Hill, Formula 1'e Politikanın Karışmasından Endişeli

yazar:

kategori:

Hill, ortaya çıkan yeni skandal ile politikanın işe girebileceğini ve insanların Formula 1’e olan inançlarının kaybolabileceğini düşünüyor.

Hill, Ferrari ve Mclaren arasında yaşanan skandala değindi ve yönetim kurulunun benzer olaylarda istikrarsız kararlar verdiğini söyledi.

Hill "Daha önce Ferrari ve Toyota arasında yaşananların ve mahkemede sonuçlanan davasının nasıl Ferrari ve Mclaren arasında yaşananlardaki gibi sonuçlanmadığını öğrenmek istiyorum. Neden ozaman Toyota’ya ceza verilmedi?"

"Bende Mclaren’in incelenmesine göre gereğinden fazla ceza verildiği yönünde huzursuz bir düşünce var. Adalet için verilen sonuçtan sonra FIA’nın bu olayları yönetme tarzında bazı şüpheler yükseldi."

"Eğer kural ihlali varsa bu olaylar hassas ve uygun şekilde araştırılmalı. Ancak bu olayda gerçekten neler olduğuna dair cevaplanmayan bir çok soru var."

"Neden kurallara uygun olmayan esnek parça ile ilk yarışı kazanan Ferrari sadece uyarılarak bir daha böyle bir şey yapmaması söylendi? Bu olay adalet ve istikrarla ilgili bir çok sorunu ortaya çıkarıyor."

"Biz bu ülkede oldukça komplike spor ve politika izleyicileriyiz. Olayın tıkanmadığı zamanlarda adil olarak nitelendirdiğimiz yüzle uçmaya devam ederiz. Tehlike ise insanlar yürüyor olmasıdır. "

"Bu olay bu sporda uzun süreden beri devam etmekte, insanlar olanlara inanıp inanmamakta kararsız kalıyor."

"Ben bu konuda sesi çıkan tek kişi değilim. Bu sporu seven, sağlıklı olmasını ve insanları etkilemesini isteyen bir çok insan var. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi hadiseler yaşandığında kalbimize dokunuyor çünkü bunların spora faydası olmadığını düşünüyoruz."

"Geçen sezon uzun süreden beri en iyi F1 sezonu oldu çünkü 4 pilottan birisi dünya şampiyonu olabilirdi. Bu olay doğru sebeplerden dolayı spora olan ilgiyi daha da arttırdı. Daha fazla tartışmalara ya da özel gösterilere ihtiyaç yoktu." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir