Vettel, Yağmur Lastiklerindeki Sınırlamadan Şikayetçi

yazar:

kategori:

Brezilya’da ilk 2 antrenman seansı yağmur altında geçti ve pilotlar bu nedenle çok fazla tur atamadılar. Tüm hafta sonu boyunca 3 set yapmur 5 set geçiş lastiği verildiği için takımlar antrenmanlarda yarışa yeteri kadar lastik ayırmak için fazla tur atamıyorlar.

Vettel “Daha fazla lastik olsaydı daha eğlenceli olabilirdi ancak bu herkes için aynı. Hataya çok az yer var. Bazı sürücülerin pist dışına çıktıklarını ve spin attıklarını gördük. Çok fazla su olduğu zaman bizim araçlarımızı sürmek zor oluyor ancak en önemlisi herkes hafta sonu için lastik ayırmaya çalıştı.”

“Açıkçası bugün öğleden sonra çok fazla sürüş olmadığını söyleyebilirsiniz ancak bugün sadece tek set kullanabileceğimiz için lastik saklamak zorundaydık. Tribünlerdeki insanlar için kötü bir durumdu ancak ne yazık ki durum böyle. Cumartesi ve pazar günlere o lastiklere ihtiyacımız olacak.” dedi.

Vettel ayrıca yağmur nedeniyle 2014 lastikleriyle çalışamamanın olumsuz bir durum olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. bir ihtimal daha var o da geçilmek mi dersin, kanada 2011. -değerli gülüşü-

  2. Lastik sınırlaması gerçekten saçmalık. Brezilya gibi yada ne bileyim Malezya gibi hava durumu karmaşık olan haftasonlarında lastikk sınırlaması olması çok ciddi sorun… Oyun da bile geçen sorun oldu bu lastik sınırlaması gerçek hayattaki koşullarda olmaması neredeyse imkansız…
    Bu tüm pilotlar ve takımlar için geçerli…

  3. Bu tür hamleler pilotların yarış içindeki stratejik hamleleridir. Aynı şeyi aynı konumda olup Alonso yapsa ooo aracın arıza yapacağını çok mükemmel ulktra süper ön sezileri sayesinde anladı ve stratejik hamle yaptı diyeceğinize bahse girerim. Şampiyona konumu itibariyle, sezonun son bölümleri olması nedeniyle, muhtemelen takımın önceden ön gördüğü muhtemel arıza ihimali nedeniyle ogün Vettel doğru olanı yaptı. Aracı arıza yapana kadar lider gitmedi mi? Paşa paşa gitti. Herkese göre o sezon Vettel'den daha çok şampiyonluğu hakeden takım arkadaşı önce bariyerlere gömülüp sonra da şampiyona liderlerinden birini daha kendisiyle beraber götürme hesapları yaparkken Vettel arızaya kurban gitti o yüzden adama çamur atmak için fırsat kollamayın. Redbull'un ve Vettel'in rakipsiz olmasının suçunu onlarda değil kendi takımlarınızda arayın. Af başına geldi mi biraz saygıyı hakediyor bu insanlar bence…

  4. Bunun gibi onlarca örneği aklına gelen yazabilir.

  5. 2010 Kore Vettel: Görüş yok yarışı bitirin ühühühühühü.. 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir