güvenlik aracı yarışın ortası gibi bir yerde girseydi biraz daha heyecanlı olabilirdi. Yine de son bölüm iyiydi.

    Sutil'e çok şaşırdım, öyle komik hatalar yapan birisi değil. Alonso'nunkiler başta olmak üzere geçişler oldukça iyiydi. Pisti sevdim.

    Bottas, Grosjean ve Hülkenberg'e özellikle tebrikler. Diğerlerine daha az tebrik 😛

    Sıkıcılık konusuna gelince, F1'e eğlence programı gibi yaklaşırsak hemen her anı sıkıcıdır, hiçbir zaman da düzelmeyecektir. Formula 1 profesyonel bir seri ve hataya, boşvermeye, kötü tasarıma yer yok. Mevcut formüle göre en iyi olan kazanır, formül arada değişir, en iyi olan yine kazanır.

    DRS kadar saçma bir şey varken tekerlek tekerleğe mücadele görmek imkansız. Halbuki geçişler artsın diye getirilmişti. Geçişin artmasının kimseye faydası yok aslında. Mücadelelerin artması lazım. Mesela 3 saniye gerideki pilotun fark yarım saniyeye düşene kadar DRS kullanmasına izin verilse daha etkili olabilir. Ondan sonra zaten hava koridoru var. Daha doğal geçişler görürüz. Geçemiyorsa da yeterince hızlı veya yetenekli değildir ki geçmeyi zaten haketmiyordur.

  26. İlk üçü tebrik ederim Grosjean Webber mücadelesi güzeldi her ne kadar ciddi bir atak denemesi olmasa da. Renault motorlu üç arabayı podyumda görmek güzel bağımlılık yaptı. Bottas-Hulkenber –Perez gelecek vaat eden pilotlar umarım Hulkenberg-Perez sporda kalmayı başarabilirler.

    Kovalainen’e gelirsek yapacak bir şey yok ilk defa yarıştığı bir araba ancak bu kadar olur. Startta çok çekingen davrandı sıra kaybetti sonra takım yarış içerisinde ön kanadını değiştirdi ve her şey orada bitti umarım Brezilya’da biraz tanıdığı araba ve takım ile puan alabilir.

  27. Brezilyada webberin başına bişey gelmezse gitti Lewisin 3.lüğü.

  28. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    bence temposu gayet iyidi 8,9,10 gibi bitirebilirdi açıkçası

  29. Şeflerin şahı imparator 1. Baron hazretleri gelmiş ne büyük şeref ☺

  30. Massa ilk pitlere kadar Button'un önünde tamamladı, 2. pite kadar da Button'un önünde rahat bir şekilde gidiyordu. Button 10. olduysa Massa nasıl puan barajına giremezdi? Burası Monaco olsa güvenlik aracı ihtimali her zaman var deriz ama Amerika gibi devasa bir pistten bahsediyoruz. Çok iyimser bir beklenti.

  31. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2. pit olmasa da puan alamazdı. Aynı Massa gibi belki güvenlik aracı girer diye kumar oynadılar.

  32. kovalainen bu performanstan sonra bir yarış daha tutulmamalı. ilk kez araca oturmuş olabilir, fazladan pit yapmış da olabilir ama aşırı pasifti.

    alonso hulk ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı. ben seni tekrar geçeceğim diye diye yer verdi, sonra da geçti.

    hamilton şasisi düzelince düzeldi ama lotus ve redbullların hızına karşı koyması çok zordu. ama şurdaki yaptığı saçmalık sinir etti beni izlerken, takım bilgi verince bırak da odaklanayım diyor, takım telsizden bir şey söylemediğinde biraz bilgi verin ne yapayım zorlayayım mı yoksa lastik mi koruyayım diyor. dengesiz davrandı bayağı.

    vettelle rocky'nin itici şakacıklı telsiz konuşmaları herzamanki gibi sinirlerimi bozdu. çocuk parkına çevirdiler F1'i.

    sutil çarpmasa hamilton ilk turda lastiklerini çabuk ısıtmıştı ve grosjean'ı zorluyordu. daha farklı bir yarışı olabilirdi.

    bottas ve button da iyiydi. 4 puan alarak maldonado'nun 4 katı puan toplamış oldu 🙂 bakalım maldonado bu sefer kimi suçlayacak?

  33. Ayrıca size başka bir senaryo söyleyim son yarışı Webber'e kazandırmaya çalışıp sezonu 3. bitirmesini isteyeceklerdir.Ne de olsa biz 2sine farklı araç vermedik gibi göstermeye uğraşacaklardır. 🙂

  34. bu arada uçuk bir şey gibi gelebilir ama Vettel bu seferki donutlarda işi biraz daha ileri boyuta taşıyıp o yerine 8 yapmalıydı 🙂 O kadar da zor olmasa gerek.

  35. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Kovalainen'i eleştirenler 2 pit yaptıgını unutmasın 2 pit ile şurda puan almak kolaysa adam bıraksın siz yarışın o zaman

  36. Massa değil Vettel olacaktı özür diliyorum ☺

  37. Kimi de FİA nın gala dan yırtmış oldu 🙂

  38. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Kovayı bilmem ama yarış 56 değil 156 tur da olsa massanın puan barajına gireceği yoktu.Ama 2. pit sonrası olası bir sc periyodu ile yumuşak lastikle çok çok iyi yerlere gelebilirdi.Denemek çok akıllıcaydı ama sc girmedi.

  39. Çok doğru bir tespit ☺ Her cümlesinde parmak izim var ♥

  40. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Neden 2 pit anlamadım rahat puan alınıcak yarıştı belkide :/

  41. beyler herkese iyi geceler tek bişi söylücem f1 bitirdiler ………………. noktaların yerının nasıl doldugunu tahmın edersınız

  42. Yok baba tekrar kupayla foto çektireceklerdi Webber arkasına bakmadan gitti Grosjeanla Massa hâlâ sırıtmakla meşgüldü seyircilere o sırada ☺

  43. gereksizdi. O pit olmasaydı belki de puan alacaktı. Arkasındaki Button 1 puan aldı.

  44. hadi mazeretleri görelim . alonso,nun ezeli rakibi artık hulkenberg

  45. bu pist için bu lastikler fazla sert.geçen seneki yarışta çok sıkıcıydı bu sene aynı şey.

  46. Her zaman dediğim gibi Çok iyi süren bir pilot ve Çok hızlı bi aracın kapışmasını izliyoruz . Her yarış

  47. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Birde garip istatistik, eğer son yarışta lotus Ferrari'yi geride bırakırda 3. olursa Alonso'nun tek başına aldığı puanlar 4. olmalarına +100 puan farklan yetiyor. Yani Ferrari Alo ile tek araçlan yarışsaymış hem bir sürü masraftan kısar + 2014 aracına rahatça odaklanır + Massa'nın ücretide eklenince zaten 2. olmuş kadar tasarruf edebilirmiş. Tam bir yüz karası bu Massa.. Gtise de kurtulsa Ferrari, Cenabetliği çöktü takımın üstüne.

  48. Bu yarış bize açık bir şekilde F1 in geldiği noktayı gösterdi…
    Artık F1 saf hız değil saf lastik idaresi… Kovalainen hızlı olduğunu gösterdiği bir pistte yarış gününde nal topladı malesef,bu kadar bariz yani bu durum,artık genç pilotlara da lastik tyakıp asfaltı ağlatırcasına hızlı nasıl olunacağını değil,lastik nasıl yakılmaz nasıl mezara saklanır onu öğretirler…

  49. Kova ve Massa nın ne suçu varda 2 pit yaptırdılar adamlara..Belki ikiside puan alacaklardı..

  50. O kadar sıkıldım ki aklıma 2008-2010 arası geliyor. McLaren-Ferrari çekişmesi. Ne güzel yıllardı o yıllar. O kadar sıkıcı oldu ki artık çekiselim de şampiyonluk Ferrari'ye gitsin der oldum. İki araç hemen hemen eşitti ve her şey pilotaja bakıyordu. Spa 2008ya da 2009 sanırım Rai 5 sn. fark attı, sonra Ham açıldı fark kapandı kapıştılar. Bunu istiyor herkes. 2014'te geri döner inşAllah. Temennimiz bu. 🙂

  51. Vettel'e ve yarış içerisindeki nadide geçişleri yapan Alonso dahil bir kaç isme teşekkürler. Gerçekten çok sıkıcı geçti. Son 20 tur içerisinde bazı aksiyonlar oldu. Pirelli'ye sayıp sövüyoruz ama şu ana kadarki bir çok yarıştaki heyecanı farklı pit stop stratejileri ve lastiklerin bitmesi sağlamıştı. Tutucu davrandıklarında ne olduğunu bir kez daha gördük.

  52. Öyle bir şey yok fotoğraf çektirdiler hatta daha sonra Mario canlı röp yapıyordu..

  53. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Massanın 2 pit taktiği çok güzeldi.Pit yapsada yapmasa da zaten normalde puan alamayacaktı.Ama ya sc girseydi ne olacaktı?.Massa yumuşak lastiklerle çok büyük bir avantaj kazanacaktı ama tutmadı.Hakikaten güzel ve yerinde bir denemeydi.

  54. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Kovalainen kaçıncı ben takip edemedim, muhteşem (!) bir start aldı zaten. Birazcık tarafsız yaklaşın adam cidden hızlandı. Red Bullarla yani hiç yoktan Webberle mücadele edebilmek kolay değil ki herkes yatışlardaydı bugün.

  55. Orada Stephen Hawking kanunları var. 3 boyutlu pist yapmışlar en var boy var, yönü değiştirince 2. boyuta geçiyorsun birde yükseklik var o iniş çıkışlada 3. boyuta geçiyorsun. Amerikalılar takvimdeki en gerçekçi pist biziz demeye getiriyor. ☺ ☺

  56. Kimi tebrik ediyorsak ediyoruz senin laf etmene ne gerek var şimdi.Git pilotunu tebrik et ne yapıyorsan yap başkalarına karışma.

  57. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Amerikalılar eminim Nascar finalini izleyip heyecanlanıyorlardır,bu ne saçma bir yarış.Aerodinamik kuralların,geçiş ekibinin,FIA'nın,Bay E'nin,hepsine selamlar…

  58. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Öncelikle Alonso'yu daha sonra Bottas'ı sonra da Gro'yu tebrik ediyorum. Alonso'nun akıllı geçişleri ve biten lastiklerlen Hulk'a direnmesi çok güzeldi.

    Çok merak ediyorum Vettel gerçekten zevk alıyormu önde güvenlik aracı gibi gitmekten. Benim bildiğim yarış ruhunda biraz mücadele olur. Adam sadece tur bindirirken birilerini geçiyor.

    Ferrari takımlar 2.ciğini Massa sayesinde bugün kaybetmiştir. Hafta sonundan beri nasıl olsa takım buldum diye gevşeyen Massa, zaten hiç bir zaman bir işe yaramadığı gibi bugün de yaramamıştır. Rosberg böyle arkadayken çok güzel fark kapatabilirdi Ferrari. Alo yine tek başına götürüyor şampiyonayı.

    Bu arada Alonso 'nunda kötü de olsa 3.dünya 2.liği oluyor bu. Bu kötü araçlan bile yenemediği tek takım RBR. Biz bu yüzden seviyoruz bu adamı.

  59. Vettele tebrikler, rekorların içine ettiği için 🙂
    Eskiden araçları bozulurdu, o da olmuyor artık sonra böyle sıkıcı yarışlar çıkıyor.
    Her neyse tadını çıkarsınlar seneye bu kadar kolay kazanamayacaklarına eminim.

  60. Webber seremoniyi terkedip direk basın toplantısı odasına yöneldi fotoğraf çektirmeden ☺

  61. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Şu pistin ilk bölümünün neden o şekilde tasarlandığını birisi bana anlatabilir mi? Hayvan gibi düzlük koymuşsun geçiş olsun diye, ama ilk sektör tamamen türbülans manyağı bir sektör ve kimse düzlük öncesinde öndekine yakın kalamıyor. Arkadaş yapmacık pistlerle bu işin olmayacağını anlamadılar mı? Geçişleri artılarım diyorsun ama tamamen aeorodinami pistleri tasarlıyorsun. Neymiş efendim Silverstone gibiymiş ilk sektör. Tamam da Silverstone 60 yıldır öyle onu kopyalamaya çalışırsan olmaz. O zaman Eau Rouge'un da çakmasını yapalım yeni ülkelerde yapılacak muhtemel pistlere?

    F1'in hali içler acısı. Herkes seneye bel bağlamış ama Red Bull takımı çoktan yeni anlaşmalarla yerini sağlama aldı. Politik olarak avantajlılar. Renault tamamen arkalarında. TC kullandıkları çok belli ama araştıran yok. Son 20 tur içerisinde kamera bir ara Vettel'in kokpitine gitti, adam gezinerek en hızlı turu atıyor. İstediği anda 1 saniye takıyor, en ufak bir oversteer yok, kollarında, ellerinde en ufak bir zorlanma yok, her virajdan kusursuz çıkıyor. Sonra da "kolay olmadı".

    F1 seneye de böyle olursa (kapalı kapılar ardında çok şey döndü artık kuralları büyük takımlar koyacak) izlenme oranları konusunda işi zor. Alonso ve Kimi'nin seneye ortalığın tozunu attırmasını ummaktan başka yapacak bir şey kalmadı.

  62. Parmak çocuk lakabını kendisi zorla almak istiyor.Yani o hareketi yapmasa kimse ona lakap takacak değil.

  63. Saçma bir pist,aptal bir yarış,Tebrikler VETTEL ve McLAREN

  64. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Yarış sıkıcıydı.Redbull yine her zamanki gibi yarışları sıkıcılıktan kurtarmak için sürekli vetel ile telsiz konuşması yapıyor.Vetel kadar telsizi kullanan oldu mu?.
    Bakıyorlar yarış sıkıcı gidiyor ve hemen yarışa heyecan getirelim ve vetele arıza kodu bildirelim.Uyuyanlar uyansın ve kameralar vetele dönsün diye.

    Rainin yokluğu da sıkıcılığa tuz biber ekti.İyi ki alonso var da bişeyler seyrettik.
    Groya tebrikler sonuna kadar haketti.Kendisinden en az 1 saniye daha hızlı araçlarla başabaş mücadele edebildi.

  65. Kroçin den en fazla bir massa olur, arabası iyiyse iyi asla arabanın ustune çıkamıyor..

    Bu yarış için demiyorum tabi genel anlamda konuşuyorum.

  66. yani bu yarışdada alonso,ya pay çıkardılarya helal tifolara

  67. Newey diğer 10 takımın yapamadığı neyi yaptı acaba ?

  68. Webber yüzünden tahmin oyunundaki ilk 3 sıra tahminim şaştı. Hamiltonlada Hulk yer değiştirse 6 da 6 doğru tahmin yapacaktım. Massa tam bir hayal kırıklığıydı.

  69. Bu yarış çılgın lastikleri beğenmeyenlere gelsin.

    Performans lastiği dediğin patlayacak aga patlayamıyorsa limitte değildir tırsan o piste çıkmayacak.

    Bu arada Vettel'in aracından çekiş kontrolü, daimi kers desteğini çıkarmışlar sanırım 30 sn fark atamadı.
    🙂

  70. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Yarışı izlerken gerçekten uyuya kaldım 🙂 Bu ilk kez başıma gelen bir durum.

    Neredeyse hiç atak olmayan, sıkıcı zevksiz tipik "son yıllardaki" yarışlardan birisi.. Vettel'e Bottas'a ve Grosjean'a tebrikler. Yarışları iyice sıkıcı hale getiren FIA'ya tebrikler.. DRS'nin bile işe yaramadığı sırf para için sıkıcı pistlerde bizi zorla uyutan Bernie'ye tebrikler.. Televizyon başında bizi zorla uykuya daldıran yeni nesil Formula 1'ede tebrikler.. F1'in sonu pek iyiye gitmiyor

  71. Tabi neden incelensin ki onlar Bernie ve Fia'nın gözdesi.Eğer Ferrari yapsa bile incelenirdi ki Abu Dhabi'de ki olayla burdaki olayın çok bir farkı yok.

  72. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    sezonun en sıkıcı yarışıydı.pist tam anlamıyla fiyasko zaten..

  73. Evet, bende benzetiyorum hareketlerini.

  74. parmak çocukmu sen önce kendi pilotuna bak işiniz gücünüz pis pis lakaplar takmak

  75. kan mevsimi avatarı

    1-) ilk geçişi 13.turda ki DRS hatrına olan bi pistin takvimde işi ne arkadaş?

    2-) hamiltona kaç kere 'BOX' denildi sayamadım,eminim hala kulağında çınlıyordur 🙂

    3-)17.turda gösterilen red bul garajındaki kız vettelin ki mi,güzel kızmış.

    4-)benim için yarışın özeti bu kadar,son derece sıkıcı ve gereksiz bi yarıştı…

  76. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Alonso yine mükemmeldi. Yavaş otomobille hala pilot geçebiliyorsa ben anlam veremiyorum ki takım arkadaşı nerelerde görüyorsunuz. Kovalainen Kovalainen diye bağıran arkadaşların da, orta sıralarda gezinen bir Kovalainen izleyerek ne düşündüklerini merak ediyorum. Cidden Grosjean aştı kendini, yani adam kusursuz sürüyor, Ayrıca Button da zor yarışta iyi iş çıkardı.

    Bu arada Vettel ile Maurussia arasındaki pit olayı neden incelenmedi ?

  77. Dabababababababababababaduva

    adamsın vettel kralsın vettel

  78. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Tur 17

    Rocky : Daha Uzun Süre Gitmek Hızlı Gitmekten Daha İyidir Sebastian.

    Tur 18

    Vettel Fastest Lap

    Podyumdakilere , Bottas Ve Hulkenberg'e De Tebrikler Çok İyilerdi.

  79. Son turda geçtikten sonra Hulk iyi savunma yapamadı, zaten Alonso dışa acılıyor neden viraj için bırakırsın, bu tip savunmaların şahı montoyaydı viraj içinde geçtikten sonra fren yapardı arkadaki de frene basmak zorunda kalırdı sonra uzar giderdi…

  80. Aras Tekiner avatarı

    Alonso'nun Sauber'leri ayni yerde tam 3 kez tokatlamasi disinda kayda deger bi an yoktu. Bunca mücadele arasinda parmak cocugun elini kolunu sallayarak sampiyon olmasi zoruma gidiyor !

  81. Dostlar sizde farkettiniz mi? Vettelin yüzü gün geçtikçe Schummacheri andırıyor.

  82. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sezonun bana göre en kötü sıkıcı pist berbat daha olumsuz söylenecek ne varsa hepsini söylemiş sayın rai nin olmadığı için yazmıyorum bunları rai olsa da yazacaklarım değişmezdi atak yiyen biri karşı atağa gecemiyor 1. virajdan sonra inanılmaz derecede kötü bir sektör arkadaki sürekli geride kalıyor uzun drs düzlügünde atak yapmak o kadar saçma ve sıkıcıki monacoyu izlemeyi tercih ederdim yarış bekledigimiz gibi oldu cuma günü antrenmanlardan sonra yazmıstım zaten beklediğim gibi red bull un inanılmaz hızıyla sonuçlandı bu webberi bir türlü anlayamıyorum aracın ne kadar hızlı oldugu burdan bile belli oluyor neden bu kadar yavaş sürüyor startta geride kalıyor anlamıyorum rai eşit araçla bile gro yu pist üstünde geçti webber uçakla geçemiyor red bull a hak vermek lazım yıllardır 3-5 yarış dışında vettelin bu kadar önde olması webberin suçu bence.

  83. Gereksiz pist ve yarış.Kimseyi tebrik edesim yok ama Alonso,Hulkenberg ve Bottas'ı tebrik ediyorum.

  84. Çok sıkıcı bir yarış daha, bizim için Kimi nin yokluğu cok belli oluyor..

    Heikki çuvalladı 🙂

  85. Alonso bir dahi gibi sürdü bugün.Net.

  86. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sezonun en kötü yarışı.

    Tebrikler Bottas.

  87. Ne sıkıcı bir yarıştı yaw tam bir rezalet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir