Allison: "Ferrari Zirveye Dönmek İçin Gerekenleri Yaptı"

yazar:

kategori:

Allison bu sezon Lotus’tan ayrılıp Ferrari’ye geri dönmüştü. Takım teknik kadrosunu yeniden yapılandırırken öte yandan sorunlu rüzgar tünelini çalıştırmayı başardı.

Pat Fry ile birlikte çalışan Allison takıma doğru zamanda döndüğünü itiraf ediyor.

“Ferrari’ye tam da değişiklik yapılması gereken zamanda döndüm. Bence takım son yapılanmadan sonra şampiyonluklar kazanacak güce kavuşacaktır.”

Allison önümüzdeki sezonun kurallarının güç dağılımını etkileyeceğini, ancak Ferrari’nin başarılı olan taraf olacağını söyledi.

“Ferrari’nin hedefi her zaman kazanmak olmuştur. Önümüzdeki yıl da böyle olacak. Kural değişikliklerinin boyutu işleri değiştirecek ve bence bu çok normal.”

“Sezonun ilk yarısının dayanıklılık sorunlarından etkileneceğini düşünüyorum. Kurallar o kadar büyük ki, performansla birlikte çok daha fazla dayanıklılığa ihtiyacınız olacak.”


Yorumlar

“Allison: "Ferrari Zirveye Dönmek İçin Gerekenleri Yaptı"” için 31 yanıt

  1. bu ferrari'yi brawn adam eder. dominik 2007 de rai ile güldü. gerçi 07 nin en hızlı aracı mclarendi ama strateji hataları raikkonenin önünü açtı. sezonun geneline bakılırsa şampiyonluğu hak da etti. ama dediğim gibi ferrari o zaman dahi en iyi değildi. brawndan sonra çöküş başladı. kimi kurtardı ama alonso kurtaramadı. şimdi tekrar kimi geldi. ama dominik artık rüştünü ispatlamalı. iyi bir araç şart yoksa 2015'te şutlanmalı takımdan. umuyorum ferrari iyi bir araç yapacak ve bu gözler kimiyi 2. kez şampiyon olarak görecek.

  2. Maalesef Kimi öyle. Fabrikayı'da pek ziyaret etmiyor Enstone'yi bir kaz kez ziyaret etmişti. 2014 sezonuna bakacak olursak Alonso gidip Ferrari fabrikasında yatacak bir pilot Kimi bunu yapar mı bilmiyorum.

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yav He He.

    Kaka Diaz, Pis Diaz.

    Jeti Eşeğe Çevirdi. Tez İdam Edile 🙂

  4. ama kimi simulasyondan pek haz etmeyen bir pilot ne yapacak dersiniz ??

  5. Kopardın beni bu yorumunla hocam. 😀
    Aynı zamanda çokta haklısın, yine Kimi'yi bulmasın bu sorunlar.

  6. sezon başında dayanıklılık sorunları olacak diyor.ama bunlar kimi yi bulmasın yıldık bu işten birazda dayanıklılık sorunlarını az yaşayanları vursun bu dayanıklılık denen meret azıcık delikanlıysa d:

  7. taner yuksel avatarı

    Arkadaslar kis testleri ne zaman basliyacak? Bilgisi olan var mi?

  8. FerrariAlonsoF1 avatarı
    FerrariAlonsoF1

    Kardeşim o teorik bilgileri birdaha paylaşır mısın ? Ne gibi bilgiler var,buldukları bir sistem mi var?Ayrıca Rory görev yapmayacak diyorlar
    emekli oldu cünkü.Anlatır mısın neler biliyorsan

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    gelmiş reyiz

  10. boşşşşşş lafffff larrrrrrr icraat 0 ……

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    5-6 yıllık bir gecikmeyle de olsa gerekenlerin yapıldığını duymak güzel.İnşallah yine fos çıkmaz.
    Rüzgar tünelimizde yıllardır devam eden sorunların bitmiş olmasını duymak da güzel.İnşallah fos çıkmaz.

  12. ya o değilde bizim 2014 motoru ile alakalı hiç haber cıkmıyor ne bir ses ne çalışma hiç bişey yok ortada. derinden geliyoruzdur inşallah

  13. Doğrudur bir de şunu da direk anlıyoruz. Modern F1'de simülasyon olmazsa olmaz bir parça üzerinde hemen hemen bir çok şey denene biliyor.

  14. Güzel bir nokta var: Ferrari genç pilotların lastik test ettiği dönemde Davide Rigon'u testlerin çoğunda koltukta oturtmuştu. Bu eleman Ferrari'nin simülatörlerini ezbere bilen, 27 yaşında "genç" olmayan bir pilot. Amaçları bir şekilde pist ile simülatörün uyumunu düzenlemekti. Bunu Alonso'nun o test günlerinde deli gibi simülatör çalışmasından da anlıyoruz.

  15. Ferrari zirveye dönmek için gerekenleri yaptı ama Diaz yapamadı

    hep aracı kötüledi

  16. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Alavere dalavere olmazmış… Ufak at civcivler yesin

  17. Hakanım büyük şefe cevap verme o kendi konuşur kendi işitir, sen her zamanki klişe cümllerini kur büyük şef sinirden yerin dibine girsin ☺

  18. Şahsi olarak tek dayanak noktam bu zaten, dayanıklılık.Bu kadar sıkıntı olması beklenen bir alan ve şüphesiz Ferrari bu alanda en iyisi.Sırf bunu korumak bile çok önemli.

  19. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bizde alavere dalavere olmaz bu işi en iyi Ferrari ve Alonso yapar kimse onların eline su dökemez 😀

  20. Allison Lotusun yapmış olduğu Rüzgar tünelinde ki gelişimle simülasyon da kaydedilen gelişimlerle arkasında ki güçlü bir takımla adından söz ettirmiş kişidir 2012 sezonu için. 2013 de ise Lotus takımına pek katkısı olduğunu düşünmüyorum çünkü Lotus 2013 için çoktan Nick Chaster'i atamıştı ve sezonun ilk yarısı ve özellikle de ikinci yarısında Nick Chaster’in ekiple bir bütün olarak yarattığı uzun şasi ve sonuçlar hiçte fena değil bu şasi 2014 için daha da geliştirilecek.

    Gelelim Ferrari’ye 2014 için yenilikleri

    1=Rüzgar tünelini yenilediler.
    2=F1 camiasının bildiği üzere şuan en iyi Simülasyonun Red Bull ve Mclaren’de olduğu biliniyor. Ferrari bu alanda dezavantajlı durumda. McLaran rüzgar tünelini iyi bilen rüzgar tüneli tecrübesi çok iyi olan Pedro de la Rosa’ya sahipler ve onun doğrultusunda gelişmekte olan simülasyonları var önemli bir adım bu.
    3=Kimi Raikkonen gibi bir pilota sahipler artık bu da ne demek güçlü bir iki pilotları var.
    4=Yapısal değişikler
    5=Yeni bir fabrika inşa ediyorlar ultra modern bir fabrika bu.
    6=James Allison: yere göğe sığdıramadıkları kişi.

    Bakalım 2014 de bu kadar değişiklik ile nerede olacaklar çok merak ediyorum. Kimin nerede olduğunu görmek için sabırsızlıkla bekliyorum.

  21. Maalesef canım o konuda sizin üzerinize yok 🙂

  22. Kırmızı ; Bayrağımızın rengi Formula 1'in en iyi takımının rengi kan rengi can rengi kısacası Kırmızı başka… <3

  23. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Acaba illegal ne buldular çok merak ediyorum

  24. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Tamamiyle şaka anlamında söylemiştim.

    Takımın tüm başarısızlıkları Domenicali'ye kesiliyor. Adamın yaptığı iyi şeyler hiçbir zaman konuşulmuyor. Bu genelde böyle 🙂

    Fakat Domenicali'de bazen gereksiz konuşup insanları sinir edebiliyor. Bence sevilmemesinin sebebide bu.. Zaten takımı iyi yönetemese bu kadar yıldır nasıl orada kalsın ? Bence Domenicali, Todt kadar iyi değil. Yinede şuan takımı yönetebilecek en iyi kişilerden birisi.

    Ayrıca Whitmarsh benzetmenede ben katılamıyorum, Whitmarsh bana kalırsa Domenicali'den daha iyi bir patron. Button ve Hamilton'u çok iyi idare edebildi. Yıllardır McLaren'de hiç bir sorun çıkdığını duymadım. Dediğin gibi güven veren bir patron. Bakalım Domenicali Raikkonen ve Alonso'yu nasıl yönetecek. Domenicali'nin yaptığı iş işte o zaman daha net ortaya çıkacak 🙂

  25. Domenicali'den bahsederken kötü anlamda kullandın sanırım. Ben buna katılmıyorum.

    Whitmarsh'a benzetiyorum. Uyumlu ve güven veren bir patron. Yıllardır Ferrari'nin içinde, tüm mühendisleri işe alan, çaylaklıklarını hatırlayan bir adam. Yeri doldurulamaz.

  26. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Ama Domenicali var 🙂 onnuda hesaba katmak lazım 🙂

  27. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Alonso nun, imaj hariç gitmeme, Rai nin ise gelme sebeplerinden biri

  28. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    McLaren ve Ferrari birkaç sene içerisinde bize eski yıllardaki mücadeleyi izletecek. Bunu daha öncede söyledim bu sözümün de hala arkasındayım. McLaren Red Bull'un dolayısıyla Newey'nin çok önemli yardımcılarını aldı. Ferrari Lotus'ta düşük bütçeye rağmen iyi işler yapan birbiriyle uyumlu 2-3 kişiyi kadrosuna kattı. Adamlar sezon başında çok hızlı iken bütçe nedeniyle sezon sonunda geriliyordu. Şimdi sınır falan yok, Ferrari'de büyük işler başaracaklardır bundan eminim.

  29. Ben bu konuda 2-3 gün önce Kemal Şengüle cevap vermiştim. Galiba Renault Red Bulla güveniyor diye bir haberdeydi ama yorum kaldırılmış sanırım. Ferrari 20 yarışın 15 ini kazanacak potansiyelde bir araç yapıyor diyede iddialı bir cümle kurmuştum. Birazda teorik bilgiler sunmuştum. Allisonun fabrikada Bryne nin perde arkasında Ferrariyi kazanan armadaya dönüştürmeye çoktan başladığından adım gibi eminim ☺

  30. Allison kıt kaynaklarla da başarılı olan bir isim gibi görünüyor. Lotus'taki kilit isim gerçekten oysa, seneye Ferrari kanatlanırken Lotus batacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir