Hamilton "Mclaren Ferrari'nin Önünde"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, takımı Mclaren’in Ferrari’yi performans olarak geride bırakmış olabileceğini düşünüyor.

Hamilton Britanya’da yağmurlu yarışı domine etmesine rağmen Mclaren’in kuru pistte Ferrari’yi geçip geçemeyeceği bazılarının akıllarında soru işareti oluşturmuştu.

Goodwood’da konuşan Hamilton, Ferrari’nin F2008’inin yüksek hızlı pistlerde avantajlı olabileceği düşüncesine katılmadığını belirtti.

Hamilton "İnsanlar Ferrari F2008’in bazı pistlerde ve hızlı olanlarda önde olduğunu düşünüyor ancak ben buna katılmıyorum."

"Bizim aracımız her pistte hızlı, onlar bizden hızlı görünüyor olabilir ancak biz şu anda daha hızlıyız. Özellikle geçen hafta sonunun ardından onlar gerimizde kaldılar."

"Bu yüzden onları zorlamaya devam etmeli ve puanlar kazanmaya çalışmalıyız" dedi.


Yorumlar

  1. Başkasıyla olan konuşmanda benim yorumum üzerinden fikir yürütürsen açıklama beklerim.Ben senin yorumlarını ciddiye bile almam yeterki benim yorumumu değerlendirmeye kalkma.

  2. Aslında bu durum tarihe bakarsak çoğu zaman böyleydi.94'den sonra ferrarinin dümenine geçen resmi onaylı dümenciler artık dümen çevirmelerle işi kıvırmaya başlamışlardı ve en güzelide onları böyle yenmekti.Haaaa bu resmi onaylı dümenciler mi kim? varın onu da siz bulun .Ben yazmaktan bıktım,autoworld de herkes kimin ne olduğunu az çok biliyor.94 sonrasının delilleri stepnide ama yazılı olmayabilir.Sadece ceset halindeler.Geçen yıl kurulan dümenle bi 2yıl daha engelleriz dediler fakat kısa süre önce ne olduysa herşeyi bir anda unutuverdiler.hııı birinin kuyruğuna basılmış sanki demedim mi ben sana Şenerim bu echelon dan kaçış yok diye kimbilir nerede kıstırmışlardır ferrariyi(şener bu konuyu bilir ondan )şu iki yıla tümden bi bakarsak daha iyi anlarız…

  3. Ertan Akkaş avatarı

    Resimde haberin başlığı ile uyumlu olmuş hani 🙂

  4. Mc Laren nicki arkadaşım. Kimseye açıklama yapmak zorunluluğum yok. Hiç bir yeri de parselledim diye bir şey söylemedim hakkımda, tarzımda, üslubumda olamaz zaten. Söylediğim söz Salih Şener'e yönelikti. Alınacak bir şeylerin varsa benim cümlemde evet serbestsin, alınabilirsin.

  5. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    yaa hamilton kendine gel önde önde diyorsun oğru düzgün atak yapamıyosun nsl oluyor bu bence seni f1 e almamaları gerekirdi.

  6. "Bülent Şahin" bir açıklama yapsan iyi olur. Benim yorumum hakkında birşey yazdın heralde .Haberi sen yazmadığına göre yorum bölümünüde parsellemediysen bir açıklama alalım.

  7. Neil Oatley
    Henri Durand
    Matthew Jeffreys
    Dave Neilson
    Dave North
    Tim Goss bu kadro yapmış 95 arabasını.
    Newey o zamanşlar Williamstaymış.

  8. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    evet bir şey daha.takım hız farkını önce kapatması beklenmez mi.hemen bır yarısta nasıl öne geçtiler.mclarenın devasa 200mılyon dolarlaık teknolojı merkezı ıse yarıor.ancak hamılton sezon basında yıne buna benzer demeçler verdı.rakıpsızız tarzında.bizi yenıcek bı araç goremıyorumda demıstı.madem son yarısa gore konusuyor herkes.monakoda ılk 2sıra ferrarıdeydı ancak yarısı mclaren aldı.avustralyadan sonra 5yarıs bekledı hamıltn.bence daha beklemek lazım bunları solemek ıcın.goz kararı onde demek oluyor bızımkısı.almanyada bıraz daha netleşir die dusunuyorum.antremanlara dikkat

  9. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    hadı ya ben o tasarladı dıe bılıyorum.ok sorry o zaman.ancak yakın zamanda mclarende calısıyordu newey

  10. kaan kaanhan avatarı

    1995 te Newey, McLaren da değildi, dolayısıyla Newey bu kapağın günümüzde, kendi yorumuyla tekrar gündeme gelmesini sağlamıştır, kendi bulmamıştır.

  11. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    yani fikrimi belirttim:)bugune kdar hangi siteye girsem her ayzdıım olay oluyor.sürekli sataşmalar oluyor.bende sadece önlem alıyorum ahaha:)

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Saldırmayın bu kelimede ilginç bugün tüm arkadaşlar güzel kelimeler buluyorlar ;fakat iyiki bi örs kapağı yaptılar şeklinde bir cümle başlangıcın olursa biraz tepki çeker gibime geliyor :))

  13. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    iyi ki bi örs kapagı yaptılar.görende butun sezonu domıne ettıler sanar.işte herkesten bişeler alıyorlar.bu eskı mclaren muhendısı adrian newy tasarımı.başarılı llmus gibi.ancak perfonmans ıcın almanyayı ızlemek son durumu gormek şart.cvplarınızda saldırmayın lutfen gorusumu bıldırdım

  14. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Seviye terbiye sınırlarında olduğu sürece istisnaların kaideyi bozmasınada razıyım önemli olan seviye kavgaya mahal vermeden herşey serbest bende seviyeli bir şekilde tabii ;
    Herkes yazılanları aynı anda okuma olanağına sahip değil o sebeple gecikmeler olacaktır arkadaşların geç kalma sebebide odur herhalde dedimya seviyeyi muhafaza edelim gerisi teferruat :))

  15. kaan kaanhan avatarı

    dünyanın no1 petrol şirketi ExxonMobile de sağolsun, çok gizli bir formülle ürettiği yağ karışımı takım tarafından çok beğenilmiş, herkes çalışıyor. hız farkını kapattık, birmiktar öne geçtik gibi görünüyor. yarışı merakla bekliyoruz.

  16. Al sana bir istisna işte Şener bende ne zaman düşecek diye bekliyordum 🙂

  17. Her zaman son yarışlara bakarak yorum yapılır.İlgiltere ye ve testlere baktığımızda mclaren önde.Bariz görülüyor.
    Aradaki fark için birşey söylemiyorum ferrari taraftarına anlatamıyoruz mclaren taraftarları zaten biliyorlar.
    Cuma Ctesi mclaren farklı şekilde önde yağmur ayarları yaptık o yüzden gerideyiz derler pazar yağmur yağar yağmur yüzünden geri kaldık..Birde kimi hamilton aradaki farkı hızlı şekilde kapatmış 2. yağmuru beklemiyordu ferrari ondan heralde:D aslında lastikte değiştirmedi neden geçip tur bindirmedi ki:) aynı cümleleri monacodada görmüştük neyse.

  18. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tamam kapattık yoksa trf1 bizi kapatcak 🙂

  19. Yanlış biliyormuşsun :)) Arkadaşlar şu kaideyi bir kerede bozun be:)

  20. Ben orda hekikkiyle kimiyi karşılaştırmıyorum.Mclarenle ferrariyi karşılaştırıyorum ve o konuyuda kapattık diye biliyordum..

  21. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bizim yorumu kaldırmışlar
    id1984_ arkadaşım sen heikiyle kimi yi karşılaştırmıyoruz diyosun kendin karşılaştırıyosun

  22. McLaren-Mercedes aslında bunların hepsini bende biliyorum. Ancak sana şu kadarını söyleyebilirim. Sen istisna değilsin :))

  23. niye o kadar geride bitirdi yarışı güzel soru söyliyim bir çok etken var bunda ilk olarak hava koşulları hava kuru olsaydı bu kadar kötü bir performans görmezdik Kovadan ayarlarla ilgili sorun yaşadığı söylendi takımdan aracın arkası özellikle zor tutunuyormuş hava kuru olsaydı eminim ilk 3 te bitirirdi yarış tabi sezon boyunca yarış performansında Hamiltondan yavaştı ama tek turda bazen daha hızlı oldu Hamiltondan tek turda sorunu yok fakat uzun sürüşlerde yarış hızında sorunu var şuana kadar 9 yarış geride kaldı ama sürekli cezalar yağmur vs derken tam olarak göremedik performansları..Hockenheimda neler olucak görücez fakat ordada yağmur ihtimali var http://uk.weather.com/weather/10day-Hockenheim-GMXX1608 burda SAturday,Sunday(Cumartesi,Pazar)yağmur gözüküyor bakalım ne olucak..

  24. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ayıp ettin herhalde istisnalar her zaman istisnadır ve bu hayatı renkli kılan yegane olgulardır

  25. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    O zaman ferrariyi f1 1 e yükseltmek lazım :))

  26. Aynı istisnalar sizin içinde geçerli o halde, ancak yine de dediğin gibi kurallar bozulmuyor 😉

  27. Ferrari'de benim istediğim kıvama gelemedi. Ne zaman her tur McLaren'den 15 saniye hızlı oluruz o zamanda işte benim istediğim olacak :))

  28. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    İstisnalar her zaman kabulumüz fakat kaideyi bozmuyor kusura bakma :))

  29. Taraftarları derken çoğul konuştun Şener, ben hiç 18 puan diye uçmadım ama.. :))

  30. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bülent arkadaşım eyvallah bende zaten belirttiğin bindelik dilimi yazdımda okunmadı galiba :)) herkes çok hızlı gidiyor fakat daha mclaren benim istediğim tempoya erişemedi şöyle yarıştaki üçüncülere ikinci turu bindirebilirsek o zaman benim istediğim olacak bu arada zaten ilk iki gümüş olacak :)))

  31. Ona bakarsan McLaren-Mercedes arkadaşım burdaki arkadaşlara göre Heikki'de Kimi'den 0.7 sn hızlıymış. Niye o kadar geride bitirdi yarışı?

  32. Ferrari nin yarış temosu McLaren den daha iyi. Ben McLaren in Ferrari nin önünde olduğuna katılmıyorum ama aradaki fark artık neredeyse kapandı. En fazla 0.1-0.2 sn var. Tabi bu piste göre değişiyor.

  33. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Evet önümüzdeki yarışı bi görelim bakalım 18 puanmı olur yoksa daha azmı :))
    Mclaren taraftarları iddialı konuştuğunda hemen ayağa kalkıyorsunuzda bu ferrari taraftarlarıda hiç yerden yorum yapmıyor hep havadan gidiyor anlayabilmiş değilim lütfen biraz yerden :))

  34. Ferrari strateji hatası yapmıştır benim ona söyleyecek tek kelimem yoktur. Ancak McLaren'in çok çok çok üstün olduğunu söyleyenlere kısa bir yanıt vermek istedim Şener kardeşim. Olay sadece budur. Ortada büyük bir fark yok. Zaten pistin kuruyan yapısı ile muhtemelen yağmura yönelik ayar yapan Hamilton'un aracının Kimi'ye oranla yavaş kaldığı bariz bir şekilde belli değil miydi ?? Bindelik dilimler ayırıyor iki takımı ve pistlere göre bu fark bir kırmızıya bir gümüşe dönüyor. Demek istediğim sadece budur.

  35. burak yüksel avatarı
    burak yüksel

    önümüzdeki yarışı görmeden bence yorum yapmayın bu yarışta massa -kimi ikilisi ile 18 puan aldığımızda hamiltonun yüzünü görmek istiyorum

  36. bir arkadaş McLaren hep olaylı yarışları kazanıyor demiş evet haklısın McLaren ne zaman pol pozisyonunda olsa yarış günü illa olaylar olucak gök gürlicek SC ler giricek kazalar olucak sürekli takım stres altında bi yarış geçirmek zorunda kalıyor..ama ferrari önde başladığı zaman hava güneşli yağmur yağıcakken durur, hiç bir kaza olmaz ve SC girmez dümdüz zevksiz bir yarış izleriz..En çok beğenilen yarışlar genelde McLarenin kazandığı yaırşlar olmuştur..Avustralyada 1-2 yapıcakken SC girdi Kovalainen gerilere düştü belki İngilterede yağmur olmasasydı Kovalainen 1.bile olabilcekti böylede düşün Bülent şahin arkadaşım hafta boyu sizden hızlıydık antremanlarda dahil sıralamalarda 0.4sn den aşağı fark atmadık..

  37. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Cesaret hımmm güzel kelime fakat sorunun cevabı yok olursa sadece varsayımdan ibaret kalır ;varsayımlardan sesalardan pek haz etmem geneldede yazdığım yorumlardada kullanmam ;ferrarinin hava şartlarını değerlendirdiğinden bahsetmen hava şartlarını kaale aldığını söylemen bence olup bitene haksızlık olur kanaatindeyim ferrarinin oradaki strateji hatası şu anda bunların konuşulmasına sebeptir haaa memnunmuyum mclaren adına ve şampiyona adına memnunum ;yarıştan sonraki haberin yorumundada ferrari f1 ekibini ayrıca tebrik etmek lazım demiştim ;pistin kuruması demiştin kuru pistte kovalainen iyiydi ayarlarıda kuru zemine yöneliktiki ıslak pistte arabanın arkasını tutamıyordu araca gaz verildiğinde arka sürekli savuruyordu ;kuru zemin ayarlarındada kovalainen daha iyiyse kovalainen raikkoneni ne kadar zorlardı ;bu varsayımları istemediğimiz kadar çoğaltabiliriz onun için bence gerek yok olup bitene ve şu anki duruma göre konuşmak daha iyi bence yoksa burada konuşmayacağımız sezon kalmaz ve mclaren taraftarları bu konuşmalarda en ateşlileri olur ihtimaller hesaba katılınca ;üstelik ihtimallerle kaybedilen bu kadar şampiyona varken :))

  38. Heikki Hamiltona da 0.8 sn fark attı yine 2 tur hafif depoyla 🙂

  39. Arkadaşım hala taktınızz geçen seneki ferrarinin hızlı virajları olan pistlerde daha hızlı olduğu muhabbetinee..Arkadaşım artık yarışları geçen seneye göre kıyaslamayalım..Ben iddaa ediyorum yarış kuru havada koşulsaydı mclaren daha rahat bir yarış çıkartırdıı..çünkü testlerdede antremanlardada mclaren ferrariden bariz bi şekilde daha hızlıydıı..kendimizi kandırmayalım lütfen..saygılar..

  40. Arkadaşım ne kadar saçma yarum yaptığının farkındamısın biz mclaren ile ferrari arasındaki farkdan bahsediyoruzz sen heikkiyle kimiyi kıyaslıyorsunn..:):)hay allahımya…:)

  41. Ferrari Cafer gibi düşündü ve 4. oldu. Evet bu konuda haklısınız. Fakat o piste yağmur yağmasaydı (ki Ferrari gibi bir takımın hava durumuna göre hareket ettiğini varsayıyorum) ve aynı şekilde yarışa devam edilseydi acaba Hamilton Kimi'ye kaç tur dayanabilecekti? Bu soruya yanıt istiyorum ?

    Tabi yanıt verecek cesaretiniz varsa 😉

  42. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ayrıca heikki kimi ye 7sn fark atmış olabilir. başka bi örneği varmı?
    heikki bir kere fark atar kimi on kere…:)

  43. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    her iki takımında hızlı olduğu daha iyi adapte oldukları pistler var
    doğal olarak bazı pistlerde mclaren bazılarında ise ferrari önde oluyor…
    ingilterede mclaren daha hızlıydı diye genel bi hızlılık yorumu yapmak yanlış olur.

  44. ömer çakırtaş arkadaşım bir kere Hamilton 1 yarış kazanmadı 3 yarış kazandı,ayrıca bunun havalanmakla alakası yok…..!!!!!

  45. ogun savaş adlı arkadaşımız altta çok güzel bi yorum yapmış..:) kuru havada heikki kimiye yanlızca 2 turluk benzin farkıyla 0.7 saniye fark atmışş..Bu demek oluyookii mclaren ferrariden birazcık hızlı..

  46. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    sezon başından beri söylediğim gibi bu sene mclarenin olaylı yarışlarda inanılmaz bi şansı var bunu kimse çözemedi daha hamilton olayları yarışları alıo şimdilik ehh geriye kaln olaysız yarışlarda tamamiyle ferrarinin ve biraaz mantıklı olarak düşünürsek bir sezonda kaç tane olaylı yarış olabileceğini fazla tartışmaya gerek yok sanıorum…ayrıca hamiltonın bu demeçlerine son 2 yıldır çok alıştık yarışmaktan çok konuşuo neyse almanya da çenesini kapatırlar sanıorum:)

  47. hem raikonen hem massa bu sene çeşitli zamanlarda araçlarının daha hızlı olduğuna dair beyanatlar verdiler..bunu sadece levwis söylemedi,sayın fanatikler….diğer bir konu, yarışları izliyor musunuz bilmem, ama Lewis bir yarış birinciliği sonrasında söylemiyor bunu..bu yıl 3 yarış kazandı,şu an sıralamalarda lider..geçen sene 1 puanla şampiyona liderliğini kazandı..bu adamın siz f1 cahillerinin katlanabileceği şekilde fikirlerini beyan etmesi için ille de kırmızı tulum giymesi mi gerekecek, ya da napsın anlamadım ki yaw

  48. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    Bu f1de her saniye bir şeyler değişiyor,hamilton evinde kazandıktan sonra daha bir cesaretlenmişe benziyor fakat ben uzun sürüşlerde ferrarinin hala hızlı olduğu düşüncesindeyim özellikle kimi nin yarış performansı müthiş ve bu onu şampiyonluğun en büyük adayı yapıyor.

  49. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Cafer arkadaşım ferraride senin gibi düşündü 4.ncü oldu

  50. ogun savaş avatarı

    Kimsenin dikkat etmediği şey kuru havada Heikki sıralamalarda kimi +0.7 fark yaptı sade 2 turluk yakıt farkıyla önce bunu bir açıklayın 😀

  51. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    Mclaren in yarış içerisinde ferrariden hızlı olduğunu düşünmüyorum.. En son yarışa bakalım raikonen hemilton ile 4-5 saniyelik olan farkı 3 turda 1 saniyenin altına indirmişti .. Havanın yağmurlu olmasına rağmen ! yani 1. pist stop öncesi

  52. Birincisi McLaren'in Ferrarinin önünde olduğu önermesine katılıyorum. İkincisi tek tur F1 için önemli değildir. Tek turların yarışa yansıması önemlidir. Bunu İngilterede gördük, Avustralyada gördük.

    Ama Fransa'da Ferrari hızlıydı bunu kabul etmek de gerek.

  53. fransa testi demişim almanya desti olacaktı özür dilerim…

  54. son test ve yarışta böyle bir sonuca varılabilir,ingiltere testi veyarışı ve fransa testi mclarenin biraz daha hızlandığını gösteriyor ama önümüzdeki almanya yarışı daha belirleyici olacaktır…

  55. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    ferrari bariz hızlı olduğu zamanlarda bile pilotlar bu kadar kesin konuşmuyor… bu hami ye ne oluyor.. nerden biliyosun da bu kadar emin konuşuyosun… yağmurlu bir hafta sonu mu seni ikna etti yoksa kimin ne yaptığı belli olmayan testler mi…!! bir yarış kazanınca kral oluyor bunda medyanın payı büyük

  56. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren ferrarinin önünde olamazmı ,bakınız resimde önünde gayette şık duruyor ,ayrıca ferrari geçilmeyecek diye bir kaidemi var yoksa kitapta öyle mi yazıyor ,f1 hiçbir zaman için genele bakamaz son yarıştaki performanslara göre evet mclaren ferrariyi geride bırakmıştır fakat ondalık ,yüzdelik veya bindelik dilimlerle ifadesi nedir bilinmez ,şunuda unutmamak lazımki kovalainen biraz daha araca uyumu arttırsa ve yüklense bu fark aşikar olarak ortaya çıkar

  57. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    hakkatten ya hemi bi yarış kazandı hemen havalar girdi kanada da olanları ne çabuk unuttu ya gridin en mütavazı pilotu kimi dir!!!

  58. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    nasıl ferrari'de pilot olmaz..raikkonen orada korkuluk mu arkadaşım..?

  59. imkanı yok f 2008 fridin en dayanaklı ve en hızlı arabalarından biri lemis ferraride pilot yokta geçtin ferraride bilot olsaydı biraz zor geçerdi ayrıca 1 yarış kazandın diyede havalara girmeye gerek yokk ferrari gücünü gösterecektir bu yarış tan sonra puan durumu iyice açılacaktır

  60. aycan karabekir avatarı
    aycan karabekir

    Ya ne hızlısı ya tek turda bencede hızlı olabilir ama idda ediyourm kuru zeminde ve hava şartlarının normal olduğu bir pisste f2008 in yarışı kazanabilmesi için sıralamalarda 4.olması yeterli. Sorunsuz bir hafta sonu olacağını düşünerek söylüyorum.

  61. Ferrari tek turluk hızını kesinlikle geliştirdi baktığımızda sıralama turlarında şu ana kadar önde zaten fakat ilginç olan mclaren de hızlı pistlerde ve maximum hızlarda ferrariyi yakaladı ve hatta geçiyor bile bu da yine çok çekişmeli bir sezon olcağını gösteriyor ama yinede şu kesinki anahtar raikkonenin performansı !

  62. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    ben inanmıyorum mclarenin ferrainin önünde olduguna kimi 6 yarıştır en hızlı turları atıo bence ferrari son yarışlarda çok sanssız artı yarış performansında da ferrari hızlı

  63. böyle dersen kendinden beklentileri
    artırırsın vede ferrariyi gecemessen senin icin sıkıntılı olur.ayrıca tek turda dedigin dogru olabilir fakat yarıs turlarında yavas oldugunuzu düsünüyorum.

  64. bencede mclaren önde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir