Massa Lastik Seçiminden Dolayı Pirelli'yi Eleştirdi

yazar:

kategori:

Pirelli, geçen sene olduğu gibi Amerika’ya en sert iki ürününü getirdi. Öyle olunca takımlar lastiklerde sıkıntı yaşamadılar ve tek pit stop yapıldı. Tek pit stop olunca da arka taraftaki sürücülerin yükselmesi daha da zorlaştı.

Massa “Dürüst olmak gerekirse Pirelli lastiklerde çoktan hata yaptı. Geçen sene burada pek sürülemeyen en sert lastikleri getirdiler ve büyük hata yaptılar. Bazı sürücüler diğerlerinden daha fazla sıkıntı yaşadı. Ben Fernando’dan daha fazla sıkıntı yaşarken Rosberg Hamilton’dan Button da Perez’den daha büyük sorun yaşadı.”

“Benim için gerçekten zor bir hafta sonuydu ve cuma gününden beri lastikleri ısıtmada ya da iyi performansta sıkıntı yaşadım.”

“Startta pozisyon kazanamadım ve yarışta, geçişin kolay olmadığı bu pistte sürekli olarak trafikte kaldım. İkinci pit yapmanın en iyi seçim olmadığını biliyordum ancak zaten zor bir durumdaydım ve orta sert lastiklere geçme riskini aldık. Önümüzde güvenlik aracı gibi bir şey olsaydı durumdan faydalanabilirdik. Ne yazıkki olmadı ve önümdekilerin lastik sorunu yoktu bu yüzden başladığım noktada bitirdim.”

“Bu gerçekten utançverici çünkü daha iyi olabilirdik. Artık Ferrari ile son yarışım olan kendi ülkemde gerçekleştirilecek Brezilya GP’ye odaklanmalıyız. Çok duygusal bir hafta sonu olacak. Umarım orada daha hızlı olabilirim. Rakiplerimiz hızlı olsa bile sonuna kadar elimizden geleni yapacağız.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Muhtemelen takım arkadaşları arasında görülen bu farklar lastiklerden kaynaklıydı. Maldonado – Rosberg – Felipe hepsi de anormal olarak gerideydiler.

  2. Serhan Acar'da yarışta bu konudan bahsetmişti. 2-3 pit olunca lastiklerin çok fazla aşındığından pilotlar lastikleri eleştiriyordu ve limitte süremediklerini iddia ediyordu. tek pit olunca da bu sefer kimse kimseyi geçemediği için eleştiriliyor.

    Açıkçası belli ki Pirelli'ye fazla yükleniyor. Adamlar ne yapsa eleştirilmeye başlandı. Evet lastikler patladığında hepimiz eleştirdik ama 2012 lastiklerine geçilince bu sorunda ortadan kalktı. Herkes 2010 Kanada'dan sonra aşınan lastiklerin Formula 1'e zevk katacağını söylemedi mi? Tek pitle biten ve kimsenin kimseyi geçemediği yarışların zevksizliğinden dem vurmadık mı?

    Açıkçası 22 pilotu, 11 takımı tümden memnun etmek olanaksız. Ne yapılsa eninde sonunda birisi menmun oluyor birisi olmuyor.

  3. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    insanoğlu nankör işte , 8 turda pite gelir lastikler peynir gibi eleştiri , 56 turluk yarışta 1 kez pite gelir yine eleştiri ne yapsın bu adamlar daha , siz önce FİA' yı eleştirin biraz ***** saçma kuralarla f1'in içine ettikleri için , sen o aracı sürerken zevk almıyorsan biz bu şekilde izlemekten hiç zevk almıyoruz , her hafta hayatımızdan 3 saat çalıyosunuz , kaç pilot atak yapabildi kim kimi geçebildi F1 bu mu yani ?

  4. Ferrari seni yoklamakla yeniden doğacak.

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    56 tur başladığın yerde dön dur. Farrari ve taraftarları bunu haketmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir