Ferrari'nin Horner'ın Formula 1 Patronluğuna Gelmesini Veto Etme Hakkı Var

yazar:

kategori:

Son dönemde Ecclestone’nin yaşadığı sıkıntılarla birlikte görevini bir başkasına devretmesi bekleniyor. Ecclestone, yerine geçebilecek isim için Horner’ı işaret etmişti.

Bu açıklamaların ardından Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo ise bunun “şaka” olduğunu belirtmişti.

Aynı söyleşide Montezemolo “Veto hakkı bulunan tek takım biziz. Formula 1’deki gücümüzün farkındayız ve biz olmasaydık burası tamamiyle farklı bir dünya olurdu.” dedi.

CNN’e konuşan Ecclestone ise önceki açıklamalarını pek önemsemedi ve konuşma esnasında yanından Horner’ın geçiyor olması nedeniyle onun ismini verdiğini söyledi.

Ecclestone “Öncelikle bu konuda CVC asla hemfikir olmaz ve bunun yanında Ferrari’nin de söyleyeceği şey olur.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari'nin Horner'ın Formula 1 Patronluğuna Gelmesini Veto Etme Hakkı Var” için 13 yanıt

  1. Aklıma 2008'in sonlarında okuduğum bir haber geldi. Başlığı şu şekildeydi; Ecclestone "Ferrari'yi Satın Aldık!"

  2. Kardeş ne içtiysen aynından bende istiyorum valla bak…
    Minardi – Ferrari ne alaka senaryoya bak yemin ederim Türk dizilerinin senaryolarını da senin gibiler yazıyor hee..

  3. Minardi Ferrari'ye mi aitti?

  4. Red Bulla İtalyan takımı minardiyi satan kim? Ferrari. Red Bullu 2005 te bu spora sokan kim? Ferrari. İlk motorlarını sağlayan kim? Ferrari. Red Bullun kazndığı her yarış %30 Ferrarinin kazanması anlamına geliyor. Monte geçmişte ne dedi? Milenyumdan sonra kazanan ya Ferrari olur ya da Ferrarinin tayin ettiği bir takım dedi. 2005 te Motor satacağı bir takımı Formula 1 e aldırdı. Red Bull Ferrari motoru ile yarışıyordu. Şampiyonluktan gelecek bütçeyi Motorla Mateschitzden çıkardı Ferrari. Zaten 5 sezonda şampiyon olmuş, 2005 i astı. 2006 da Newey nin Red Bull da yarışacağı duyurulunca ve Ferrari motorunu sevmediği bilinince 2006 da Ferrari işi biraz ciddiye aldı, şanssızlıklar olmasa Schumi belkide 8. şampiyonluğu alıyordu. Fransızlarda bu sektörde söz sahibi. Briatore nin kurnazlıkları ağır bastı hoop Renault 2 şampiyonluk götürdü. Ferrari işlerin kızıştığını ve motor sağlayacağı takımların azalacağını görünce gitti Minardiyi Mateschitze sattı. Bunun karşılığında muhtemelen Red Bulla uzun vadeli şampiyonluk sözü verildi kapalı kapılar ardında. 2008 de yeni bir kahraman yaratıldı. Adı Seb idi. Eski italyan takımı ile italyada kazandı.Bu da tesadüftü neticede yağmur vardı ☺ 2009 da Red Bullun şampiyon olamamasına çok şaşırdım. Ross Brawnın satın aldığı takım nasıl şampiyon olur derken? çok geçmeden anlaşıldıki bu da mercedesi Formmula 1 e sokmak için kapalı kapılar ardındaki bir oyunmuş. Bir girende kolay çıkamıyor Mercedes dediki kendince bizim makinenin altyapısı şampiyon olduysa biz hayli hayli şampiyon oluruz diyip sazan gibi atlayıp en az 10 yıl kalma sözü verdi F1 de. Bu sözde alındıktan sonra burjuva abilerimizin geleceği garanti altına alındıktan sonra başladılar F1 i batırmaya. Daha eski olan söz yerine getirildikten sonra şimdi sıra geldi mercedesi şampiyon yapmaya. mercedes şampiyon olursada şaşırmam. fakat üzücü olan bu işlerde Monte nin de parmağı var ve Ferrari ismini kendi çıkarları uğruna ayaklar altına alıyor. Nasıl olsa kendi Ferrari şampiyon olsa da olmasada şampiyon olan takımdan payına düşeni alıyor ne yapsın ferrari taraftarını. Yılda 3-5 yarış göz boyamaya yarış kazandırlır sonra aman ne yanlış gitti anlamadık denir gelişim yarışından geri kalınılır. BU formula 1 izlemeye değmez beyler. Tutkularınıza hakim olabiliyorsanız izlemeyin.

  5. Appik(Ferrari) avatarı
    Appik(Ferrari)

    50 senelik geleneği 5 senedemi yıkıyon canım sen. dağdan gelip bağdakini kovamazsın öyle.

  6. bunlar unutmuslar galiba ferrari nedir kimdir diye usta….

  7. 2015: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Herkesin (düşünebilen) aklındaki soru: Ferrari bugüne kadar neleri veto etti?

  8. İnş. Canım yaa .

  9. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Ecclestone yola gelmeye mi başlıyo ne 🙂

  10. raad olun gençler lafla olmaz bu işler, ferrari ne olursa olsun f1'in en büyük takımıdır. En çok para, en çok taraftari en çok politik haklar ferrari'dedir. Siz sadece kendinizi kandırırsınız. :)))

  11. bay E işi gırgıra vurmuş olsada ferrari ciddiye almış demekki. gerçek olmasa bile Horner ın F1 patronluğuna itiraz edip, kendi takım patronunun Fia başkanı olmasına ses çıkarmayan bir zihniyete ne denir bilmiyorum. adil yarış,adil kazan!! ferrari asla bunu yapmak istemedi.

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Siz olmasanız hiç bir fark olmaz daha temiz bir formula 1 olur bilakis.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir