Hamilton, Yağmur Olursa Umutlu Değil

yazar:

kategori:

Hamilton ilk seansı takım arkadaşının hemen gerisinde tamamlasa da ikinci seansta spin attı ve Rosberg’in 0.8 sn gerisinde kaldı.

Hamilton “Kariyeriem baktığımda yağmurda gerçekten fark yapabiliyordum ancak bu araçta benim için umut yok.”

“Neler olduğunu bilmiyorum. Gerçekten motor haritasında ve o tür şeylerde zorlanıyorum.”

“Açıkçası araç yeteri kadar hızlı çünkü Nico gerçekten iyi iş çıkardı. Bu yüzden çok sıkı çalışmam lazım.”

“Yağmurda arabayı pistte tutmakta zorlanıyorum. Avustralya’da ve şu anda nerede yağdığını hatırlamıyorum, hep aynıydı.” dedi.


Yorumlar

  1. Mercedesin her tarafı tutus olsa ne olur?
    Bugüne kadar ne yapmışlar sıralamalarda hızlı yarışta vasat ya yerini koruyan ya geriye düsen bir takım.Mclaren in ölüsü gelişmiş bu yılki Mercedesin bir parça gerisinde sadece.Attan inip eşşeğe binersen tabi beğenmezsin.

  2. O arac ne kadar dengesiz olursa olsun yagmurdada kuru zemindede Hamilton iyi is cikaracaktir..Bakmayin bole konustuguna

    Hatta icimden bir his Rosbergle Vettelin kaza yapacagi Hamiltonla Webberin kapisacagi geciyo 🙂

    Karabela Hami sana bole aciklamalar yakismiyor !!!

  3. Aynen öyle Hamiltonın kullandığı Mclaren lerle Mercedes i kıyaslamak mümkün değil.
    Evet dayanıklılık problemleri vardı ama Mclaren her zaman hızlıydı Mercedes gibi sadece sıralamalarda hızlı bir araç değildi.Mukayese dahi edilemez.Mekanik yol tutuşu iyi olmasa o hıza paralel dengesiz bir araç olurdu.Button mesela hiç de savrulmadan etmeden gayet rekabetçi oldu Mclarende.Hamiltonın sürüs stili savruk problem burada.Mercedes Hamilton a ikinci sınıf araç gibi geliyor.Not:Bu yılki Mercedes den bahsediyoruz tabiki öncekiler araç statüsüne bile sokulmamalı.
    Herhalde bu stille o araçlarda epeyce dağ bayır ziyaret ederdi.

  4. merc'in mekanik yol tutuşunun çok daha iyi olduğunu son 2 senede aldıkları monaco sıralama derecelerinden de anlayabiliriz. monaco'da mekanik yol tutuş aerodan çok daha önemli.

  5. Evet yılmış Rosbergin performansı karşısında hem sıralamalarda hemde sıralamada önünde bitirmeyi garantilemiş daha ilk yılı olmasına rağmen yarışları izlemesek Rosberg Hamiltona üstünlük kurdu sanıcaz.

    18 yarış varsa Hamilton bariz olarak 12-13 ünde daha iyiydi Rosbergten ne yılması gözünüzle mi izliyorsunuz yarışları?

  6. mercedes'in mekanik yol tutuşu her zaman daha iyiydi. bence esas bu yüzden bocalıyor. araç aşırı dengeli. lewis'in sevdiği araç tipi dengesiz, savrulan araçlardan özellikle arka kısmı. 2007,2008, 2012 araçları gibi.

  7. Sorun Hamilton`da degil, sorun Mclaren`de 🙂

    Neden? Cunku Mclaren`in mekanik yol tutusu hep cok iyi olmustur, alisti tabi Mclaren`in mekanik yol tutusuna simdi normal bir aracta bocaliyor 🙂

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    button'ın kendisi dengesiz.

    ileride bir gün, button adına anti misyonerliğe başlamayı düşünüyorum.

  9. Lewis, Nico'nun performansı karşısında yılmış görünüyor.Mental yönden Kimi ve Alonso kadar başarılı değil.Büyük baskılar karşısında çok duygusal davranıyor.Yav sene başında sen hızlıydın o zaman herşey iyiydi şimdi geçilince arabamı kötü oluyor.Psikolojik olarak neden bu kadar eziliyorsun, küçük bebek gibi yapamam edemem.Kimi abinde 🙂 lastiklere alışamadı ama adam bahane üretmiyor yinede Kroçini geçiyordu bir şekilde.

    Sen çok hızlısın, istikrarsız ama çok hızlı…

  10. bu sezonki yağmurlu sıralamaların hepsinde öndeydi şimdi mi araç dengesizleşti? bence hamilton'da bir dengesizlik var bu sıra. telsiz mesajları dahil.

  11. Bu benim adamım olamaz.Hani sen değilmiydin dengesiz araçlarla ortalığın tozunu alan.O aracın suyunu çıkaran altındaki araca 1 seneden beri adapte olamadınmı yani ?

  12. Kariyeriem baktığımda yağmurda gerçekten fark yapabiliyordum ancak bu araçta benim için umut yok.

    Button'ın dengesiz dediği Mclaren'ler bundan iyiydi yani, mekanik olarak. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir