Schumacher: "Vettel Daha Genç ve Aç, 7 Şampiyonluk Kazanabilir"

yazar:

kategori:

Henüz 26 yaşındaki Vettel, bu sene de şampiyon oldu ve art arda 4. kez şampiyon olmuş oldu. Austin’de Schumacher’e ait olan bir sezonda art arda en çok kazanma rekorunu kıran Vettel, idolünün Schumacher olduğunu söylemişti.

Bunu üzerine Schumacher “Bunu ilk defa duyuyorum. Onun performans istikrarına ve başardıklarına bakarsanız yegane bir sürücü.”

“Şu anda yarışan gerçekten iyi sürücüler var ancak sporda her şeyi bir araya getiren ve etkili olan olağan üstüdür.” dedi.

Schumacher, Vettel’in kariyeri ile kendi kariyeri arasında benzerlikler olduğunu söylüyor.

Schumacher “Küçük çocukken TV karşısında geçtiğinizde beni analiz ettiğinden eminim. Güzel olan ise şu anda bile beni arayıp sorular soruyor olması.” 

“Ben her zaman rekorların kırılmak için olduğu yaklaşımında bulundum.”

“Sebasan’ın 7 kez şampiyon olabilmesi mümkün çünkü o genç ve aç bir sürücü. Belki beni geçer bile. Kesinlikle onu destekliyorum.” dedi.


Yorumlar

“Schumacher: "Vettel Daha Genç ve Aç, 7 Şampiyonluk Kazanabilir"” için 14 yanıt

  1. dünya üzerindeki popülarite derken sanırım, f1 i yakın takip etmeyen kişilerin bile f1 deyince Schumacher demesinden bahsediyorsun.bu anlamda ''yeni gelen neslin, vettel bu rekorların en kalifiye olanlarını kırarsa şayet, onu tanıması ve onu 1 numara görmesi'' olağan bir durumdur, haklısın. fakat; ''Vettel Schumacherin rekorlarını kırdıkça onun hafızamızdaki yerini ve F1'deki izlerini siliyor.'' deyince, bizlerden bahsediyorsun, yani Schumi yi efsaneyi yazdığı yıllarda izleme ve onun nasıl harika bir referans olduğunu canlı takip ederek görme şansını yakalamış olanlardan.ki bu tip kişilerinde zihninden Schumacher i silip atmak öyle her babayiğidin harcı değildir kanısındayım. burda bir telaffuz hatası olduğunu düşünüyorum ben sadece.yoksa seninde büyük bir Schumacher sempatizanı olduğunun farkındayım.

  2. Çok genç bi yaşta seriye başladığından hor görülüyor ve hızı gölgeleniyor ama elbette onun da kötü bir aracı olacak ve onun ne kadar iyi bi pilot olduğu o zaman kabullenilecek diye düşünüyorum. Alonso'yu hep Ferrari'deki performansıyla takdir etmedik mi?

  3. Schuminin takım arkadaşlarından dem vurmuşsun da "a" kalite pilotlar olmadı gibisinden; sana şöyle bir örnek vereceğim: 2002 yılında Kimi, senin de tuttuğun ve yukarıdaki yorumuna göre çok güçlü(!) takım arkadaşı olduğunu belirtiğin pilot, o sezon Ferrariye gelme fırsatı vardı ve en zengin en güçlü takım olmasına rağmen gelmedi, Mclarene gitti. Sence bunun nedeni neydi? Kim istemez ki daha iyi bir aracı? Aslında cevabı sen de çok iyi biliyorsun ki Kimi o sene Ferrariye gelmiş olsaydı hayatının hatasını yapmış olacaktı; bugünkü bir yıldız yerine Barrichello gibi ikinici bir pilot olmaya mahkum olacaktı. Bilmiyorum bunları değerlendirmeye alıyor musun?

  4. Gördüğüm kadarıyla dikkat çekmek istediğim noktayı kaçırmışsın. Schuminin dünya üzerinde bu kadar popüler olmasının nedenlerinden bir tanesi de kırdığı rekorlardır. Bir yarışı izlerken görüyoruz ki sunucu o pist ve rekorları hakıkında bilgi veriyor. Schumi yarışmadığı halde belki yarışan birçok pilottan daha fazla o yarışta adı geçiyor, bunun nedeni birçok rekorun Schumide olması. Vettelin bunları, kırması durumunda artık referans gösterilirken Schuminin yerine Vettel gösterilecek. Üç beş sene sonra yeni nesillerin büyük bir kısmı tvlerden duyduklarıyla büyüyecekler. Ve hafızalarında mutlaka rekor kıran kişi veya kişiler yer tutacaktır. Eğer Vettel bunların önemli bir kısmını kırarsa F1'in kuralıdır ki kimse ikinciden bahsetmeyecektir; çünkü ikinci en büyük kaybedendir.

  5. Yorumu desteklerken ne diyolardi? +1 miydi? Ben sana +1000 diyorum arkadasim o derece yani:)

  6. Ciddiye almalimiyim dostum bu son cümleni yoksa bi şakamiydi bilemedim doğrusu. Yorumlarından tanidigim kadarıyla, Schumi yi öyle cabuk gömecek birine benzemiyordun:) ki buna hic kimsenin gücü yetmez oda ayri konu. Bence Schumi nin f1 deki izini degil vettel, dünya durdukça hicbir Allah in kulu silemez.

  7. ayrıca şampiyonluklar savaşılıp kazanıldığı sürece değerlidir.senna ve prostun şampiyonluklarıda bu kategoride olduğundan (2 şampiyonun aynı takımda kapışması) 3-4 kez şampiyon olmaları çok değersiz olmuyor 7 kez şampiyon olmuş schumi karşısında yada 5 kez olan fangio karşısında.birbirlerine karşı aynı takımda yarışıyor olmaları başarıları çarpı 2 demek olabilir.unutulmamalarıda işte bu cesaretten olmalı.tabi o zamanki arabaların hızları şimdikilerden daha yüksekti kontrolleri daha zordu güvenlik önlemleri çok daha azdı.her yarışa son dualarını ederek çıkıyorlardı diye tahmin ediyorum.

  8. kazansa ne olur.ne vettel nede schumi nin takım arkadaşları a kalite olmadı yada o kaliteye yakın olmadı o nedenle:bu ikili;ne hamilton ne kimi ne alonso hatta 2 dev takım arkadaşı olan rosberg ile kazandıkları başarılar benzemiyor ve eşit tutulamaz zayıf takım arkadaşı ve tank gibi bir araba ile kazanaılan zaferler her zaman tartışılır.ama senna ve prostun (2 devin takım arkadaşı olduğu) sezonlar tartışılmaz çünkü onlar her şeyi göze alıp takım arkadaşı oldular tüm kariyerlerini riske atma pahasına.zira onlar cesurlardı kendilerine güveniyorlardı her ne olursa olsun.vettel 10 kerede şampiyon olsa kendisi gibi güçlü bir takım arkadaşıyla yarışmadığı sürece yada diğer takımlarında kendi rabası gibi hızlı bir araba üretmediği sürece bu iş monoton

  9. bence amacı rekorları kırmak zaten, rekorları umursamıyorum desede yarış birinciliklerini falan geçtim, en hızlı tur sayılarını bile ele geçirmek için takımdan azar işitecek kadar aç gözlü 🙂 yani Schumacher haklı, Vettel daha genç ve imkan bulursa Schumacher'in rekorlarını gömer bu gidişle…

    kazanmasın demiyorum da, rekabet olsun azcık, böyle hem Vettel için her şey çok kolay oluyor, hem biz izleyenler için fazlasıyla sinir bozucu

  10. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Mercedes ferrari mclaren birlessin su redbulla bi dur desin desinler artik. Cidden canımızı sıkıyorlar

  11. kırılmadık rekor bırakmayacağız birezilyada bi sezonda en çok yarış kazanma rekoruna da ortak olalım bi

    önümüz açık adam 26 yaşında ve 7 şampiyonluk kesin alır hatta 8 9 10 gider

  12. Bırak Schumacheri, Vetteli sevmeme rağmen benim bile canımı sıkıyor. Vettel Schumacherin rekorlarını kırdıkça onun hafızamızdaki yerini ve F1'deki izlerini siliyor.

  13. Schumacher'in içten içe canı sıkılıyordur bu yorumları yaptığına bakmayın.

  14. 2 saniye ile açık ara hızlı olmayan; en hızlı olsa bile 0,2 saniye gibi dilimlerde hızlı olan, rekabetçi bir araçla şampiyona kovaladığında ve olası bir şampiyonluğunda sana hak veririz Michael Schumacher.

    Ne yaparsa yapsın bir MSC olamaz. İsterse 17 şampiyonluk kazansın. MSC bir başkadır, Formula 1 demek MSC demekti yarıştığı zamanlarda. Şimdilerde ortalık çoluk çocuğa kalsa bile F1 deyince yine MSC diyen fazlasıyla çok olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir