McLaren 2014'te En Güçlü Motora Sahip Olacağından Emin Değil

yazar:

kategori:

Alman üreticinin rakipleri Renault ve Ferrari’ye göre daha güçlü bir turbo V6 motor geliştirebildiği söyleniyordu.

Ancak 2015’te Honda motoruna geçecek olan McLaren’ın takım patronu Whitmarsh Mercedes’in güçlü olacağının kesin olmadığını söylüyor.

“2014’te rekabetçi bir güç ünitesine sahip olacak mıyız? bilmiyorum.”

“Padokta bir çok kişi bunu biliyor gibi görünüyor, ancak bu bilgiyi nereden bulduklarını bilmiyorum.”

“Mercedes’in kaynakları ve organizasyonu hakkında bildiklerime göre iyi bir iş çıkarmış olduklarını düşünüyorum.”

“Rekabetçi olacağımıza inanıyorum.”

McLaren 2013 sezonunu tek bir podyum bile elde edemeden beşinci sırada bitirmişti.


Yorumlar

  1. Wayy be Siz neymissiniz öyle !!!!! Seninkide Hayal kalabaligi olmus 🙂

  2. Padokta dolaşan bu haberlerin kaynağı Ferraridir. Algıyı Mercedese döndürüp sessiz sedasız en güçlü motoru üretiyoruz. Bırakalım Mercedesle Renault kendini en iyi görsün, bizde az laf çok iş üretelim. Doğru yol budur. Gerisi laf kalabalığıdır.

  3. Şanzımanları da dayanıklılaştırma sürecine sokuyorlar yavaş yavaş. Hedef sezonda 1+1 gearbox ama zor tabi 🙂 Motor haritalarına da kısıtlama getiriyorlar birde duyumlara göre daha sert haritalamaya gitme ihtimalleri var bunlarla ilgili de görüşüyor olabilirler. ECU üniteleri Mclaren tarafından yeniden temin edilecek daha kısıtlı bir uygulama talep edilecek FIA tarafından diye tahmin ediyorum. Evet bildiğin gibi motor haritalamasının direk dişli oranları ile alakası var. Ancak bunun aktif aktifliğinde dişli oranları daha pasif durumda, aktif haritalamaya her zaman ihtiyaç var. Başlangıçta şanzıman oranlarını gevşek tutacaklarını düşünüyorum Monza ile SPA arasında hiç alaka olmayan bir düzey varken bunu nasıl sağlayacaklar bilemiyorum. Belirli ana parametrelere bağlayabilirler sadece gibi geliyor ama regulations net değil bunlarda biliyorsun. Zaten bütün bu sabitlemeleri düşününce charge niye getirirsin ki be adam kafasını yaşamıyor değiliz. Saçma sapan bir iş neyse.
    Aero paketler yine görürüz zaten elde kalan tek şey bu olacak bir süre sonra. Pistlerin aerodinamizmi benzer değil bu konuda sabit olamazlar.

  4. Kaptan yakalamışken sorayım. Biliyorsundur seneye yarıştan yarışa şanzıman oranları da değiştirilemeyecek. Sanırım sezona nasıl başladıysan öyle. Bunun motor haritalarına etkisi nasıl olur? Yarıştan yarışa çok farklı aero paketler görmeyiz muhtemelen.

  5. 100 beygir ümitçilerine gelsin. 🙂

  6. doğru ve mantıklı konuşmuş, bu motor olayını söyleyenlerde nedense alman kaynaklar, pazarlama taktiği. Hiçbir motorun verileri yokken, motorlar piste çıkmamışken analiz etme yeteneği kimde varsa tebrik etmek lazım :))))
    Mercedes motoru iyi olacaktır şüphe yok ama ortada veriler yokken hiçbir motoru şişirmeye gerek yok. Martin'de çok doğru konuşmuş.

    Bu arada yeni bir dedikodu çıktı, motor konusu açılmışken söyleyim. Ferrari'nin fabrika pisti Fiorano'da LaFerrari aracının içine v6 turbo motorunu koyup test ettiği ciddi şekilde konuşuluyor. Video'yuda ekledim, birisi çekmiş forumlara koymuşlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir