Montezemolo: "Unutulması Gereken Bir Sezon"

yazar:

kategori:

2013 F1 sezonu hakkında:

“Kesinlikle unutulacak bir sezon, hayal kırıklığı. Üç sebep var ve açıkça aklımda yer etti. İlki sezonun içinci yarısında aracı geliştiremememiz: Buna açıklama istiyorum, çünkü eğer sebepleri anlayamazsak bu iyi değildir. İkinci olan ise lastikler, ancak bahane bulmayacağım.”

“Aracı belirli lastiklere göre üretiyoruz ve bizim rekabetçi olduğumuzu kanıtladı. Sonra lastikler değişti ve bize açıkça dezavantaj getirirken diğerleri avantajlı konuma geçti. Daha da fazlası, bir takım kuralları yorumladı, ancak önemli bir yaptırım olmadı.”

“İlk sebep için, kendi içimizde tartışmalıyız, ikinci için ise, bunu en uygun yerlerde konuşacağız.”

“Son olarak, markalar şampiyonası için Massa’nın puanlarından yararlanamadık. Şimdi tam olarak ne olduğunu bulmalıyız ve bir sonraki sezon için daha iyi çalışmalıyız.”

 

Ferrari’nin Formula 1’deki politik gücü hakkında:

“Bu hikaye yetmişlerde Enzo Ferrari ile çalıştığımdan bu yana ortalarda dolaşıyor. Ecclestone ve FIA ile bir anlaşmaya vardık ve veto yetkisi olan tek takım olduk. Bundan daha fazlası imkansız. Formula 1’deki gücümüzün farkındayız ve bizsiz çok farklı bir yer olurdu. Ancak bununla birlikte ağırlık kazandıracak kazanan bir araç olabilmiş değiliz.”

 

Interlagos’ta Massa’nın cezası:

“Bence Hamilton’ınki gibi orantısız ve adaletsizdi. Eğer Felipe dördüncü sırada kalsaydı şampiyonada ikinci olurduk. Yarışlara hakem sıfatıyla gelen beyefendiler sık sık bunu yapıyorlar. Bizlerin durumunu, takımların para ile çalıştıklarını ve hayatını riske atan pilotları düşünmeliler.”

 

Alonso hakkında:

“İkinci sıra için onur duymalı: harika bir sezon geçirdi. Ona daha hızlı bir araç vermeliydik ve onunla daha da başarılı olabilirdi. On üzerinden dokuz. Neden on değil, benim sekizim ona bedeldir, çünkü bunu teşvik etmek için kullanırım. Umarım önümüzdeki yıl o da takıma sekiz puan verir. Önümüzdeki yıl ona Red Bull’dan bile hızlı bir araç vermek isterim. Bunu nasıl yapabileceğimizi unutmayalım, 2000’den 2004 arasındaki süreci ve 2007-2008 yıllarını düşünün. Ona bu yılki emekleri ve bağlılığı için teşekkür ederim. Brezilya’da Massa’yı podyuma çıkarmaya hazırlanıyordu ve bu takımda çok iyi bir atmosfer yarattı. Onun rakibi Newey değil, Vettel ile birlikte Hamilton ve Rosberg, sürücüler. Kazanmaya çalışacak bir de Raikkonen olacak ve bu da bize bu yıl kaybettiğimiz puanları getirecek.

 

Alonso Raikkonen ikilisi hakkında:

“Ferrari adına sürme onuru ve sorumluluğuna kim sahip olursa öncelikle takımı düşünmeli. Hiçbir sürücümüz diğerine zarar veremez. Alonso gördüğüm en güçlü yarış pilotu olabilir, geçmişle ilgili karşılaştırmalar yapmak her zaman zordur, Raikkonen’i deneyimi ve son iki yılda yaptıkları için istiyoruz. O takımın içinde ve dışında çok seviliyor. Birbirlerine yardım edeceklerinden eminim.”

 

Dört dünya şampiyonu Vettel hakkında:

“Senna’dan iyi mi? Ecclestone her zaman ona uygun olanı döyler, ancak harika bir sürücü olduğundan da şüphemiz yok. Çok genç bir adam ve çok fazla kazandı, saygıyı hakediyor. Onu ve Red Bull’u kutluyorum. Vettel Ferrari’de? geleceğin neler getireceğini kim bilebilir, ancak şu an için sürücüler bizim için bir sorun değil.”

 

2014 sezonu için:

“Amacımız kazanabilecek bir araç üretmek. Çok detaylı bir yeniden yapılanma geçirdik ve Allison’ın dönüşüyle birlikte çok tecrübeli mühendislere kavuştuk. Bazı farklı alanlara önem verecek yeni kurallar olacak, motor da bunlardan birisi ki bu iyi olduğumuz noktalardan birisi. İyimser olmak için iyi bir sebebimiz var, çünkü kazanabilmek için her şeye sahibiz. Kazanmaya alışığız ve artık yine kazanmalıyız. Açık olmayan şeylerin birşeyleri etkilememesini ummalıyız. Hatalarsan sakınmak? Bu herkes için geçerli.”

 

Todt ve Ecclestone hakkında:

“Todt devam edecek ve güçlü değişiklikler olmasını umuyorum. Çünkü uzun yıllardır federasyon aynı kaldı ve herşeyde olduğu gibi bir değişiklik gerekiyor. Söylemişken, güçlü bir sportif otorite Ferrari için önceliktir. Ecclestone kendi yeri için Horner’ı işaret ediyor? Yıllar geçtikçe şakalar yapmaktan daha fazla keyif alıyor ve hala bunu yapabilecek isteğe sahip olduğu için mutluyum.”


Yorumlar

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    2012 Amerika hakkında evet haklısın ama 2010 Almanya'da Alonso şampiyonluğa tek başına oynamıyordu.Massa kazansaydı bayağı yaklaşmış olacaktı zirveye . Biraz objektiflik lütfen 2010 Almanya kabul edilemez.

  2. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Bence asla unutulmaması gereken bir sezon. Her şeyin en iyisi elindeyken sanıl birleşitirip bir araya getiremezsin işte onun okullarda okutulması gereken derecede ibretlik bir örneği

  3. adam tam bir mafya babasi… durusuyla, egosuyla…

  4. Kaldıki Massa ortalama bir pilot kadar iyi olabilseydi Alonso iki defa şampiyon olurdu
    Ne zaman Alonsonun rakiplerinden puan alabildi massa?

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şu saçmalığı bir bırakmadınız. Yahu Massa neyine yardım etmiş Alonso'nun Allah aşkına. Adam puanı zor gördü. Podyuma en uzun süre çıkmayan Ferrar pilotu rekorunu kırdı. Siz kalkmışınız Alonso'ya yardım etti zırvalıklarınıza kendiniz söyleyip kendiniz inanıyorsunuz. Massa puan almaya ile çalışmadıki Alonso'ya yardım etsin..

    Topu topu 1 kere Almanya'da yol verdi, bir de geçen sene USA da vites kutusu muhabbeti ile yer değiştiler. 2 side şampiyonluğa oynayan Alonso ve takım için gerekli olan şeylerdi. Tıpki 2007 de Kimi ye de yardım ettiği gibi.!!!!!

  6. 2014 sezonu bir an önce başlamalı diyorum :))

    Räikkönen-Alonso arasındaki durumun seyri 2007-2008 de ki Massa-Räikkönen seyrine benzer olacak yani pilotlardan biri öne çıktığında şampiyonada (Pilotlar Şampiyonası) önde olan pilota takım yoğunlaşacak "görüntü" böyle olacak diye düşünüyorum …

    Ama demeçten anladığım Montezemolo ( hatta genel algımla tüm Ferrari ekibi neredeyse) , Räikkönen'i tekrar bünyesine katmış olmaktan son derece mutlu olmakla birlikte performans anlamında Alonso'dan baskın olabileceğini düşünmüyor ya da ummuyor diyeyim… Hal böyleyken de Ferrari rekabetçi bir araç verebildiği takdirde Alonso şampiyonada öne çıktığında hem takımdan ve takım arkadaşından rahat bir şekilde destek görecek hem son sezonların en iyi ikilisiyle yarışacak olan Ferrari iki pilotuyla da takımlar klasmanında son derece rekabetçi olabilecek .Tabi bunlar sadece benim çıkarımlarım…

    Son olarak hem Alonso'nun hem de Räikkönen'in sezona son derece formda başlayıp devamını da istikrarlı bir şekilde getirmelerini diliyorum, ikili beklentilerimizi karşılayacak şekilde unutulmaz bir sezon ortaya koyabilir umarım , bizlerde son sezonlardaki mücadele açlığımızı giderebiliriz tabi diğer takımlarla…:))

  7. Ecclestone kendi yeri için Horner'ı işaret ediyor? Yıllar geçtikçe şakalar yapmaktan daha fazla keyif alıyor ve hala bunu yapabilecek isteğe sahip olduğu için mutluyum.".. of of of lafı acayip oturtmuş be..

  8. aziz yıldırıma döndü bırak baskanlıgı…

  9. evet raikkonen massa gibi alonso'nun kazanmasına çalışmayacak kendi kazanmaya çalışacak. bu mücadelede ferrariye azami puanı getirecek.

  10. Fotoğraf da çok iyiymiş. :))

  11. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Çok doğru söylemiş, genel olarak her konuda haklı

  12. Ferrari'nin Formula 1'deki politik gücü hakkında:

    Ne de açık konuşmuş. Son cümlesi de bir süredir Red Bull'un politik olarak güçlenişini açıklıyor.

    Kazanmaya çalışacak bir de Raikkonen olacak ve bu da bize bu yıl kaybettiğimiz puanları getirecek.

    Bkz. "Ben demiştim." Açık, ve net.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir