Wolff: "Marussia Williams'la Birleşmek İstedi"

yazar:

kategori:

Wolff takımdaki %12.2’lik hissesiyle tartışmaların ilgi odağı durumunda. Takım Frankfurt borsasında işlem görüyor ve 180 milyon Avro piyasa değeriene sahip, bu da Wolff’un hissesinin 22 milyon Avro ettiği anlamına geliyor.

Mercedes takımından da %30 hisse alan Wolff Williams hisselerini satmakla ilgilenebileceğini söylemişti.

Marussia’nın Caterham ile birleşeceği söylentileri ortaya çıkmıştı. Yeni söylentilere göre Marussia’nın sahibi Andrey Cheglakov’un Sauber ve Williams ile görüşmüş. Wolff ise Williams ile görüşüldüğünü doğruladı.

“Marussia ile görüştük. Sauber ile de görüştüler. Oldukça varlıklı birisisiniz, takıma her yıl 50,60-70 milyon kadar yatırıyorsunuz, ancak hiçbir şey yapamıyorsunuz. 20 veya 30 ödeyerek bir takımın adını değiştirebilirsiniz. Görüşmeler bu yüzden hiçbir yere varamıyor.”

“Frank’in ilgilendiklerini asla yargılamam. Doğru partneri bulmalıyım. Sadece hisse alan değil, Williams ailesine değer katacak birileri olmalı.”

“Williams her zaman sağlıklı bir takımdı ve kar oranı her zaman sabit kaldı. Takımın mühendislik bölümü geçen yıl çok kar elde etti ve bunu neredeyse sıfır yatırımla başardı. Şimdilerde ise bu mühendislik bölümü için yol araçları geliştirebilmek amacıyla çok büyük bir bina yapıyorlar. Açıkça çok güçlüler.”


Yorumlar

  1. Bu Marussia da amma yapışkan takımmış 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir