Vettel, 'Schumacher' Benzetmeleri Karşısında Soğukkanlı

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, kendi evinde yapılacak Hockenheim yarışı öncesi ‘geleceğin Michael Schumacher’i olarak nitelendirilmesi karşısında soğukkanlılığını koruyor.

Vettel ilk dört yarışı tamamlayamasa da Monako ve Kanada’da aldığı puanlarla insanları etkilemeyi başardı. O, geleceğin yıldızı ve vatandaşı Michael Schumacher’in varisi olarak görülüyor. Ancak 21 yaşındaki Alman pilot bu karşılaştırmaları hafife alıyor.

"Ben önemsemiyorum. Kendi hedefim var. Her yarışta her turda yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum. Bunun yanında kimsenin ‘iyi yaptı’, ‘kötü yaptı’ demesine ihtiyacım yok."

"Eğer birisi size iyi olduğunuzu söylerse belki mutlu olursunuz. Ancak bu, bir sonraki tur için size yardımcı olmaz. Eğer kötü olduğunuzu söylerlerse ve doğruyu söylüyorlarsa, belki öğrenmeniz gereken şeyler vardır fakat yine de insanların söylediklerine fazla kulak asmamak önemlidir. Yoksa yolunuzu kaybedersiniz."

Vettel, yarışmaya başlamasının üzerinden 12 ay geçmişken hayatında çok fazla şeyin değişmediğini de ekledi.

"Hayatım çok fazla değişmedi. Çok nadir tanınıyorum. Hâlâ aynı insanım. Boş zamanım olduğunda, arkdaşlarımın yaptığı şeyleri yapmaktan hoşlanıyorum. Arkadaşlarla ilişkiyi sürdürmek çok kolay ve bu önemli."

"Hamburg ya da Londra’da okurken arkadaşlarım Milan’daydı. Şimdi de onun gibi. Uzaklık fazla ama onları gördüğümde futbol oynamaktan hoşlanıyorum. Onlar bu konuda benden daha iyiler ve benim sahadayken işe yaramaz olduğumu söylüyorlar."

 


Yorumlar

  1. Futbol oynayisina bakinca boyle bir beceriksizden nasil F1 pilotu olur diye dusunmeden edemiyor insan 🙂 Bide Negrao vardi demi 🙂

  2. Valla kaliteli pilot. Efsaneler arasında yer alır büyük ihtimalle 15 yıl sonra görecez… 😀

  3. yav keşke bu seneki maçta vetteli okadar kendimize çağırırken siteden de bahsetseydik. bizi hatırlamaz bu şimdi ilerde şampiyon falan olursa 😛

  4. yine sebastian we yine diorum ferrari bunu alır:) schumi nin de yardımıyla inş o kırmızı tulumlardan biriyle sampiyonluga ulasır:)

  5. senna guven avatarı

    evet futbol oynarken izledik.işe yaramazsın:) ama çok iyi bir pilot olma yolunda ilerliyorsun.. böyle devam..

  6. ben de yüzüne söyledim bizim yarışta :)) baya bir gözleri parlıyordu 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir