Fernando Alonso, Kariyerini Anlatan Bir Sergi Açtı

yazar:

kategori:

Madrid’de açılan sergide Alonso’nun yarış kariyeri boyunca kullandığı araçlar, kazandığı kupalar gibi bir çok parça bulunuyor ve sergi 4 Mayıs 2014’e kadar açık olacak.

Serginin açılışına Alonso’nun yakın çevresi ile birlikte eski takım patronları Giancarlo Minardi, Flavio Briatore, Martin Whitmarsh ve Ferrari’deki Takım Patronu Stefano Domenicali katıldılar.

Açılışta Carlos Sainz ve Pedro de la Rosa gibi eski yarışçılarla birlikte Emilio Botin ve Ignacio Gonzalez gibi önemli isimler de bulundular.

Aloso “Bugün aileme, Madrid Comunita’ya, kariyerim boyunca ve bugün burada olan herkese teşekkür etme günü. Tüm bunların gerçekleşmesi ailem sayesinde oldu.”

“Öncelikle ve en önemlisi onlar bu sporu sevmemi sağladılar ve aynı zamanda onların sayesinde bugün buradaki sergide bulunuyoruz. Babamın yıllarca bu kadar şeyi saklaması inanılmaz.”

“Kasklarım, eldivenlerimi tulumlarım… bunları kaybetmeleri çok kolay olurdu ancak şimdi zamanında garajda yapılan tüm paketlemeleri daha iyi anlıyorum. O zaman önemsiz görünen şeyler bugün değerli görünüyor.” dedi.

Sergi 6 bölümden oluşuyor. Bunlardan birincisi KM 0. Bu bölümde Alonso’nun spora ilk adım attığı döneme ait içerikler bulunuyor. La Colleccion bölümü Formula 1 ve diğer serilerden araçlarıno içeriyor. Circuito Alo bölümünde Alonso’nun yarış kariyeri interaktif bir şekilde anlatılıyor. Start Your Engines bölümünde ziyaretçilere Formula 1 tutkusu görsel içeriklerle anlatılıyor. F1 Experiences bölümünde Formula 1 teknolojisinin gizemli yönü anlatılırken 275,000 km de Emocion bölümünde Alonso’nun tüm kariyeri bir videoda anlatılıyor.


Yorumlar

“Fernando Alonso, Kariyerini Anlatan Bir Sergi Açtı” için 13 yanıt

  1. tum araclari zimmetine gecirmis olmasi gerekmiyor 🙂 Sergi icin odunc olarak araclari oraya getirtmis olabilir, cok zor bir sey degil bu Alonso gibi biri icin 😉

  2. kariyerinde yarıştığı tüm araçlar (f 2012 ve bu yılki hariç) orada muhteşem bi koleksiyon çok çok değerli ferrarinin f10 ve f150 yi alonsoya vermesine şaşırdım çünkü ferrari farklı bi takım muhtemelen sözleşme maddelerine ne yapıp edip koydurmuştur her sene yarıştığım aracı alırım diye ayrıca mclarenden ayrılışı malum sıkıntılıydı yine söküp almış arabayı onada şaşırdım f2012 neden yok ? ne kadar gururlansa az kupalar taşıyo maşallah inşallah o şampiyonluk kupalarını üçleyecek beklemedeyiz o kadar emek en azından 3. şampiyonlukla taçlanmalı

  3. sınan matias avatarı
    sınan matias

    işte bu resimde şikeyle kazandığım singapur gp'den hahahha …

  4. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Bir Fernando Alonso fanatiği için inanılmaz bir olay bu. Oraya gidip o sergiyi görmek isterdim. O araçları görmek isterdim çünkü gerçekten inanılmaz bir olay bu.

  5. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Reis'e böyle bir sergi yakışırdı zaten 🙂 Başarıların devamını diliyoruz

  6. LOLA B99/50 isimli F3000 aracı bile var. Team Astromega'nın 🙂

  7. Efsane Alonso… Sergi eksik kalmış.

  8. Bu konuda haklısın, bende senin cevabını destekler nitelikte bir cevap yazmıştım sanırım oda yayınlanmayacak.Bazen site yönetimi yanlışlar yapıyor, neyse sonuç alınmayacak bir olay.

  9. Adam kariyerine etki eden herkesi toplamış, herkes gelmiş… Alonso yerinde olsam en mutlu günüm olurdu bu.

    Santander Alonso'ya Ferrari'nin arka kanadını hediye etmiş. Whitmarsh arka kanadı alıp kaçmış… Böyle ilginç görüntüler de var twitter'da.

    Pedro da Alonso'nun karting günlerinden kalma, tombul yanaklı fotoğraflarını paylaşıyordu.

  10. Duymayıp görmüş oldun haber sayesinde. 🙂 Her şeyini bilmek zorunda hissetmeyin. 🙂

  11. alonso şampiyon olduğu zaman ona hediye edilen renault f1 aracını biliyordum fakat 2. sini duymadım :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir