Alonso ile Ferrari'deki Sıkıntıları, Vettel ve Geleceği Üzerine

yazar:

kategori:

 

Harika bir pilot olarak görülmesine rağmen 2 şampiyonlukta kalması karşısında üzgün olup olmadığının sorulması üzerine Alonso “Biraz üzgünüm. 2010 ve 2012 gibi kazanabileceğim bazı şampiyonlukları telafi edebileceğim kadar uzun bir geleceğim olduğunu düşünüyorum. Onlar çok açık örnekler.”

“Şahsen, emekli olduğumda ikiden fazla şampiyonluğumun olacağını düşünüyorum. Kaç tane olur bilmiyorum ancak ikiden fazla şampiyonluğa sahip olacağım.”

“Bunu başaramazsam kötü olur, üzücü olur çünkü çok fazla fırsata sahip olmuş olacağım. Ancak şu anda başka fırsatlarımın olacağını düşünüyorum ve sıradaki fırsatları artık kaybetmemeliyiz.” dedi.

Vettel’i değerlendiren Alonso “Bunu zaman gösterecek. Kariyerinde daha uzun seneleri olacak. 26 yaşında. Diğerlerininki gibi araçlara sahip olduğunda kazanırsa daha çok tanınacak ve o zaman F1’in efsanelerinden birisi olacak. Ancak bir gün diğerlerininki gibi araca sahip olup da 4, 5 ya da 7. olursa bu 4 şampiyonluk onun için kötü haber olacak çünkü insanlar o zaman o 4 şampiyonluğu şimdi gördüklerinden daha kötü görecekler.”

“Bu yüzden Seb’i ilginç zamanlar bekliyor.” dedi.

Alonso, 4. kez şampiyonluğun en yakın rakibi olmasına rağmen kaybetmesinin kendi için zor olduğunu kabul ediyor.

Alonso “Şüphesiz Ferrari takımı içerisinde çok fazla hayalkırıklığı oldu. Her sene daha iyi olmayı ve şampiyonluk mücadelesi vermeyi umuyoruz.”

“Red Bull sporu bir sene domine ediyorsa bu iyidir. Harika aerodinamistlere ve takıma sahipler.”

“Bu ikinci kez oluyorsa hayalkırıklığı biraz daha artar. Bu egzoz beslemeli difüzör, çift katmanlı difüzör ya da benzer bir şey sayesinde oluyordur. Her sene sürekli olarak devam ediyorsa hayalkırıklıkları daha da artar ve diğer takımlardaki atmosfer ve hayalkırıklıkları daha da artar. Onlar daha üzgün halde olurlar.”

“Bu yüzden bize bağlı. Durumun bizim için daha kötüye gitmesine izin vermemeliyiz. Daha iyi performans göstermemizin zamanı. Daha sıkı çalışmamızın zamanı. Birbirimizi motive etmeye çalışmalıyız.”

“Ancak dışarıdan sadece kötü haberleri ve kötü soruları almamız normal. Biz Ferrari’yiz. İyi performans göstermeli, yarışlar kazanmalı ve en iyilerle mücadele etmeliyiz. Bunu yapmıyoruz bu yüzden dışarıdan ve taraftarlardan gelen kötü sorular ve hisler anlaşılabilir.” dedi.

Ferrari ile Alonso arasındaki ilişkiler, yaz döneminde Alonso’nun doğum gününde söylediklerinden dolayı oldukça kötüleşmişti. Alonso “Başka bir takımın aracını isterim” diyerek Red Bull aracını işaret etmişti.

Alonso, o dönemde hakkında çıkan söylentilerin hepsinin yalan olduğunu söyledi.

Alonso “Gerçek bir şey yoktu, hepsi söylentiydi. Bu sene, geçmişe göre çok daha fazla söylenti çıktı. Sadece benim için değil, Hulkenberg ve Raikkonen için de bir sürü söylenti çıktı. Sene başında Multi21 olayı olduğunda Red Bull içerisinde dahi 2-3 yarış bir sürü şey oldu.”

“İlginç bir sezon oluyor ancak benim açımdan başkalarıyla sıfır görüşme oldu.” dedi.

Neden böyle bir şey olmadığının sorulması üzerine Alonso “Öncelikle 2016’ya kadar anlaşmam var ve buna saygı göstermeliyim. Saygı göstereceğim için mutlu olacağım. İkincisi Ferrari’ye iyi iş çıkaracağı konusunda güveniyorum. Her sene güveniyorum.”

“4 sene içerisinde bu şansı yakalayamadığımız doğru ancak gelecek sene kurallarda büyük değişiklikler olacak. Padokta kimse gelecek sene kimin baskın olacağını bilmiyor. Takım değiştirirseniz bu rasgele olur.”

“Ben gelecek sene kazanabilecek en iyi takımda olduğumu düşünüyorum ve kazanmaya çalışacağız.” dedi.

Kimi Raikkonen ile takım arkadaşlığı için Alonso “Oluşabilecek sorunlarla baş edebilecek deneyimlere sahibiz.” dedi.

Son olarak Alonso, bir an önce bu sezonun bitmesini istediğini söyledi. Alonso “Daha şimdiden Brezilya’da pazar akşamının gelmesini, her şeyi toparlamayı, Maranello’daki fabrikaya dönüp bu seneyi bir bölüme koyup, kısa bir aradan sonra tamamiyle 2014’e odaklanmayı istiyoruz.”

“Yeni mühendislerimiz var. Başka takımlardan gelen yeni tasarımcılar ve James Allison gibi büyük isimler var. Artık iyi performans göstermek zorundayız.  Fabrikadaki herkes gelecek sene için böyle düşünüyor.” dedi.


Yorumlar

“Alonso ile Ferrari'deki Sıkıntıları, Vettel ve Geleceği Üzerine” için 32 yanıt

  1. deniz yıldırım avatarı
    deniz yıldırım

    tipik kıskançlık psikolojisi içinde adam 4 kere üst üste şampiyon olmuş hala takdir edemiyor araba iyimiş aynı araba iel weber de yarışıyor kendisi sanki kötü araba ile yarışıyor karizma çizilmiş bikere boş konuşmayla düzelmiyor

  2. +5k Horse Power Minardi.
    İşte bu kadar nettir; "Sonuçta bu bir spor değil, bir endüstriyel dolar savaşı. İletişim teknolojileri geliştikçe pazarlar büyüdü ve eskiden gizli yapılan savaşlar artık alenen yapılıyor."
    Hal böyle olunca genç arkadaşların bu insanları ve markaları ana, baba, hayatlarından bir parça gibi savunması komik geliyor. Sanırım boşlukta olup birşeylere tutunma ihtiyacı.
    Herkes Senna'yı sever birçok cümlesini alıntılar. Ancak onun karting ile ilintili sözleriyle F1'in nasıl biryer olduğunu tüm benlikleriyle kavrayamadıklarını düşünmüşümdür.
    Benim için F1'in tek bir geçerliliği ve manası, ihtiyacı var o da makinelerinin düzeyi. Pilotları dahi riyakar, çıkarcılıkları, aynı para misyonunun kullarını oynadıklarından umrumda değil. Bu makinelerin çerçevesi de aynı endüstri savaşının yeri gelince veya çoğunlukla saçmalıkları olunca çok da umrumda değil. İllede teknik işler, teknik haberler o kadar. Kalanı gayri ciddi.

  3. Evet. Ben de onlardan biriydim. Her ne kadar o (aslında kısa süren ve 2006 yılında kısmen biten) dönem hakkında birçok politik hadise yaşandıysa da ben inanıyorum ki 80'lerin sonunda da bir şekilde McLaren düzene hükmediyordu. Yani pistte kazanınca masada da kazanılıyor. Bu yüzden eskisi kadar kızmıyorum FIA'ya. Ya da Bay E'ye. Sonuçta bu bir spor değil, bir endüstriyel dolar savaşı. İletişim teknolojileri geliştikçe pazarlar büyüdü ve eskiden gizli yapılan savaşlar artık alenen yapılıyor. Bak Bay E'ye, 2008'de MonteKrsito ile uzlaşamayınca nasıl basına eski defterlerden bir paragraf kustuysa bugün daha da ileri gidip Gribrowski'ye rüşvet verdiğini inkar etme gereği bile duymuyor. Kaldı ki 2007'deki rezaletin de Mad Max ile Bay E'nin çok iyi yönettiği ve sehpaya yine uzlaşamadığı Ron amcanın çıktığı bir çeşit infaz olduğunu, Mad Max'in yine bu savaşın ürünü olan başka bir misillemeyle ayağının kaydığı ve giderayak yerine bizzat kendi elleriyle Todt'u halef gösterdiğini biliyoruz. Kısacası önce pistte kazanan bir araç icat etmelisin sonra da Boss ile anlaşmalısın yoksa kıymeti yok. Herhalde McLaren bu Boss ile Hugo Boss'u karıştırmış olacak ki Ferrari'nin takımlar şampiyonu olamama rekoruna göz dikti.

  4. Aynen, hep bahane, hep başaramamanın çekememezliği. Schumacher döneminde de özellikle Mclarencılarıyla hiç farklı değildi aynen şimdiki gibi davranıyorlardı.

  5. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yazıda doğru kısımlar var ,eskiden shumi nin de 1.2 sezonu domine ettiğinde kimse sevmiyordu bende dahil ,aynı mevzu son 4 sezondur da var, rekabetsiz bir f1,,,,,,,, f1 değildir ama 4 sezon içinde 2 kere alonso şampiyon olabilirdi ,kendi hatasımı ,,takımının mı ,bilemem, gerçekten 4 sezonda 2 şampiyonluk alabilirdi,

    vettel zaten öyle bir şansla rbr de ki artık pilotluk v.s aranmıyor, araç aşırı dominant, bin sür ve kazan modunda o sebeple vettel in daha rekabetçi sezonlara ihtiyacı var, gerilerden mücadele ile gelip kazanması lazım ki, insanlar takdir etsin

    at ile eşşek yarıştırma örneği vermiştim, aynen at, eşşeği herzaman geçer, aksilik olmadığı sürece vettel in rbr side şuan ,at gibi ,diğerleri eşşek gibi ,ne zaman ki at ile at yarışır ,yani aşırı dominant bir aracı olmaz ,başa baş araçlar olur ve kazanır, o zaman takdir edilir, ha bu arada shumi ,alonso, kimi ve hamilton zamanında rekabet vardı, kazanılan şampiyonluklar, öyle böyle ,genede rekabet içindeydi ,şimdiki gibi değildi, bir ara shumi nin aşırı iyi aracı vardı ve alonso nun kimi zamanı kimi nin aracı çok arıza veriyordu ,genede rekabet oluyordu ,malesef son zamanlarda bu sadece lastiklerden sebep rekabet varmış gibi oldu aslında rbr hep üstündü,honda button gibi illegal v.s olayları artık su üstüne çıkmış belli zaten

  6. inanmak ayrı dile getirme şekli ayrı. Maldonado da inanıyor sonuçta

  7. 2003 sadece puanlama sisteminin Raikkonen'e yardımcı olmasından ibaretti. Michael son yarışa elini kolunu sallayarak çıktı ki zaten Raikkonen'in altında o mutlaka kazanması gereken son yarışı bile kazanabilecek hızda bir araç yoktu. Schumacher'in Ferrari'de son yarışa kalan tek şampiyonluğu 2003. Vettel bile 2 kez son yarışta şampiyon olarak bu dominant dediğiniz dönemde bile Schumacher'in Ferrari'sine göre daha fazla mücadele etmek zorunda kaldı. En basit örneği 2002 ve 2004'te pistte şu andaki gibi yarış kazanabilecek hızda birden fazla araç ya da birden fazla şampiyon pilot yoktu. Vettel'in (RB'lerine rağmen) ne kadar büyük bir iş başardığı yıllar sonra daha iyi anlaşılacak. (Burada sürekli Schumacher ile kıyaslıyorum çünkü tek başına sezon dominasyonu bakımından bunu sadece Seb ve MS yapabildi. Sadece 1 yılla sınırlı kaldığı için Mansel'i saymıyorum.)

  8. Ferrari F1'in zirvesiyse ve siz Ferrari'deyken lanet bir takım lanet yollarla şampiyonlukları götürüyorsa üstelik daha çocuk bir pilotla… Politik olursunuz yani.. Alonso'nun açısından bakmak lazım biraz.. Genel olarak doğruları söylemiş ayrıca..

    Yalnız, ileride Horner, Newey, Vettel üçlüsü Ferrari'ye giderse, o zaman çok kötü olur işte.. Koskoca bir bilgi kirliliği.. Vettel Ferrari'ye geçince de Alonso'dan başarılı oldu gibi şeyler konuşulur.. Alonso emekli olur tarihi kazananlar yazar.. Falan filan..

  9. Aynen öyle M1CHAEL. Benim anlayamadığım herkes Vettel üzerinden bir şekilde başarısızlığına mazeret üretiyor. Alonso 2010'da şampiyonluğu kendi elleriyle vermedi mi? Ferrari'nin yaptığı strateji hataları olmasaydı Vettel-RedBull ortaklığının bugün 8 şampiyonluğu olabilir miydi? Veya Hamilton ve McLaren 2010 ve 2012 de her iki platformda da şampiyon olabilirdi ama kendi hatalar zincirinden dolayı kaybettiler. Lewis kızlarla parti yapıp üç günde bir 14 saatlik uçuşla Nicole'ün yanına gideceğine yarışlara odaklansaydı. Neden herkes eğri oturup doğru konuşmak yerine 4 senedir geçemediği rakibinin başarısını sıradanlaştırmaya çalışıyor? Neymiş Vettel'in aracı iyiymiş! Sanki kendileri bisikletle şampiyon oldu?

  10. bunlar lafla olmuyor icraat lazım . senin ayağına kadar geldi iki kere fırsat . kullanamadın sen onu

  11. Şampiyon olacağına inanıyor. Bence iyi bir şey.

  12. Çok komik vettele laf sokuyor. Sanki kendisi 2 sezonu da Mclaren ın dökülmesinden dolayı domine eden Renault ta kazanmadı. Çok iyi pilottun da o gün bugündür sen niye şampiyonluk kazanamadın? Çünkü seninde Vettelden bir farkın yok.

  13. doğru şeyler söylese de bazı büyük şeyler konuşmuş yine. kesinlikle 2'den fazla şampiyonluğum olacak diyor. neye güvenerek söylüyor bunu? bugüne kadar red bull ön plandaydı, yarın Mercedes'in olmayacağını, Mclaren'in olmayacağını ya da yine Red Bull'un olmayacağını kim garanti edebilir. Önünde en fazla 4 – 5 senesi daha var. özellikle seneye büyük değişiklikler olacağı için bu kadar büyük konuşması, söylediklerinin olmaması halinde kendisine zarar verir. taraftarlarına zarar verir. Ha kendilerine verilen sözler varsa orasını bilemeyeceğim tabi.

  14. Bu Alonsonun rakiplerine hiç saygısı yok, tıpkı birçok taraftarı gibi. Sanki kendisi iki şampiyonluktan sonra hiç 4, 5 ya da 7. olmadı. Bu bir; Hamilton iki Vetteli çekememezlik had safhada. Multi21'i de iyi abarttınız; gören de senin 2010 Almanyada yaptığın gibi takım arkadaşından yol istedi sanacak. Adam takım arkadaşını pist üstünde tere yağından kıl çeker gibi geçti. Az biraz saygı, başkalarına saygı göstermezsen kendin de bekleme.

  15. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Paragraf paragraf okunursa olayların izahı, cümle bazında çözümlenirse kişisel yorumlar, şahsi görüşler….
    Ama makalenin tamamı ele alındığında ortaya çıkan resim "başarısızlığın kulaklara makul gelecek şekilde izahıdır."

    Tabi kulaklarını bu tarz söylemler için açık tutanlar için onları içeri sokmak kimse için zor değildir.
    Bu adam ki Almanya 2010 da Massa'nın kendisine yol vermesi hakkında ne düşünüyorsun diyen muhabirlere "hiçbir fikrim yok" demeyi başarabilen bir şahıstır ki aynı yarışta Massa'nın kendisine yol vermesini istemesine rağmen. (Bu demeçten sonrasıydı galiba Lauda bunun için kişiliksiz demişti)

    Şİmdi yukarıdaki örnekten yola çıkarsak ya adam aynı anda birden fazla kişiliğe sahip ve kontrolleri elinde değil ya da düpedüz yalancı. 2'si dışında seçenek olmadığına göre bu adamın makalesi nasıl çözümlenmeli. Galiba başarısızlıklara kılıf uydurmada kullandığı 2. kişiliğini seçmek ve okumayı baştan yapmak mantıklı olanı. Ama daha ayrıntılı çözümleme yapmaktır gayem diyenler için diazın 3. kişiliği olan "başkalarının olayları nasıl gördüğünden ziyade kendisini neye inandırdığının önemli olduğu" seçeneği daha makul olacaktır.
    Bu kişiliğini devreye soktuğu örnek: 2008 singapur gp sidir. Mahkeme karar vermiş, kurumlar onaylamış kazandığın galibiyet hileli demişler, dünyaya duyurmuşlar, adam bana hileli/kumpaslı galibiyet falan farketmez modunda. Ne iade ederim ne de birşey.

    Fanları da memnun bu galibiyetten,
    sayarlarken adamın istatistiklerini ayırmamaktalar yekünden,
    sanmaktalar topluca birşeye inanırsak o olur bizim gerçeğimiz diye,
    gerçek böyle birşey değil desen de nafile,
    nafile tıkamıştırlar kulaklarına perde,
    sorar ise birileri kulağa perde ne alakadır,
    gözlerine indirilen perdeden arta kalan parçalardandır.

  16. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ağzına sağlık, hepimizin bildiği şeyleri senin ağzından da duymuş olduk böylece.

    Yarış boyunca yaptığı tek şey tur bindirdiği araçları geçmek olan, önde SC gibi tek başına dolanan bir araçlan galibiyet ve şampiyonluk kazanan birinden bahsediyoruz burda. Kim sevsin ki.

    Allah biliyor adamı tanımayız etmeyiz de, sanki öyle zor koşullarda sıralama ya da yarış kazanmış gibi sazana yatmıyormu işte bu yüzden herkes gıcık. Biraz mücadele görseydik kaç senedir, zor işleri başardığını göseydik o zaman biz de helal olsun derdik.

    Şunu da anlayabilirdim, tamam aracın hızlı olabilir ama legal ama illegal, en azından biraz ağır başlı olup bu dağları ben yarattım moduna girmeyip, efendi bir duruş sergileseydin yine şimdikinden daha çok sevilirdin. Marko denen sivri verdikçe veriyor gazı sana, sen de yok parmak, yok bilmemne, bebeler gibi hareketler yaptıkça milletin tepkisini çekiyorsun işte. Bu gidişlen zaten en sevilmeyen şampiyon ünvanını da alacaksın. O da bir istatistiğin başlangıcı olacak böylece.

    Vettel kendine soruyormu acaba ulan şampiyon ben oluyorum, kendi takım patronum ve ekürisi hariç diğerleri neden Alonso diyor diye.

  17. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Adam ne demişte siyaset yapar olmuş.Gayet açık ve net konuşmuş.Zaten vettel'e herkesin en azından rakip takım ve pilot taraftarlarının veya herhangi bir kesimden insanların ön yargıyla bakmasının başta gelen sebeplerinden biri bu.Kariyeri boyunca hep en hızlı araçlarda sürdü,hep en tepeye oynayan takımdaydı.Öyle geriden gelip 2012 valencia veya 2005 suzuka gibi müthiş galibiyetleride yok.En geriden gelipte galibiyete ulaştığı yarış 3.sıra :).Bunlardan başka bişey söylememede gerek kalmadı heralde…

  18. Adı üstünde motorsporları 🙂
    atletizm şampiyonasıydı da biz mi bilemedik değil mi minardi.

  19. vettel için tespitlerine katılmayan yoktur herhalde . net konuşmuş. herkesin aklından geceni formula 1 camiasında soyleyen ilk isim olmus.

  20. Kibir hiç iyi değil. Bir adam dört defa şampiyon oluyorsa at bazı şeyleri anlatır. Alonso kadar siyasetçi görmedim. Sanki bu sene ispanya da 30 sn 2.ye fark attıgı araba redbulldu. Seni bu yüzden asla sevmiyorum. Aldığın nefes bile siyaset.

  21. İkinizin tespiti de yanlış.
    Vettel inkine benzeyen yani egemen araçla sampiyonluk sayısı 4 değil 3 dür.
    Onun dışındaki Benetton 2 ve Ferrari deki 2000 Hakkinen e 2003 Raikkonen e karsı sampiyonluklar eşit kosullarda kazanılmış hatta benzer yarış dışı kalma istatistiklerinde kafa kafaya kazanılmıslardır.
    Schumacher in ayrıldığı nokta şurası bir gerçekki Schumacher herkesin tersine egemen bir araca 30 undan sonra 4 zorlu sampiyonluk kazanmış ve yanında bir çok yapılamayanı yapmış biri olarak sahip olmasıydı.

  22. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Takdir ettim Alonso'yu.

    Çok net, çok doğru konuşmuş.

    Vettel'in kendisini göstermesini görmeyi ben de istiyorum açıkçası.

    Ve Alonso'nun daha rekabetçi bir araca sahip olmasını, zira çok değerli bir rakip kötü araçlarla erimekte..

  23. Yapma yaa. Aradaki fark Schumacherin o kolay 4 şampiyonluk gelene kadar 3 kere zor şartlarda şampiyon olması olmasın?

  24. İlk iki şampiyonluk mücadelesini başarıyla tamamlayıp, ardından 3 kez üstüste son yarışta kaybetmek çok zor birşey olsa gerek.Ayrıca son günlerde gördüğüm en iyi ve detaylı pilot röportajlarından biri.Editörlere de teşekkürler.

  25. Schumacher de son 4 şampiyonluğunu Vettel ile benzer şartlarda kazandı. Ne olmuş yani? Ben gridin dibinden kalkan bir araçla şampiyon olan görmedim, tabiki aracı iyi olan şampiyon olacak!

  26. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    doğru söze ne hacet.

  27. Şimdi gelir rambo ne hile buldular der hemen .

  28. Hem Kimi hemde Alonso seneye şampiyonluk istiyor nasıl olacak bilmiyorum Ferrari bu iki delikanlıyı nasıl idare edecek gerçekten hayal bile etmek zor benim tek isteğim adaletli bir yönetim olsun güzel yarışlar izleyelim bu ikili arasında çekişmeler olsun ve tabiki güzel taktiklerle kurulu yarışlar izleyelim

  29. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Müthiş Konuşmuş.

  30. Vettel'in ben çok iyi iş çıkarttığını düşünüyorum, ama Vettel'i de daha rekabetçi takım arkadaşlarına karşı ve bu kadar dominant aracı olmadığı zamanlarda bende görmek istiyorum. Örneğin Hamilton 2007 ve 2008'de her sene şampiyonluk kazanabilecek gibiydi, 2009'da kötü araçla iyi mücadele verdi, ardından Button'a karşı -ki bence ondan hızlı olmasına rağmen- ciddi bir üstünlük kuramadı. Şimdi de Rosberg ile kafa kafaya gidiyor ve yeni bir takıma gitmenin sıkıntılarını çekiyor. Vettel'in gelecekteki kariyerini de izlemek ilginç olacak ve ben gelecekte de iyi işler çıkartacağını düşünsemde şunu da söylemek gerek, bu günlerde aracı fazla baskın, adam ciddi bir rekabetle karşılaşmıyor, ama işini mükemmele yakın yapıyor, bir de itici hareketleri azaltsa, 4 şampiyonluktan sonra bile aynı şeyler 😀

    Alonso'ya gelirsek, Minardi-Renault-Mclaren-Renault-Ferrari sıralaması ile F1'de iken yarıştığı her sezonda dişe dokunur bir performans göstermeyi başardığını düşünüyorum. Her zaman ordaydı, Mclaren'de sorun yaşadığı, Hamilton'ın bu sezon araçla yaşadığı problemlere benzer problemleri olmasına rağmen şampiyonluk şansı son tura kadar devam ediyordu, Minardi'yi saymazsak en kötü aracı olduğu 2009 sezonundan bile podyum çıkarttı bir şekilde, o araç bu sezonun Mclaren'inden bile kötüydü bence…

    Ne kadar adı skandallara karışmış olsa da, pist üzerinde verdiği mücadele, ne olursa olsun araçtan performans çıkartabilmesi beni hala etkiliyor. Seneye Kimi'ye karşı ne yapacak merak ediyorum, umarım her iki pilotta araçla alakalı ciddi bir problem yaşamaz böylece başa baş mücadele ederler, bizde keyifli bir sezon izleriz, tabi Kimi taraftarları ile kanlı bıçaklı olacağız orası kesin, ama en azından keyifte alırız diye düşünüyorum.

    son olarak, 3. şampiyonluğu alıp adını Senna'nın yanına koymak istediğini düşünüyorum emekli olmadan, muhtemelen çocukluk kahramanı ile aynı şampiyonluk sayısına sahip olmak onu mutlu edecektir.

  31. Ne dediysen ağzına sağlık Alonso.
    Çıkıpta bir kişi şu şöyle bu böyle diyemez.
    Sapına kadar doğru demişsin.

  32. alonso'ya helal olsun. Esteban'a vermiş ayarı, gelecek senelerde mücadele ederek şampiyon olamazsa koskoca bir hiç olduğu tekrar kanıtlanacak. Mesele yetenek değil, bunu herkes biliyor. Boşuna yuhalanmıyor adam. Yetenek olmadan bide ilginç sevinmeler, benim demeleri yokmu f1 seyircisini çıldırtmış olmalı :))) Ama seyirciler cevabını veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir