Takımlar 2014 Formula 1 Sezonunun Sıkıcı Olmasından Endişeli

yazar:

kategori:

Pirelli, kendisine yapılan eleştirilerden artık bıkmış olacak ki, iki pit stop kuralının zorunlu hale getirilmemesi halinde gelecek sene çok dayanıklı lastikler yapacağını açıkladı.

Ferrari’den Stefano Domenicali “Önümüzdeki haftalarda bu endişe hakkında konuşacağız çünkü çok tutucu lastikler olamaz. Öyle olursa heyecan olmaz.”

“Pirelli ile doğru çözümü bulacağımızdan eminim çünkü belli takımlara daha iyi olma gibi durum söz konusu değil. Heyecanın olması spor ve gösteri için iyi.”

“Gelecek sene farklı torklar üreten farklı araçlar olacak. Bu yüzden bu durum önümüzdeki haftalarda konuşulmalı.” dedi.

Christian Horner “Dengeyi tutturmamız lazım. Austik lastikler konusunda endişe duyulduğu için düşük riskli bir yarıştı. Makul seviyede stabil bir yarıştı.”

“Bu yüzden dengeyi bulmamız lazım. Pirelli’nin dayanıklılık ve aşınma arasında denge ararken çok sert olmaması önemli.”

“Ancak dikkatli olmanız lazım. Tüm yarışların tek pit stoplu olmasını istemezsiniz.”

“Çeşitli stratejiler olmalı ve lastikler bu konuda kilit noktada bulunuyor.” dedi.

Ross Brawn “Gelecek seneki araçlarda çok fazla aksiyon olacak.”

“Dayanıklılık % 100 olmayacak bu yüzden çok fazla şey olacak.”

“En azından bir sene yarışlar oldukça hareketli olacak bu yüzden lastiklerin çok tutucu olması konusu endişe yaratmamalı.”

“Lastikler tekrar durağan hale dönüşürse o zaman tekrar lastiklere bakılabilir.” dedi.


Yorumlar

“Takımlar 2014 Formula 1 Sezonunun Sıkıcı Olmasından Endişeli” için 20 yanıt

  1. Yine Vettel şampiyon olsun ama son yarışa kadar bi heyecan olsun insanlar beklesin günleri saysın yarış için .

  2. bu işin çözümü zamanında fia ile takımlar arasındaki concorde anlaşması bittiğinde tüm takımların bir araya gelerek kendi aralarında toplantı yapması ortak paydada bir araya gelmek olmalıydı.fia ya rest çekmek ve ayrı bir seri olluşturmaktı.böylece bay e aç gözlüsü para alamaz.pasta az bölünür kar artar.takımlar daha adil pay alabilirler di.kurallarda her takım tarafından atanan kişilerin oluşturduğu komisyonca oy çokluğu ile alınabilirdi.vs.vs.çok mu zordu.geçti bor un pazarı sür eşeğini niğdeye mi desem danışıklı döğüş mü desem.neticede en büyük suçlu (bay e denden önce) takımların kendisi kendi aranızda birlik kurup kendi kendinizi yönetemezseniz elin adamı gelir sizi yönetir.

  3. yapma hocam schumili yillarda en az bu kadar sıkıcıydı. ama en azından pilotaj fark yaratıyordu ve araclar bu dönemdeki kadar en önemli faktör değildi. kisaca schumili yillardanda bu sekilde sıkıcıydı diye söz etmek gerekir. taraftar gözüyle bakınca öyle . ama tuttugun pilot gozuyle bakınca

    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) 4 saat 20 dakika önce
    en zevkle heyacanla yarışları izlediğim sene bu yıldı harika bi sene

    inşallah seneyede böyle bir sene izleriz

  4. Yakıt ikmalini serbest bırakın pit stop olur,lastiklerede fazla yük binmez..

  5. sınan matias avatarı
    sınan matias

    yani

  6. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Yıllardır bu sporu takip ediyorum fakat bu yılki kadar daha sıkıcı bir sezon hatırlamıyorum. FIA gereksiz kurallar ve kısıtlamalar getiriyor, Bernie para için gereksiz pistleri takvime koyuyor. Takımlar para için yeteneksiz pilotlarlar ile anlaşıyor. Neredeyse hiç yağmur yağmıyor 🙂 Ferrari, Domenicali yüzünden yerinde sayıyor. McLaren uzun yıllar sonra ilk kez galibiyeti bırakın podyuma çıkamıyor. Neredeyse hiç yarış dışı ve kaza olmuyor. Hiç birincilik mücadelesi göremiyoruz. Daha saymadığım onlarca etken var. Ne yapılırsa yapılsın bu sezonkinden daha sıkıcı bir sezon olamaz.

    Eğer heyecanlı yapmak istiyorsanız, İlk önce şu araçları gözümüze hitap ettireceksiniz. Gereksiz bütün pistleri takvimden çıkarıp yerlerine daha heyecanlı pistleri getirmeniz lazım. Sezon içinde kaç kez uyuya kalıyordum ben bu pistler yüzünden. Gereksiz kısıtlamalar kalkacak. Yakıt ikmali geri dönecek. Çook etken var çokda.. Bernie gitmeden F1 düzelmez

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yarışların bu hale gelmesinin tek sebebi yakıt ikmalinin kalkmasıdır ve nedense hiç kimse bundan bahsetmiyor. Yarışlar daha heyecanlı olsun diyenler sadece lastiklere endeksli konuşuyor ve neden olduğunu anlamadığım şekilde bir kimse çıkıp demiyor ki yakıt ikmali geri gelmeli.

    Yakıt ikmali kuralı hakkında konuşmak yasak falan mı? Yarışların böyle olmasının tek sebebinin bu olduğunu herkes biliyor? Peki neden bu konu hiç dile getirilmiyor? Amaç nedir? Red Bull'un en büyük avantajlarından biri de yakıt ikmalinin olmayışı. Çünkü olsaydı sıralama turlarında her daim en önde yer alamazlardı mutlaka hafif depoyla çıkmayı deneyen birileri çıkardı ve örneğin Mercedes yarışlarda çok çok daha hızlı olurdu. Lastiklerin ilk bölümde aşırı aşınmasının sebebi de full depo yarışa çıkılması.

    Pitlerde yakıt ikmali geri gelmediği sürece bir şey değişmez çünkü yakıt olayı stratejinin önemi 2-3 kat artırıyordu. Sürekli lastiklerle işi değiştirmeye çalışıyorlar. Motorsporlarının zirvesi diyoruz ama motor dışında her şey konuşuluyor. Neyse ki seneye motorlar biraz olsun konuşulacak ama esas olay yine lastik idaresi olacak eğer çok sert üretilmezlerse.

  8. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Açıkçası Pirelli'nin istediği lastikleri ürettiği fikrine katılmıyorum. Dengeyi bulmadılar. Sezon başındaki lastikler kimse daha gaza basmadan bitiyordu. Son yarış içinse yanlış lastikleri seçtiler. Softlarla mediumları getirseler gayet zevkli olabilirdi.

  9. bu sezondan daha sıkıcı olamaz merak etmeyin

  10. Pirelli siz istediniz biz istedik diye heyecan katmak için bu mantıkta lastik üretti; hatta "dandik marka" eleştirilerinin geleceğini bildiği halde,
    Siz ne yaptınız her kaybettiğinizde lastikler dediniz; 1 sezondur herkes Pirelli'ye yükleniyor adamlar bu baskıyı çekmek zorunda değil, size bir lastik yapar sezon sonuna kadar kullanırsınız ozaman marka değerini arttırır;
    Pirellinin bu açıklaması oldukca açık ve bundan döneceklerini ihtimal vermiyorum; heyecan istiyorsanız bu markayı kötülemeyeceksiniz hatta destekleyeceksiniz; sezon bitti şimdi anladınız

  11. Benceee F1 heyecan istiyorsak futbolda ki gibi arada bir eski efsaneleri yarıştıralım…. O zaman heyecan hat safhada olur. Süper olur,keşke böyle bir organizasyon yapsalar

  12. en zevkle heyacanla yarışları izlediğim sene bu yıldı harika bi sene

    inşallah seneyede böyle bir sene izleriz

  13. Yakıt ikmali geri dönsün tüm dertler bitsin. Strateji savaşları ve heyecanlı yarışlar izleriz. Hem motorların yakıt emme sorunlarıda ortadan klakar. Örneğin bir motor çok güçlü ama fazla yakıt tüketiyor bu yüzden hızını gösteremiyor diyelim. İkmal gelince ne yapacak diğerinden 5-10 kg fazla dahi koysa ondan hızlı motoru olduğu için onu geçecektir. Heyecan fırtınası yaşanır böyle olursa. Yakıt ikmali şart bırak abi isteyen boş depoyla başlasın 5 tur gitsin öteki 10 tur gitsin heyecanlı yarışlar olsun.

  14. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Aslında eski sıralama formatı daha güzeldi bence. Pilotlar teker teker turluyordu ve önceki yarıştaki derecesine göre tur atma zamanı belirleniyordu diye hatırlıyorum..

  15. Side by Side avatarı

    Brawn ın görüşüne katılıyorum. Özellikle ilk sene dayanıklılık problemlerinin baş göstermesi yüksek ihtimal. Bu da yarışları tahmin edilemez ve izlenilebilir kılacaktır. Daha sonrası soru işareti.

  16. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Tek pit olaması benim için sorun değil, bu zaman da geçmek isteyen atak yapacaktır, geçemiyorsa sorun araçta pilotta vs. Alonso şampiyonluğa oynuyor ve son yarış gerekirse temas et Massa ya yağmurda yaptığın gibi, ama geç, şu anki durumda bunun olması imkansız, açıkçası geçemedi ama ben hem Hamilton'un hem Alonso'nun 40 küsür tur boyunca sıkılmadım, çünkü mücadele vardı, bunun ötesi var mı? şampiyon olmak için geçmeye çalışıyor yapamayacağı şey yoktur. DRS zımbırtısı varken pirelliye hiç gerek yok, bu lastik ile savunma dahi yapılmıyor, geçir sadece araçların sıra değiştirmesi değil. bu takım patronları anlamıyor diyeceğim , biri çıkacak sen daha mı iyi biliyorsun diyecek.. kalas gibi lastik yapmanın anlamı da yok, o lastiği takım ısıtamayacak ve kullanamayacaksa, parçaları o kadar sert lastik olmasına rağmen yol kenarına savrulup kanada sıkışacaksa sen lastik yapmayı bilmiyorsun, sadece senden istenen değil, orta da senin de yapamadığın gerçeği var. keşke bunu da anlasalar.

  17. Eğer yarışlara heyecan gelmesini istiyorsanız yakıt ikmalini serbest bırakıp 2 farklı lastik tedarikçisi ile anlaşmanız yeterli olacaktır.

  18. böyle futbolun allah belasını versin..

  19. hızlı aracı öne yavaş aracı arkaya koyup bu şekilde yarışları başlatıp sonra geçiş beklemek çok abes olsa gerek. sıralama formatına bir yenilik lazım.

  20. Son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi olursa kimse sikilmaz .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir