Gelecek Sene Lastik Türleri Arasındaki Fark Artacak

yazar:

kategori:

Formula 1 Resmi Lastik Tedarikçisi Bridgestone, yarışta heyecanı daha da arttırmak amacıyla gelecek seneden itibaren lastik türleri arasındaki farkı daha da arttırmayı planlıyor.

Bridgestone, Ağustos ayında gelecek sene ile ilgili planlarını FIA’ya açıklamadan önce oluksuz lastikler ile son testi gelecek hafta Jerez’de gerçekleştirecek ve Japon firma takımlara verilen lastiklerde yaklaşımını değiştirebileceğini söyledi.

Mevcut kurallara göre Bridgestone takımlara ikişer set lastik veriyorlar ve takımlar bu lastikleri (iki farklı tür) yarış içerisinde kullanmak zorunda. Ancak bu lastikler genel olarak birbirine yakın özellikte olduğu için pek fark olmuyor.

Bazı takımlardan ve taraftarlardan gelen çağrılar üzerinde Bridgestone neler yapılabileceğini değerlendiriyor.

Firmanın motor sporları lastik gelişimi bölümü başkanı Hirohide Hamashima, takımlara birer set aralıklı hamurlar sunmaktansa ikişer set aralıklı sunmanın bu konu için çözüm olabileceğini düşünüyor.

Bu da örneğin super yumuşak ve yumuşak lastikler ile yarışılan Monaco’da takımların süper yumuşak ve orta sert lastikleri kullanacakları anlamına geliyor.

Hamashima "Lastik seçiminde iki sıra farkı olmasını düşünüyoruz. Gelecek sene oluksuz lastikler ve oluklu lastiklerin özellikleri farklı olacak çünkü oluksuz lastikler daha yumuşak."

"Ancak yine her yarışa iki tür lastik getireceğiz. Şu anda herkes lastik türleri arasındaki farkın çok küçük olduğundan şikayetçi olmasından dolayı bu konu hakkında neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz." dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sıhhatli yaşayalım hayırlısı olsun fazlasında gözümüz yok :))

  2. Şener SALİH arkadas benden cok yasayacan..

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Salak sabalak işler yapıyorlar bridgestone lastik üretsin diye bide maliyet düşüreceklermiş boş boş konuşuyorlar yazıyorlar çiziyorlar bridgestone unuda lastikçi yaptılar çıktılar madem o kadar güveniyor kendine madem tek lastik sağlayıcı görünürdede maliyetlerin düşürülmesi yoksa her takıma istediği lastiği üretsin de araçla uyuşmama problemi olmasın ;hem mücadele diyorlar hemde takımlar aracı lastiklere uyduracaklar ,takımlar aracımı geliştirecek rekabet için yoksa aracı lastiğemi uyduracak

  4. sinan  bilir avatarı

    bu konuşulan sıra olayı gelirse bazı takımların canı çok yanar.bekleyip görelim.2009 koca bi sürpriz olacak gibi.

  5. sercan sipahi avatarı
    sercan sipahi

    geçen senenin başında lastikler arasında fark var gibiydi.. bu sene hiç konuşulmadı nerdeyse iki lastik türü arasında fark yok gibi… iyi bir uygulama olur bence..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir