BMW, KERS'i Geliştirmeye Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Formula 1’deki hibrid teknoloji ilerleme kaydetti ve gelişim süreci yoluna girdi. Modifiye sürüş konsepti tarafından güçlendirilerek motorsporlarının zirvedeki kategorisinde 2009 yılı için yeni ebatlara giriş hazırlıkları yapıldı. Gelişim için süreçteki standart üretim araçlarında kayda değer bir teşvik yapıldı.

Gelecek sezonun başından itibaren Formula 1 yönetmeliği araçların etkisini ve verimi ilerletmek için hibrid teknolojnin kullanımına izin verdi. Bunun sonucunda BMW Sauber F1 takımı KERS (kinetik enerjiyi dönüşüm sistemi) çalışmalarına hız verdi. 

BMW Sauber, gelişim için BMW AG idare heyeti yönetim sorumlusu Dr. Klaus Draeger gibi takım içindeki hibrid uzmanlarını fazlalaştırdı. Dr. Klaus Draeger "BMW Group, BMW Sauber F1 takımına standart üretim araçlarının doğrudan gelişimi için yararlı bilgiler transfer edebilir. Bu, F1’i yenilikçi sürüş teknolojisi için ideal öncelikli gelişim platformu yapar. Yeni Formula 1 yönetmeliği, ekstrem koşullar altında yenilikçi hibrid teknoloji kullanımında bize fırsat sunuyor. Serideki gelişimi en iyi yapabilmemiz için bize çok önemli bir uzmanlık sağlıyor. KERS üniteleri, BMW Sauber F1.09 için fren yenilenme teknolojisinde yüksek etkililik sağlamak için dizayn edildi ve benzer olarak BMW standart üretim araçları için active hibrid teknoloji gelişiminde de çalışıyor." diye rapor sundu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir