Schumacher, Vettel – Webber Farkına Şaşırmış

yazar:

kategori:

Vettel bu sene 19 yarışın 13’ünü kazanmayı başarırken takım arkadaşı Webber hiç kazanamadı ve sezonu Vettel’in 198 puan gerisinde tamamladı.

Schumacher “Vettel harika iş çıkardı ve çok istikrarlıydı.”

“Takım arkadaşına bakın. Referans olarak her zaman takım arkadaşına bakılır. Vettel bu sene 13 yarış kazandı. Webber ise hiç kazanamadı. Bu şok edici.”

“Onun takım arkadaşı olmadığım için mutluyum…” 

“Birisi benim rekorlarımı kıracaksa o zaman o kişinin Vettel olmasını isterim.”

“Ben başarılarımı kendi dönemimde kazandım. O da kendi döneminde bunları başarıyor. Onun olmasından dolayı memnunum.” dedi.

Vettel vs Schumacher (İlk 120 Yarışlık Dönem)

                    Schumacher         Vettel
Yaş                 30                 27
Şampiyonluk             2                  4
Galibiyet                33                 39
Podyum             66                 62
Pole              20                 45
Hızlı Tur        35                 22
Takım arkadaşı galibiyetleri  2                  9 

Yorumlar

  1. schumi vetteli kıskanmış. o da biliyor vettelin daha iyi olduğunu.

  2. Yalnız yukarıdaki 120 yarışlık istatistikde Schumacher in Ferrari de kazandığı ilk sampiyonluk yok.
    O şampiyonluk eşit koşullarda gelmesine rağmen 2000 yılı o sampiyonlukdan önceki dönem burada olan.Egemen yıllar diğerlerinden hızlı araç la kazanılan başarılarda haliyle burada yok.
    Kariyer başlangıcı Benetton yılları ve 96 yılında geldiği köhne ferrari takımıyla 99 a kadar olan sıkıntılı dönemi kapsıyor.
    Gerçekten o koşullarda Schumacher mükemmel iş yapmış.1991-1999 arasında 2 sampiyonluk rekabetci koşullarda gelmiş.Ferrarideki 96-99 4 yıl sıkıntılı geçmiş geride olan bir araç ayrıca 1991-1994 arası rakipleri tc kullanırken Schumacher tüm bu sistemlerden mahrum yarışmış geride olan bir araçla yarışmış.Yani 2 Şampiyonluk Benetton 94-95 i çıkalım 9 yılda 7 yıl geride olan araçlarla inanılmaz eşsiz iş çıkarmış.Hatta ilginç dir.95 yılında rekabetçi olan ama diğerlerinden asla hızlı olmayan aracıyla bile sadece 4 pol alabilmiş yani pol ler genel olarak hep geride olan zayıf araçla kazanılmış.Hızlı turlar ve en önemlisi podyum da aynı şekilde.7 sene geride olan araçla 66 podyum inanılmaz bir pilotaj örneği.

  3. Haklısın, Vettel'i kastederken çalmak yazmak istemiştim, ilk bölümde aynı kelime olsun diye kullandım, sonradan cümleyi kısaltmaya karar verince ilk bölüm öyle kalmış. Amacım o değildi. Umarım anlaşılmıştır.

  4. Schumi takım emriyle takım arkadaşını geçtiğinde çalmak oluyor, Vettel takım emrini dinlemeyerek takım arkadaşını geçtiğinde de çalmak oluyor. Bence düşünce tarzında bir çelişki var. Karar vermen lazım, hangisi çalmak ?

    Evet, Schumiye zamanında takım tarafından hediye edilen bir zafer vardı. Takım Barrichelloya emir verdi ve o yavaşladı, arkadaki Schumide yavaşlayıp geçmese miydi orda? Ne yapmalıydı orda ben mantıklı bir açıklamasını bilmiyorum, söylersen memnun olurum. Bunu Schumi çaldı dersen ben bunda sindirememe, art niyet … olduğunu düşünürüm. Nihayetinde Schumi buna karşılık Barrichelloya zaferini iade etmiştir. Bizim de sevdiğimiz zamanında iyi bir rakibimiz olan ve taraftarları tarafından F1'in tek temiz(!) pilotu olarak lanse edilen Mika, senin deyişinle Schumi gibi 1997 Jerez ve 1998 Melbourne'de D.C.'nin iki zaferini çalmış; Schuminin aksine bunu iade de etmemişmidir mi diyeceğiz?

  5. Sanki aynı şeyler daha öncelerden diğer takımlara olmadı. Bu sporun doğası böyle.Fazla hızlıysan sevilmezsin.

  6. Schumi ile Mark'ın orasının süper olmamasının etkisi vardır mutlaka konuşmalarda. Bu Weber tarafı için de öyle biliyorsun.

  7. ama resim harika . halef selef . adam olacak çocuk nasılda belli ama . efsane ve efsane olmaya aday vettel resim herşeyi anlatıyor

  8. Hemşeri kayırma kaygısıyla salağa yatmak, yakışmadı.

    Ama durun, Şumi zamanı geldiğinde çaldığı zaferi iade etmişti.

  9. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Schumi Sende İyi Biliyorsun Aracından Dolayı Bu Kadar Baskın Olduğunu. Webber'in 2.Pilot Olduğunu Cümle Alem Biliyor. Hemşerin Olmazsa Böyle Konuşur Muydun ? 🙂

    Bunları Yapan Hamilton, Alonso Falan Olsa Çıkıp Böyle Konuşur Muydun Merak Ediyorum Açıkçası 🙂

    Brezilya'da Vettel'e Yol Vermene Rağmen, Ferrari'den Gideli Uzun Süre Olmasına Rağmen Hep Sevdiğim Bir Pilot Olacak Kalacaksın. Böyle Yapma 🙂

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bariz farklar var mesela hızlı turlar gibi pole-galibiyet gibi ama Vettel'ide tebrik etmek lazım aracın suyunu sıkmadan nasıl şampiyon olunur onu gösterdi 2.kez

  11. niye sasiriyorsa aynı fark kendisi ile barrichello arasındada vardı. bariz birinci pilot ikinci pilot muamelesinden kaynaklanıyor. en iyi kendisinin bilmesi gerekirken şaşkın ayaklarına yatmak çok garip ..

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bence şaşırmasına gerek yok şaşıran Ferrari taraftarları. 2010 da şampiyonluk gelince Alonso geçiş yapamıyor diye bu spora DRS denen zımbırtı getirildi. 2011 de EBD ile baktılar yine şampyonluk gidiyor EBD yasaklandı. 2012 de tamam şimdi oldu bunları durdurduk dediler bu sefer yok orası delik burası esniyor orası oynuyor dediler yine şampiyon olduk. 2013 her itiraz ettikleri şey yasaklandı yine bütün sezonu domine ettik yine şampiyon olduk eh daha ne yapalım darısı seneye kısmet gelecek senenin çoğu alt yapısı bu sene araçta var motoru takıp devam edicez sadece.

  13. Seb bu sene çok iyi idi; ama Schumi ile karşılaştırıldığında gerçekten geride olduğu çok açık. Buna rağmen Schuminin 7 şampiyonluk serisine ortak olabilir.

  14. Schumacher yine boş açıklamalar yapmış.Acaba neden bu farka şaşırdı enteresan değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir