Horner: "RB10 Mevcut Aracın Kuzeni Olacak"

yazar:

kategori:

2014 sezonu motor kurallarının tamamen değişeceği ve şasinin de önemli değişikliklere maruz kalacağı bir yıl olacak.

Ancak Horner Adrian Newey’in bu yılun 19 yarışının 13’ünü kazanan RB9’un konseptlerini kullanmaya devam edeceğini söyledi.

“Bence Adrian RB10’u RB9’un kuzeni olarak tanımlayabilir. RB10’a aktarılacak elementlere sahip olacak. Elbette çok farklı bir motor ve egzoz çözümüyle, ancak aerodinami halen önemli rol oynamaya devam edecek.”

Horner yeni güç ünitelerinin çok daha fazla soğutmaya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

“Motorlar önümüzdeki yıl için büyük bir bilinmeyen. Tüm üreticiler dayanıklılıktan endişe ediyorlar, çünkü ünitelerin V8’lerden çok daha fazla dayanmaları isteniyor, ayrıca araçtaki karmaşık elektronikler ve büyük turbo, ki bu yarışmanın tamamen farklı bir formu. Bence hayal edebileceğiniz en karmaşık motor türü olarak geliyorlar ve kesinlikle çok pahalılar.”

Avustralya’da damalı bayrağı ilk gören olup olamayacakları sorulduğunda Horner: “Bence griddeki her takımın şansı şu an 50/50.”


Yorumlar

  1. Bu haber benden gelişim kapasitesi çok olmadığı için geçen yılın hızlı aracını çöpe atıp yepyeni bir araç tasarlamayı seçen takımıma gelsin. Adamlar 5 yıldır aynı temeli kullanıyor bizim temeller en fazla 2 yıl dayanıyor. Sonuç onlar hep şampiyon biz hep izleyen…

  2. Mükemmel bir masaüstü arka planı resmi. Thx.

  3. vay emmioğlu

  4. Babadan oğla nesil bunlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir