Perez: "Daha İyi Bir Sonuç Bekliyordum"

yazar:

kategori:

Perez “Dürüst olmak gerekirse bugün yedincilikten biraz daha iyi bir sonuç bekliyordum.”

“İlk turda Fernando’yu geçmeyi başardım ve araç ilk başta çok güçlüydü. O andan sonra 10 ve 15. turlar arasında lastik aşınması başladı ve etrafımızdaki sürücülere kıyasla sorun yaşadık. Onlar lastik aşınmasına bizden daha dayanıklı çıktılar.”

“Ancak daha da önemlisi tüm hafta sonu boyunca beni destekleyen Meksikalı ve Amerikalı taraftarlara büyük bir teşekkür ediyorum.”

“Buraya beni izlemek için geldiler. Tüm kalbimle onlara yedincilikten daha iyi bir sonuç vermek istesem de zorlu ancak çok özel olan bu hafta sonunda onların desteklerini almak harikaydı.” dedi.

Son anda 10. olarak bir puan kazanan Jenson Button “Tek bir dünya şampiyonası puanı için mücadele ediyor olsam da yine de bugün öğleden sonra elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.”

“Son dönemdeki yarışlarda olduğu gibi ilk turda bir başka araçla temas yaşadım ve o temas ön kanadın sol tarafını kırdı. Abu Dhabi’deki kadar kötü değildi ancak yine de virajlarda önden kaymaya sebep oluyordu.”

“Pit stopta ön kanadı değiştirmeyi düşündük ancak onun yerine mekanikerler daha fazla kanat eklediler ve bu aracın tekrar dengeli olmasını sağladı. İdeal değildi çünkü downforce kaybetmek sadece ön tarafı etkilemiyor, araçtali tüm hava akışını etkiliyor.”

“Yine de yarıştan keyif aldım. İlk 30 turda Felipe’nin arkasında takılı kaldım. Çok zor olsa da sonlara doğru bazı iyi ataklar yapmayı başardım ve günümüz daha ilginç oldu.”

“Bu hafta sonu her şeyi bir araya getiremedim. Sorunlarımı çözmem lazım.” dedi.


Yorumlar

  1. İdeal değildi çünkü downforce kaybetmek sadece ön tarafı etkilemiyor, araçtali tüm hava akışını etkiliyor.

    Kanadın ana kısmı kırılmadığı için arka DF etkilenmez diye tahmin ediyorum. Sadece yan kapak kırıldı ki öndeki hava dışa kaçar, bu da ön tarafta kayıp demek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir