Vettel: "Formula 1 Turbo Motorlar ile Heyecan Faktörünü Kaybetmemeli"

yazar:

kategori:

Gelecek sene yapılacak olan köklü değişikliklerle birlikte günümüzde kullanılan V8 motorlar yerini turbo V6 motorlara bırakacak. Yeni motorların eskileri kadar gürültülü olmayacak olması bir çok kesimi endişelendiriyor.

Vettel “Biraz üzgünüm çünkü F1’de ilk testim V10 motoruyla olmuştu.”

“O testi hatırlıyorum ve bir sene sonra V8 motorlara geçtik. F1 aracına ikinci kez oturduğumda farkı anlatabiliyordum.”

“Güç açısından daha geriye gitmememizi umuyorum. Devir kaybı olacak ve bu kötü bir şey. Yeni teknoloji ile yeni bir yönde ilerleyeceğiz.”

“Bunun yanında F1 aracını ilk defa 1992’de görmüştüm. Yağmurluydu ve Hockenheim’da antrenman seansıydı. Araçlar keşif turu için piste çıkıyorlardı. Araçların seslerini duyuyor ve yerde hissediyorsunuz. İlk hatıralarım böyle.”

“Gelecekte bu heyecanı kaybetmememizi umuyorum. Araçlar kokmam, gürültülü olmak zorunda. Araçlar size asla unutmayacağınız şeyler vermeli.” dedi.

Yeni dönemde Red Bull’un nerede olacağı konusunda Vettel “Bunu bilmek çok zor. Her takım ve her üreticinin nasıl olacağına dair fikirleri vardır ancak şu aşamada hepsi sürpriz.”

“Gelecek sene araçlar ilk piste çıktığında çok ilginç olacak. O zaman kaç motorun patlayacağını ya da patlayıp patlamayacağını göreceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: "Formula 1 Turbo Motorlar ile Heyecan Faktörünü Kaybetmemeli"” için 3 yanıt

  1. heyecanı birtek kendisi yaşıyor 😀 😀

  2. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Diğer takımların yaratıcılıktan uzak teknik ekipleri ve beceriksiz mühendisleri biraz daha gayret edip çalışmaya gayret etse belki daha heyecanlı olabilirdi.

  3. Sen ve takımın sayesinde Formula 1 o faktörü yitireli çok oldu be Sebasçın, takma bunları sen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir