Hamilton Learjet Uçağına Karşı Yarıştı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton bugün kendisine meydan okuyan daha güçlü bir rakibe karşı yarıştı. Mclaren’in İngiliz pilotu Hamilton bugün Learjet 60XR uçağı ile gösteri yarışı gerçekleştirdi.

Farnborough Air Show organizasyonlarının ilk gününde izleyiciler bu gösteriyi izlediler ve gösteride uçak Hamilton’un 200 feet üzerinden uçtu.

Hamilton "Normalde uçak pistindeyken, uçaklar kalkarken biraz sinirli olurum. Ancak aracımda oturdum ve gitmemi söylediler. Bende 280 km/sa hızka çıktım."

"Limitteydim, uçağın nerede gittiğini görmüyordum ancak çok iyi olduğunu duydum." dedi.

Hamilton Learjet Firma elçisi olarak görevini yaptığı bugün ilk kez Farnborough Air Show’a gelmiş oldu.

Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ…


Yorumlar

  1. sinan  bilir avatarı

    bence bunlar biraz boş ya.en azından gidip görmeyenler için,oraya gitseniz ses filan tatmin eder belki.fakat kesinlikle bu şovlar f1 in teknolojisini filan yansıtmıyor.nitekim oraya f1 aracı yerine bugatti veyronda koysanız kalkışta aşağı kalkmaz.yada sokaktan kawasaki yada hayabusa çevirin çok rahat kafa tutaiblir ordaki uçak veya mclarene.sonuçta kalkış yani,okadar.bu arada honda rekor olarak yanılmıyosam 400 km/s hedefliyodu ama 396 da kalmıştılar.arka kanadıda yoktu o aracın 🙂

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    EN yüksek hız , o malum çölde 375 km/h ile Montoya tarafından elde edilmişti.Ancak Resmiyet kazandıracak görevli yoktu.Daha sonra yanılmıyorsan bir honda F1 ile resmi rekor aynı yerde 345 km/h olarak kayıt edilmişti.
    Fakat bunlar F1 aracının hız limitini değil,pist üzerinde limitlerine ne kadar yakın bir performans ile yarıştıklarını gösteriyor bize.Çünkü pist üzerinde kullanılamayacak bazı değişiklikler ile çok daha hızlı olabilir bu araçlar.

  3. österi olduğunun frkındayım. ama bakın bi f1 aracı bi uçak kadar hızlı olabilir demeye getiriyolar. bu sence f1 teknolojisinin getirdiği sonuç değilse bilemem

  4. onur aybars avatarı

    Bu düzmece şovlar mı F1 teknolojisinin hangi noktaya geldiğinin göstergesi? Yapma "alonso_" kardeşim… Konu ne bileyim, mesela şu an yasak olan "çift taraflı telemetri" sistemi olsa dediğini anlıyacağım da konu tamamen gösteri…

  5. bence hoş şeyler ya. f1 teknolojisinin hangi noktaya geldiğinin ispatıdır bunlar. ben de you tube da bi renault u bi uçakla yarışırken görmüştüm ama pilotu hatırlamıyorum malesef.

  6. onur aybars avatarı

    Bu tarz şovlar bana çok boş geliyor…

  7. Jacques Villeneuve F4 Phantom'u geçmişti ufak bir hile ile (arka kanadını söktürerek).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir