Lotus: "Grosjean Bir Yıldıza Dönüşüyor"

yazar:

kategori:

Grosjean, bir kez daha Red Bull sürücülerine en yakın isim oldu ve Red Bull sürücülerinin arasında Amerika’da ikinci sırada yer aldı. Böylece Grosjean son 5 yarışta 4. kez podyumda yer aldı.

Boullier “Her zaman Romain’in çok hızlı olduğunu, hatta aşırı hızlı olduğunu biliyorduk. Bazen arabası için fazla hızlı oluyordu.”

“Ailesinde yaşanan bazı gelişmeler (baba olması) onun kendisine güvende yeni bir seviyeye ulaşmasını sağladı. Ardından pist üstünde sonuçları görmeye başladık.”

“Çok iyi bir sürücü olmaya başlıyor. Onu günümüzde ilk 3-4 sürücü arasına koyabilirsiniz.”

“Almanya’dan beri çok iyi performans gösteriyor. Onun tarafında bazı ince ayarlamalar yapması gerekiyordu ancak sezonun ikinci yarısında çok iyiydi.”

“Artık gelecek seneye farklı bir durumda başlayacak. Ona karşı farklı bir bakış açımız olacak.” 

“Raikkonen’in ayrılacak olması ve özel hayatında bazı şeylerin oturması ona daha fazla güven kazandırdı. Belki de o tekmeyi yemesi gerekiyordu.” dedi.


Yorumlar

“Lotus: "Grosjean Bir Yıldıza Dönüşüyor"” için 33 yanıt

  1. Bu sorunlar Raikkonen takımdan ayrılmasından sonra giderilmedi ki. İlk yarışta sorunlar baş gösterdi Malezya’da takım küçük değişikler yaptı Kimi’de daha gelişmiş bir egzoz sisteminin olmasına rağmen de Romain altıncı Kimi yedinci olmuştu. Çin’de Kimi ikinci oldu Grosjean dokuzuncu oldu herkes Grosjean’ın performansını eleştirdi takımda çıkıp ona iyi bir araba veremedik dedi malum bütçeden dolayı bir arabaya güncelleme gelirken diğer arabaya iki yarış sonra geliyordu güncellemeler. Bahreyn de ikinci ve üçüncü oldular aşağı yukarı aynı performansa sahiptiler. İspanya’da Kimi ikinci oldu Grosjean iyi bir pozisyonda giderken maalesef süspansiyon sorunu ile yarış dışı kaldı Bahreyn de ki sonuca benzer bir sonuç alabilirlerdi. Monaco takımın en zayıf performans gösterdiği yarıştı Kimi onuncu Grosjean aldığı hasarla yarış dışı kaldı. Kanada’da Kimi dokuzuncu Grosjean on üçüncü oldu performansın giderek düştüğü bir yarış daha iki arabada aynı parçaların olmaması. İngiltere’de küçük güncellemeler geldi Kimi beşinci oldu Romain ise ön kanat sorunu ile yarış dışı kaldı. Almanya’da Kimi ikinci Romain üçüncü oldu Grosjean ciddi olarak galibiyet mücadelesinde oldu. Macaristan da Kimi ikinci oldu Romain altıncı oldu. Sezonun ilk yarısı böyle geçti.

    İkinci yarıda ise Belçika’da Romain sekizinci Kimi fren sorunları ile yarış dışı kaldı. İtalya’da Romain sekizinci Kimi on birinci oldu. Singapur’da Kimi üçüncü oldu Romain ise ikinci olabilecekken Motor sorunu ile yarışa veda etti. Kore’de Kimi ikinci Romain üçüncü oldu. Japonya’da Romain üçüncü Kimi beşinci oldu. Hindistan’da Romain üçüncü Kimi yedinci oldu. Abu Dhabi ve sonrası için takım Kimiye tekrar kısa şasiyi getirdi her şey yolunda gibiydi ama kerblerden dolayı kırılan parça ile sıralamalardan men edildik ve startla birlikte Caterham teması ile yarış dışı kalındı ve böylece bitti. Amerika’da Romain ikinci oldu Kimi’de olsaydı iyi sonuç elde edebilirdi.

    Genel olarak sezon böyle geçti bütün bu olanlara baktığımız da markalarda İkinciliğin-üçüncülüğün nasıl kayıp gittiğini görüyoruz özellikle de Grosjean’ın Singapur’da yaşadığı motor sorunu ile ama F1 böyledir işte.

  2. F1'de bir yıldız varsa Karthikeyan'dır. Gerisi hikaye bence 🙂

    Keşke Tata sponsorluğunu yükseltse de Lotus'a isim sponsoru olsa… Tata F1 Team 😀

  3. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Kasıt olmaması sonucu değiştirmiyor be koçum, kasaplığı ile kafaya oynayacak adamları biçti, yarışı katletti. Bunu bile savunacak kadar küçülmeyin

  4. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Sıradan pilot dediklerinin puanlarına, podyumlarına ve galibiyet sayılarına bir bak istersen. Grossjean Renault'da Alonso ile aynı arabada yarıştı. Topladığı puanlara, en iyi derecelerine ve sıralamadaki yerlerine bir bak. Eğer Alonso sıradan pilotsa Grosjjean sıradan bile değil oluyor senin hesabına göre. Tablo ortada kardeşim, eminim gerçekler sana da açık olacak bir gün

  5. Lastik araç uymasa bile adamın performansı ortadaydı, yine ne yapıp edip podyuma çıkıyordu, yarış performansı Gro dan herzaman daha iyiydi.

  6. 😀 krocan'ların takımı size neremle gülsem bilemedim 😀

  7. Lastikler değiştikten sonra Grosjean hızlandı. Raikkonen kendiside söyledi değişen lastiklere adapte olmakta zorlandığını. Ayrıca uzun şasi li araçta gelince Raikonen e uymadı araç Gorsjean ise iyi adapte oldu ve sonuç ortada. Başka nasıl bir açıklaması olabilir ki diye düşünüyorum tek mantıklı bunlar geliyor.

  8. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kimse gelip hızlı olmayan araçlar kazanan pilot hikayesinden bahsetmesin artık her şey bir araya gelmeden başarı elde edilmez.

  9. geçen sene yaşanan olay tamamiyle yarış kazası ve hesapsızlıktı.birkasıt yoktu.ama 2008'deki öyle değildi. buyüzden geçen sene yaşananı şampiyonluğun kaderi ile oynayan diye niteleyemeyiz.

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Max Chilton bile o koltuğa oturup şampiyon olabilecekse senin süper kahramanlarının hiçbir cacık olmadığını kabul etmiş oluyorsun.Süper kahramanlar koşul tanımaz her şeyi yapar değil mi ? Demek ki süper falan değiller.Alonso Hamilton sıradan pilotlardır.

  11. evet bir FERRARI fanı olarak söylüyorum ki o yarışta da şampiyonlugun kaderi ile oynandı.

    BİR FERRARİ FANI OLARAK (pilot değil)

  12. şampiyonluğun kaderiyle oynamak deyince aklıma gelen tek yarış 2008 Singapur gp oldu açıkçası

  13. 2012 de de tam sezon yarışmadı süper pilotunuz. şampiyonlugun kaderiyle oynamakla meşguldu kendileri (bkz:2012 Spa)

  14. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Açıklayamadığım nokta bu sorunların direk Rai takımdan ayrılmasının ardından giderilmesi ve Gro'nunda hızlanması…

  15. F1'de çıktığı ilk yarışta 3. oldu demişin 14. oldu. tam sezon yarışmadığı için saymadıysan 2012'de de tam sezon yarışmadı. ilk yarışında kaçıncı olduğu da zaten pilotla değil araçla alakalı.

  16. Bu adam hızlı, hızlı bu adam. En başından belliydi, Rai takımdayken ikinci pilot olduğu ve istikrarsızlığı yüzünden pek ön plana çıkmadı. Şimdi ön tarafta, karmaşadan uzak kalmasıyla kendisini daha iyi gösteriyor, Hulk gelse de bir boyunun ölçüsünü göreydik. O kadar abarttıkları kadar vary mıymış yoksa yok muymuş?

  17. Şimdi grosjean alonso yu hamilton u geçti en iyi pilot oldu formulada bana göre pilotu belirleyen araç şimdi alonso hamilton rai kazanamıyor diye gro dan kötü pilot mu aynı şey vettel içinde geçerli max chilton bile vettelin aracında olsa aynı farklarla kazancağına eminim. Hemde %100

  18. Ben onu saymadım 2012 Avustralya Üçüncülük. Neden saymadın dersen de tam bir sezon yarışmadığı için.

  19. Şişirin Adamı Şişirin.

  20. Hulk seneye Lotusa gelirse tokatlar..

  21. sınan matias avatarı
    sınan matias

    gorsjean bile bu araçla düzenli olarak podyum mücadelesi verdiğine göre demekki lotusun aracı cidden iyi.

  22. Grosjean kariyerinin ilk sıralamalarında 14. olmuştu diye hatırlıyorum, 2009 Avrupa GP'sinde…

  23. Ama sezon başı Romain'in bu kadar geride kalmasını açıklayamıyorum.

    Müsadenle şöyle açıklayayım Grosjean sezon başında sorunlarla boğuştu bunu takımda başta anlamakta zorluk çekti aracın kontrolünün zor olduğunu dile getirdi Grosjean dengenin bir den kaybolduğunu önden arkadan kaymaların başladığını söyledi hal böyle olunca sonuçlar iyi olmadı pek.

    Bu linkleri'de paylaşayım beden daha iyi açıklayıcı olacaktır.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/31380-lotus-sorun-grosjean-da-degil.html#.UopMQdKGpyI

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/30973-grosjean-sorunlarinin-devam-etmesinden-endiseli.html#yorumlar

  24. verin gro ya gazı

  25. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Sezon başını hatırladığımda Romain bir çok sorunla boğuşuyor ve Kimi ile arasında oldukça ciddi farklar vardı. Hatta sezon başında Lotus sezona adeta tamamen Kimi odaklı başlamıştı. Ancak Kimi takımdan ayrılacağını açıklamasından beri Romain hızlanmaya başladı ve bu seviyeye geldi. Açıkçası bende Romain'in çok hızlı olduğuna inananlardanım. Ama sezon başı Romain'in bu kadar geride kalmasını açıklayamıyorum.

  26. Kroçin sizin tarafınızdan yıldız yapılmaya çalışılıyor, yıldız kumaşı kesinlikle yok.Massa v/2.

  27. son yarıslarda rbr'lerle basedebılen tek ısım grosjean.. bır caylagın bu kadar gelısme saglaması gercekten ınanılmaz… yıldız olması nıye agrınıza gıttı

  28. Bence doğru söylüyor, Vettel dışındaki diğer pilotlar arasında niye 3 isimden biri olmasın ki? Ayrıca günümüz!! ifadesine dikkat edilmeli,günümüz deyince olaya şu açıdan bakmak lazım; mala bağlamış bir ferrarideki alonso, başarılı mı başarısız mı belli olmayan bir mercedesteki hamilton, geriye de bişey kalmadı zaten…

  29. Grosjean F1 kariyerinin ilk çıktığı sıralama turunda üçüncü sırayı alarak o gün hızlı bir pilot olduğunu kanıtlamıştı benim için. Kimi Raikkonen gibi tecrübeli bir isme her zaman yakın oldu özellikle de sıralama turlarında. 2012 de yaptığı hatalar hızlı bir pilot olduğunu ikinci planda bıraktı. 2013 sezonunda ise 2012 de gördüğümüz hemen hata yapan bir Grosjean yoktu sakin sabırlı akıllı nerede ne zaman ne yapacağını bilen her şeyi bir araya getirdiğinde nasıl sonuçlar elde edeceğini öğrenen bir Grosjean vardı.

    Dünkü yarışta ise Kimi’nin olmamasıyla sonuna kadar liderlik yapabileceğini bizlere gösterdi.

    "Artık gelecek seneye farklı bir durumda başlayacak. Ona karşı farklı bir bakış açımız olacak."

    Kimi’nin ayrılması ile Kimi’nin etrafında toplanmış ekip artık Grosjean’ın etrafında toplanacak ve onun bildirimlerine göre araba şekillenecek. Dünde podyumda dediği gibi Grosjean’ın gelecek sene daha önde olacaklardır.

  30. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    "Onu günümüzde ilk 3-4 sürücü arasına koyabilirsiniz"

    Oldu canım. Oldu.

  31. sene 2009 yer gp 2 bir yanda hulkenberg bir yanda grosjean bir yanda petrov bir yanda maldonado ve diğerleri

    o sezon dedim grosjeanla hulkenberg geleceğin şampiyonu kaliteleri ortada sadece paraları yoktu

    grosjean 2009 u yarıda bırakıp renoya geçti alonsonun sadece 1 kere podyuma çıktığı bi araçla ne yapabilirdi sonra tekrar g 2 ye döndü şampiyon oldu

    hulk da harcanıyor onun da iyi takımlara gitmesi gerek

  32. Eric b: "kimi yi kacirdik ama aslinda ona ihtiyac yoktu
    romain basindan beri iyiydi. " = lotus takiminin son gunlerde verdigi demecler.

  33. ahahaha yıldız ve en iyi pilotları arasındaymış :))))))))
    kimse yoğurdum ekşi demez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir