Almanya GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, Britanya GP yağmurlu koşullarda yapıldı ancak sen 3 puan alabildin. Hislerin neler?

Fernando Alonso: Yağmur yağarsa her şeyin olabileceğini söylemiştim ve öyle oldu. Değişken hava koşulları ile zor bir yarıştı ve ilk pitimde en iyi lastik seçimini yapmadık. Daha sonra lastiklerim hemen bitti ve aracın kontrolü özellikle yarışın sonlarında oldukça zorlaştı. Muhtemelen çok daha iyi sonuç alabilirdik ama sonuç olarak 3 puan aldık ve bu 3 puan takım ve şampiyona için çok değerli.

Sezonun yarısını tamamladık. Sezonun geri kalan yarısı için ne düşünüyorsun?

F.A: Gelişimi sürdürmek ömemli çünkü sezonu güçlü şekilde tamamlamak ve bazı iyi yarışlar çıkarmak istiyoruz. Şu anda lider takımlar arasında değiliz ancak doğru yönde ilerliyoruz. Takım sıkı çalışıyor ve ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim.

Almanya GP bu sene Hockenheim’e dönüyor. Pistin mücadeleci yanları neler?

F.A: Pilotlar için oldukça fiziksel bir pist. Aynı zamanda çok sıcak olursa bu işleri takım için daha da zorlaştırabilir. Araç için düzlük hızı önemli ancak eskiden olduğu kadar da önemli değil. Yavaş virajlarda yol tutuşu her zaman zayıf oluyor ancak mekanik ayarlar ile bunu biraz geliştirebilirsiniz ve aracı sürmek biraz kolaylaşabilir. Hockenheim’de hızlı olmak için her zaman doğru dengeyi bulmak zordur.

R28’in Hockenheim’de iyi performans sergileyeceğini düşünüyor musun?

F.A: Geçtiğimiz hafta aracın setuplarını geliştirmek için Almanya’da 3 gün test yaptık, böylece yarışa mümkün olan en iyi durumda gelebiliriz. Hava koşulları değişkendi ancak yine de programımızı tamamladık ve yarış hafta sonu cuma gün çalışmalara başlamak için iyi bir temelimiz var. R28 bu sene farklı tip pistlerde iyi performans sergileyebildi ve bu hafta sonu potansiyelimizi ortaya çıkarmaya odaklanmalıyız.

Nelson Piquet

Nelson, Britanya’da karışık bir yarış oldu. İyi bir sıralama çıkardın, yarış dışı kalana kadar güçlüydün. Yarış hakkında ne düşünüyorsun?

Nelson Piquet: Özellikle böylesine güçlü bir pozisyonda bulunan kontrolü iyi bir araç ile yarış dışı kaldığım için çok üzgünüm. Çok iyi bir sonuca doğru gidiyorduk pist üzerinde akan aşırı yağmurda pist dışına çıktım. Ancak yine de bazı iyi şeyler var çünkü aracımız iyiydi, hafta sonu boyunca geliştik ve sıralamalarda son 10’da iyi iş çıkardım, hemen Fernando’nun arkasındaydım.

Silverstone’da sezonun yarısı geride kalmış oldu. Sezonun 2. yarısından beklentilerin neler?

N.P: Benim için öncelik sürücü olarak gelişmek ve öğrenmeye devam etmek olacak. Son 2 yarışta aracın ne kadar rekabetçi olduğunu gösterdik ve sıradaki yarışlara puan kazanma amaçlı yaklaşmalıyız böylece şampiyonada yerimizi güçlendirebiliriz. Avrupa yarışlarında daha önceden bildiğim pistlerde yarışacağım bu da durumu biraz kolaylaştırabilir.

Hockenheim de bildiğin pistlerden birisi. Bize pistten bahseder misin?

N.P: Burası sürüşün eğlenceli olduğu bir pist ve burada daha önce GP2’de bir kaç kez yarıştım ancak F1 aracı ile çok farklı. Bir kaç sert fren noktası olduğu için gereksinimli bir pist ve fren anında dengeli bir aracınız olması gerekiyor. Aynı zamanda yavaş virajların çıkışında iyi çekiş ve yol tutuşu gerekiyor. Geçtiğimiz hafta burada etst yaptık ve aracın cuma günü antrenmanlarda iyi çözülmüş olması gerekiyor.

Hafta sonu için hedeflerin neler?

N.P: Her zaman olduğu gibi puan hedefliyoruz. Bu yarış için oldukça motive oldum ve Almanya’da yarışmak için sabırsızlanıyorum. Orta sırada mücadelenin bir kez daha çok yakın olmasını bekliyorum ancak eğer sıralamalarda son bölüme kalırsak puanlar daha gerçekçi hedef olabilir. Tüm takım gelecek hafta sonuna odaklandı ve çok çalışıyor bu bakımdan herkesi güçlü bir sonuçla ödüllendirmek çok iyi olur. Bunu başarmak için her şeyi yapacağım.


Yorumlar

  1. ahhh nelsonum bee son yarış snden podyum beklıodum yarıs dısı kalmasaydın podyum olablrdı ama olmadıı:( nelson ıyı yolda:D

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Alonso'ya birileri koçluk mu yapıyor nedir.Konuşmuş ama hiçbir şey söylememiş,gelişme var,öğreniyor galiba.Nelson daha bir istekli gibi.Hayırlısı olsun bakalım.

  3. hadin aslanlarım förüm sizi gösterin artık kendinizi yeter ertıkkk fernando alonso

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir