Button: "2014 Araçlarını Sürmesi Zor Olacak"

yazar:

kategori:

Yeni motorlar yakıt akış sınırlayıcıları ve daha düşük devir kesicileriyle birlikte gelecek, ancak enerji geri dönüşüm sistemleri ile birleştirildiğinde benzer performans sergileyecekler.

Ancak ciddi derecede daha fazla tork üretecekleri için düşük devirlerde patinaj olasılığı çok artıyor.

Button takımın 2014 aracını simülatörde sürdüğünü ve sürücülerin neyle mücadele edeceklerini ancak araçlar piste indiğinde anlayacaklarını söylüyor.

“Güç ünitesini anlamakla ilgili, çünkü bu kolay olmayacak. Çok fazla simülatör çalışması yapılacak ve gücü kontrol etmeye çalışacağız, çünkü hiçbirimizin ciddi torka sahip araçlar kullandığını düşünmüyorum.”

“Bence gerçekte simülatörden daha kolay olacak, arkadan kaymayı simülatörde hissetmek çok zor. Viraj çıkışlarında güç kesip tekrar vermek de önden kaymaya sebebiyet verebilir.”

“2014 aracıyla Barcelona pistinin üçüncü virajda gazı köklerseniz anında arkayı kaybedersiniz, çünkü çok fazla tork var. Bu bir denge sorunu değil, daha önce hiç sahip olmadığınız kadar tork var.”

“Sürmesinin daha eğlenceli olacağını sanmıyorum. Her an tutunma için zorlayacağız ve bunun işi daha eğlenceli hale getireceğini düşünmüyorum.”

“Daha az yere basma, daha fazla tork ve daha sert lastiklerle birlikte mücadele daha yakın olacak. GP2 gibi olabilir, çünkü hata yapmak çok kolay.”

McLaren Formula 1’deki en iyi simülatörlerden birine sahip ve Button bunun bir avantaj olacağını düşünüyor.

“Gerçekle aynı olduğunuzdan emin olmanız önemlidir. Simülatöre rakamları giriyorsunuz ve eğer bunlar yanlışsa araç gerçekte çok farklı olacaktır.”


Yorumlar

  1. Eğer Newey arka kontrolü arttıracak bişey sağlam bişey bulamazsa (ki garanti bulacaktır , bulmadığını varsayalım) Vettel için kötü haber bu . Yıllardır gridin en rahat çekişe sahip aracını kullanıyor. 2014 te performansı düşmüş gibi gözükebilir ve fanları hayal kırıklığına uğrayabilir. Ferrari ise tam tersi , yıllardır arkadan kayma sorununu çözemediler gitti. Biliyosunuz, eğer TV'ye bi Ferrari yansıyosa illa ki virajın çıkışında bi arkadan kayma+kontra görüntüsü izletiyor bize. Bu yüzden ben Ferrari pilotlarının karda olduğunu düşünüyodum ama Massa ayrıldı bi Alo kaldı bilen . Neyse ki Rai de kendi döneminden az buçuk biliyor aracın karakteristiğini. Ancak şu da var ki o arka tutuş eksikliği çözülemeyip de üstüne bu 2014 sürüşü eklenirse o zaman herhalde bi 4.-5. bitiririz sezonu takım olarak.

  2. Seneye de ya lastikler kayıyor diyecek, ya da arabada sorun yok, pist kayıyor diyecek 😀

  3. Evet 🙂 Motorun yarısı kadar güçte bir de ers olunca normal tabi, göz ardı edilemez.

  4. 2014ten umutlu olma sebebim işte,az tutunma ile güçlü tork,viraj çıkışları çok ilginç olabilir,agresif araçlar görmeyi özlemiştim,pilotlara büyük iş düşecek.

  5. Kökler abisi merak etme.

  6. :D, iyiydi.

  7. Kaymak lazim kaymak lazim button ima kaymak lazim… diyerek ankarali turgut olayi ozetlemis.

    Zaten Button diyorsa kesin bi bilmedigi vardir.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    button: arkadan kayma var, önden kayma var, ortadan kayma var, kayma var kayma var.

  9. Artık motor da kalmadı."Power Unit".Peeh.

  10. Pilotaj önemli olucak işte ne güzel.

  11. Vettel şimdi viraj içinde gazı kökleyemicek mi yani 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir