Raikkonen, Sıcak Bir Almanya GP Umut Ediyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen Almanya Grand Prix’sinde havanın sıcak olması için dua ediyor. Böylece Ferrari’nin Hockenheim’da parlayacağına inanıyor.

F2008’in rakibi MP4-23’e göre lastiklere daha nazik davrandığına inanılıyor ve bu da yarış rekabetçiliği açısından çok, yüksek sıcaklıkta lastiklerde çok fazla bozunma yaşanmayacağı anlamına geliyor. Bununla beraber daha agresif olan Mp4-23’ün tek turda lastikleri daha iyi ısıtabildiği biliniyor ve Mclaren hava daha soğuk olduğunda daha güçlü olabilir.

Bu yüzden Raikkonen, Hockenheim’da havanın mümkün olduğu kadar sıcak olmasını istiyor. Ancak daha önce verilen haberlerin aksine hava tahmin raporları haftasonu boyunca yine yağış beklendiğini söylüyor.

"Umarım Hockenheim’da genelde olduğu gibi sıcak olur. Aracımız yüksek sıcaklıkta gerçekten iyi ve lastiklerin kauçuk toplaması da çok fazla değil. Bu yüzden umarım sıcak olur. Geçiş yapmak zor. Ancak ön sıradan başlamak hayatı daha kolaylaştıracak olsa da sıralamalar sonucu belirlemiyor."

Raikkonen, Monako Kanada ve İngiltere’deki hayal kırıklıklarına rağmen, kendisinin ve takımının şampiyonadaki mücadelesi hakkında iyimser konuşuyor .

"Şampiyonluğun belirsiz olacağını her zaman söyledim. Son üç yarışı kazanma şansım vardı ancak bazı şeyler yolunda gitmedi. Ancak bu bir yarış ve yakında tekrar kazanacağıma eminim."

"Her puan çok önemli olacak. Tıpkı geçen seneki gibi. Üç pilot aynı puanda ve dördüncü de sadece 2 puan geride. Bu oldukça ilginç bir durum."

"Geçen hafta burada testler yaptık ve oldukça iyi gitti. Bazı yeni bileşenleri denedik ve tur zamanlarını incelediğimizde denge harika."

"Ferrari’nin oldukça rekabetçi olacağına ve galibiyet için mücadele edeceğini düşünüyorum. F2008 konusunda iyi izlenimlerim var. Maksimumda olacağımıza güveniyorum."


Yorumlar

  1. umarım herseyy istediğin gibii olurrr !

  2. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    hepinizin agzında sakız gibi aynı laf var zaten.buluttan nem kapmayın.ne söylesek tartısma dıe algılamayın.ayrıca ben futbolu hiç sevmem

  3. ogun savaş avatarı

    0.65 olcaktı afedersin 😀

  4. ogun savaş avatarı

    Realist olmaya gerenk yok puan durumundan her şey ortada tüm takımlar için ne sorun ne şansızlıklar olsada sezon ortası şampiyona ortada 😀 bir saniye önde oldugunu görmüşsünde geçen sene de çok gördük sonucunda şampiyonuda gördük ne olcağı belli olmaz.Bi daha burda tartışma ayarında yorumlarda bulunma bence futbol fanatiği gibi

  5. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    ayrıca heiki 2tur benzın farkıyla kıme 0.75 yaptı arkadasım.webber ile arasında 0.5sn vardı kimi ile arasında 0.6sn vardı.mclarencılerde verılerı rakamları hep kendı ıstedıklerı gıbı çekerler.yok 1sn vardı aslında.ben buna daha once defalarca sahıt oldum.abartmakta ustunuze yok.ne olursa olsun kım kazanırsa kazansın ama realıst olun bıraz

  6. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    mclarene gelince sole olmasaydı bole olucaktı dıolar ferrariye gelınce yuzde yuz emın olabılecek mısın.evet olabılecektım arkadasım.istatistik bir tek size göre ıslemıor oke

  7. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    ya siz bi kanadaya göre konusuyorsunuz kardeşim

  8. ogun savaş avatarı

    burak karahanlı Canada da görmedin heralde Lewis in hızını hem okdr lastik aşınması yaşarken diğer takımlar.sc girmeseydi sonuç ortadaydı hız olarak bi hatırlar.Ayrıca İngilterede Heikki 2 turluk yakıt farkıyla 0.75 fark yapmıştı diceksin şimdi yarış yağmurlu die bu durum ferrari içinde geçerliydi kuru olsaydı %100 hızlı olabilceklermiydi? Bu hafta sonu yağış olmasa bile serin bi hava olucak Macca yine en güçlü aday olcak bu hafta sonu

  9. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    bence yagmurun yagması onemlı.ne demek fark etmez.butun kaos ortamı o yagmurlu yarıslarda olustu.kazalar hatalar.yanlıs taktıkler.ısın ıcınde lastık ısıtma yada yıpratma dıe bı olay var.mclaren avustralya dısında bu yıl kuru zemınde butun yarısları kazandı mı?almanyada hersey bellı olur.hadı burdada yagdı o zaman ıstıkrarlı bı sekılde ferrarıyı gerıde bıraksınlar bende senın dedıklerıne katılayım.az cok herkesın son durumu bellı olur 1-2yarıs sonra

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    meraklanma bundan sonrada olur

  11. adam kaç yıldır yarısıyor
    bir tane varmış yinede ümit var.

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    anasayfadaki video yu izleyebilirsin

  13. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ferzan arkadaşım var 2006 da kimi üçüncü oldu

  14. gurcan hezer avatarı

    neden bütün yorumlar mclarenin , yağışlı hava koşulları olmadan yarış kazanamayacağı varsayımına dayandırılarak yapılıyor anlayamıyorum..
    Bu tarz yorumları yapan arkadaşlar ya son yarışlardaki antreman ve sıralama turlarını izlemediler yada görmek iztedikleri kadarını görüyorlar …
    Ne olursa olsun yazılanları umutsuz bir şaşkınlıkla okuyorum…
    Bir f1 aracı hızlıysa her koşulda hızlıdır..Extra kazalar ve hatalar olmazsa mclaren ve ferrari dışında hiçbir araç bu yarışı kazanamaz, yağmur yağsın , yağmasın faerketmez..
    Son yapılan testlerdeki verilere bakarsak da mclarenin favori olduğu öngörülebilir,pist koşulları bu durumu DEĞİŞTİRMEZZZ!!!

  15. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    burda 2006da ucunculuk aldı kimi raikkonen.ferrari duble yapmıstı.yanılmıyorsam kimi polden kalkmıstı

  16. hava kuru olsada bile kiminin hockneim veya nurburning bitirdigi yarıs varmı ?
    bir bilen varmı?

  17. ogun savaş avatarı

    Mclaren cilerin yağmur duaları hep tutuyoo kimi dua edip dursun :D:D:D

  18. gurcan hezer avatarı

    mclarenin yağışlı hava koşullarında kazandığı yarışların öncesine bakarsanız ,antremanlarda kuru zeminde mclarenlerin daha hızlı olduğu görülecektir…

  19. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    mclaren araçları kerbleri daha iyi kullanıyor çunku süspansiyon geometrileri daha iyi.ancak zaman zaman apeks hızları veya speed traplerde sureklı el degısıtıyor birincilik.bazen ferrari bazen mclaren daha iyi.

  20. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    birde o yazdıgım ısımlerı bı arastır ogrende yaz.jean todt ve ross brawn die yazılıyor onlar.fransız adamı ingiliz yaptın mubarek

  21. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    evet canım mclaren kuru havada daha hızlı.kuru havada yapılan 6yarısın 5ini ferrari kazanmıs.ne hıkmetse 5te pole almıs.yagmur yagdıgında kanada antremanlarında ve zaman zaman dier gunler mclaren one cıkmıs.aslında massa ılk antremanda lıderdı kanada da.hatta monakoda bıle ılk pıte kadar gayet ıyıdı yagmur perfonmansı.bı kanada yarısında mclarenın kuru havada oldugunu solemek garip

  22. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    massa mı raikkonenın ayagına dolaşmasın.ne yapmıs kı massa raıkkonene.hamilton gibi arkadan mı çarpmıs.ne kadar massa dusmanlıgı var ya sızde.f1i sadece kımı ıcın ızleyen var.ferrari taraftaryım diip massanın her hareketini eleştiren e basarısız olmasını bekleyen bı zıhnıyet ferrari taratarı olamaz.bence sen ayagımıza dolaşma yter kardeş.ferrrari koca bi ekip 2pilotu ve 2de test pilotu var.kimi tek basına ferrari deil oke

  23. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kimi raikonnen gecen sılverstone da yagmurda 5 10 kez spın attıgı aracı konreol edemedıgı cok ıyı start alıp yarısı sonuncu bıtırıp rakıplerınden 2 tur ydıgı ıcın yıne yagmur korkusundan yagmur yagmasın dıye dua edıyormus.bencede kımı cok korktugu ıcın boyle konusmus.:))))

  24. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    Ferrarideki Sorunlar John todh un takımdan ayrılmasıyla başladı yeni teknik şefin takıma tam anlamıyla kontrol ettiğini sanmıyorum.Takımda pit stop stratejileri Basit bi yol izleniyomuş gini gelio bana Bu adama kanım ısınmadı . Todh bence ferrari için bi baba gibiydi. Ros Brown'u unutmakta doğru olmaz. Pit Stoplarda hata yapılmazsa Kiminin kazanacağına eminim. Massa Raikonenin ayağına dolaşmasın yeter.

  25. gurcan hezer avatarı

    f1 de bi kaide vardır ve istisnası da sınırlıdır..Bir araç hızlıyasa ,her yerde ve koşulda hızlıdır…
    Türkiye de sıcak bir yarış yapılmıştı performans bakımından araçlar benzer grafikler çizmişlerdi;canada da antreman ve sıralama turlarını izleyenler sıcak hava ve pist koşullarında mclarenlerin daha hızlı olduklarını hatırlayacaklardır..
    Özellikle son güncellemelerden sonra mclarenlerin hava koşulları farketmeksizin almanyada daha iyi olabilecekleri öngörülebilir..
    Ferrarilerin geçen sozonlardan miras kalan kranik hastalığı devam etmekte. herhengi bir şikana (özekklile körpler yüksekse)girdiğinde araç mclaren kadar dengeli ve stabilize kalamıyor ve toparlayana kadar ciddi zaman kaybediyor..(canada 2007,2008)
    heikiki ayak uydurursa 1-2 olabilir mclarenler..

  26. Montreal nerden cikti ya, Silverstone olcakti pardon 🙂

  27. Ferrari FIA`nin hava tahminlerinin kurbani oldu Monaco ve Montreal`de, Monaco`da yagis bekleniyor dediler gelmedi, Montreal`de ciseleyip gececek dediler bardaktan bosanircasina yagdi, Valla ben artik biktim bu Fia=Mclaren oyunlarindan 🙂 Saka bi yana Ferrari`nin yagmurda gercek yagmur ayarlari ile surusunu sadece Monaco`da ilk turlarda gorduk, ondada gayet iyiydiler, Belli olmaz bu isler, gercek yagmur ayarlariyla daha iyi olabilir Ferrari, kuru zeminde zaten daha iyiyiz :p

  28. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    valla istanbul a yağmur yağıyo ben birazdan çıkacam güneş duasına ama ferrari için burda yağsın serinledik valla 🙂

  29. eğer yağmur mclarene avantaj getirecekse yağmur duasına çıkarız ne olacak, siz ferrariciler de güneş duasına çıkıyorsunuz, ne farkı var ki : ) şaka bi yana, hava güneşli olsun isterim ben şahsen, ki araçların gerçek performanslarını birbirilerine ne kadar yakın olduklarını görebilelim.

  30. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    kimi sen 1 numarasın eminim 2008 şampiyonu olacaksın ama ne olur bırakma f1 i yoksa izlemek istemem:S

  31. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Mclarenciler yağmur duasına çıkmıştır şimdiden…

  32. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Massathebest arkadaş..sen artık schumacher'in dünkü açıklamsından sonra hala massa ile ilgili yorum mu yapıyorsun…bence satır aralarını iyi oku…tamamıyle massa'nın kalitesinden bahsediyor..

  33. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    yani o taktik hataları yapmayan takımı.yada en azından bu sene güçlü yarışlar çıkardığımız takımı.yani bırakta özliim orasıda bana kalmış.:)

  34. Fark atan Ferrari nin nesini özlüyorsunuz allah aşkına. 2004 sezonu gözümün önüne gelince sıkıntı basıyor beni. İyi böyle yakın yakın…

  35. fernando alonso olacak ki şimdii

  36. ogun savaş avatarı

    Bi kaç sene evvel Ferrari takımı yağmur ve aşırı sıcakların olmamasını istiodu 2005 ve 2006 da özellikle

  37. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    öyle istemesi dogal ama massathebest ede katılmamak elde degil..

  38. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    monakoda yaptıklarıda gercekten hataydı.kımının tekerınde bıjon problemı vardı ve cok geç fark edıldı.massa cok ıyı gıderken yıne pıtte bı yanlıslık.kanadada pompa çalısmaz.bu sene ferrari cok hata yapıor.bunların arkasına sıgınmak ıstemem ama durum bu.sonucta her takım şanssızlıklar yasıor

  39. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    yanı oyle acıkladılar.semının daha cabuk kuruyacagını ve yagmurun sıddetını azaltacagını dusunmusler.buyuk taktık hatası.evet koskoca ferrarı ama ekıp tamamen acemı yenı.eskıler jean todt ve ross brawn yok.bak hondayı kursuye cıkardı o lastık secımı ıle.ferrarı yanlıs lastıkten aracı yolda tutamıyordu.kimim raikkonenın aracı tıtrıyordu pıstte.massa spınler falan.her tur 4-5sn yemesının baska ne ızahı var pılotaj hatası mı

  40. ogun savaş avatarı

    Koskaca ferrari yağmur un geliceğini hesaba katarak kuru zemin ayarımı yapıyo güldürmeyin cidden 😀

  41. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    ah be eski ferrariyi sezonun 2.yarısından itibaren toparlayan ve fark atan ferrariyi özlüyorum.umarım toparlanırız.bizde bir kaç aero parça denıyoruz fakat yeterlı deıl gibi.barge boardlar ile sidepodları geliştirmek yetmez

  42. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    bencede massathe best.tamam massa sezon bası komık hatalar yaptı ancak sonradan 6yarıs ıcın en ıstıkrarlı pılot oldu.bunu serhan acarda söledi.suan öle yada böle 3yarıs kazanan ıkı pılot var biri massa.en cok pole alan ve gridde en ıyı start pozısyonu alan pılot.hamıltonla beraber yarısı en fazla lıder goturen pılot.tcsız suremıyor dendı ama surdu yarıslar aldı.her yarıs o takımdan oburune gonderıldı.bıraz haksızlık edılıyor sankı massaya.bu benım fıkrım

  43. ogun savaş avatarı

    Mclaren her türlü ferrarinin önünde olucaktr Almanyada

  44. şu lafları massa söylese en az 25 tane yorum olurdu massa tırstı massa korktu massanın kabusu yağmur diye.. hani nerde aslan kesilenler, buyrun raikkonen yağmur istemiyormuş, güneşli olması için dua ediyormuş, yazın 2 kelam da okuyalım arkadaşlar! yazın raikkonen korktu tırstı diye süper raikkonen-egonuz izin veriyorsa. yoksa bu yağmur raikkenen'e başka, massa'ya başka mı yağıyor da bizim haberimiz yok?

  45. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    ayrıca lastik seçimleri ve araç ayarları hayati önem taşır.kalkıp yagmurlu havada kuru zemin ayarı yaparsan bunun adı pilot hatası değildir oke

  46. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    ayrıca lastik seçimleri ve araç ayarları hayati önem taşır.kalkıp yagmurlu havada kuru zemin ayarı yaparsan bunun adı pilot hatası değildir oke

  47. burak karahanlı avatarı
    burak karahanlı

    yagmursuz havada yetenek gösterilemiyor mu?yada tc yagmurda yok kuru havada mı var?arkadaşım açıklaması güç yorumlar yazma.ancak mclaren taraftarları lastıklerı fazla yıprattıgı ve soguk havalarda daha ıyı oldukları ıcın yagmur ister.kuru havadan hepiniz tırsıyorsunuz

  48. ogun savaş avatarı

    Umarım yarış da yağmur olurda yetenekler ön plana çıkar ama cumadan pazara kadar olan bölüm yok araç ayarları ii deildi yok lastik seçimi şeyler gündeme gelmeden tc sizken yetenekleri bi görelim bakalım 😀

  49. Moto GP yarışında sürekli yağmur yağmıştı geçen haftasonu. Ama bu yarışta yağmur yok diyor çoğu kaynak. Yağmasın bencede kim hızlı kim yavaş ortaya çıksın şu tartışmalar bitsin. Sonunda da BMW kazansın :p

  50. bu ne ya her yarış yağmur kim şanslıysa o kazanıyor bu ne ya.yağmur yağacaksa ya baştan sona kadar yağsın.

  51. inş istediğin gibi olur.

  52. bazı siteler pazar günü %100 yağış olucağını söylüyor bu son 2-3 yarıştır tahminler tuttu az çok bakalım bu tutucakmı :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir