2014'te Formula 1 Araçları GP2 Araçlarından Daha Yavaş Olabilir!

yazar:

kategori:

Daha önce Williams ve Ferrari gibi takımlarda çalışan Enrico Scalabroni, gelecek sene GP2 ve Formula 1 araçlarının eş değer olmasından endişe duyuyor.

Gelecek sene daha küçük motorların olmasının yanında araçlar daha ağır olacaklar. Bunun yanında aerodinamik değişiklikler nedeniyle araçlarda daha az downforce olacak. Tüm bunlar yeni araçların daha yavaş olacağını işaret ediyor.

Scalabroni “Bu konuda alarm veriyor olmak istemem ancak gelecek sene GP2 araçları, Formula 1 araçları kadar hızlı olurlarsa şaşırmam.”

“Bunun olduğunu görmek için basit hesaplamalar yapmanız yeterli oluyor. En azından yeni dönemin başlangıç aşaması öyle olacak.”

“Bazıları bu durumdan endişeliler.” dedi.


Yorumlar

  1. Bende 1.6 benzinli marea var heralde kalkısta kapısırım 😀

  2. Abi o zaman moto gp izleyeceğiz hem daha hızlı hemde f1 den eğlenceli olacak haha yakında moto gp hondayla ferrariyi kapıştırırlar monzada . Honda tur bindirir 🙂

  3. ha ha bir bu eksikti.bende 99 twingo var lpgli.başvuru yapsam alırlar mı f1 e.nasıl olsaherkes yavaş gidecek bende twiyle konvoya takılırım ne olacak ki?f1 böyle olursa yuh diyorum yuh.berniyede bir araç verin o da yarışır.hız olmayınca.jon tod newey hepsi gelsin tüm dedeler.

  4. ferrari team avatarı

    GP2 izleyelim o zaman , orada daha çok aksiyon var .Ne istersiniz ki şu Formula1 den anlamadım gitti.Yazıklar olsun FIA.

  5. Eskiden çok fazla aerodinamiden yakınırdık, şimdi ise çok fazla elektronikten yakınacağız. İyi ki aktif süspansiyon, çekiş kontrol, oto vites filan yok.

  6. Okeye dönmeye başlamışlar demek ki.

  7. Duhan Peker avatarı

    Tek kelimeyle özetlemek gerekirse.
    F1'i ''yıktılar''…

  8. olabilir tabi.türkiye deki gibi alıştık artık hiç bir şey anormal gelmiyor.biraz önce gaz aldım ankarada litre fiyatı 2.92 evet yanlış değil.burda böyleyse rafineriye uzak yerlerde 3 tl yi geçmiştir.daha 1 hafta önde 2.42 civarında idi yani litreye 50 kuruş (% 20 zam) ben bir şey diyeiyorum artık.Allah ın sopası yok bir yerden vuracaktır c.c.

  9. kan mevsimi avatarı

    araçlar yavaş olsun hızlı olsun farketmez önemli olan takımlar birbirine yakın olsun ki mücadele izleyebilelim…

  10. Bu yeni bir şey değil. Adını hatırlamıyorum biri, seneye yavaş başlayacaklarını sonradan hızlanacaklarını söylemişlerdi. Hatta belki GP2 serisinden bile yavaş başlayabiliriz demişti. Formula 1'in düştüğü hale bak. :/

  11. Abi kepazelik yemin ederim başka bir sey değil !!

  12. Heikki Kovalainen kariyerinin ilk Formula 1 arabası deneyimi yaşadığı 2003 model Minardi ile yeşil Lotus'u karşılaştırmış ve Minardi daha hızlı demişti. Bunun yanında Formula 1'in yeni takımlarının arabalarının GP2'den yavaş olduğu tezi savunuluyordu 2010 senesinde.

    Ha bence GP2 arabaları geçemez yine Formula 1 arabalarını ama fark iyice azalıyor diyebilirim.

  13. Zaten motorların ivmelenme sesini dinlediğin zaten normal sonuç..

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Şayet böyle bir durum söz konusu olursa; ben Gp2 izlemeyi tercih ederim.
    Orada ki heyecan daha fazla olacaktır, kamikazeler de fazla… 🙂

  15. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    FİA senin ben taaaaaaaa …….

  16. emiko emiko avatarı

    Şayet böyle olursa sıkıcı bir sezon bizi bekliyor demektir. GP2 izleyelim bari.

  17. FİA nın başında ki ihtiyar bunaklar tadını çıkara çıkara heyecana gelmeden izlerler sonra klap krizi riski de olmaz onlar için heyecandan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir