Liuzzi F1'de Yarış Koltuğu İstiyor

yazar:

kategori:

Force India’nın yedek pilotu Vitantonio Liuzzi bir F1 kokpitinde olmanın umduğundan daha zor olduğunu ancak gözünün yarış koltuğunda olduğunu söylüyor.

27 yaşındaki İtalyan pilot Red Bull ile bir Toro Rosso ile de iki yıl geçirdi ancak bu yıl koltuğunu kaybetti ve Force India’nın yedek pilotluk görevini kabul etti.

Liuzzi "F1’de yarışmadan bir yıl geçirmenin bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim. Dürüst olmak gerekirse, gerçekten kötü hissediyorum. Yarışları seyretmek fakat aracın içinde olamamak, bu bekleyiş gerçekten yorucu."

"Ancak Force India bana sürüş yapma fırsatı ve güven veriyor. Özellikle Adrian’dan daha deneyimli olan Giancarlo ve ben bazı aerodinamik ve mekanik çözümler geliştirdik."

Liuzzi F1’de yarış koltuğunu geri istiyor ve geri döneceğine güveniyor.

"Anlaşmalara göre her şey olabilir ve bir yarış pilotu olmak için şansım var. Şu anda durum tamamen açık ve 2009 için belirli bir karar yok."

Sezon başlamadan önce  Force India Teknik Patronu  Mike Gascoyne "Eğer (Giancarlo ve Adrian)’ın motivasyona ihtiyaçları olursa test pilotunun kim olduğuna bakmaları yeterli olacaktır. (Liuzzi) hızlı, deneyimli ve yarış pilotu olmak istiyor. Mesaj her iki pilot için de oldukça açık. Eğer 2009’da takımda olmak istiyorlarsa iyi olmalılar. Olmazsa, 2009’da aracı kullanacak biri var." diye konuşmuştu.

Liuzzi kararın Ağustos ortalarından verileceğini söylüyor ve her şeyin Alonso’nun kararına bağlı olduğunu ve çoğu kararın o karar verdikten sonra alınacağını söylüyor. Takımın başka bir yerde yarış koltuğu bulması için onu serbest bırakabileceğini de ekliyor.

 


Yorumlar

  1. Alonso gerçekten iyi bir pilot. Her nekadar Mclaren ile anlaşamasa da. Bence yine çok iyi bir pilot. İlk zamanlar uyuz oluyordum ama pilotluğu gerçekten tesadüf değilmiş. Neyse Vitantonio GP2 de harikalar yaptı F1 e gelince bir türlü dikiş tutturamadı. Neden diyecek olursak. Bence F1 e iyi bir araçla giremedi. Girseydi eminim o yağışlı havada Massadan 10 gömlek üstün sürerdi.

  2. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    bekle bakalım sana hangi takımdan koltuk kalcak:D inş kalır fena bir pilot değil

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    2006 macaristan dan sonra luizziye uyuz olmuştum kimi nin yarışını bitirmişti..

  4. MagicAlonso avatarı

    Herkes Alonso yu bekliyor geçen sene de böyle olmuştu.Alonso transferlerde nekadar kilit bir isim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir