2014'te Zorunlu Çift Pit Stop Yapılması Önerildi

yazar:

kategori:

Pirelli, gelecek sene zorunlu olarak çift pit stop yapılması gerektiğini aksi takdirde gelecek sene çok dayanıklı lastikler üreteceğini açıklamıştı.

Bu teklif F1 Komisyonu ve FIA Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından kabul edilip onaylanırsa gelecek sene sürücüler zorunlu olarak iki defa pite gelmek zorunda olacaklar.

Yapılan teklife göre sürücüler bir set sert lastikle yarışın % 50’sinden daha uzun süre, yumuşak lastikle ise yarışın % 30’undan daha uzun süre pistte kalamayacak.

Bu şekilde kabul edilirse lastik stratejilerinin bu seneki kadar önemli olmayacağı düşünülüyor çünkü lastikler belli sınırlar dahilinde kullanılacak.

Pirelli’nin daha fazla test yapabilmesi için de kurallarda değişiklik yapılması bekleniyor.


Yorumlar

“2014'te Zorunlu Çift Pit Stop Yapılması Önerildi” için 13 yanıt

  1. Çok birşey değiştirmez zaten ortalama 2 pit. Çılgınlık yada seyirde zevk denilen şey zaten 3 üzeri pit stoplarda yaşadık birkaç sezondur. Kesinlikle dayanıklı lastikler üretmemeliler. Kararlı ancak zayıf hamur üretmeleri ideal olur. Bu günün şartlarında da böyle bir üretim ile 3-4 pist stop mecburiyeti oluşturmaları ancak işin zevkini bir miktar tutabilir. Lastiklerin önemini zayıflatalım derken önemsizleştirecek duruma imza atmamalılar kesinlikle. Motorsporlarında charge'ın söz konusu olduğu durumlarda lastikler hep önemli, kıymetli olmuştur. Tabi bunların kafasında ki charge olgusu farklı.:)

  2. Aynen öyle. Lastiklerin de sertleştirilmesi gerek ki pilotlar zorlayabilsinler.

  3. Hem iyi hem kötü,İyi tarafı herkesin bahsettiği lastik seçimi hikayesi.Fakat kötü tarafı,Pit-Stop mantığı ve taktik mantığının öldüğü bir nokta olur bunu yaparlarsa.Bu sayede hızlı olan araç uçar.Örneğin senenin son yarışları.Amerika gibi

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yakıt İkmali Geri Dönsün

  5. kan mevsimi avatarı

    bu fikir ilginç olabilir,şöyle ki:

    mevcut lastiklerin dayanıklılığı olacaksa güzel amma velakin nasıl olsa 2 pit garanti diyip daha az dayanıklı lastikler üretilecekse pilotlar gene lastik koruyacağım diye zorlamayabilir.

  6. Arkadaş açıklamasını istememiş. Böyle saçma sapan bir fikirmi olur demiş

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Tahminimce; mesela hafta sonunun ana menüsü dediğimiz lastikler oluyor bazı yarışlarda. Takımlar o lastiği kullanmayı tercih edip, diğerine çok rağbet etmiyorlar yarışta.

    Sanırım sırf 2 pitstop zorunluluğunu yerine getirmek amacıyla son turda pite giren otomobiller görmemek için böyle bir fikir söz konusu.

  8. Yapılan teklife göre sürücüler bir set sert lastikle yarışın % 50'sinden daha uzun süre, yumuşak lastikle ise yarışın % 30'undan daha uzun süre pistte kalamayacak.

    Bu nedir Allah aşkına ?

  9. Sporun iyice içine edinde izlenmesin robot gibi yönlendiriyorsun artık 2 pitstop zorunlu olsunmus bari kaçıncı turda girmesini söyleseydin ne strateji kalır ne bişe böyle giderse

  10. Aynen katılıyorum.Yakıt ikmali gelmicekse bu gelsin hiç değilse yapın adam gibi lastikleri 2 geç frenaj görelim.Lastik yakma olmadan yapılan suni geçişlerden bıktı insanlar

    Yok lastik koruyalım aman gaza basmayalım.At arabasıyla yarışın o zaman F1 in ruhuna tamamen aykırı bu lastik saklama saçmalığı

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kesinlikle çok iyi bir fikir. Bu yöntemle birdaha gereğinden fazla aşınan, "peynir" muamelesi gören lastiklerden kurtulacağız. 2 pit stop zaten bir Gp için ideal olan rakam. Ayrıca pilotlar lastik korumak için pozisyon mücadelesinden kaçmayacaklar, bilerek yavaş tempoda gitmeyecekler. Lastik bitme derdi olmayacağı için herkes zorlayacaktır.

  12. Kötü bir fikir

  13. F1 kesimi benim isteklerimi yapmaya başladı bu ara hayırlısı. Bu arada ben fikrimi değiştirdim 2 değil 3 pit olsun zorunlu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir