Schumacher "Emekli Olmamın Nedeni Massa!"

yazar:

kategori:

Emekli olmasından yaklaşık 2 sene sonra Michael Schumacher, verdiği emeklilik kararında Felipe Massa’nın önemli bir etken olduğunu söyledi.

Schumacher 2006 sezonu sonunda yarışları bırakmış ve yerine Kimi Raikkonen gelmişti.

Blick’e konuşan Schumacher "Yarışmayı bıraktım çünkü arkadaşım Felipe’nin işsiz kalmasını istemedim. "

"Kimi Raikkonen’e karşı yarışmakta bir sorunum olmazdı." dedi.

Massa ve Raikkonen şu anda şampiyonada aynı puana sahipler.

Bu arada Michael Schumacher önümüzdeki Almanya yarışında 3 gün piste gelecek.

Schumacher bu sene yalnızca İspanya GP’ye katıldı ancak danışman olarak 3 gün boyunca Ferrari ile birlikte olması bekleniyor.

Eski Ferrari pilotu aynı zamanda çarşamba günü yapılacak yıldızlar maçına da katılacak.


Yorumlar

  1. senna guven avatarı

    Senna efsanedir bu göreceli değildir..aksini söylemek gerçeği görmemezden gelmektir.Senna yaşasaydı Schumacher bu kadar anılmayabilirdi.İşte bu görecelidir.

  2. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    biliyordum bunu ve hep söylüyordum bıraktığı günden beri herkes bana neden massa'dan nefret ettiğimi sorduğunda. o yıl (20069 çok samimi olmuşlardı ve resmen massa'yı himayesi altına almıştı. sezonun sonuna doğru türkiye gp'sini kazanmasıyla massa artık iyice gaza gelmişti ama schumi görsün 2 yıl geçti gram ilerleme yok. kendini de harcadı sırf massa iyi çocuk ona da yazık olmasın diye.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Takdir senin fakat çeşit olmak herkesle aynı düşünmekten iyidir misal=dünyada iyimserler kadar kötümserlerede ihtiyaç vardır ,iyimserler uçağı kötümserler paraşütü bulmuştur nasıl hoş dimi çeşitsiz kalmamak ümidiyle :))

  4. Şener dediğin gibi genel kabul görmüş efsane pilotlardan birisidir Senna. Ama bu genelin dışında kalan arıza tipler vardır benim gibi. Senna'nı yaptığı hiçbirşeyide görmezden gelmedim. Ben yazdıkça bu konu uzuyor bende bırakıyorum burda. Aynı şeyleri tekrar etmeye başladık çünkü.

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1 konusunu açtığınızda konu derinleşirse ister istemez f1i f1 yapan kişilere gelir ve bu kişilerin yaptıklarını inkar edemezsiniz ve bu kişilerde genel kabul görmüş kişilerdir bu kişileri bazı kişilerin öyle benimsememesi onları veya genel kabul gördükleri konuları değiştiremez ;geçmişi tartışmak sadece fikir ayrılıklarına yol açar verdiğim istatistikleri değerlendirdiğimde sayısal olarak fangiodan babası yok kusura bakmayın teknolojiyi ve şartları da hesaba katalım yine değişmez bence ;ben yorumda yazdığım gibi ''babası'' derim diğer arkadaş ''efsane'' der bu sorun değil bu sayfalarda takılabileceğiniz o kadar kelime varken şu ''efsane'' kelimesine takılıp kalmanız beni hayretler içerisinde bırakıyor

  6. Dediğim gibi efsane göreceli bir kavram. Resmi olarak "Legend" diye bir şey yok. F1 Racing (altı üstü bir F1 dergisi olmaında rağmen hani resmi bir kaynak ya) 2005 yılında Alonso yu en iyi pilot seçmişti. Evet Senna çok hızlıydı (belkide en hızlısıydı) ama şunu da kabul edelim Senna şu an yaşıyor olsaydı bu kadar adı anılmayacaktı. Prost un bile adını ancak haberi çıkarsa anıyoruz. 15 yıl sonra Schumacher'in de adını bu kadar duymayacağız çünkü izleyenlerde yarışanlarda yeni bir jenerasyon olacak.

    Yılmaz teşekkürler böyle düşündüğün için. Bunlar benim düşüncelerim aksini düşünenlere hakaret etmem, zeka seviyesine laf etmem, yaşını sormam.

  7. Arkadaş Sennayı efsane olarak görmeyebilir o kendi düşüncesidir ama F1 Onu Tarihe Altın Harflerle yazmıştır ve Resmi oLarak o Bir "Legend" dır..Öldüğü için Efsane olmamıştır yarışma tutkusuyla hızıyla ve az zamanda çok iş yapmasıyla efsane olmuştur ve hep öyle kalmaya devam edicektir bunu hiç kimse değiştiremez!Schumacher'i sevmeyebilirim kazandığı şampiyonlukların kolay şampiyonluklar olduğunu düşünebilirim ama sonuçta oda efsanedir bunu değiştiremez kimse aynı şekilde Hakkinen,Fangio,Prost,Bruce McLaren bunlar F1'in efsane isimleridir…

  8. fatih vardar söylediklerine dikkat et Michael Schumacherden bahsediyoruz kendine gel.

  9. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    arkadaş öle bi anlatıyo ki sanki onlar olurken ordaydı.bi arkadaş yazmış izleyenler eskilerden sebep izliyordur diye.aynen öle schumy hakkinen tadı yok.bu yeni izleyicilerinde yorumları saçma…

  10. Yılmaz M. Güler avatarı
    Yılmaz M. Güler

    ErhanF1 arkadaşım görüşlerinin tek bir kelimesine bile katılmamakla birlikte sana çok saygı duydum, kendini terbiye sınırları içinde gayet güzel ifade etmişsin. yazmadan edemedim:)

  11. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    arkadaslar ben massayı tartısmak ıstemem.az cok arkadaslar onun hakkında bazı seylerı soylemıs.1ıncısı kımıyı ferrarıye alın dıye bastıran SIGARA FIRMASI.yanı ana sponsor.kımın parasınıda onlar odedı.ya massa ya schumı gıdecektı.kimi ıkıncı pıloıt olmayı kabul etmedı.ben gelırsem esıt yarısırım schumı ıle mucadele ederım.oda benımle etmelı dedı.bu sartlarda gelmeyı kabul ettı.bunu kabul etmıyen schumı emeklılık kararını bır sekılde baskı altında aldı.sımdıde massa ıssız kalacaktı derken aslında onu rencıde etmıyor.ben kalsaydım massa test pılotu olacaktı ee bende kabul etmedım ona bıraktım dıyerek aslında kımyle mud-cadele etmek ıstemedıgının ostunu ortuyor.2006 brezılyaya gelınce.zaten sezon bıtmıs schumı emeklı olmus kımıde yerıne gelecegı adama gecilmıs ne var bunda anlıyamadım karızma k bence cok yanlıs.eger boyle bır gecısle karızma cızılıyosa mıka schumıye 4 tur attıgını bıyorum 99 monacoda.schumı saygı duyulacak bır pılot.ama cok yanlısı da vardı.ırvıne lo ve massa gıbı pıyon asıstanlarla yurudu gıttı.schumı ıle kımı aynı takımda olsaydı ne olurdu kımse bılemez kımsede bosuna ahkam kesmesın lutfen.ortada bır gercek var.caylak hamıltonun 2 kez dunya sampıyonu olmus alonsoyla aynı puan ı alması ne kadar ımkansız gorunsede sezon sonu ımkansız olmadıgını gorduk.kısacası schumı kendı kacısını massayı one surerek ortbas etmek ıstemıs olay bu kadar basıt.

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1 i izleyenler bu sporu fangio dan pitipaldi den sebep izlemiyor ya senna ya prost ya hakkinen yada schumacher le izlemeye başladı onun için bu kişiler bizim için önemli diğerleri onlar kadar önemli olamayacak kanısındayım ha yanlış olabilirim fakat inancım bu doğrultuda onlar için yanlış düşünemeyiz kaybettikleri yarışlarda şanssızdırlar kazandıkları yarışlarda ezmiştirler :))

  13. senna guven avatarı

    etrafta çoook Ayrton Senna taraftarı var..ve çok yakınındalar:))

  14. Erhan seni kutluyorum. eğriye eğri doğruya doğru..

  15. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''kariyeri boyunca bütün avantajların kendi tarafında olmasını isteyen hırslı egoist bir adam''. işte bu da schumi'nin farkı hiç bir pilotta olmayan özellik takımı kendi etrafında toplamayı başardı bunuda kusursuz pilotajı, F1 otomobilinin inceliklerini bilmesi, otomobilini iyi tanıması otomobilin sınırlarını bilmesi, geliştirmeye yardımcı olması, ve yarış haftalarında otomobile en iyi şekilde doğru ayarları uygulamasıyla elde etti. araç ayarları konusunda takım arkadaşlarına bile yardım etmiştir. anlayacağın Fatih Vardar, Michael kendi avantajını kendi yaratmıştır. aferin Michael'a. takım arkadaşlarınında kendisini mağlup edeceğini sanmazdım.

  16. bu arada, 3-5 kişi de nasıl bir haber olsa da şöyle massa'ya ağız tadıyla bir sallasak diye açmış gözlerini bekliyor galiba. yok cacık olmaz, yok kamyon şoförü olmaz, yok onun ölüsü bunu dirisi gibi laflarla iğnelemenin kendilerince en ağır ifadesini dile getiriyorlar. kamyon şoförü ve cacık olduğunu düşünüp te, 9 yarışta 3 pole, 3 galibiyet, 5 podyum yapıp liderlik koltuğunu paylaştığını görmek nasıl bir duygu acaba? kolay gelsin izlemeye devam 🙂 aman sağlığınız bozulmasın yalnız. bu ifadeler massa'nın artık bir tehdit ve gerçekten bir rakip olduğunun en açık delili. bunu söyleyenler farkında olmasa da..

  17. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    bak aşağıya erhan f1 kardeş.senı destekleyen bir yorum yazdım zira:)dediklerin banada mantıklı geldi.tek katılmadıgım nokta senna efsane deil demen.neyse artık uzun uzun sürekli temcit pilavını pişirmenın anlamı yok.bu tartısma bızı bı yere goturmez.ayrıca evet herkesı elstırıcez.özgur bir platform burası.kımse dokunulmaz deil.karsı dusunce her zaman olmalı

  18. forzaferrari avatarı

    biçok foruma üyeyim ama hiçbirine yazmıyorum arada bi yorum yazıyorum haberlere o kadr:)

  19. Benim lafım "Schumacher Senna nın tırnağı olamaz" lafını diyenlereydi umarım okumuşlardır. Ama hala aynı şey tekrar edilmeye devam ediliyor. Senna'yı da eleştiririm Schumacher'ide eleştiririm Prost'uda eleştiririm hiçbirisi dokunulmaz hatasız insanlar değil. Herkes fikrini kendine saklayacaksa bu sitenin bir anlamı kalmaz. O yüzden "eleştirini kendine sakla" sözü en büyük saçmalıktır.
    Ayrıca hafif depo yazdım yanına "?" koydum Türkçe kitabını açıp anlamına bir bak istersen. Tüm okuduğum yorumlardan anladığım tek şey fikrimde haklı olduğum (çünkü herkes "olurmu ya saçmalama demekten öteye gidemedi) ve etrafta çok fazla Senna taraftarı olduğu…

  20. fatih vardar avatarı

    ne derseniz diyin ben böyle düşünüyorum.madem yaptın bir jest şu anda şampiyonluk için yarışan bir adamı ezme yaptığın jestiş açıklayarak.kimiyide dokundurmadan edemiyor laf arasında .o zaman 2002 de engellemeseydin kiminin ferrariye gelişini

  21. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    dediklerine katılıyorum forza ferrari.bu arada sen baska bı forumda daha yazıyor musn.yabancı gelmedı ısmın

  22. forzaferrari avatarı

    massa'ya saygısızlık etmeyin, evet belki kimi kadar iyi bir pilot değil ama ondan f1 pilotu olmaz diyenler kanada'daki geçişlerine bir baksın derim…bu açıklama eğer doğruysa beni çok şaşırttı.ama pek inandırıcı gelmedi.detaylı düşünmek lazım, massanın bu takıma gelişi: 2006 schumi'nin bu takımdan ayrılması: 2006
    schumacher bu kararı 2006 da vermeseydi, 2007de veya 2008 gibi yakın bi zamanda verecekti.yani schuminin bu takımda en fazla 1-2 yılı daha vardı.böyle bir durumda schumiyi elinde tutmak yerine massa'yı ellerinde tutarlardı.bence kiminin gelseydi massa ferraride kalıp test pilotuğu yapmaz başka bi takıma giderdi.eğer kimi&schumi'den oluşan bir takım olsaydı schumacher 1-2yıl içinde bırakırsa alabilecekleri bir pilot kalmaycaktı.etkili bir neden midir bilmiyorum ama nichola todtun massanın menejeri olduğudu düşünülmeli.ben kısaca luca'nın kimi için schumiyi harcadığını düşünüyorum

  23. fatih vardar , kimi onu da geçecekti kaçtı, massaya bağlayıp kıvırıyor dediğin pilot Schumi mi, yoksa ben mi yanlış okudum? bu adam 7 kez dünya şampiyonu olurken, 91 galibiyet alırken, 68 pole pozisyonu elde ederken, 249 yarışa çıkarken sen nerelerdeydin sorması ayıp? hadi izlemedin, bunları okumadın mı hiç? neye dayanarak schumi'nin kimi sebebiyle kaçtığını söyleyebiliyorsun? yarış sayısıyla mı galibiyet-pole -en hızlı tur sayısıyla mı hangi alanda bırak geçmeyi yanına ucuna bucağına yaklaşabilmiş ki? seneler içinde Schumi kimi gibi kaç pilotu ezip geçmiştir saymadın mı hiç? kimler geldi geçti de ancak schumi'den sonraki 2.liği şampiyonlukmuş gibi elde etmek için uğraştı? sevmeyebilirsiniz ama tüm rekorları elinde tutan bir büyük yarışçıya hiç olmazsa hakkını teslim edebilme erdemine sahip olunuz. tüm dünyanın kayıtsız 1.ciliğini kabul etmiş biri hakkında kaçtı kıvırdı gibi sözler ancak komiklik olabilir.

  24. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    neyse sen nasıl dıorsan ole olsun.ayrıca herkes ıstedıgıne katılır.bize gore saçma baskasına gore deıl.arada bi bu kelımeyı bende kullanıyorum.ancak bızım dusundugumuz en dogru deıldır.son olarak schumının ne yapacagını bız belırlemıyrz.saygılar

  25. fatih vardar avatarı

    o zaman kalıcaktı bir sene daha görecektik.bu tür yorum yapacağına ben kimiyide yeniyorum ve öyle gidiyorum diyecekti.kariyeri boyunca bütün avantajların kendi tarafında olmasını isteyen hırslı egoist bir adam.nedense takım arkadaşının onu geçebilecek birisi olma ihtimali belirdiğinde iyilik meleği oluveriyor.schumi kimiyi rahatça geçebileceğini düşünseydi kesinlikle o takımda kalırdı.kariyeri boyunca bir tane bile iyi takım arkadaşı olmayan bunu istemeyen bir adamı hem sennayla karşılaştırıyorsunuz.artı buda yetmezmiş gibi bu saçma yorumuna katılıyorsunuz.

  26. Efsane tanımını tekrarlıyalım. Kariyerinde önemli başarılar sağlamış şampiyonluk (ardarda olanlar falan), üstün başarı göstermiş ve iyisi ile kötüsü ile büyük anılar bırakmış ve sonra da F1i bırakınca çeşitli kuşatlar tarafından hala ismi tanınan bilinen insanlar bütünü.

    Yani Schumacher, Senna, Stewart, Hakkinen hatta Damon Hill bile bence efsane…

  27. fatih vardar avatarı

    erhanf1 arkadaşım senna 65 polü hafif depoyla mı aldı emin misin??eski 12 turluk formatta benim bildiğim herkes boş depoyla piste çıkıyordu.senna 65 polü herkesten hızlı olduğu için aldı.artı sadece 161 yarışta buda unutulmasın.

  28. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    sankı acıp fal baktında kımı onuda gecıcektı dıyorsun.kaçmıs falan yok daha neler ya.adamın ruh halınıde okudun.psıkologlugunda varmıs.arkadasım bu kadar taraflı on yargılı bakma olaya fatıh.kımı bu sene massa ıle zor basa cıkıyor zaten mclarende ne zaman schumıye kafa tutabılmıs bı tek 2005senesı.adam artık sporu bırakma kararı almıs saygı duymak lazım.ne demek kactı.248startı var en cok start alan 3-4pılottan bırısı 15yılı var.artık emeklı olma anı gelmıs karar onun.saçma sapan yorumlar yazıp adamın canını sıkmayın ya.

  29. senna guven avatarı

    sennayı eleştirme meraklısı değilsen sende kalsın eleştiriler ve kriterlerin…senna va schumacher de bu sporun en büyük efsaneleridir..bunun üstüne yorum yapanların spor bilgisine şaşarım…

  30. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    fatih kardeşim sen bunu diyorsun tamam guzelde.kesın dıe sankı dunya hukmu gıbı hakkında ayet yada kanun varmıs gıbı soyleme.senn öyle kabul edersın bır baskası baska turlu.ortaya şak dır o en ıyıdır yok ıste 2yarısta sole yaptı falanne yapalım yagmurda schumıye tur bındıren en ıyı mı oluyor.ezmekten kastın ılle tur bındırmek mı.geçen yarıs hamılton tur bındırdı herkese.sımdı o en ıyımı.fransada da tur yedı.geçen sene brezılyada da tur yedı.demekkı ozaman yarıs sartları bunu gerektırmıs

  31. fatih vardar avatarı

    dünyanın gelmiş geçmiş en iyi pilotu sennadır .çünkü aynı otomobili 4 kez dünya şampiyonu olmuş prostla paylaştı monaco 88 ya da 89 bakın bakalım aradaki sıralama farkınada görün kim en iyiymiş ya da doningtonda schumiye yağmurda tur bindirdiği yarışı.benettonda schumi sennayı ezemedi.barricehello,ırvine,herbert başka prost başka .kalsaydı kimiyle o zaman takım arkadaşı görürdük kim en iyi.kimi onuda geçecek diye kaçtı massa ya bağlayıp kıvırıyor.

  32. Senna Güven (bu nickli birine ne kadar açıklayabileceğim bakalım) o adamlar efsane demiş olabilir ben demiyorum. "Resmi efsane" diye birşey yoktur. Varsa da ben duymadım hiç. Ne yani F1Racing seçti diye en iyi pilotmu oldu? Kimine göre de Schumacher efsane değildir onlara da saygım var. Ben Senna ya herhangi bir haksızlıkta yapmadım. Benim efsane olma kriterlerim bambaşka demekki.

    Bu sitedeki Senna nın tek bir yarışını izlemeden yorum yapan Senna fanatiklerinin aksine onun hemen hemen tüm yarışlarınıda izledim. Canım sıkıldıkça arada açar izlerim hala. Ama kusura bakmasın kimse "Schumacher Senna nın tırnağı olamaz" derse birisi bende bunları yazarım yoksa meraklısı değilim Senna yı eleştirmenin.

  33. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    kazandıgı yarıslarda en tepede derken 41ile en tepelerde demek ıstedım.

  34. çok ilginç yha massaya iilik mi kötülük mü yaptı anlamadım ben şimdi..

  35. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    bende cok konustum ancak pılotlar elestırılır.efsanede olsa kımse kımseyı gozu kapalı savunmasın.yanı mıchael schumacher bile en basarılı yıllarında elestırıldı arkadaslar.herkes yorumunda ozgur.kımse kımse ıle aynı fıkrı paylaşmak zorunda da deil

  36. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    senna en cok puan alan 6pilottan birisi.kazandıgı yarıslarda yıne en tepede.tabı pole gore en hızlı tur ve galıbıyetı az ancak yagmur ustası olarak bılınır.ancak karakteristik özellıgı pek hos deıldı bana gore.yanı cırkın olaylara sahne oldu bılıyorsunuz.sıfr onların japonyada yanılmıyorsam 89yılında çarpısmaları fia nın artık formula1in etigini garanti altına almasına neden olmus ve katı kurallar getirilmiştir.yumruklama garaj basma kufur gıbı hareketler bı efsaneye yakısmıor

  37. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    ve herkes ölmeseydı su olmasaydı dıor.arkadaşlar f1de kesın yoktur.son tur son vırajda bıle neler oldu.hockeneım 86da prostun aracı lıderken son tur start fınısh duzlugunde takıldı ve aracından ınen prost aracı ıttı ancak 6.bitirebildi.ik 3yarısı 94te michael sennaya karsı kaznamıstı.ölmeseydı sadece kaza yapsaydı bıle dunya şampıyonu olma ıhtımalı neydı bılmıyoruz kı.durum 30a sıfır olucaktı michael lehıne.

  38. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    ve herkes ölmeseydı su olmasaydı dıor.arkadaşlar f1de kesın yoktur.son tur son vırajda bıle neler oldu.hockeneım 86da prostun aracı lıderken son tur start fınısh duzlugunde takıldı ve aracından ınen prost aracı ıttı ancak 6.bitirebildi.ik 3yarısı 94te michael sennaya karsı kaznamıstı.ölmeseydı sadece kaza yapsaydı bıle dunya şampıyonu olma ıhtımalı neydı bılmıyoruz kı.durum 30a sıfır olucaktı michael lehıne.

  39. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    arkadaşlar yazılarınızın cogunu okduum.erhan f1in söyledıklerının yuzde dokasınana katılıyorum.tek katılmadıgım nokta senna'nın efsane olamdıgını söylemek olmus.ayrıca senna en ıyı secıldı evet ama bu halen tartısılıyor.degıyı ıyı okursanız bırazda oldugu ıcın ona atıfta bulunmus olabılır.senna erhanında dedıgı gıbı belkı hafıf depo ıle belkı cok ıyı muhendıslerle calıstı.butun efsaneler ole.mıchaelde dahıl.senna takım arkadası berger ıcın yanılmıyorsam''benım aracımı ona verın oda aynısını yapar" demıstır.ayrıca prost oncelerı fark 0.6sn ıken sonra 1sn 1.5sn oldu anlam veremıyorum demıstır.burda mekanıkerlerın geçen sene mclarende oldguu gıbı adam kayırıdıgını goruyorum ben.kaıtlmayabılırsınız

  40. senna guven avatarı

    Resmi Bir Bakış Açısı;

    Formula 1 dünyasının prestijli dergisi F1 Racing, sporun 29 uzmanına ve istatistik verilerine dayanarak yaptığı araştırmada tüm zamanların en hızlı 50 F1 pilotunu belirledi.

    Efsanevi(bunu ben eklemedim) Brezilyalı Ayrton Senna birinci, kariyerine geçtiğimiz sezonun sonunda nokta koyan Michael Schumacher ikinci oldu.

    Araştırmada sıralama pozisyonları, elde edilen pole position, kazanılan yarış sayısı, en hızlı tur sayıları aynı takımda yer alan pilotların birbiriyle kıyaslanması şeklinde değerlendirmeye alındı.
    Bu bilgiyi şunun için aktarıyorum..
    1-Ayrton efsane olduğu otoriteler tarafından da resmi olan pilotlardan biridir.
    2-Bir sporun sadece 1 efsanesi olmayabilir..(NBA=bill russel, dr.j, michael jordan, larry bird, magic johnson)futbolu herkes sayabilir..
    3-Bazı sporcular vardır o sporu spor yapar..Senna ve onun dönemindeki birkaç şampiyon bu sporu izlenir ve heyecanlı kıldılar, sonra Schumacher efsane olmuştur..
    4-Şu anda efsane olan F1 pilotu yoktur ama olma potansiyeli olan birkaç sürücü hala faaldir(bu benim görüşüm)

    Saygılarımla
    Erhan F1 arkadaşıma sevgilerimle;

  41. "Bırrak yeeaaww" gibi yorum yazacağınıza gerekçe göstererek adam gibi bişeyler yazında bende öğrenirim neymiş ne değilmiş. Dur tahmin ediyim Renault taraftarısın şampiyonluğunuza gölge düşürmek istemiyosun. Kimsenin haketmediğinizi söylediği yok zaten.

  42. go shumi go

  43. erhan bırak bu işleri yav illemine bişey çıkartacan yojk yav bilerek yavaşlattılar he ferrari yi o yıllar renault çok güçlüydü unutma bunları

  44. Schumi'nin massa'yla arası çok iyi, o'nu rencide edecek bir söz söyleyeceğini sanmıyorum açıkçası ama sanki bence de bu yazıdan öyle bir anlam çıkıyor gibi. neyse, önce Schumi'yi, sonra massa'yı, ikisini de çok seviyorum, Schumi massa'yla ilgili ne söylerse söylesin vardır muhakkak bir bildiği. efsaneye saygımız da sevgimiz de sonsuz her zaman..

  45. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Çetin Küpücü arkadaşım sana katılıyorum. yazıylada herşey tam olarak anlaşılmıyor zaten. bende schumi'nin bu sözlerinde iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. massa'yı ezmek, küçük düşürmek için söylediğini sanmıyorum.

  46. Şener arkadaşım istatistikler için sağol Sennanın kısa zamanda neler başardığı ortada o bence Formula 1'in şuana kadar gelmiş en iyi pilotu..Ayrıca hafızamda 5 diye kalmış kusura bakmayın..Konu başka yerlere kaydı yöneticiler silicektir bu yorumları..

  47. Daha Sennanın kaç kez şampiyon oldugunu bilmedigi halde Sennanın hakkında konuşanlar var komik.:)

  48. halit unalan avatarı

    cok uzucu ama yıne de massa en ıyısı

  49. Senna 3 kez şampiyon oldu 5 kez değil. 2005-2006 yıllarında Ferrari nin geri kalmasının sebebi Schumacher-Ferrari ikilisini yavaşlatmak için toptan değiştirilen kurallar olmasın? Ben Schumacher kusursuz demedim ayrıca. Takımın ona verdiği desteği bende gördüm. Hızlı araçlarla şampiyon olduğunuda gördüm (2004 sezonu) ama yavaş araçlarla son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi sürdürdüğünü de gördüm (98 sezonu) hatta yavaş araçla şampiyon olduğunuda gördüm (2000 sezonu kimse çıkıp Ferrari o sezon daha hızlıydı demesin). Senin dediğine göre düşünürsek Schumacher tek suçu 10 yıl geç doğmuş olması. Hem Raikkonen in Alonso nun Hakkinen in Senna zamanında yarışan pilotlardan kötü olduğunuda düşünmüyorum.

  50. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Şumi gibi bir şampiyona yakıştıramadım bu sözleri.Massa'yı rencide etmeye çalışmış sanki bilmeden.Belkide Avrupalı ve Türk anlayış farkından böyle düşünüyor olabilirim.Fakat her anlayışda bunun olumsuz bir algı şekli vardır diye düşünüyorum.

  51. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Active years 1950 – 1951, 1953 – 1958
    Teams Alfa Romeo, Maserati, Mercedes, Ferrari
    Races 52 (51 starts)
    Championships 5 (1951, 1954, 1955, 1956, 1957)
    Wins 24
    Podium finishes 35
    Career points 245 (277.64)[1]
    Pole positions 29
    Fastest laps 23
    Bu da Juan Manuel FANGIO karşılaştırmalar size ait yorumlarda

  52. Sennaya altında en iyi araç vardı fln demişsin de schumninde altında en hızlı araç vardı ve o sayede şampiyon oldu Baricehllonun durumu ortada nasıl bir muamele gördüğü Schuminin şampiyon olduğu yıllarda piyon olarak kullanıldı resmen..Senna efsane olmuş isimlerle yarıştı ve 5kez şampiyon oldu schuminin şampiyon olduğu yıllarda kim vardı rakip söylermisin..Montoya mı,Sato mu,çaylak Kimimi?Zaten 2005ten itibaren Alonso ve Kimi adam gibi bir araçla yarıştı ve schumi bozguna uğratıldı 2006da Alonso yine iyi bir araca sahipti ve schumide aynı şekilde fakat yine mağlup oldu ve bundan sonrada zaten emekliliğini açıkladı..Schumacher her şeye rağmen efsanedir aynı şekilde Sennada,Prostta..

  53. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Races 162 (161 starts)
    Championships 3 (1988, 1990, 1991)
    Wins 41
    Podium finishes 80
    Career points 610 (614)[1]
    Pole positions 65
    Fastest laps 19
    Bunlar sennanın istatistikleri ki bunları biliyorsunuzdur veya bulabilirsiniz

    Active years 1980–1991, 1993
    Teams McLaren, Renault, Ferrari, Williams
    Races 202 (199 starts)
    Championships 4 (1985, 1986, 1989, 1993)
    Wins 51
    Podium finishes 106
    Career points 768.5 (798.5)[1]
    Pole positions 33
    Fastest laps 41
    Bunlar prostun istatistikleri bunlarıda bulabilirsiniz

    Races 250 (248 starts)
    Championships 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)
    Wins 91
    Podium finishes 154
    Career points 1,369
    Pole positions 68
    Fastest laps 76
    Bunlarda schumacherin istatistikleri bunlarıda biliyorsunuzdur

    Bunların karşılaştırmalarını yarıştıkları dönemleride baz alarak siz değerlendirin

  54. senna guven avatarı

    65 polü geçmesinin ardından ağlaması sonuçta Senna ile ilgilidir. Ralph schumacheri geçmedi herhalde..Senna ya değer verdiği için bu kadar etkilendi ve ağladı.. Zaten verdiği değeri Schumacherin kendisi bile söylerken Türk taraftarlarının bunu yok sayması enteresan..

  55. Çok yazdım silmeyin nolur emeğe saygı 😀

  56. Ben saygısızlık etmedim Senna ya. Hızlı bir pilottur dedim. Efsane sadece hızlı olan değildir. Senna her zaman en hızlı takımlarda yarıştı. McLaren den Williams a geçişini unuttunuz sanırım. Suzuka 90 da Prosta bodoslama dalışı sonra da "89un intikamını aldım" deyişi, ona buna yumruk sallaması (Schumacher, Irvine, takımdan bir eleman aklıma gelenler) aklıma gelenlerden bazıları. McLaren-Honda nın kanatlanıp uçtuğu yıllarda takımın ve Honda nın sınırsız desteğine rağmen Prost u son yarışta takımın Prost a uyguladığı iğrenç strateji sayesinde yenip şampiyon olması, şampiyonluğu kutlamak yerine çıkıp garip açıklamalar yapması….. Daha sayabilirim. O kadar pole posizyonuna rağmen en hızlı tur zamanlarının ve yarış galibiyetlerinin bu sayının çok altında olması (hafif depo?) Yağmur performansına laf diyemem diyen taş olur zaten.

    McLaren-Mercedes arkadaşım kimler efsanedir demişsin. Manuel Fangio efsanedir kendinden 20-25 yaş gençlere karşı şampiyon olduğu için. Prost efsanedir o kadar iğrençliğe rağmen ağzını açmayıp işini yapması. Bruce McLaren efsanedir hem hızlı hemde başarılı bir takım bırakmıştır arkasında. Mansell efsanedir.

    Yaşımı soran arkadaşa cevabım 25 yaşındayım. 1999 sezonundan beri canlı izlemediğim yarış sayısı 2. 85 sezonundan itibaren tüm sezonları internette, dvd lerden ordan burdan bulupp seyrettim hala çoğu sezon yanımdadır. Bişi merak edersen sorabilirsin. Ha akıl sağlığımda yerinde. Neden Senna ya karşı ters birşey söyleyince bu kadar ters yazılar yazıldığınıda hiç anlamamışımdır. Schumacher e bu kadar lafın söylendiğini düşününce Senna ya söylennenler neden bu kadar tepki çekiyor ilginç. Sennayı sevmiyorum da demedim laf uydurmayın eleştirmek sevmemek değildir. Mesela Schumacher e başlıktaki lafı yakıştıramadım hiç.

  57. ''Schumacher in de 65 pol pozisyonunu geçtiğinde hüngür şakır ağladı''

    Schumi 65 polü geçtigi için mi agladı arkadaşım yoksa Sennayı hatırlatmaları yüzünden mi agladı.O olayı iyi hatırlayan arkadaş varsa söyleyebilir mi?

  58. şener arkadaşım çok güzel yorum yapmışsın tebrikler 🙂

  59. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Aynı dönemde kaç rakiple birden mücadele etmek zorunda kaldı schumacher de senna ya dil uzatılıyor sennaya hangi takım arkadaşı yol verdide senna ya dil uzatılıyor efsane olmak için illaki tüm yarışlarda karşısına doğru düzgün rakip çıkmamasımı lazımdı dimi sennayı kabullenmeyenler aynı dönemdeki prostuda saymamaları lazım o zamanda f1i f1 yapanları saymayın sadece maranelloda ferrariyle dolanın durun ne diyim size ;
    bu haberde massa schumacher yorumu istiyoruz başlık o eskileri karıştırıp karıştırıp durmayın sadece sinirlendirmeye ve ortamı germeye yarıyor eskiden bahsedildiğindede onlar eskide kalıyor oluyor f1 gelişti oluyor o zaman sadece gelişmiş f1 inizden konuşun öncesini hafzalanız almıyor ;

    Habere göre yorum yazalımda ortalık durağan devam etsin

  60. Schumi Raikkonen transfer edildigi icin birakti, Massa ile uzaktan yakindan alakasi yok.. Karizma cizme olayina gelince yukarida yazdigim sebepten daha buyuk karizma cizme gormedim ben, siz?

  61. Senna efsane değil diyorsun peki efsane nasıl olunur senin efsane kavramın ne yani??

  62. Raikkonen 2007 de şampiyonluğu kazanmadı McLaren pilotları verdi şampiyonluğu Kimi ye. O yüzden lafımın arkasındayım. Schumacher olsaydı kesin şampiyondu demek zaten haddim değil yarış bu herşey olabilir.

    Bir diğer sinir olduğum konuda "asla Senna olamaz" lafı. Schumacher ters bişey yapınca lanet yağdıranlar aynısını Senna yapınca "adamın içinde var yarışma hırsı ondan" deyip çıkıyorlar. Schumacher in Benetton a geçtikten sonra Senna yı nasıl ezdiğinide gördük ama sen görmemişsin demekki. Herkes karşı çıkar bu sözüme ama ben hep tekrar ederim "Senna sadece hızlı bir pilottur asla bir efsane değildir. Efsane olmasının tek nedeni pistte ölmüş olmasıdır"

  63. bülent sahin 2006 yılı icin senin dedigin gibi olsun.yavas bir arabayla gecilmesi zaten kacınılmazdı.fakat f2004 gibi tarihin en cok yarıs kazanan arabasıyla gecilmek asıl karizma cizdirmek bu olsa gerek.zaten schumi kariyerinde hep belcikadan cekti,birisi mikaya digeri kimiye.gariptirki ikisindede dünya sampiyonlugunu ilan ettigi yarıslarda oldu.fakat geriye bakınca bence bu anlar f1 icin en güzel anlar oldu..

  64. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    cüneyt arkadaş niye olayı senna-schumi'ye getirdiki. adam öyle yada böyle aldı işte seri şampiyonlukları.

  65. ben desteklediğim pilotun saçmalıklar yaptığını söylüyorum kanadada hem mclarene kızdı pitlerde çok sorun yaşamıştı hemde ferrariye yardım etmek istedi en azından bana öyle geldi
    f1 pilotlarının hepsinde böyle olaylar oluyo bisürü örnek var

  66. onur aybars avatarı

    Açıklamanın Türk versiyonu; "Benim sayemde evine ekmek götürüyor." Yuh yani Michael!

  67. arkadaşlat boş konuşmalrı bırakın lütfen arkadaşlar adam yedilere dünya şampiyonu olmuşmu olmuş siz ona bakın arkadaşlar

  68. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    herşeyden önce massayı rencide edici bir söz.gerisi de beni çok ilgilendirmiyor.belki de onunla konusup boyle bir acıklama yapmıştır ama yine de butun dunyaya''benim sayemde o koltuktasın''demiş oldu ve bu massayı iyi mi etkiler kötü mü etkiler bilemiyorum..bence orayı hakettiğini göstermeye calısacaktır daha fazla..aynı puanda takım arkadasıyla ve gecen yılda neden geride kaldıgı acık..ee o zaman sorun ne?populer olmaması ya da sarı saclarıyla yeşil gözlerinin olmaması mı sorun?
    kimiyle yarışmak da sorun olmaz demesi de güzel bir gönderme gibi geldi bana,aslında izlemesi zevkli bir ikili olabilirlerdi ama bunu sadece mclarende görebilecegiz gibime geliyor eger alonso ferrayi gitmezse..senna-prost,montoya-kimi
    lewis-alonso..daha ne olsun:DD

  69. Ben hata yapmazdı demedim ki? Saptırmayalım lütfen. Ayrıca sevmeyebilirsin o senin sorunun. Bişe diyemem. Ama seviyorum dediğin adamında bilerek Kanada'da yol verdiğini iddia ediyorsun bu da acayip bir çelişki bana göre. 2006'nın ilk yarısını da açalım o zaman. 3. yarışa git. Ferrari ilk iki yarışta bariz daha yavaştı Renault'a göre. Ancak ilk yarış Bahreyn'de 2. ve 3. yarış San marino'da 1. oldu. 4. yarış Avrupa Gp 1. oldu. Üstelik daha yavaş bir araçla.. Demekki 2006'nın ilk yarısında da Ferrari varmış. Yeterli mi?

  70. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    massa Toro Rosso'ya…

  71. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Erhan f1 arkadaş montezemelo niye maceraya atılmış olsun ki.zaten 2007'de de raikkonen şampiyon oldu..bence en akıllıca hamleyi yaptı.

  72. Ferzan 2007 için bişeyler demişsinde inan hiç bişe anlamadım o dediklerinden acaba yılları mı karıştırdın? Ben 2007 için yorum yapmadım ki 🙂 Ama Kimi'nin orda Schumi'ye yol verdiğine katılmam mümkün değil. Aynı videoyu şimdi bir daha seyrettim Ferzan. Frenaj noktasına kadar Kimi aracını sonuna kadar zorluyor ancak artık viraja geldiklerinde Kimi'nin çizgiye oturtması gerekiyor aracını, ancak Schumi, Kimi'nin kapattığı o köşede bulduğu boşluğa dalıyor ve Kimi'ye kapattığı köşeden deyim yerindeyse golü atıyor. Burda eğer Kimi Schumi'ye yol verdiyse F1'de herkes herkese yol veriyor demektir bana göre. Kesinlikle karşı çıkıyorum bu yoruma.

  73. neyi karalamaktan bahsediyosun son şampiyonluklarında kendi aracıyla bırak eşit yakın hızlı bir araç bile olmadan kazandı
    2005te kötü sezon rezildi
    2006da kmötü sezon geçiren mclareni geçmesi ise karizma çizmekti öylemi
    nasıl bir mantık bu ya
    karalamakla alakası yok
    schumi öyle bi adamki sevmek içinde sevmemek içinde bi sürü neden veriyo insana ben sevmiyorum bu kadar basit sizler nasıl massayı sevmiyosunuz bende schumi sevmiyorum ayrıca geçiş yapılırken tek hamle hakkı vardır savunma yapanın 2007 brezilyada alonsonun hamiltonı pist dışına gönderdiği gibi tek hamle(bu hamlenin tek olmasının sebebide schumidir zaten 2003 malezya gp startı) kiminin yarış çizgisinden ayrılması hamle değil sadece schuminin hava koridoruna girmesini engellemekti onuda başaramadı arkasındaki araç kendisinden çok daha hızlıydı çünkü
    ayrıca bir ayrıntı daha her ne kadar kimici olsamda kimi kanada da schumiye yol vermiştir resmen sen 2006 nın 2.ci yarısıyla övün dur ilk yarısında nerdeydi schumi avustralyada niye yarış dışı kaldı mesela
    şu mantığı bırakın hamilton kimi massa hata yapıyo schumi yapmaz
    yaptığını çok gördük ve yapardıda
    bana göre schumi asla bi senna değil
    fetret devri geçiren rakiplerin zaaflarını iyi değerlendirip seri şampiyonluklar aldı

  74. bülent sahin 2007 icin aynen senin gibi düsünüyorum schumi aracı problem cıkarmasa kesinlijkle kiminin önünde olurdu.Ayrıca formula 1 neticede sonuca bakıyor.arabanız arıza yaptı,lastiginiz patladı demiyor,karizma anncak bu sekilde cizilebilirdi.fakat 2006 yılı icin sana katılmam mümkün degil ,kiminin aracı yavastı vede schumiye orada yol verdi.asıl bundan önemlisi 2004 belcikada shcumi sampiyonlugu garantilemiş vede fakat yarısta 10.sıradan kalkan bir kimi'ye gecilmiş ve sampiyonlugunu ilan ettigi yarısta kiminin gölgeside kalmıstı .hemde tarihin en iyi arabasıyla karizma delinmisti,schuminin podyumdaki yüzü hala hafızamdadır.Fakat schumi ve kimi hic birbirini sevmemistir ayrılmasında buda etken olmus olabilir.

  75. Bence abartılı bir açıklama.Massa iyi bir pilot ve asla işsiz kalmazdı.Ferraride yarışamasa orta sıra mücadelesi yapan takımlarda yarışırdı.

  76. İşte şimdi saçmalamamak lazım. Solunu kapatmak için hamle bile yapmadı diyen arkadaş acaba o tura bir daha bakabilir misin? Kimi o turda finiş çizgisinden sonra Schumi'ye yol vermemek için bütünü ile çizgisini terk etti. Bunu görmemek için kör olmak gerekiyor. Ayrıca sezon özetleme işini istersen o sezonları izlemeyen f1 cahillerine yuttur derim. Söylediğin sezonların hepsini bende izledim. 2005'te Ferrari'nin durumu ortadaydı ve sezonun yarısından sonra 2006'ya hazırlanıyorlardı. 2006'da ise Schumi'nin neler yapabildiğini sanırım tüm cümle alem gördü. Sen görmek istemiyorsan ona da yapcak bişe yok artık. Rezil 2005 sezonundan sonra Schumi'ye yağan "bırak" mektuplarından sonra Schumi'nin 2006'da "ben burdayım" demesini sanırım sen algılayamadın. Algılayan çok insan var ama. Karalamadan önce durup düşünelim biraz. Çünkü bahsettiğiniz kişi Michael Schumacher.

  77. Massa'ya sormak lazım şimdi bozuldun mu diye :))

  78. bence şu schumiye tapma olayını bırakında doğru dürüst yorumlar yapın
    schumi resmen saçmalamış bu açıklamasında
    ferrariyi iyice babasının malı gibi görmeye başladığı belli ferrari başkanını çok haksız değildi bence
    o yerin dibine soktuğunuz massa geçen sene kiminin şampiyonluğunda son bikaç yarışta önemli pay oynadı bu senede 3 liderden biri fazla atıp tutmayın isterseniz
    geçen sene schumi kimi yarışsa ne olurdu bilinmez kafasına göre 2006 da şöyleydi brezilyada karizma çizdi falan diyenler var
    2006 brezilyada hatta 2006 sezonunun tümünde mclarenin ne kadar yavaş olduğu belliydi ayrıca kimide zorlamadı dikkat edin solunu kapatmak için hamle bile yapmadı 2006 brezilyada en hızlı turlarda buttonla fisichella bile kiminin üstünde
    illa bu mantıkta diretenler varsa 2005 te alonsoyla kimi schuminin karizmayı daha beter çizmişlerdi
    schumi en son 2004 te şampiyon oldu
    daha sonra değişen lastik kurallarına uyum sağlayamadı 2006 nın 2.nci yarısı iyiydi o kadar bu yüzden yok şampiyondu şöyleydi böyleydi demek geyik oluyor sadece
    schumi hiçbir şampiyonluk yarışında birden fazla rakiple savaşmadı geçen sene farklıydı en dengeli otomobil olan mclarene karşı yarışmak kolay değildi
    massayla kimi geçen sene iyi iş çıkardılar
    eğer alonso gelseydi kiminin yerine gerçekten schumiye daha yakın bir ferrari olurdu çünkü alonsoda schumi gibi en iyi strateji benim takım arkadaşım bana yardımcı olsun diyenlerden ama şu anda kimiyle massa arasında öyle bişey yok doğruluğu yanlışlığı tartışılır o başka

  79. Montezemelo Allah belanı versin şu adamı izlemekten mahrum bıraktın bizi. Dünyada Raikkonen i Schumacher e tercih eden tek insanoğlu bu adamdır heralde. Böyle efsane olmuş bir pilotun varken ne diye maceralara atılırsın sanki.

    Massa bu sözlere ne der oda ayrı bir konu.

  80. gurcan hezer avatarı

    Schumacher, emeklilik kararı almadı , alması içi ferrari yönetimi tarafından gerekli zemin hazırlandı ve oda bu hazırlanan ortamın tansıması olna kararını açıkladı.
    2006 yılını hatırlayanlar o Schumacher deki kazanma ve şampiyonluk hırsının 10 da birini massada yada kimi de görebiliyorlar mı?
    Tamamen geleceğe yönelik bir yenlenme zincirinni ilk halkasıydı bu karar ve ferrari tarafından alındı..
    Bu arada massanın menejerinin jan todd un oğlu Nicolas Todt olmasıda göz ardı edilmemimtir netice de 3 ay sonra ferrari de ceoluk görevini üstlenmişti..

  81. burak yüksel avatarı
    burak yüksel

    arkadaşlarım haklı emekliye ayrılmasında kimininde bir payı var ama zirvede kapattı bence saygı duyulmsı gereken bir pilot (ferraride mclarende bmwde vb takımlarda saygı duyması gerek)eğer o f1 bu kadar tanıtmasaydı bizleri daha çok f1e çekemezdi f1i daha yeni keşfeden arkadaşlar için iyi oldu. ama işsiz kalırdı lafı biraz garibime gitti insallah bu bir çevirmen hatası değildir eğer böyle söylemişse hata yapmıştır o emekli olmadan önceki takım puanlarını tek başına kendi almadı bunuda unutmasın massa yine bir takıma giderdi ben hiçbir zaman massanın test pilotu olurumda ferrariden ayrılmam dediğini duymadım birde massa kötü bir pilot değil bunu unutmayın

  82. 1 nokta var ferzan. Araç sorun çıkarmadığı taktirde Kimi'nin Schumi'yi Ferrari'de yenmesi imkansızdı. Schumi kendi çöplüğünde emin ol ki Kimi'dan daha iyi öterdi. O yüzden Schumi'nin karizmasını çizdireceğini zannetmiyorum. Zaten 2006 Brezilya'da Kimi'nin karizmasını fena çizdi. O yüzden Kimi o eziklikle gelicekti Schumi'nin yanına. Bu da yeterdi Kimi'ye.

  83. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    ben michaelin gitmesine üzülüyorum felipe massa hiç iyi bir pilot değil bnce

  84. Çağla Su Tek avatarı
    Çağla Su Tek

    bilemiyorum cidden inanılmaz.bence yaptığı iyi bir şey fakat massaya işmi yok başka takım kalmamışmı? yinede gerçekten hoş. ama ben kimi faktörününde olduğunu düşünüyorum tamam buda vardır ama… yada öle bişey işte özlüyoruz schumiyi fakat artık gitti yapabilecek bişey yok bizim açımızdan 🙁 keşke 1 sene sonra fln gitseymiş yada ben 1 sene erken keşfetseymişim f1'i

  85. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ama schumi devam etseydi, massa'yı da test pilotu yapsalardı schumi yine 1.pilot olurdu. raikkonen'de 2. olurdu. zaten sezonu rai'nin önünde bitirdi.

  86. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''işsiz kalmasını istemedim'' kelimesini bende garipsedim ama michael ferrari'den gitmeseydi yinede işsiz kalmayacaktı herhalde 🙂 ben massa için yaptığına inanmıyorum. kendisini montezemolo gönderdi. zaten monte'de kimi raikkonen'i takımda görmeyi çok istiyordu.

  87. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    şakamı len buu….

  88. şuminin bırakma sebebi raikonendir..bunu herkes biliyor.

  89. bence bu çok saçma, ancak ve ancak şumi fanatiklerinin inanmak isteyebilecekleri bir açıklama.ne demek yahu, kim kendi işinden bi başkası için vazgeçer ki..massa şumi nin oğlu mu ki, şumi o işini kaybetmesin diye kendi işini bıraksın..yarışırken massaya yol verip onun yarış kazanmasını sağlamak ile o işini kaybetmesin diye kendi işinden vazgeçmek arasında temelde hiç bir far yok..ben şahsen şahit olmadım şuminin massaya yol verdiğine..madem oğlu gibi seviyor kulluyor,kolpadan bi iki hareketle, massa işini kaybetmesin diye, bi kaç yarışta yol verip lider yapsaydı onu :))

  90. MagicAlonso avatarı

    Shumi nin bu açıklaması çok normal yanlız zaten emekilik kararını vermeye niyetliydi 1-2 sene içerisinde massa da bu durumu hızlandırdı sadece.Belki hatırlayan arkadaşlar olur shumi 2005 sezonunda Alonso daha mclaren ile anlaşma yapmadan önce eğer ben emekli olursam benim yerime gelecek kişi Alonso olmalı demişti fakat Alonso ferrari yerine hayalindeki takım olan mclaren i istediği için ve sezon sonunda mclaren ile anlaşma imzaladığı için geriye ferrari koltuğunu hakedecek tek kişi kaldı oda kimiydi.Bir Alonso taraftarı olarak keşke Alonso ferarrinini bu isteğini geri çevirmiş olmasaydı tabi buda onun tercihiydi oda çocukluğundan beri hayalini kurduğu takıma gitmek istedi ama hüsranla sonuçlandı.Umarım bundan sonra Alonso için en iyi seçenek gerçekleşir.Keşke shumi massa ya acımasaydında 1-2 sene daha seni pistlerde izleme şansına sahip olabilseydik

  91. Zirvede bırakmış. Yapması gerekeni yapmış. F1 dünyasında emekli olduktan sonra adı anılan kaliteli pilotlar "efsane"dir. Schumacher de "efsane"lerden en önemlilerinden biri.

  92. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    Shumi Her zamanki büyüklüğünü ve sevecenliğini göstermiş ama ferrari adına Çok büyük bi yanlış…! Ama diyer aerkadaşlarıma katılıyorum Massa dan f1 pilotu olmaz Ben daha massadan bi yarışta arka sıralardan yukarıya tırmanmasını göremedim adam toro roso'yu geçemiyor bu kadar pilotajı düşük. Sadece pole poziyonundan başlarsa yarış kazanabiliyor hakikaten bu massadan cacık olmaz.. Shumii yi özlüyoruzzzzzzz

  93. Bir mclarenci olarak ferzan arkadaşımın sözlerine katılıyorum…

  94. bence kendide emekli olmayı zaten düsünüyordu bu 2006 degilse 2007 yedide yada 2008 muhakkak emekli olacaktı.massa durumu sadece bir faktör bir etken olmus olabilir.yoksa schumi yarısmak isteyecekte kimsenin gözünün yasına bakacak.onun ne kadar tutkulu yarıstıgını hepimiz biliyoruz.oda artık zamanın geldigi düsündü bence.ama emekli olmasaydı 2007 sampiyonu schumi idi.kimi arabaya alısıncaya kadar schumi onu katlardı.fakat tersi durum onun icin cok kötü olurdu,kimiye yenilmesi emekliligine yakın karizmasını cizdirmek olacaktı.kendi adıma surası varki schumi yarısırken hep kazandıgı icin onu pek sevmezdim fakat takdir ederdim fakat o bıraktıgında ne kadar iyi pilot oldugunu anladım,simdi ise onu yarısını özlüyorum.hic bir pilot su an onun gibi degil.ne refleksleri shcumiden iyi olan kimi nede arabasından max performans cıkartan alonso.bence asla boslugu dolmayacak onun kadar sogukkanlı,akıllı,tutkulu araba kullanan ben su an f1 pilotları arasında görmüyorum.alonso ve kubica biraz benziyor gözüküyor.kimi ise cok farklı bir tarz.sen baskaydın shcumi

  95. bence kendide emekli olmayı zaten düsünüyordu bu 2006 degilse 2007 yedide yada 2008 muhakkak emekli olacaktı.massa durumu sadece bir faktör bir etken olmus olabilir.yoksa schumi yarısmak isteyecekte kimsenin gözünün yasına bakacak.onun ne kadar tutkulu yarıstıgını hepimiz biliyoruz.oda artık zamanın geldigi düsündü bence.ama emekli olmasaydı 2007 sampiyonu schumi idi.kimi arabaya alısıncaya kadar schumi onu katlardı.fakat tersi durum onun icin cok kötü olurdu,kimiye yenilmesi emekliligine yakın karizmasını cizdirmek olacaktı.kendi adıma surası varki schumi yarısırken hep kazandıgı icin onu pek sevmezdim fakat takdir ederdim fakat o bıraktıgında ne kadar iyi pilot oldugunu anladım,simdi ise onu yarısını özlüyorum.hic bir pilot su an onun gibi degil.ne refleksleri shcumiden iyi olan kimi nede arabasından max performans cıkartan alonso.bence asla boslugu dolmayacak onun kadar sogukkanlı,akıllı,tutkulu araba kullanan ben su an f1 pilotları arasında görmüyorum.alonso ve kubica biraz benziyor gözüküyor.kimi ise cok farklı bir tarz.sen baskaydın shcumi

  96. ferrari yönetimi sırf Kimi için SChumiyi harcamış sanırım Massayı göndermeyi planlıyorlardı ve Schumi-Kimi ikilisi oluşturcaklardı fakat Schumacher bu yapılanlara dayanamayıp emeklilik kararı vermiş ve Massayı koruma altına almış Montezemeloyu ferrari taraftarlarının affetmesi zor görünüyor..

  97. vahit başol avatarı

    ya okdarDa agır eLestır yapmayalım massa taraftarlarına ayıp oluyoo.ama bır yerde katılıyom o kırımızı tuLum sadece alonsoya yakısırrr.ferrarı shumı gıbı bırını emeklı ettıgse zorla yada kendı ıstegıyle onu bılmem.onun ayarında onun bıraktıgı yerden devam edecek bırını getırmelıydı buda alonso.ben her yonuyle alonsoyu shmuıye benzetıyom aynı onun genclıgındekı gıbı alonso ve onun kadar yeteneklı bence.kımıye alfım yok ama shumıye bezer olarak alonso dedım kımse yanlıs algılmasın.her neyse her ıkı taraf ıcınde hayırlı olsun ne dıyelımm.burda sankı massaya acıma duygusu var gıbı geldıı bencee.yarısmayı bıraktım cunku arkadasım massa ışşiz kalmasın dıye)burda acıma var gıbı sankı yada ben yanlıs anlıyom.shumı bukadar tatlı ve ıyı olma ya bır alonso hayarnı olarak senı alonso ıle mucadel ederken gormeyı okadar cok ısterdımkı senden ogenecklerı cok sey vardı daha ama hayırlısı dıyeLımm

  98. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    schumacher….!!! biz bunları zaten biliyorduk..Massa'dan bir cacık olmayacağını daha önce deklere etmiştik zaten…ama bizi teyit ettiğin için yine de teşekkürler.

  99. ahmet özkan avatarı

    işe bak schumi acımış massaya zaten her zaman bu massadan bi halt olmyacağını sölemiştim:) raikkonenin pilotajına lafım yok ama bu massadan diil f1 pilotu kamyon şöförü bile olmaz:))

  100. kaan kaanhan avatarı

    schumi yi harcadılar ya ne denir artık bilmem, adam zihinsel ve fiziksel olarak kayıpta değildi, hala yarışacak güçteydi tutturdular kimi diye..

  101. Massayı baya seviyrmuş demekki,kimi gelmesede aynı pilot kadrosuyla devam edebilirlermiş demekki,Luca nın Kimi aşkı bu sonucu doğurdu,devam etselerdi demekki şumi 2 sene sonra emekli olduğunda belki yerine alonso gelecekti..kimbilir…

  102. Siz bunu yeni mi idrak ediyorsunuz? Monza 2006 basın toplantısını yeniden izleyin ve schumacherin emeklilik gerekçelerini açıklarken massa hakkında söylediklerine kulak verin… bu kadar basit. "Ben devam ederdim ancak massa test pilotu olacaktı" dedi. burdan şu sonucu çıkarın raikkonen ferraride 1. pilot 🙂 Devam etmek de etmemek de bir seçenek ve ikisinin de artıları eksileri vardı. Ama bu durum, yani schumacherin massaya jesti gerçekten güzel

  103. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    ???? böle birşey olabilirmi yaw ??? işsiz yerine başka bir kelime kullanmış olabilirmi acaba??:D

  104. vahit başol avatarı

    ben bu acıklamayı her tarafa cekme ısterım ama sımdı geregı yok.zatem massanın kapasıtesı beLLı,ferrari takının pilotu degıl asla.shmide bukadar dusuncelı olmasaydı yaa,:)))onu bır sene daha gormek ısterdıkk pıstlerde.alonso shumı kımı hamılton vayy dusumesı bıle heycanladırıyoo.enınde sonunda alonso sen o kırmızı tulumu gıyeceksın.massa gıyosa onu senın olun gıyer be alonsoo.tuh keske shmı emeklı olurken yerıme alonso gecse deseymıs ne guzel olurmus yawww:))))

  105. eğer hakikat buysa gerçekten inanılmaz bir şey bu…

  106. forzaferrari avatarı

    şoktayım!!

  107. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''İşsiz kalmasını istemedim'' bu cümle f1 tarihinin bombası olabilir ,istediğiniz tarafa çekerek yorumlayabilirsiniz :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir