Massa Kendisine Ceza Veren Hakemleri Eleştirdi

yazar:

kategori:

Ferrari ile son yarışında Massa yarışı iyi bir yerde götürüyordu. Ancak Massa, yarışın öncesinde kendilerine bilgilendirme yapılmasına rağmen pit girişindeki beyaz çizgiyi geçtiği için pitten geçme cezası aldı.

Massa “Gerçekten utançverici. Harika bir yarış çıkarıyordum. Ve ardından bir anda ana düzlükteki çizgiyi geçtiğim için pitten geçme cezası aldım.”

“Yanlış bir şey yapmadım. Pist dışından bir aracı geçmedim, kimseyi engellemedim. Gerçekten utançvericiydi.”

“Bu adamlar tüm gücün kendilerinde olduğunu ve istediklerini yapabileceklerini düşünüyorlar. Bu asıl onlar için utançverici. Herkes gördü. Bunu yapan tek araç olmadığıma eminim.”

“Dürüst olmak gerekirse bu kabul edilemez. O çizgiyi geçen tek araç ben değildim ancak bunun için ceza alan tek araç ben oldum.” ded,


Yorumlar

  1. Tebrikler FİA bu yılkı redbul ve mercedese göstermiş oldugunuz destekten dolayı. basarılarınızın devamını gelecek sene görmeyiz inşallah.

  2. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    2 olayda da kasıt ve engelleme olmadığı için yazdım basit olaylar ceza verilmeyebilirdi ne ceza gerektirecek olaylar yaşanmıştı aslında ama vermemişlerdi o sebeple yazdım

  3. Güzel bir mücadelenin ortasında gereksiz bir ceza oldu. Katı kurallar dizesine göre değil yerine, mevcuda göre de karar vermeyi öğrenmeliler. Cezadan kazançlı çıkan belki sevinen de başka birşeyden ceza alınca olayın tüm etkisi kayboldu. Felipe çok kızdı ben olsam bende çok fazla kızardım.

    Bu pist yapısı gereği çoğu yerde iltimas geçilmeyen pit giriş, güvenli hat çizgilerini her turda dikkate almamayı zaten gerektiriyor. Hem uzun pit giriş hattında ki düz çizgi, hem de pit çıkışında ki çizgi pist yapısı gereği doğru bir sonuç üretmiyor. Viraj çıkışı sonrası ivmelenme farkı ile mücadeleyi pit çıkış çizgisinin geniş hattı ve o noktada ki pistin darlığı resmen sabote ediyor ki birkaç kere geçişlerde çizgi üstüne taşıldı. Zaten taşılmasına müsaade de edilmesi doğaldı en güzel gençiş ihtimallerinden birinin olduğu yerde sert duruş sadece zevki öldürür. Madem net olmak, kurallarda dengeli olmak istiyorsun o hattı bir araç genişliğinde yap arkadaşım. Son viraja doğru giriş çizgisi zaten pit giriş çizgisini kesiyor bu neyin davası hani dedirtiyor insana.
    Bir adama box box dense giriş hattına girdikten sonra pit alanında ki bir durumdan sebep ani iptal etsen de düzlüğe tekrar direksiyon kırsa adam daha önce ben bildirdim dediğin kaideyi uygulayacak mısın. Uygularım diyorsan motorsporlarını doğru yönetip yönetmediğin tartışmaya açılır.
    Lewis vakası da tartışmaya açıktır. mili saniyelik hareketlilik open whell araçlarda bunlara sebep olabilir doğal değil mi yahu. Bazen insanların yönettiği şeyi makineler kontrol ediyormuş gibi davranıyorlar.

  4. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ya bu kadar saçma bir ceza görmedim. Daha önce de her pistte uyarılar geliyordu böyle böyle diye. Ancak hiçbirisinde ceza gelmemişti.

    Cezayı gerektirecek nasıl bir avantaj sağladı anlamak güç? Tur zamanı ne kadar gelişti, kimi geçti? Böyle aptal bir ceza olamaz.

  5. Yalnız Hami'nin aldığı ceza ile Massanınkini bir tutmamak gerekiyor.2 olay birbirinden bağımsız.

  6. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    hamilton ceza almasa mercedes e hediye derdim ama onada basit bir olay için ceza verdiler

    almasa kelimesini düzelttim

  7. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    beyaz çizgi den sonraki üçgen şeklindeki bölüme girdi ama ceza verilmeyebilirdi olan olmuş hamilton ceza alamsa mercedes e hediye derdim ama onada basit bir olay için ceza verdiler

  8. Kararı eleştirmiştim ama perşembe günü; Charlie Whiting takımlara pit girişindeki çizgiden sol tarafa 4 lastikle birden ihlal etmeyin diye bilgi göndermiş. Pistin yapısı gereği bu durumda sadece İnterlagos'a özelmiş. Kısaca cezaya şaşırsak da 3 gün önceden FIA takımları bununla ilgili bilgilendirmiş. Massa'da bunu ihlal edince ceza yemiş oldu.

  9. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    yok yani ferrarinin ikinciliğini yediler, nolsun!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir