FIA, Renault'u Casusluk İddiaları Nedeniyle Çağırdı

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Renault’a, casusluk iddialarına cevap vermesi için gelecek ayki FIA Motorsporları Konseyi duruşması öncesinde hazır bulunması istendi.

Fransız takım kendini, bu sene içinde Ferrari bilgilerini elinde bulundurduğu gerekçesi ile puanları silinen McLaren’le benzer bir konumda buldu.

McLaren, eski bir çalışanının değerli bilgilerin bulunduğu CD’leri Renault takımına aktardığı iddiası ile casusluk yönünde incelemeler başlatmıştı.

McLaren’in avukatları, Eylül ayında sporun yönetim kurulu tarafından kendileri ile ilgili incelemenin başlamasının arifesinde bu konuyu FIA’nın ilgisine tam zamanında sunmuştu. Bunun sonucunda da FIA, Renault temsilcilerine çağrı kararı aldı.

Perşembe günü FIA tarafından yayınlanan bildiri: "Renault F1 takımının temsilcilerinden, 6 Aralık 2007 Perşembe günü Monako’da yapılacak olan FIA Dünya Motorsporları Konseyi’nin duruşmasından önce hazır bulunmaları istenmiştir."

"Takım temsilcileri, Eylül 2006 ile Ekim 2007 arasında Renault F1 takımının Vodafone McLaren Mercedes takımına ait gizli bilgi ve belgelere izinsiz sahip olması gerekçesi ile Uluslararası Spor Kuralları’nın 151c maddesinin ihlali ile ilgili, iddialara cevap vermesi için çağırılmıştı. Sadece McLaren F1 aracının kritik ölçüleri ve çizgileri ile sınırlı değil, bunların yanı sıra 2006 ve 2007’de McLaren F1 araçlarında kullanılan McLaren yakıt sisteminin, vites kurusu bileşiminin, yağ soğutma sisteminin, hidrolik kontrol sisteminin ve alışılmışın dışında bir süspansiyon parçasının ayrıntıları da bulunmaktadır."

Renault takım patronu Flavio Briatore Eylül ayında Gazzetta dello Sport gazetesine, takımın yanlış bir şey yapmadığının ortaya çıkacağından emin olduğunu ve FIA ile birlikte çalışacaklarını söylemişti.

Briatore: "Sahip olduklarımızı FIA’ya söyledik. Bu yüzden hiç bir sorun yok Dennis’in neyi referans verdiğini bilmiyorum. Bir yerlere taşı sallıyor. Sakin olmalıyız. Bir sorun yok"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir